Connect with us

Actualitate

Tabără pentru copiii cu diabet 2024. Oferim speranță și educație

Published

on

Între 3 și 8 septembrie, 11 copii cu diabet din Dobrogea (inclusiv frățiorii lor) și câte un părinte însoțitor, vor beneficia de această experiență de neuitat: o tabără de 6 zile (5 nopți) la mare. Aceștia vor fi cazați la Tiny Village, în Mamaia Nord și vor avea parte de activități de vacanță, educație și distracție, tabăra având că obiectiv principal, sprijinirea copiilor insulino-dependenți și a familiilor lor.

Deschiderea oficială are loc marți, 3 septembrie 2024, de la ora 13.00, la Tiny Village, Mamaia Nord.

Lions Club Constanța, în cadrul programului Diabetes Camps al fundației Lions International organizează o tabără pentru copii cu diabet, cu participarea a 10 copii insulinodependenti. Participanții taberei  provin  din categorii sociale defavorizate. Evenimentul este organizat în întregime de voluntari, fiind una dintre cele 6 tabere organizate la nivel național (Oradea, Iași, Arad, Bacău, Ploiești și Constanța). De altfel, Lions Club International organizează același tip de tabere cu titlu gratuit, pe tot cuprinsul globului.

Voluntarii implicați în proiect au pregătit un program variat pentru copii, din care nu lipsesc educația în monitorizarea corectă a glicemiilor, psihoterapia, atelierele de lucru, jocuri non-formale, o sesiune de gătit sănătos, plimbarea cu telegondola, vizitele la Delfinariu/Planetariu și activități inedite la Muzeul Militar. Și de asemenea, va fi asigurată asistența medicală pe toată durata taberei.

Tabăra pentru copiii cu diabet este finanțată de Fundația Internațională Lions Club și este organizată de Lions Club Constanța cu ajutorul Asociației copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța „Sweet Land”.

Cine suntem?

Asociația Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie de voluntari din lume. Este prezentă în peste 200 de ţări. În România, sunt 71 de cluburi Lions în care activează peste 1.500 de membri. Misiunea Cluburilor Lions este creerea şi menţinerea unui spirit de înțelegere între toţi oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați la nevoie. Membrii Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate şi prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare.

 

Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța „Sweet Land” este o organizație nonprofit înființată în anul 2008. Apără drepturile copiilor și tinerilor cu diabet, oferă educație, informare, suport, sprijiniți de Coaliția pentru Diabetul Juvenil și  Forumul Român de Diabet ai căror membri suntem. Toată echipa noastră se implică voluntar.

Actualitate

Festivalul Păsărilor Migratoare

Published

on

Un eveniment unic și captivant, dedicat celebrării unuia dintre cele mai fascinante fenomene ale naturii: migrația păsărilor, va avea loc pe 21 septembrie în Agigea, județul Constanța. Evenimentul este organizat de Grupul Herpetologic Moldavica împreună cu Societatea Ornitologică Română, prin finanțarea obținută în cadrul programului StartONG și în parteneriat cu Stațiunea Biologică Marină „Prof. Ioan Borcea” din Agigea.

Festivalul Păsărilor Migratoare oferă participanților o experiență de neuitat, combinând tururi ghidate pentru observarea păsărilor cu recitaluri de muzică clasică, susținute de artiști talentați, în mijlocul naturii. Evenimentul este conceput pentru a aduce oameni de toate vârstele mai aproape de natură, oferind oportunitatea de a afla mai multe despre migrația păsărilor, un fenomen care implică deplasarea a milioane de păsări peste mii de kilometri, în căutarea unor habitate propice. Pe lângă tururile ghidate și concertele de muzică clasică, participanții pot explora standurile educative și o expoziție de fotografie dedicată biodiversității din Rezervația Dunele Marine de la Agigea.

Indiferent dacă sunteți un pasionat de natură, un iubitor al muzicii clasice sau pur și simplu căutați o experiență inedită, Festivalul Păsărilor Migratoare promite să ofere o zi memorabilă, plină de descoperiri și momente deosebite.

Intrarea la eveniment este GRATUITĂ!

Programul festivalului ce se va desfășura la Agigea, sâmbătă, 21 septembrie 2024, în Stațiunea Biologică Marină „Prof. dr. Ioan Borcea”:

  • 15:00 – tururi ghidate, standuri educative, ateliere pentru copii, expoziție de fotografie: Rezervația Dunele Marine de la Agigea – o insulă a biodiversității;
  •  17:00 – Seară lirică în interpretarea: Răzvan Săraru (tenor), Silvia Simionescu (soprană), Marius Eftimie (bariton), acompaniați de Andrada Ștefan (pian).

Continue Reading

Actualitate

Articole în valoare de 500.000 de lei confiscate de polițiștii de frontieră

Published

on

Poliţiştii de frontieră au descoperit în urma unor acțiuni desfășurate în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, într-un autocar și într-un autoturism sosite din Turcia, peste 600 de articole vestimentare, încălțăminte și parfumuri în valoare de aproximativ 500.000 lei, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră români împreună cu polițiștii de frontieră bulgari au efectuat o acțiune având ca scop prevenirea și combaterea migrației ilegale și infracționalității transfrontaliere.

