Connect with us

Cultura/Educatie

SEAS 2024 – „O repetiție moldovenească” la Teatrul de Vară Soveja

Published

on

Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS 2024 aduce la Constanța un spectacol valoros ale Teatrului „Fani Tardini” din Galați.

Reprezentația are loc la Teatrul de Vară Soveja, în aer liber, constituind astfel o variantă foarte plăcută de a petrece o seară călduroasă de vară.

Astăzi, vineri, 2 august, de la ora 21:00, trupa Teatrului „Fani Tardini” din Galați vine cu o comedie ce care ca subiect chiar teatrul. Sau, cum spune un cronicar, „teatrul ia la mișto teatrul, actorii iau la mișto actorii, moldovenii iau la mișto moldovenii. Și asta creează o stare de bine teribil de mișto” (Mihai Brezeanu).

„O repetiție moldovenească” de Costache Caragiali, unchiul acelui Caragiale pe care îl cunoaștem atât de bine, îi transformă în personaje pe acei oameni cărora le datorăm faptul că a început să se joace teatru în limba română. Regizorul Cristian Ban a lucrat pe textul original al lui Caragiali, făcându-l inteligibil și savuros pentru spectatorii de azi, iar trupa de la Galați este „extraordinar de ludică, cu motoare interioare de o energie aparent inepuizabilă și cu încredere reciprocă” (Daria Ancuța). Vă așteptăm astăzi la Teatrul de Vară Soveja pentru a viziona unul dintre cele mai frumoase spectacole din Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului SEAS 2024, cel mai amplu eveniment cultural de pe litoral.

Biletele pentru toate evenimentele din cadrul SEAS pot fi achiziționate după programul următor:

LA AGENȚIA DE BILETE DIN BD. TOMIS NR. 97: de marți până duminică – 14:00 – 21:00; luni: ÎNCHIS
LA INFOPOINT CITY PARK MALL: de miercuri până luni – 14:00 – 21:00; marți: ÎNCHIS
LA CASA DE CULTURĂ: conform programului instituției
LA SPAȚIILE DE JOC: Cu două ore înainte de spectacole

ONLINE: Mystage.ro, Bilet.ro

Actualitate

Festivalul Păsărilor Migratoare

Published

on

Un eveniment unic și captivant, dedicat celebrării unuia dintre cele mai fascinante fenomene ale naturii: migrația păsărilor, va avea loc pe 21 septembrie în Agigea, județul Constanța. Evenimentul este organizat de Grupul Herpetologic Moldavica împreună cu Societatea Ornitologică Română, prin finanțarea obținută în cadrul programului StartONG și în parteneriat cu Stațiunea Biologică Marină „Prof. Ioan Borcea” din Agigea.

Festivalul Păsărilor Migratoare oferă participanților o experiență de neuitat, combinând tururi ghidate pentru observarea păsărilor cu recitaluri de muzică clasică, susținute de artiști talentați, în mijlocul naturii. Evenimentul este conceput pentru a aduce oameni de toate vârstele mai aproape de natură, oferind oportunitatea de a afla mai multe despre migrația păsărilor, un fenomen care implică deplasarea a milioane de păsări peste mii de kilometri, în căutarea unor habitate propice. Pe lângă tururile ghidate și concertele de muzică clasică, participanții pot explora standurile educative și o expoziție de fotografie dedicată biodiversității din Rezervația Dunele Marine de la Agigea.

Indiferent dacă sunteți un pasionat de natură, un iubitor al muzicii clasice sau pur și simplu căutați o experiență inedită, Festivalul Păsărilor Migratoare promite să ofere o zi memorabilă, plină de descoperiri și momente deosebite.

Intrarea la eveniment este GRATUITĂ!

Programul festivalului ce se va desfășura la Agigea, sâmbătă, 21 septembrie 2024, în Stațiunea Biologică Marină „Prof. dr. Ioan Borcea”:

  • 15:00 – tururi ghidate, standuri educative, ateliere pentru copii, expoziție de fotografie: Rezervația Dunele Marine de la Agigea – o insulă a biodiversității;
  •  17:00 – Seară lirică în interpretarea: Răzvan Săraru (tenor), Silvia Simionescu (soprană), Marius Eftimie (bariton), acompaniați de Andrada Ștefan (pian).

Continue Reading

Actualitate

ORIZONT SONOR, festival de podcast, radio şi creaţie sonoră

Published

on

În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează între 19-21 septembrie, la Constanța, cu sprijinul Primăriei Constanța și al Bibliotecii Județene I.N.Roman, Orizont Sonor – un proiect interdisciplinar inovator, fără precedent în România.

