Connect with us

Actualitate

Sezon nou, probleme vechi! Ce i-au transmis Ministrului Mediului operatorii de pe litoral

Published

on

Sezonul estival bate la usa insa operatorii de pe litoral se confrunta cu aceleasi probleme. Licitatiile pentru plaje nu s-au organizat nici pana acum, iar in aceste conditii pregatirea plajelor pana la 1 mai este din nou pusa sub semnul intrebarii. Ministrul mediului a fost prezent la Constanta, unde s-a întâlnit cu operatorii si pare sa fi inteles ca inchirierea suprafetelor de plaja pentru o perioada scurta nu este viabila. Asta inseamna preturi mari si servicii proaste pentru turisti. Doar ca deocamdata nici inchirirea pe termen lung nu se poate realiza mai ales ca intre timp procesul de inisipare a dus la aparitia unor noi suprafete de plaja care vor trebui si ele administrate intr-un fel.

Prima oprirea a lui Mircea Fechet a fost la Eforie Sud, acolo unde litoralul romanesc a castigat 23 de hectare de plaja nou nouta, in urma procesului de inisipare. Iar daca la Mamaia pe alocuri plaja s-a transformat in autostrada, nisipul este plin de scoici iar intrarea in apa, abrupta, altfel par sa stea lucrurile la Eforie Sud.

Aici nisipul adus din mare este mult mai fin si nici distanta pana la apa nu este atat de mare ca in zona de nord din Mamaia.

Discutam de o plaja care in anii trecuti nu exista. Marea ajungea pana in dig iar azi putem spune ca aprox 23 de hectare de plaja vor fi date in folosinta asta va insemna beneficia de medii dar si un beneficiu ptr activitatea economica si turistica”, a declarat Mircea Fechet, Ministrul Mediului 

Plajele noi ar trebui sa fie motiv de bucurie atat pentru turisti cat si pentru operatori. Numai ca lucrurile nu stau deloc asa. De cand a inceput acest process, au aparut si problemele. Initial operatorii nu aveau voie sa isi monteze sezlonguri pe suprafetele noi, pentru ca asa spunea Uniunea Europeana, apoi nu li s-a permis sa isi ridice beach baruri. Iar acum cea mai mare problema o reprezinta licitatiile pentru suprafetele ale caror contracte au expirat sau urmeaza sa expire. La finele lui 2022, 70 de astfel de sectoare s-au aflat in aceasta situatie. Pentru ele s-au organizat licitatii insa anul acesta vor expira din noul. Iar lor li se mai adauga inca 129  pentru care termenul expira orcum in acest an.

”Concluzia finala a fost ca plajele s ase inchirieze pe 10 ani ca agentii s aisi scoata investiile majore si sa isi amoirtizeze cheltuielile. 00.34 + 01.12 probabil se va face tot dupa 2 aniptr ca nu e correct fata de ce  s-a intamplat anul trecut. Multe dintre contracte expira anul acesta iar la primavara intram din nou in loicitatie. Tot pe 2 ani urmand ca pe baza unor acte normative sa trecem la o licitaie pe 10-15 ani”, a declarat Nicolae Bucovală, proprietar hotel 

”Alte 70 de suprafete au ramas fara contracte la finalul sezonului trecut. Am trimis adrese si am atentionat ca nu vrem aceeasi situatie critica de anul trecut. 00.43 + 00.50 Avem contracte expirate si am cerut imediat demararea acestor licitatii, am explicat ca este nevoie de 6 luni ca sa poata lucre in legalitate si nu ilicit ca anul trecut. Si am explicat ca avem nevoie de o durata mai mare decat 2 ani. E nevoie de predictibilitate. Sezlongul va costa mai mult ptr ca agentul vrea sa isi recuoereze investitia”, a declarat Corina Martin, presedinte Resto Cta 

Ministrul pare sa fie si el pe aceasi lungime de unda cu administratorii de plaje sau hotelierii. 2 ani este o perioada prea scurta si toata lumea ar avea de pierdut: si administratorii dar si turistii.

”Este nevoie sa schimbam optica, strategia din anii trecuți. Atunci ministerul mediului și apele romane erau interesate de cum sa obțină mai mulți bani. Nu este asta soluția cea mai fericita. +  mi-au spus operatorii 2 ani nici nu apuca sa își instaleze investițiile ca trebuie sa le demoleze. Sa le construiești costa, sa le demolezi costa și cred ca o perioada minima trebuie legata de durata de amortizare a acelor cheltuieli ca să nu îi jupoaie pe turisti”, a declarat Mircea Fechet, Ministrul Mediului 

Numai ca de la vorbe la fapte este cale lunga. Si deocamdata ministrul mediului nu a inaintat si o data concreta la care vor fi organizate licitatiile pe perioade lungi. Mai grav este ca nu se stie nici cand vor fi organizate cele pentru doi ani. Oficial sezonul estival incepe pe 1 mai, iar atunci plajele trebuie sa fie pregatite cu toate facilitatile necesare pentru turisti.  beach baruri, sezlomguri, grupuri sanitare sau cabine de schimb. Pentru ca acest lucru sa se si intample licitatiile ar trebui organizate in cel mai scurt timp posibil.