Cu această ocazie, au efectuat pe sensul de intrare în ţară controlul specific asupra unui autocar care se deplasa pe ruta Turcia-România.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentul destinat bagajelor,  250 articole vestimentare si parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

De asemenea, în 15 septembrie, ca urmare a unei acțiuni similare, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul unui autoturism, 360 articole vestimentare și încălțăminte care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute

Acestea aparțineau unor cetățeni români care nu dețineau documente de proveniență și nici acordul titularilor de marcă pentru punerea în circulație.

Produsele, în valoare totală de aproximativ 500.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Continue Reading

Actualitate

Adoptă un cățel!

Published

on

Adăpostul public de animale abandonate Constanța este locul unde persoanele intersate pot să adopte gratuit câini de rasă comună.
Ne dorim ca instituționalizarea să fie doar o etapă, fapt pentru care vă rugăm să ne sprijiniți pentru a le oferi o familie și de a da sanșa altor căței de pe stradă să ajungă în padoc pentru a primi îngrijiri de specialitate.
Vă așteptăm să faceți alegerea perfectă. Aveți ocazia să întâlniți animalul de companie adecvat pentru locuința și stilul dumneavoastră de viață.
Noul membru al familiei dumneavoastră va beneficia de un control medical amănunțit și orice alt tratament necesar, înainte de a fi luat acasă.
Totodată, veți primi ca bonus recomandări și sfaturi de îngrijire a patrupedului de la medicul veterinar al adăpostului public.
Menționăm că toți cățeii care se dau spre adopție gratuită sunt deparazitați intern/extern, înregistrați în RECS, microcipați, îngrijiți și vaccinați conform graficului de vârstă.
Condiții privind procedura adopției:
-prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor;
-dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor;
-acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini;
Cei care doresc să devină stăpânii  acestor patrupede pot vizita Adăpostul public de animale abandonate de pe strada Câmpul cu Flori nr.11 (fostă Vârful cu Dor nr.5) după următorul program:
– luni, marți, miercuri, vineri – 10:00 – 14:00;
– joi – 09:30 – 17:30;
– sâmbătă și duminică – închis.
Persoanele care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc nu trebuie să-l lase liber, din nou, pe străzi.
Acestea au obligația să-l îngrijească și să respecte actele normative în vigoare și să-și indeplinească obligațiile legale care le revin în calitate de deținător al animalului.
Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.
Pentru informații și adopții puteți suna la numărul de telefon: 0733045213.

Continue Reading

Actualitate

ORIZONT SONOR, festival de podcast, radio şi creaţie sonoră

Published

on

În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează între 19-21 septembrie, la Constanța, cu sprijinul Primăriei Constanța și al Bibliotecii Județene I.N.Roman, Orizont Sonor – un proiect interdisciplinar inovator, fără precedent în România.

Festivalul este organizat în cooperare cu Longueur d’Ondes (Franța), unul dintre cele mai mari festivaluri de radio și sunet din lume, și SEMI SILENT (România), platformă de podcast dedicată creației sonore, creației radiofonice și înregistrărilor audio.
Orizont Sonor se bazează pe parteneriatul nostru cu municipalitățile din Constanța și Brest, Franța, iar spiritul festivalului provine în mod inerent din legătura dintre aceste orașe înfrățite. Festivalul Orizont Sonor leagă vestul de est, pe parcursul a trei zile țărmul constănțean al Mării Negre va fi punctul de întâlnire al unei mari varietăți culturale de radio și narațiuni din Europa și nu numai, deoarece vom avea alături de noi și profesioniști din Ucraina și Georgia.” a spus Julien Chiappone-Lucchesi, Directorul Institutului Francez din România.
După o serie de trei ateliere de podcast jurnalistic, podcast de ficțiune și creație sonoră care au avut loc de-a lungul verii în București, Festivalul Orizont Sonor se va desfășura la Biblioteca Județeană ’Ioan N. Roman’ din Constanța în perioada 19-21 septembrie 2024. Pe parcursul celor trei zile, vor avea loc mai multe tipuri de activități.
Prima zi a festivalului, joi, 19 septembrie, va fi dedicată industriei, temelor și mizei din zona de radio și creație sonoră.
De-a lungul celorlalte două zile de festival – vineri, 20 septembrie și sâmbătă, 21 septembrie – vor avea loc o serie de evenimente și activități diverse.
Sunt programate sesiuni de ascultare imersivă a unor documentare franceze, în prezența realizatorilor și producătorilor lor. Discuțiile încrucișate împreună cu ascultarea de fragmente din creații sonore și radio vor aborda diverse subiecte: aspirațiile tinerei generații, arte sonore și documentare radio în timp de conflict, provocările de mediu asupra Mării Neagre sau sport.
Emisiuni radio speciale vor fi transmise în direct de la fața locului, din locațiile festivalului, cu acces gratuit pentru public.
Pe parcursul Festivalului alte instalații sonore imersive vor fi amenajate în aer liber, cu creații sonore FORÊT OLYMPHONIQUE și TRES FRONTERAS, de la Stéphane Marin.
Vineri, 20 septembrie, va fi organizat un silent disco cu creații sonore de Marc Vernon și Manja Ristić, ce va avea loc la malul mării, pe plajă, în timp ce apusul va lumina orașul Constanța.
În timpul sesiunilor de ascultare, podcast-urile și creațiile sonore vor fi subtitrate în română și engleză.
Intrarea la toate evenimentele din cadrul festivalului este liberă.

Mai multe informații despre festival și evenimentele din program pot fi găsite pe www.facebook.com/orizontsonor , www.instagram.com/orizontsonor și www.institutfrancais.ro .

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222