Festivalul este organizat în cooperare cu Longueur d’Ondes (Franța), unul dintre cele mai mari festivaluri de radio și sunet din lume, și SEMI SILENT (România), platformă de podcast dedicată creației sonore, creației radiofonice și înregistrărilor audio.
Orizont Sonor se bazează pe parteneriatul nostru cu municipalitățile din Constanța și Brest, Franța, iar spiritul festivalului provine în mod inerent din legătura dintre aceste orașe înfrățite. Festivalul Orizont Sonor leagă vestul de est, pe parcursul a trei zile țărmul constănțean al Mării Negre va fi punctul de întâlnire al unei mari varietăți culturale de radio și narațiuni din Europa și nu numai, deoarece vom avea alături de noi și profesioniști din Ucraina și Georgia.” a spus Julien Chiappone-Lucchesi, Directorul Institutului Francez din România.
După o serie de trei ateliere de podcast jurnalistic, podcast de ficțiune și creație sonoră care au avut loc de-a lungul verii în București, Festivalul Orizont Sonor se va desfășura la Biblioteca Județeană ’Ioan N. Roman’ din Constanța în perioada 19-21 septembrie 2024. Pe parcursul celor trei zile, vor avea loc mai multe tipuri de activități.
Prima zi a festivalului, joi, 19 septembrie, va fi dedicată industriei, temelor și mizei din zona de radio și creație sonoră.
De-a lungul celorlalte două zile de festival – vineri, 20 septembrie și sâmbătă, 21 septembrie – vor avea loc o serie de evenimente și activități diverse.
Sunt programate sesiuni de ascultare imersivă a unor documentare franceze, în prezența realizatorilor și producătorilor lor. Discuțiile încrucișate împreună cu ascultarea de fragmente din creații sonore și radio vor aborda diverse subiecte: aspirațiile tinerei generații, arte sonore și documentare radio în timp de conflict, provocările de mediu asupra Mării Neagre sau sport.
Emisiuni radio speciale vor fi transmise în direct de la fața locului, din locațiile festivalului, cu acces gratuit pentru public.
Pe parcursul Festivalului alte instalații sonore imersive vor fi amenajate în aer liber, cu creații sonore FORÊT OLYMPHONIQUE și TRES FRONTERAS, de la Stéphane Marin.
Vineri, 20 septembrie, va fi organizat un silent disco cu creații sonore de Marc Vernon și Manja Ristić, ce va avea loc la malul mării, pe plajă, în timp ce apusul va lumina orașul Constanța.
În timpul sesiunilor de ascultare, podcast-urile și creațiile sonore vor fi subtitrate în română și engleză.
Intrarea la toate evenimentele din cadrul festivalului este liberă.

Mai multe informații despre festival și evenimentele din program pot fi găsite pe www.facebook.com/orizontsonor , www.instagram.com/orizontsonor și www.institutfrancais.ro .

Continue Reading

Actualitate

Universitatea Ovidius din Constanța va implementa un proiect european pentru atestarea abilităților non-tehnice dobândite de beneficiarii burselor Erasmus Plus

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în calitate de partener, a obținut finanțare pentru un nou proiect european, cu titlul „Erasmus Mobility as Micro-credential” (ERASMUSNESS), în valoare de 400.000 de euro, finanțat prin Programul european Erasmus Plus, Acțiunea-Cheie 2: Parteneriate de cooperare în domeniile educației, formării și tineretului, prezentate de ONG-urile europene.

Scopul proiectului ERASMUSNESS este acela de a identifica, evalua și recunoaște competențele non-tehnice (soft skills) pe care studenții și personalul instituțiilor de învățământ superior le dezvoltă în timpul mobilităților Erasmus Plus.

Ne dorim o validare mai cuprinzătoare și relevantă a experienței Erasmus Plus, care să sprijine atât dezvoltarea personală a participanților, cât și inserția lor profesională. Vom încerca să creăm un cadru integrat printr-un sistem de recunoaștere cu insigne digitale, oferind o modalitate standardizată de a certifica și valorifica aceste competențe pentru toate instituțiile de învățământ superior implicate în schimburile de mobilități internaționale. Insignele digitale și micro-certificatele vor oferi un mijloc concret și verificabil prin care studenții și personalul pot demonstra abilitățile dobândite în cadrul burselor Erasmus Plus”, a menționat ec. dr. Răzvan-Ionuț Drugă, managerul de proiect din partea UOC.

Proiectul Erasmus Mobility as Micro-credential (ERASMUSNESS) va fi implementat pe o durată de 26 luni, fiind realizat în cadrul unui consorțiu format din șase organizații, al cărui lider este garagErasmus Foundation (Italia). Ceilalți parteneri instituționali sunt: Universitatea Ovidius din Constanța (România), Czech Technical University (Republica Cehă), National Polytechnic Institute of Toulouse (Franța), University of Siena (Italia), Dokimazo (Italia).

Continue Reading

Actualitate

UOC a prelungit calendarul concursului de admitere, sesiunea septembrie 2024

Published

on

Pentru sesiunea de admitere din septembrie 2024, a fost prelungit calendarul pentru cele 3 programe de studii de licență organizate în sistem dual, la Universitatea Ovidius Constanța.

Calendarul complet poate fi accesat la următorul link: https://admitere.univ-ovidius.ro/…/Prelungire_CALENDAR…

În acest sens, cei interesați se pot înscrie online, pe platforma de admitere, până pe data de 19 septembrie, ora 12:00, accesând următorul link: https://admitereonline.univ-ovidius.ro/…/nscriere…

Cele trei programe de studii organizate în sistem universitar dual sunt:

• Fizică tehnologică – organizat în cadrul Facultății de Științe Aplicate și Inginerie;

• Inginerie mecanică – organizat în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă;

• Agricultură – organizat în cadrul Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole.

Mai multe informații despre programele de studii în sistem universitar dual se pot obține accesând următorul link: https://admitere.univ-ovidius.ro/licenta-dual/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222