Connect with us

Societate

Semafoarele din intersecția bulevardului Tomis cu strada Tulcea vor fi oprite total pentru lucrări de modernizare

Published

on

De miercuri, 8 mai, începând cu ora 08:00 și până pe 10 mai, semafoarele din intersecția bulevardului Tomis cu strada Tulcea vor fi complet oprite pentru a permite echipelor să intervină. Se vor monta stâlpi de semaforizare suplimentari și corpuri de semaforizare complet echipate cu lămpi led. Totodată, instalațiile electrice vor fi înlocuite.
Până la repunerea în funcțiune a noului sistem de semaforizare, traficul rutier va fi dirijat de reprezentanți ai poliției.
Vă cerem scuze pentru disconfortul creat și rugăm participanții la trafic, dacă au posibilitatea, să evite pentru câteva zile traficul prin această intersecție folosind rute alternative.
În contextul noilor reglementări, rugăm conducătorii auto să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră.

Societate

Un nou început, în casă nouă, pentru jurnaliștii Antena 3 Constanța și Cuget Liber! Ce mesaje au avut personalitățile Constanței pentru echipa noastră

Published

on

Un nou început pentru jurnaliștii Antena 3 Constanța și Cuget Liber. Am devenit o familie, ne-am mutat sub același acoperiș într-o clădire emblematică pe bulevardul Tomis 96 și am marcat acest moment important pentru presa constănțeană cu un eveniment de neuitat – Ziua Porților Deschie. Am fost astfel gazde pentru toți cei care ne-au trecut pragul de la reprezentanții administrațiilor locale, până la oameni de business, media, academic, horeca, parteneri și colaboratori. Cu toții au fost impresionați de locație și de investiția în tehnologie, dar și de sala de spectacole de 230 de locuri.

Postul tv local Antena 3 Constanța și ziarul Cuget Liber au sărbătorit în familie, Ziua Porților Deschise, un eveniment care a scos în evidență rolul și importanța celor două instituții media cu tradiție de la malul mării. Și cum ne-am mutat în casă nouă, într-un sediu modern și emblematic, pe bulevardul Tomis 96, am fost gazde pentru toți cei care ne-au trecut pragul, fie că vorbim despre oameni politici, directori de instituții, oameni de business, jurnaliști, parteneri și colaboratori, cu toții au făcut un tur al sediului nostru, de la redacții, până la regie și platoul de filmare. Invitații au fost impresionați de locație, de investiția în tehnologie și nu în ultimul rând de sala de spectacole, ce are o capacitate de 230 de locuri. Aceștia ne-au transmis și câteva urări și mesaje, pe care le regăsiți într-un colaj video, pe site.

Antena 3 Constanța și Cuget Liber își desfășoară activitatea într-o clădire emblematică a orașului, Club SNC, renovată în urma unei investiții importante, care vine să scoată în evidență rolul și importanța presei audiovizuale și scrise. Iar echipa noastră v-a pregătit și o tombolă cu premii, iar extragerea va avea loc în direct, la postul nostru de televiziune Antena 3 Constanța, în data de 26 iulie 2024, între orele 7-9, în cadrul emisiunii „Bună dimineața, Constanța!”. De asemenea, câștigătorii vor fi anunțați și în ziarul Cuget Liber. Mulțumim tuturor invitaților, partenerilor și colaboratorilor prezenți la eveniment și nu în ultimul rând telespectatorilor și cititorilor noștri. Promitem să fim în continuare în slujba cetățenilor, profesioniști, transparenți și bine informați.

Continue Reading

Societate

Grădinile IULIUS, oază de relaxare și repere urbane și sociale

Published

on

Într-un prezent în care mediul înconjurător suferă din cauza poluării și pierderii biodiversității, parcurile reprezintă schimbarea acestei tendințe, prin transformarea lor în puncte de întâlnire între oameni și natură. Studiile arată că prezența copacilor și a spațiilor verzi reduc nivelul de stres și contribuie la o mai bună sănătate fizică. Pornind de la această realitate, compania Iulius și-a concentrat resursele și a integrat natura în proiectele sale.

Așa se face că spațiile verzi create sunt unice în România, sunt spectaculoase, oamenii au acces la restaurante, cafenele și diverse servicii, iar astfel de grădini se vor construi și la Constanța. Comunitățile urbane aglomerate au o nevoie stringentă de a avea acces la natură, de aceea, proiectele de regenerare urbană integrează parcurile și spațiile verzi în centrul lor, pentru a îmbogăți calitatea vieții în orașe.

