Connect with us

Actualitate

World Class continuă expansiunea rețelei prin achiziția a două noi cluburi de health & fitness cu piscine în Timișoara. Două foste cluburi Smart Fitness Studio SRL devin cluburi World Class

Published

on

World Class, cea mai mare rețea de sănătate și fitness din România, își consolidează prezența în regiunea de Vest și își continua astfel drumul către misiunea sa: de a inspira și motiva mai mulți români să fie mai activi mai des. După achiziționarea a două foste cluburi Smart Fitness Studio SRL care devin cluburi World Class și care fuseseră inițial redenumite Vectr 2 și Vectr 3, rețeaua World Class va opera acum 6 cluburi și 5 piscine în Timișoara, marcând un moment important pentru toți entuziaștii sportului și mișcării din oraș, care sunt în căutarea unor soluții premium pentru a-și menține și îmbunătăți stilul de viață și pentru a se bucura de mai multă sănătate. Rebranding-ul cluburilor va începe la sfârșitul lunii aprilie.

„Fiecare pas contează! Suntem încântați să anunțăm noi pași în expansiunea continuă a World Class în rețeaua din Timișoara, cu deschiderea a două noi cluburi și piscine. Planificăm deja noi locații în Timișoara pentru a ne extinde prezența în zone-cheie.

Acest nou pas reprezintă strategia și angajamentul nostru pentru dezvoltarea sectorului de health & fitness și promovarea unei culturi a sănătății și activității fizice în Timișoara. Cu aceste noi locații, vom continua să oferim servicii premium de sănătate și fitness aproape de locurile în care oamenii locuiesc și lucrează, încurajând și mai mulți români să adopte un stil de viață mai sănătos și mai activ”, a declarat Kent Orrgren, CEO World Class.

Având acum acces la 6 cluburi și 5 piscine în rețeaua World Class din Timișoara, locuitorii se vor bucura de mai multe opțiuni de sănătate și fitness adaptate nevoilor și preferințelor lor, zone generoase de antrenament, studiouri de aerobic și ciclism, precum și condiții premium de înot. Această expansiune oferă noi oportunități comunității locale de a adopta o abordare mai holistică a sănătății și fitnessului.

Cele două noi cluburi cu piscine și saune vor fi World Class Buziașului și World Class Shopping City. Cluburile vor fi incluse în categoria Silver și se vor alătura celorlalte 4 cluburi World Class din Timișoara: ISHO, Iulius Town, VOX și Dumbrăvița.

Marca Smartfit rămâne operațională atât în Timișoara (bulevardul Cetății), cât și în Arad (Ziridava Shopping Center), locații în care Smartfit își va continua dezvoltarea și creșterea în beneficiul comunităților locale.

Începând cu 1 mai, toți membrii activi ai celor două cluburi World Class Buziașului și World Class Shopping City vor deveni automat membri World Class și o parte valoroasă a comunității #BeHealthy, cea mai mare comunitate de sănătate și fitness din România.

Pentru mai multe informații, accesați www.worldclass.ro.

Despre World Class România

World Class România este liderul pieței din industria românească de sănătate, fitness și wellness, cu un număr total de 47 de cluburi de sănătate și fitness și 25 de piscine în întreaga țară și peste 77.000 de membri. Cluburile World Class oferă servicii la standarde ridicate, facilități de vârf și clase diversificate. World Class este partener pe termen lung pentru LES MILLS™ – cel mai mare furnizor de concepte de fitness din lume. World Class România oferă, de asemenea, un concept premium de club de fitness și stil de viață, numit W, în care membrii pot antrena și relaxa într-un mediu intim și exclusivist.

Despre Vectr Holdings

Vectr Holdings este o companie de investiții care deține, în România, deține companii în domeniul agrobusiness-ului, distribuția de echipamente și utilaje agricole, dezvoltarea și investițiile imobiliare și industria sănătății și fitnessului. Vectr Holdings este proprietarul World Class România, liderul pieței românești de sănătate și fitness.

Despre Smartfit

Timp de peste 12 ani, Smartfit a fost un pilon în Timișoara, oferind servicii premier de fitness și wellness. Prin dedicarea sa, Smartfit a cultivat o comunitate vibrantă și puternică axată pe căutarea unui stil de viață mai sănătos și bucuria exercițiilor fizice.

Actualitate

Festivalul Hîdîrlez înscris în patrimoniul UNESCO

Published

on

Uniunea Democrată Tătară a organizat și realizat cu sprijinul şi finanţarea Ministerului Culturii, proiectul Hîdîrlez la Venus Hipodrom Mangalia în perioada 10-12 mai 2024. Comunitatea tătară s-a bucurat în cadrul festivalului de jocurile și sporturile tradiționale înscrise în patrimoniul cultural imaterial al umanității pe lista UNESCO (mangala, Toguz kumalak / Tokuzkorgool, asyk atuu, bes asyk, arcul istoric/ tradițional, taiak tartȋş – mas wrestling, kol kureş, curse de anduranţă etc),  mâncare și muzică tradițională (ansambluri și artiști locali și internaționali), ateliere creative și meșteșugărești,  lansare de carte- „Cântece tătărești din Crimeea” și seara culturală tradițională „The World of Tatar” ce a marcat într-o atmosferă deosebită, Ziua Limbii Tătare și Surghiunul. Atmosfera a fost infrumusețată de ansamblul tătar din Vetovo- Bulgaria și artiștii tătari dobrogeni-Genghiz Cutlacai, Mesut Baubec, Elfin Regep şi Naim Ersin care au încântat inimile participanților.

Participarea și implicarea grupului de reconstituire istorică Nokors a pus în valoare cultura tătară pentru public, în  cadrul activităților și atelierelor tradiționale creative și meșteșugărești unde participanții au învățat să tragă cu arcul, să se delecteze cu creații tradiționale tătărești în cadrul atelierelor creative, să experimenteze caligrafia mongolă și diferite tehnici artistice tătărești. După căderea  serii şamani şi războinici au ȋndeplinit  ritualul de chemare  a străbunilor ȋn jurul focului ca acum o  mie de  ani.

Festivalul s-a bucurat de participarea invitaților noștrilor speciali din Turcia, Crimeea Ucraina și  Bulgaria.

Obiectivele proiectului care îmbrăţişează cultura turcico-tătară printr-o serie de activităţi interactive a avut tendința de a crea un nou stimul intercultural capabil să promoveze dialogul intercultural, bogaţia cunoaşterii şi convieţuirii interetnice, în căutarea unui teren de confruntare a posibilităților și contradicțiilor, un loc în care arta, cultura și jocurile  tradiţionale înscrise în patrimoniul cultural UNESCO, mâncarea si muzica tradiţională au devenit un instrument de comunicare, proximitate și înțelegere între oameni, dincolo de apartenenţa lor geografică, religioasă, culturală.

Proiectul HÎDÎRLEZ 2024 a urmărit și a realizat transmiterea valorilor culturale mai ales în rândul tinerilor și copiilor  aducând o contribuţie valoroasă în promovarea şi cunoaşterea culturii etniei turcice-tătare şi a diversităţii culturale ca o valoare pozitivă spre o educaţie interculturală la nivel național și internațional.

Partenerul nostru- Școala Gimnazială Uruguay a adus o contribuție valoroasă la educaţia si implicarea copiilor și a tinerilor la cunoașterea, transmiterea, recuperarea, conservarea și valorificarea tradițiilor etnice tătare prin participarea activă și implicarea elevilor în cadrul proiectului.

UDT a reușit și anul acesta să transforme un spațiu mare-Hipodromul Mangalia, într-un spațiu intercultural unde cursele de cai organizate de partenerul nostru RNP-ROMSILVA D.C.E.A.C.R.A.-Herghelia Mangalia au completat mediul cutural-istoric tătar, dând o altă valoare și un interes deosebit pentru simbolul lumii turcice “aripile tătarului”.

