Connect with us

Actualitate

Întâlnire cu fermierii din zona brațului Chilia privind desfășurarea activităților agricole și creșterea animalelor în Delta Dunării

Published

on

La sediul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (A.R.B.D.D.) a avut loc întâlnirea dlui Guvernator Bogdan Ioachim BULETE cu reprezentanți ai fermierilor din zona brațului Chilia, din perimetrul Rezervației.
În cadrul întâlnirii, au avut loc discuții cu privire la: modalitatea de utilizare a substanțelor organice, activității de creștere a animalelor, modul de utilizare a gunoiului de grajd, combaterea faunei cinegetice (ciori, șacal, mistreț) care cauzează pierderi atât sectorului vegetal, cât și crescătorilor de animale, fiind prezentate de către Guvernatorul A.R.B.D.D. soluții pentru fiecare problematică ținând cont de prevederile legale în vigoare.
Principalele aspecte sunt obligativitatea obținerii de acte de reglementare din partea fermierilor pentru activitățile de creștere a animalelor pe teritoriul R.B.D.D. ținând cont de capacitatea de suport a pășunilor de pe teritoriul Rezervației și interdicția folosirii îngrășămintelor și a produselor de protecție a plantelor în perimetrul R.B.D.D.
La întâlnire, fermierii au mai solicitat informații cu privire la terenurile ieșite temporar de sub ape, respectiv posibilitatea utilizării acestora ca pășune, participanților la întâlnire fiindu-le comunicat că acestea sunt suprafețe mici folosite în special pentru activități de cultivare a unor plante leguminoase, sau în baza unei solicitări.
Reprezentanții A.R.B.D.D. au prezentat demersurile realizate cu privire la combaterea unor specii din fauna cinegetică, în conformitate cu legislația în vigoare și că în prezent nu există prevederi referitoare la plăți compensatorii din partea A.R.B.D.D. pentru aceste pagube provocate culturilor.
În încheiere, dl. Guvernator a subliniat că e nevoie de conștientizare a faptului că activitățile desfășurate au un impact asupra ecosistemelor prezente în Delta Dunării și este necesar echilibrul între conservarea biodiversității și activitățile desfășurate în Rezervația Biosferei Delta Dunării, precum și disponibilitatea la un dialog, instituția având deschidere pentru găsirea de soluții.

Actualitate

Rompetrol Rafinare a finalizat revizia generală a rafinăriei Petromidia

Published

on

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a început procesele de repornire a instalațiilor de producție din rafinăria Petromidia Năvodari, după finalizarea în grafic a lucrărilor de mentenanță, recertificare și modernizare a unităților.

Instalațiile vor intra etapizat în fluxul de producție, urmând să ajungă la capacitate optimă în cel mai scurt timp. Astfel, compania a terminat cu succes o nouă revizie generală a celei mai mari rafinării din România, în programul agreat și transmis tuturor acționarilor, la începutul lucrărilor pornite în data de 8 martie.

„Revizia generală din acest an a avut un grad de complexitate foarte ridicat, cu mai multe programe de modernizare, menite să ne sprijine obiectivele operaționale și pe cele de siguranță. Au fost mobilizate cele mai relevante companii din industrie care activează în regiune și, prin eforturile colegilor noștri din Rompetrol Rafinare și Rominserv, repornim în condiții optime unul dintre principalii piloni ai stabilității energetice din România”, a declarat Florian Daniel Pop, Directorul General al Rompetrol Rafinare.

Lucrările au fost coordonate de Rominserv, contractorul general al Grupului KMG International (Rompetrol), care s-a asigurat că toate proiectele, indiferent de dimensiune și importanță operațională, au fost executate de subcontractori, conform cerințelor beneficiarului reviziei – Rompetrol Rafinare.

„Specialiștii Rominserv au fost pe teren zi de zi, timp de aproape două luni și au supervizat fiecare acțiune întreprinsă de companiile subcontractate. În spate este o muncă laborioasă care a început la finalul reviziei din 2022. O revizie generală presupune eforturi și investiții majore, pe care noi trebuie le coordonăm în graficul impus de contextul de piață, care are nevoie de o rafinărie funcțională la capacitate ridicată”, a completat Daniel Brînzoi, Director General al Rominserv.

Proiectele de dezvoltare implementate în cadrul reviziei au necesitat o investiție de circa 85 de milioane de dolari. Printre cele mai notabile sunt cele care au vizat înlocuirea reactoarelor din instalația de Hidrofinare Motorină, modernizarea și schimbarea unor componente și subansamble din Fabrica de Hidrogen, respectiv instalația de Cocsare Întârziată. La acestea se adaugă și finalizarea lucrărilor de reconstrucție a instalației de Hidrocracare Blândă (MHC).

Lucrările au fost executate cu sprijinul a peste 30 de companii subcontractate din România și din alte țări europene, cu expertiză vastă în proiecte de asemenea anvergură. Pe tot parcursul reviziei, reprezentanții acestor companii au avut întâlniri operaționale și de protecția muncii cu specialiștii din Rompetrol Rafinare și Rominserv, în acord cu politicile de siguranță și securitate ale Grupului KMG International.