”Spațiile verzi ale orașelor reprezintă o importanță deosebită pentru calitatea vieții comunităților, contribuind în mod activ la dezvoltarea rezilienței față de amenințările climatice și a celor asupra sănătății noastre. Dar dincolo de efectele pozitive pentru mediu și sănătate publică, zonele urbane verzi acționează ca un factor de coeziune socială, fiind puncte de legătură între oameni, spații de socializare și consolidând în același timp sentimental de identitate în rândul comunităților. Proiectele mixed-use de regenerare urbană ale Iulius au ca semnătură grădinile. Vorbim aici de Palas Iași, Iulius Parc din Cluj Napoca sau Iulius Garden din Timișoara care au devenit treptat repere urbane și sociale, adevărate ancore verzi pentru comunitate”, a declarat DAN CHELARU – Group Sustainability Officer.

Și în România este tot mai clar că marile orașe aflate în expansiune au nevoie de o viziune sustenabilă de dezvoltare, care să integreze și spații verzi generoase pe lângă clădiri moderne și eficiente, iar sectorul imobiliar poate contribui cu siguranță la crearea unor habitate cât mai prietenoase cu oamenii. Acest gen de investiții s-au făcut în Iași, Timișoara și Cluj-Napoca, unde compania IULIUS, dezvoltator și operator specializat în ample proiecte mixed-use de regenerare urbană, și-a concentrat resursele și pentru integrarea naturii în proiectele sale, încă din 2012. Este vorba despre 13 hectare de spații verzi create de la zero și reamenajate, în care s-au investit peste 18 milioane de euro și care au devenit locurile preferate de petrecere a timpului liber ale comunităților din aceste orașe.

În grădinile IULIUS, copiii se pot juca în voie pe iarbă sau se pot distra în spațiile destinate lor, cei mai în vârstă se pot bucura de pauzele de odihnă pe bancă și de momentele de socializare, tinerii și adulții de plimbările matinale sau nocturne, orele de alergare sau mers cu bicicleta, ședințele foto sau picnicurile cu cei dragi, dar și de numeroasele evenimente. De altfel, anul trecut, conform unui clasament realizat de clubulcopiilor.ro, care a luat în considerare recenziile oferite pe Google Maps, a reieșit că acestea sunt în top 10 cele mai frumoase parcuri din România, iar grădinile Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara au ocupat chiar primele două poziții. Rezultate de înțeles pentru cei care le-au vizitat sau dacă faci o plimbare virtuală prin aceste parcuri, printr-o galerie foto impresionantă accesibilă pe site-ul www.iuliuscompany.ro.

Iulius Gardens din Iulius Town Timișoara, parcul Palas Iași și Iulius Parc, din proximitatea Iulius Mall Cluj, au câteva particularități care le fac unice în România: sunt integrate în proiecte mixed-use, astfel că pe lângă spațiile verzi spectaculoase, oamenii au acces la restaurante, cafenele sau diverse servicii; se pretează organizării diverselor evenimente (concerte, seri de film, spectacole de teatru, street food, sesiuni de sport, expoziții etc.), dar se diferențiază și prin modul de amenajare. Acestea au fost realizate de echipe de specialişti din Italia, Germania şi România, iar copacii sunt aduși cu ani înainte din Italia și aclimatizați în pepiniere temporare, astfel încât atunci când sunt relocați în parcuri să ofere umbră încă de la început, dar și un adevărat spectacol vizual. Astfel, mulți dintre arbori au deja înălțimi de până la 12 – 13 metri, atunci când sunt plantați, creând impresia că au fost acolo dintotdeauna.

„Motivul principal pentru soluţia de a achiziționa vegetaţia din Italia se datorează prezenței unei tradiții de secole în cultivarea plantelor mari în pepinieră, practică încă subdezvoltată în România. Pentru a obține plante de dimensiunile copacilor aduşi în parcurile Iulius este nevoie de timp considerabil, variind de la 40 la 60 de ani, această perioadă îndelungată de creștere contribuind la rezistența și frumusețea lor. Este important de subliniat că plantele nu au fost alese la întâmplare, selecția a fost efectuată cu mare grijă și, din acest motiv, toate s-au adaptat, fără să avem pierderi”, explică Ennio Fasolli, consultant în realizarea grădinilor urbane IULIUS.

Mai mult decât atât, peisagiștii IULIUS au gândit de la început mixul de specii, astfel încât grădinile să fie frumoase în orice sezon. În parcul Palas Iași, de exemplu, piesa de rezistență este constituită de aleea de Ginkgo Biloba, probabil unicat în România, alături de magnoliile presărate în tot parcul și pergolele de glicină, dar și aleile de trandafiri și copacii Lichidambar,  care își schimbă culoarea în funcție de anotimp.