Actualitate

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța recrutează tineri care doresc să devină OFIȚERI ai Jandarmeriei Române

Published

on

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța recrutează candidați în vederea participării la concursul de admitere în cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, sesiunea 2024.

𝗖𝗮𝗹𝗲𝗻𝗱𝗮𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗮𝗱𝗺𝗶𝘁𝗲𝗿𝗲:

–           28 iulie – data limită pentru depunerea cererilor de înscriere (online);

–           29 iulie – data la care va avea loc evaluarea psihologică;

–           09 august – termenul limită pentru depunerea documentelor necesare constituirii dosarului de recrutare;

–           20-29 august — evaluarea performanțelor fizice;

–           31 august— susținerea probei de evaluare a cunoștințelor;

–           5-27 septembrie — examinarea medicală.

Cererea-tip de înscriere se completează în mod lizibil, se semnează și se transmite exclusiv în format electronic la adresa de e-mail resurse.umane@jandarmeriaconstanta.ro, până la 28 iulie, 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯 î𝐧 𝐳𝐢𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐬â𝐦𝐛ă𝐭ă ș𝐢 𝐝𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜ă.

Informații suplimentare privind organizarea și desfășurarea concursului se pot obține de la Compartimentul Resurse Umane al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, telefon 0241.618.969, interior 24.507 și 24.537.

Informațiile cu privire la condițiile și criteriile de recrutare, precum și la tematica, bibliografia și probele de concurs, sunt disponibile la adresa:  http://www.jandarmeriaconstanta.ro, precum și pe site-ul instituției de învățământ:  https://academiadepolitie.ro.

Continue Reading

Actualitate

Trafic fluidizat în cartierul Palas, în urma lucrărilor executate de Confort Urban

Published

on

Trafic fluidizat în cartierul Palas, în urma lucrărilor executate de Confort Urban
Nu lăsăm în urmă niciun cartier din municipiul Constanța. Așa cum am arătat în ultima perioadă, a venit momentul ca străzile din cartierul Palas să fie modernizate și reabilitate, ca toți cetățenii să se simtă acasă.
În acest cartier, echipele Confort Urban au reabilitat în totalitate strada Munții Tatra și strada Moților,  intervenții ce au un impact major în fluidizarea traficului. Zona se bloca frecvent din cauza traficului intens, iar reabilitarea celor două artere a adus o schimbare semnificativă în reducerea blocajelor, micșorând timpii de așteptare și îmbunătățind circulația.
Infrastructura pietonală, asupra căreia nu s-a mai intervenit substanțial în ultimele cinci decenii, primește acum atenția cuvenită. Trotuarele au fost recondiționate complet, gata să ofere un spațiu sigur și confortabil pentru pietoni.
Fiecare stradă modernizată reprezintă un pas înainte spre un oraș mai atractiv!

Continue Reading

Actualitate

Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS 2024 aduce constănțenilor, în ultimul weekend din luna iulie mai multe reprezentații de teatru stradal, în cadrul secțiunii #SEAStreet

Published

on

Timp de trei zile, de vineri, 26 iulie, până duminică, 28 iulie, 23 de reprezentații stradale susținute de trei companii internaționale și de Teatrul de Animație Țăndărică din București se vor desfășura, în mai multe zone din Constanța – Parcul Gării, Parcul Operei, Promenada de lângă Lacul Tăbăcăriei (lângă City Park Mall), Faleza Cazinoului din Constanța, zona parcării de la Poarta 1 a Portului Constanța, Bulevardul Tomis.
Sâmbătă, la Poarta 1, spectacolul de teatru stradal va fi precedat de Symphonic Rock Masters, un concert extraordinar oferit de Orchestra Simfonică București.
Orchestra Simfonică București este prima orchestră privată din București și din România, fondată în 2006. Orchestra fost înființată de trei muzicieni ambițioși și reunește în componența sa cei mai valoroși artiști instrumentiști din România. Din dorința de a oferi iubitorilor de muzică posibilitatea de a intra în contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonică București dezvoltă concepte muzicale originale și inovatoare, abordând o paletă variată de repertoriu, de la muzica clasică până la stiluri mai puțin convenționale, precum muzică de film, pop/rock și crossover. Symphonic Rock Masters este un spectacol care aduce în fața publicului o reinterpretare a celor mai tari hituri rock din istorie. Muzicienii Orchestrei Simfonice București fac chitarele electrice să plângă și viorile să urle pe melodii legendare de la Metallica, Depeche Mode, Black Sabbath, Queen, Pink Floyd, AC/DC, aducând laolaltă două lumi aparent diferite. Muzica clasică și rock-ul se îmbată una cu alta și dansează.
Sylphes Aerial Ballet, companie din Spania, va oferi cel mai impresionant spectacol din Seastreet, Sylphes / Silfide, un spectacol multi-senzorial care îmbină dansul, acrobațiile, muzica și proiecțiile live în ritmul Anotimpurilor lui Vivaldi. Evocă grația înotului sincronizat și a baletului, țesând mituri antice într-o experiență captivantă. Printr-o plasticitate izbitoare, ne invită să celebrăm puterea simțurilor, să transcendem rațiunea și să creăm o energie vibrantă la peste 30 de metri înălțime. Show-ul poartă semnătura lui Roberto Strada Walemberg, creatorul brandului estetic Aerial Strada, pe deplin recunoscut în lumea artelor spectacolului. „Căutăm excelența susținută de o demonstrație de inginerie și tehnică de cel mai înalt nivel pentru a integra orașul și spațiile urbane în proiectul nostru scenic. Chemăm mulțimile să răspândească mesaje pozitive cu limbajul frumuseții, fără steaguri, ideologii sau credințe. Împărtășirea emoțiilor dărâmă zidurile.” – acesta este mesajul pe care Sylphes Aerial Ballet îl transmite publicului său.
Teatrul Ţăndărică a fost fondat în anul 1945 și are o lungă și frumoasă istorie, numărul copiilor la care au ajuns, cu arta lor, talentații actori-păpușari de la Țăndărică fiind inestimabil. Reprezentațiile de anul trecut, de la Constanța, tot în cadrul Seastreet, s-au bucurat de un succes imens. La vârste fragede, vizionarea unui spectacol de animaţie are atât un scop educativ, terapeutic, de socializare, dar este şi un prilej de descoperire a reprezentării unei lumi magice, lumea poveştilor animate.
Compania Timbaloe, din Spania, este un grup de tineri care trăiesc și se bucură de percuție și spectacol. Fondată în 2010, este una dintre cele mai impresionante companii de percuționiști din lume. Pasiunea și vitalitatea fiecărui membru sunt dublate de îndemânarea impresionantă și precizia ritmică pe care artiștii le exprimă printr-un amestec de energii feminine și masculine debordante, rezultând o fuziune incredibilă de coregrafii și percuții în stil tribal. Ei vor oferi mai multe reprezentații ale spectacolului lor Timbaloe Batucada.
Compania Tac o Tac, din Franța, vine la Constanța cu spectacolul Special Conquest. De la Icar la Newton, de la Sputnik la Armstrong… Povestea cuceririi spațiului este punctată de personaje pe cât de curajoase, pe atât de ingenioase. Toate au contribuit la scrierea acestei povești extraordinare, și anume descoperirea spațiului. Dar când trei personaje „ciudate” decid să se confrunte cu cel mai prestigios mit al lumii moderne, atunci cucerirea spațiului devine cu totul specială! Doi artiști pe picioroange pneumatice, un pilot de „navetă spațială” și un car alegoric vor face deliciul publicului, într-un spectacol senzațional, plin de umor și salturi incredibile.
Pentru siguranța participanților la acest eveniment se vor lua măsuri specifice în sensul asigurării unui climat de siguranță. Acestea se vor concretiza în instituirea următoarelor restricții de circulație și măsuri privind ordinea și siguranța publică:
-în perioada 25.07.2024, ora 16:00 – 28.07.2024, ora 16:00, o parte a parcării de la Poarta 1 se va restricționa pentru amplasarea/demontarea macaralei, scenei și elementelor de decor necesare desfășurării evenimentului;
-în perioada 27.07.2024, ora 06:00 – 28.07.2024, ora 00:00 se va permite restricționarea totală a circulației auto în parcarea de la Poarta 1 pentru desfășurarea evenimentului.
Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS, ediția a treia este organizată de Teatrul de Stat Constanța, finanțator fiind Consiliul Județean Constanța, iar partener principal – Primăria Municipiului Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute descoperite de jandarmi

Published

on

Marți, 23.07.2024, în jurul orei 21:30, în timp ce se aflau într-o misiune de rutină în localitatea Eforie Sud, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au constatat faptul că, într-un magazin situat pe strada Dezrobirii din localitate, un bărbat oferea spre vânzare 25 de tricouri care aveau însemnele unor mărci de renume.

Datorită acestui motiv jandarmii l-au legitimat pe cel în cauză și i-au cerut actele care să confirme proveniența mărfurilor expuse spre vânzare, susceptibile a fi contrafăcute (comercializarea unor asemenea produse fiind sancționată de legea 84/1998, privind mărcile si indicaţiile geografice). Bărbatul le-a spus jandarmilor că a cumpărat articolele respective dintr-un complex comercial de renume din București, neștiind că sunt contrafăcute și că vânzarea unor astfel de produse este sancționată de lege.

Articolele respective au fost ridicate de către jandarmi în vederea confiscării şi împreună cu actele de sesizare a organelor de urmărire penală cu privire la suspiciunea de săvârșire a unei infracțiuni au fost predate către poliţie în vederea continuării cercetărilor.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222