Continue Reading

Actualitate

Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’ organizează, în perioada 13 – 17 mai 2024, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin’’, expoziția de grafică The Art of a Human’s Beauty

Published

on

Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’ organizează, în perioada 13 – 17 mai 2024, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin’’, expoziția de grafică The Art of a Human’s Beauty, realizată de artista Ioana Vînă. Vernisajul are loc luni, 13 mai 2024, ora 17.00, prezentarea lucrărilor urmând să fie făcută de către prof. Ioana Călinescu din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’.

Artista expozantă, Ioana Vînă, este elevă a Școlii Gimnaziale nr. 30 ,,Gheorghe Țițeica”, în clasa a VII-a și surprinde cu mult talent, în creațiile sale, frumusețea, diversitatea și unicitatea naturii umane. Așa cum mărturisește, Ioana Vînă este fascinată de varietatea culturală a lumii în care trăim, fapt care a și inspirat-o în crearea unor portrete deosebit de expresive.

,,Este minunat să mă pot exprima și să pot crea prin culori, tușe și linii! Sunt nerăbdătoare să văd ce lume minunată voi descoperi prin arta mea în continuare! Am fost fascinată dintotdeauna de varietatea culturală a lumii în care trăim – consider că este minunat că suntem atât de diferiți, cu tradiții, trăsături și perspective unice. Acest aspect m-a inspirat profund și m-a determinat să aleg să desenez portrete. Prin arta frumosului, încerc să evidențiez unicitatea fiecărei persoane și să aduc în lumină frumusețea diversității umane. Cred cu tărie că ochii sunt fereastra sufletului și în fiecare desen pe care îl creez, încerc să surprind esența și emoțiile din spatele fiecărei priviri. Este o călătorie fascinantă în lumea artei, iar fiecare desen este o poveste în care descopăr noi culori și nuanțe ale umanității. Vă aștept în număr cât mai mare la expoziția The Art of a Human”s Beauty’’, a declarat talentata artistă.

Lucrările de grafică realizate de Ioana Vînă pot fi admirate de publicul iubitor de artă, în perioada 13 – 17 mai 2024, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin’’ – spațiul expozițional, conform următorului program de vizitare: luni – 09.00-17.00, marti – 08.00-16.00, miercuri – 09.00-17.00, joi – 08.00-16.00, vineri – 08.00-16.00. Accesul este gratuit.

Continue Reading

Actualitate

Rompetrol Rafinare a finalizat revizia generală a rafinăriei Petromidia

Published

on

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a început procesele de repornire a instalațiilor de producție din rafinăria Petromidia Năvodari, după finalizarea în grafic a lucrărilor de mentenanță, recertificare și modernizare a unităților.

Instalațiile vor intra etapizat în fluxul de producție, urmând să ajungă la capacitate optimă în cel mai scurt timp. Astfel, compania a terminat cu succes o nouă revizie generală a celei mai mari rafinării din România, în programul agreat și transmis tuturor acționarilor, la începutul lucrărilor pornite în data de 8 martie.

„Revizia generală din acest an a avut un grad de complexitate foarte ridicat, cu mai multe programe de modernizare, menite să ne sprijine obiectivele operaționale și pe cele de siguranță. Au fost mobilizate cele mai relevante companii din industrie care activează în regiune și, prin eforturile colegilor noștri din Rompetrol Rafinare și Rominserv, repornim în condiții optime unul dintre principalii piloni ai stabilității energetice din România”, a declarat Florian Daniel Pop, Directorul General al Rompetrol Rafinare.

Lucrările au fost coordonate de Rominserv, contractorul general al Grupului KMG International (Rompetrol), care s-a asigurat că toate proiectele, indiferent de dimensiune și importanță operațională, au fost executate de subcontractori, conform cerințelor beneficiarului reviziei – Rompetrol Rafinare.