„Atunci când alegem soiurile de plante pentru parcurile noastre luăm în considerare cu atenție climatul specific și tipul de sol al locului în care vom lucra”, a adăugat Ennio Fasolli.

Un alt atu al acestor parcuri este gazonul special, de trafic intens, pe care vizitatorii se pot așeza pentru a citi o carte sau pur şi simplu pentru a se plimba sau sta pe iarba verde.

 „Gazonul din parcurile Iulius nu se realizează prin utilizarea unei singure varietăți de semințe, ci mai degrabă cu un amestec de esențe care au sarcina de a acoperi uniform solul pe măsură ce cresc. Acest amestec este deosebit de potrivit pentru călcare și rezistență la atacurile fungice frecvente în perioadele de umiditate maximă. Este de culoare verde intens și, evident, frumos de privit, invitând să fie pășit”, transmite Ennio Fasolli.

Deloc neglijabil este și faptul că miile de copaci și arbuști creează un adevărat scut, cu un impact cuantificabil asupra mediului. Potrivit specialiștilor, grădinile IULIUS absorb anual peste 75 de tone de CO2. Și la Constanța, unde compania IULIUS are în vedere dezvoltarea unui proiect de reconversie urbană de peste 800 milioane de euro, vor fi integrate și spații verzi generoase, asemănătoare celor deja dezvoltate în proiectele din Iași, Timișoara și Cluj-Napoca. Acestea vor deveni locul unde comunitatea își va da întâlnire și își va petrece timpul liber în natură.

Continue Reading

Societate

Autobuzele etajate nu mai circulă pe Bulevardul Tomis în weekend-uri

Published

on

De sâmbătă 13 iulie și până la sfârșitul lunii septembrie, weekend de weekend, bulevardul Tomis devine pietonal de la Capitol până în zona Miga.

Din acest motiv traseul City Tour va fi deviat pe direcția Cap Linie Gară în fiecare sâmbătă și duminică. Astfel autobuzele etajate vor circula pe bd. Mamaia – str. IG Duca – bd. Ferdinand până la Gară. Traseul City Tour spre Cap Linie Mamaia nu se modifică.

Continue Reading

Societate

Tablou de eroi! Au luptat 7 ore cu flăcările care amenințau să se extindă la un cămin de persoane vârstnice, în Poarta Albă

Published

on

Aproximativ 7 ore, 242 de salvatori constănțeni au luptat cu flăcările pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbuncit ieri, la Poarta Albă.
Flăcările amenințau să se extindă la un cămin de persoane vârstnice, la penitenciarul Poarta Albă,la 2 ferme din proximitate, dar și la mai multe gospodarii, misiunea colegilor fiind una extrem de dificilă.
Efortul lor a fost unul considerabil având în vedere temperaturile mari degajate de flăcări dar și greutatea echipamentelor de protecție – peste 25 kg.
Colegii noștri au dat dovadă de curaj și profesionalism, demonstrând încă o dată dăruirea lor pentru a proteja viețile și bunurile oamenilor.
Aceștia au reușit să facă protecție la căminul de bătrâni, unde au salvat 87 de persoane, dar și la penitenciar, clădirea fiind protejată.
Au ars 450 de hectare și s-a intervenit cu 17 autospeciale de stingere și 15 resurse medicale( 3 SMURD B, 1 SMURD C, 3 autospeciale pentru transport personal și victime multiple, 8 ambulanțe SAJ).
Vă mulțumim pentru eforturile depuse și vă urăm mult succes în toate misiunile!
Reamintim cetățenilor că arderea vegetației este interzisă, extrem de periculoasă și poate duce la tragedii. Iată câteva motive pentru a evita această practică:
Risc major de propagare rapidă a incendiilor – vântul și condițiile meteorologice pot transforma rapid un foc mic într-un incendiu de proporții.
Pericol pentru vieți omenești și bunuri – incendiile de vegetație pot ajunge în zone locuite, punând în pericol casele și viețile oamenilor.
Impact negativ asupra mediului – distrugerea habitatelor naturale și poluarea aerului sunt consecințe grave ale incendiilor de vegetație.
Ce puteți face pentru a preveni incendiile de vegetație:
Nu folosiți focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt.
Fiți vigilenți și semnalați orice început de incendiu la numărul de urgență 112.
Noi suntem aici pentru a vă proteja, dar avem nevoie de ajutorul și responsabilitatea fiecărui cetățean.
Împreună protejăm mediul înconjurător și comunitățile noastre!

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222