Connect with us

Actualitate

Ziua Mondială a Asistenței Sociale

Published

on

Marcată anual în cea de-a treia zi de marți a lunii martie, Ziua Mondială a Asistenței Sociale este sărbătorită în 2019, pe 19 martie. Organizat sub egida Națiunilor Unite, evenimentul are ca scop conștientizarea nevoii de investiție în servicii sociale de calitate, doar așa putând fi asigurate servicii care să susțină schimbări sustenabile în viața oamenilor.

Potrivit informațiilor furnizate de Centrul de Formare și Evaluare în Asistență Socială (CFECECAS), tema aleasă în 2019 vizează importanța relațiilor umane, tema făcând parte din Agenda Globală a Asistenței Sociale, sărbătorită pentru doi ani: 2019 si 2020.

În această zi, asistenții sociali și specialiștii din cadrul serviciilor de asistență socială doresc să atragă atenția asupra a două aspecte importante, pe de o parte, creșterea birocrației în cadrul serviciilor sociale determină o scădere a timpul petrecut de către asistentul social cu persoana care are nevoie de suport, pe de altă parte, se dorește valorizarea relațiilor umane în cadrul procesului de asistență și evidențiarea impactului pe care relațiile umane îl au în procesul de schimbare a vieții oamenilor.

Potrivit CFECECAS, studiile realizate au arătat că timpul petrecut de personalul serviciilor sociale cu persoanele cărora le oferă suport este sub 30% din timpul mediu de lucru într-o săptămână.

Asistenții sociali și specialiștii serviciilor sociale se confruntă cu o dilemă majoră în intercațiune cu persoanele pe care le asistă: pe de o parte exercitarea autorității, pe de altă parte oferirea suportului pentru schimbare, suport care este posibil doar printr-o  relație profesională de încredere.

Ziua Mondială a Asistenței Sociale 2019 readuce în discuție numărul redus de ore pe care asistentul social îl are la dispoziție pentru realizarea unei relații umane de calitate.

Pentru a reuși să îi ajute pe oameni să-și schimbe (transforme) viața într-un mod sustenabil, asistentul social trebuie să construiască întreaga relație profesională prin și pe baza unei relații umane de calitate. Asistentul social poate să transfere cunoașterea spre cei care au nevoie de suport doar dacă știe și poate să se “folosească pe sine” într-un mod creativ în relația profesională și dacă poate să construiască relația profesională în interiorul unei relații umane de calitate. Întreg suportul oferit de către asistentul social este tradus prin intermediul calității relației umane pe care el o construiește cu persoana care are nevoie de suport, spune Ana Rădulescu, Director Executiv CFCECAS și Președinte European al Federației Internaționale a Asistenților Sociali.

Inițiativa lansării Zilei Mondiale a Asistenței Sociale apare în 1983 și aparține Federației Internaţionale a Asistenţilor Sociali. Organizaţiile de profil din întreaga lume marchează această zi prin diferite manifestări menite să crească gradul de conştientizare la nivelul guvernelor, comunităţilor şi grupurilor profesionale asupra contribuţiilor unice şi semnificative ale profesiei de asistent social.

Sursa: CFECECAS

Sursa foto: CFECECAS

Actualitate

Restricții și măsuri suplimentare, în Constanța

Published

on

Noi restricții și măsuri suplimentare luate de Primăria Constanța, pe fondul creșterii alarmante a numărului persoanelor confirmate cu virusul Covid-19. În perioada următoare, accesul în locurile de joacă va fi strict interzis. Totodată, reprezentanții municipalității anunță că suspendă distribuirea pubelelor destinate colectării deșeurilor reciclabile.

Constănțenii trebuie să știe că începând din această săptămână, accesul în locurile de joacă este interzis. Pentru a aduce la cunoștința cetățenilor măsura restricționării accesului în spațiile destinate celor mici, Direcția Generală Servicii Publice a montat la fiecare loc de joacă câte un panou de informare.

Totodată, această decizie, precum celelalte măsuri impuse de Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru această perioadă se află afișate la intrările în blocuri prin grija Primăriei Constanța și a asociațiilor de proprietari.