„Specialiștii Rominserv au fost pe teren zi de zi, timp de aproape două luni și au supervizat fiecare acțiune întreprinsă de companiile subcontractate. În spate este o muncă laborioasă care a început la finalul reviziei din 2022. O revizie generală presupune eforturi și investiții majore, pe care noi trebuie le coordonăm în graficul impus de contextul de piață, care are nevoie de o rafinărie funcțională la capacitate ridicată”, a completat Daniel Brînzoi, Director General al Rominserv.

Proiectele de dezvoltare implementate în cadrul reviziei au necesitat o investiție de circa 85 de milioane de dolari. Printre cele mai notabile sunt cele care au vizat înlocuirea reactoarelor din instalația de Hidrofinare Motorină, modernizarea și schimbarea unor componente și subansamble din Fabrica de Hidrogen, respectiv instalația de Cocsare Întârziată. La acestea se adaugă și finalizarea lucrărilor de reconstrucție a instalației de Hidrocracare Blândă (MHC).

Lucrările au fost executate cu sprijinul a peste 30 de companii subcontractate din România și din alte țări europene, cu expertiză vastă în proiecte de asemenea anvergură. Pe tot parcursul reviziei, reprezentanții acestor companii au avut întâlniri operaționale și de protecția muncii cu specialiștii din Rompetrol Rafinare și Rominserv, în acord cu politicile de siguranță și securitate ale Grupului KMG International.

Revizia generală a rafinăriei Petromidia reprezintă o măsură obligatorie și necesară implementată de Rompetrol Rafinare, cu o ciclicitate de 4 ani, menită să asigure un grad ridicat de siguranță, atât instalațiilor tehnologice, cât și angajaților de pe platformă. Realizarea reviziei generale din Petromidia a fost finalizată cu succes, în ciuda contextului fiscal neprielnic, în care Rompetrol Rafinare, dar și alte entități ale Grupului KMG International, sunt vizate de suprataxări care scad competitivitatea de business a companiilor.

Cu toate acestea, Rompetrol Rafinare crede în crearea unui cadru favorabil pentru viitoare investiții în capacitățile de producție, în cazul în care o potențială dezvoltare a activelor operaționale se va dovedi viabilă. Pe tot parcursul reviziei, din stocuri proprii și cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMG International (Rompetrol), compania a asigurat necesarul de carburanți de pe piața internă și a onorat livrările de produse petroliere, conform contractelor comerciale aflate în vigoare.

În 2024, Rompetrol Rafinare vizează procesarea a circa 5 milioane de tone de materii prime, din care să obțină randamente ridicate și volume mari de produse albe – 2,19 milioane de tone de motorine, respectiv 1,34 milioane de tone de benzine. Acționarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% – direct și
indirect) și Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

Continue Reading

Actualitate

Modernizarea bulevardului Mamaia continuă

Published

on

Din această noapte, se decopertează carosabilul pe tronsonul cuprins între strada Soveja și strada Ion Rațiu, pe sensul de mers de la Delfinariu spre centru.

Începând cu ora 21:00, se va interveni cu utilaje pentru decopertarea carosabilului pe bulevardul Mamaia, între strada Soveja și strada Ion Rațiu, doar pe sensul de mers de la Delfinariu spre centru, circulația autovehiculelor fiind restricționată parțial, până la ora 06:00, pe sectorul de drum pe care se lucrează. Lucrările vor continua toată săptămâna, fiind instituite aceleași restricții de trafic rutier. În funcție de condițiile meteorologice, sâmbătă, 18 mai, se vor executa lucrările de asfaltare.

Ca alternativă, conducătorilor auto care vin dinspre Delfinariu către centru le este recomandat să efectueze virajul la dreapta, pe strada Soveja, apoi la stânga, pe strada Chiliei. În timpul zilei, se lucrează la reabilitarea trotuarelor. Se înlocuiesc bordurile, sunt montate pavele moderne, se construiesc casetele pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori la toamnă. A fost reconfigurat și scuarul median, urmând să se construiască și pistele pentru biciclete.

Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să nu își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil. Autoritățile fac apel către participanţii la trafic să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zonele în care se execută lucrări.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222