Revizia generală a rafinăriei Petromidia reprezintă o măsură obligatorie și necesară implementată de Rompetrol Rafinare, cu o ciclicitate de 4 ani, menită să asigure un grad ridicat de siguranță, atât instalațiilor tehnologice, cât și angajaților de pe platformă. Realizarea reviziei generale din Petromidia a fost finalizată cu succes, în ciuda contextului fiscal neprielnic, în care Rompetrol Rafinare, dar și alte entități ale Grupului KMG International, sunt vizate de suprataxări care scad competitivitatea de business a companiilor.

Cu toate acestea, Rompetrol Rafinare crede în crearea unui cadru favorabil pentru viitoare investiții în capacitățile de producție, în cazul în care o potențială dezvoltare a activelor operaționale se va dovedi viabilă. Pe tot parcursul reviziei, din stocuri proprii și cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMG International (Rompetrol), compania a asigurat necesarul de carburanți de pe piața internă și a onorat livrările de produse petroliere, conform contractelor comerciale aflate în vigoare.

În 2024, Rompetrol Rafinare vizează procesarea a circa 5 milioane de tone de materii prime, din care să obțină randamente ridicate și volume mari de produse albe – 2,19 milioane de tone de motorine, respectiv 1,34 milioane de tone de benzine. Acționarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% – direct și
indirect) și Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

Continue Reading

Actualitate

Modernizarea bulevardului Mamaia continuă

Published

on

Din această noapte, se decopertează carosabilul pe tronsonul cuprins între strada Soveja și strada Ion Rațiu, pe sensul de mers de la Delfinariu spre centru.

Începând cu ora 21:00, se va interveni cu utilaje pentru decopertarea carosabilului pe bulevardul Mamaia, între strada Soveja și strada Ion Rațiu, doar pe sensul de mers de la Delfinariu spre centru, circulația autovehiculelor fiind restricționată parțial, până la ora 06:00, pe sectorul de drum pe care se lucrează. Lucrările vor continua toată săptămâna, fiind instituite aceleași restricții de trafic rutier. În funcție de condițiile meteorologice, sâmbătă, 18 mai, se vor executa lucrările de asfaltare.

Ca alternativă, conducătorilor auto care vin dinspre Delfinariu către centru le este recomandat să efectueze virajul la dreapta, pe strada Soveja, apoi la stânga, pe strada Chiliei. În timpul zilei, se lucrează la reabilitarea trotuarelor. Se înlocuiesc bordurile, sunt montate pavele moderne, se construiesc casetele pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori la toamnă. A fost reconfigurat și scuarul median, urmând să se construiască și pistele pentru biciclete.

Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să nu își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil. Autoritățile fac apel către participanţii la trafic să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zonele în care se execută lucrări.

Continue Reading

Actualitate

Acțiune de combatere a braconajului piscicol

Published

on

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au desfășurat o acțiune de combatere a braconajului piscicol în zona localității Ovidiu.

În perioada 9 aprilie – 7 iunie 2024 este prohibiție, perioadă în care peștii își depun icrele și pescuitul este interzis. Cu toate acestea sunt numeroși oameni care aleg să încalce legea și să nu respecte natura, pescuind în acest interval.

Jandarmii i-au sancționat pe cei care pescuiau ilegal conform prevederilor OUG 23/2008, aplicând 12 amenzi contravenționale în valoare totală de 7200 de lei.

Continue Reading

Actualitate

Sistemul de alarmare publică, lucrări de mentenanță

Published

on

Atenție, constănțeni! Până pe 17 mai se vor efectua lucrări de mentenanță la sistemul de alarmare publică din Constanța. Sirenele vor fi pornite prin impulsuri scurte.

Inspectorii Serviciului Protecție Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Constanța împreună cu specialiști din cadrul firmei prestatoare se asigură că sirenele din municipiul Constanța funcționează în cele mai bune condiții. În cadrul acestei activități, se vor emite semnale acustice scurte. Cetățenii sunt rugați să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare.

Menținerea în stare de operativitate a sistemului de înștiințare – alarmare este una dintre responsabilitățile administrației publice locale. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

Semnalele de alarmare acustice a populației, instituțiilor publice și operatorilor economici:

  • PREALARMĂ AERIANĂ – Se compune din 3 sunete (impulsuri) a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Semnificație: Aducerea la cunoștința populației despre posibilitatea producerii unui atac aerian;
  • ALARMĂ AERIANĂ – Se compune din 15 sunete (impulsuri) a 4 secunde fiecare cu pauză de 4 secunde între ele. Semnificație: Aducerea la cunoștința populației despre iminența producerii unui atac aerian;
  • ALARMĂ LA DEZASTRE – Se compune din 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Semnificație: Aducerea la cunoștința populației despre iminența producerii unor dezastre;
  • ÎNCETAREA ALARMEI – Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durată de 2 minute. Semnificație: pericolul a încetat, se pot relua activitățile.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222