De asemenea, ținând cont că municipiul Constanța se află în carantină, a fost suspedat programul de distribuire a pubelelor destinate colectării deșeurilor reciclabile către locuitorii de la case. Acțiunea de distribuire a pubelelor va fi reluată după ridicarea măsurilor de carantinare a municipiului. Până în acest moment au fost distribuite pubele galbene către locuitorii de pe 630 din cele aproximativ 800 de străzi ale municipiului.

În contextul actual, reprezentanții Primăriei fac un apel către constănțeni și îi sfătuiesc să limiteze pe cât posibil deplasările și să respecte cu strictețe normele impuse în perioada de carantină.

Continue Reading

Actualitate

Vești bune pentru pacienții cu Sars Cov 2

Published

on

Vești bune pentru pacienții suspecți sau infectați cu Sars Cov 2. Spitalul Județean Constanța a anunțat faptul că își extinde serviciile medicale pentru acești pacienți.

Conducerea SCJU s-a întrunit de urgență acum câteva zile pentru a rezolva cu celeritate mai multe situații cauzate de creșterea numărului de pacienți infectați cu noul coronavirus. În acest sens s-a stabilit extinderea numărului de locuri dotate cu Oxigen pentru pacienții Covid înregistrați în UPU și aflați în așteptarea transferului către Spitalele COVID, s-a suplimentat numărul de paturi dotate cu oxigen prin mărirea numărului de concentratoare de oxigen achiziționate.

De asemenea, a fost crescută capacitatea de testare PCR, prin suplimentarea efectivului de lucru în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară și extinderea programului inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, cât și a fost aprobată amplasarea unei extensii modulare care va deservi Unitatea Primiri Urgențe și astfel va fi suplimentat numărul de locuri pentru pacienții suspecți COVID, aflați în așteptarea rezultatului PCR. Noua extensie este formată din 16 containere care vor fi racordate la utilități iar spațiul interior va fi amenajat și compartimentat conform normelor sanitare în vigoare, urmând să asigure 20-22 paturi.

 

Continue Reading

Actualitate

Se lărgesc plajele constănțene

Published

on

Sezonul estival 2020-2021 va debuta cu o plajă generoasă în stațiunea Mamaia. Se lucrează de zor la înnisipare, iar întregul proiect oferă un adevărat spectacol. Accesul  pe plajă este, însă, strict interzis din cauza utilajelor de mare tonaj și a fenomenului de nisip mișcător. Celelalte loturi de plajă care fac parte din proiect vor fi finalizate în 2023.

 

De câteva zile, în stațiunea Mamaia a început înnisiparea propriu-zisă. Se muncește fără întrerupere la lățirea porțiunilor de nisip. Frontul înaintează cu 50 de metri liniari în fiecare zi, spun experții. Ceea ce înseamnă undeva la 7 kilometri. Pentru ca proiectul să decurgă fără probleme, totul este atent supravegheat, iar lucrările se desfășoară cu cele mai bune echipamente. De pildă, draga refulantă care preia nisipul de pe fundul Mării Negre și îl pompează pe plajă este una dintre cele mai performante din lume.

 

Zona avea nevoie urgentă de înnisipare, mai spun specialiștii. Este un proces în urma căruia, timp de cel puțin 50 de ani de la finalizare, nu vor mai fi probleme cu eroziunea. Plaja va ajunge la o cotă plus 3 față de nivelul mării, iar experții garantează că turiștii și localnicii vor avea parte de tot confortul.

 

Celelalte loturi, 10 la număr, ar urma să fie finalizate până la sfârșitul anului 2023. Pe de altă parte, chiar dacă fenomenul de înnisipare este spectaculos și nu sunt puțini cei care și-ar dori să vadă cum decurg lucrările, accesul pe plajă, în acestă perioadă, este strict interzis, din cauza utilajelor de mare tonaj și a fenomenul de nisip mișcător, ce apare ca urmare a amestecului de nisip și apă. Lucrările au loc în cadrul proiectului „Reducerea eroziunii costiere”, faza a doua, iar costurile proiectului, cofinnațat de Uniunea Europeană, depășesc 752 de milioane de euro.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta