Connect with us

Actualitate

Ziua Antreprenoriatului Feminin, sărbătorită, în premieră, în România

Published

on

În premieră pentru România, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a celebrat „Women’s Entrepreneurship Day – WED” în cadrul unui Summit dedicat antreprenoriatului și egalității de gen.

Cu această ocazie, a fost anunțat parteneriatul dintre CONAF și Women’s Entrepreneurship Day Organization (WEDO), mișcare la nivel mondial, care militează pentru accelerarea și educarea lumii cu privire la importanța motivului pentru care este esențial să încurajăm femeile în afaceri la nivel global. WEDO convoacă liderii de afaceri ai lumii, factorii de schimbare, oficialii guvernamentali și societatea civilă pentru a colabora și a găsi soluții în domenii de interes comun.

 “Salutăm parteneriatul cu WEDO, întrucât avem aceleași valori și principii după care ne ghidăm în activitatea noastră. Egalitatea dintre femei și bărbați, identificarea de soluții la nivel național care să sprijine mediul de afaceri cât și dialogul continuu între toți factorii implicați în dezvoltarea economică reprezintă valori fundamentale pe care le promovăm și noi la nivel național. Doamnele din CONAF, fie că sunt președinte de sucursale sau membri ai Confederației , activează de ani de zile în mediul de business, contribuie la dezvoltarea economică a zonelor din care provin și implicit a economiei naționale și sunt recunoscute la nivel național pentru implicare, profesionalism și dedicare în tot ceea ce fac. Politicile noastre contribuie la punerea în aplicare cu succes a obiectivelor de dezvoltare durabilă axate pe educație, piața muncii și investiții în sectoare cheie, generatoare de valoare adăugată. Investițiile în potențialul femeilor se traduc în investiții în întreaga noastră societate. Când femeile au parte de educație antreprenorială, comunitățile și țările prosperă, contribuind la planul global de atenuare și eradicare a sărăciei.”, declară CRISTINA CHIRIAC, președinte CONAF

Studiile arată că pe tot globul, femeile participă la activități economice plătite mai puțin decât bărbații. Decalajul de gen în participarea forței de muncă este de aproximativ 14% în țările cu venituri peste medie din OECD, 26% în țările cu venituri medii și 13% în țara cu venituri sub medie. Atunci când femeile participă, acestea lucrează deseori în slujbe și sectoare cu salarii mai mici și au mai puțin acces la plasele de protecție socială. Acest lucru este înrăutățit de criza COVID-19, care are consecințe economice și sociale disproporționate asupra femeilor din cauza excluziunii financiare, a decalajului digital de gen și a altor inegalități bazate pe gen. În același timp, se estimează că reducerea decalajului de gen în forța de muncă ar adăuga 28 trilioane dolari la PIB-ul global, iar acest lucru ia în considerare doar câștigurile monetare, nu drepturile omului și alte beneficii.

Women’s Entrepreneurship Day este sărbătorită în fiecare an pe data de 19 noiembrie la Națiunile Unite și în 144 de țări și 65 de universități/colegii la nivel internațional. La noi, în acest an, CONAF a inaugurat tradiția de a sărbători femeia antreprenor, motiv pentru care au fost aduse în discuție teme de interes național: educația antreprenorială și importanța introducerii acesteia în școli, flexibilizarea pieței forței de muncă și nevoia de implicare activă a mediului de afaceri în susținerea demersurilor de îmbunătățire a cadrului legislativ.

La eveniment a participat, în calitate de invitat special, Wendy Diamond- fondatoare/CEO Women’s Entrepreneurship Day Organization (WEDO), alături de Cristina Chiriac, președinte CONAF, președinți de sucursale CONAF, reprezentanți de marcă ai mediului de afaceri și oficiali guvernamentali.

Actualitate

Semnal de alarmă din partea deputatului constănțean USR-PLUS Cristina Rizea: „Vaccinati-vă! Este singura șansă!”

Published

on

În urmă cu o zi și județul Constanța a fost victima noii tupini a coronavisului, Delta. Șapte persoane din județul nostru au fost confirmate pozitiv, iar una dintre ele, o femeie de 68 de ani, a decedat din cauza acestuia. Din cele șapte persoane, șase dintre ele nu erau vaccinate. În acest sens, deputatul constănțean USR-PLUS, Cristina Rizea ne-a prezentat câteva studii realizate de cercetători străini din diferite colțuri ale lumii și trage din nou un semnal de alarmă în ceea ce privește vaccinarea populației printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

„Cercetătorii englezi au făcut un studiu legat de efectele pe termen lung ale pacienților Covid care au trecut prin boală. Ei au urmărit aproape 50.000 de pacienți Covid aproximativ 5 luni, după externare și au notat ce s-a întâmplat cu ei. Au comparat acest grup cu alți 50.000 de pacienți aleatorii din baza de date a sistemului de sănătate britanic din ultimii 10 ani, dar grupați după 9 variabile, astfel încât să fie cât mai relevanți la cei 50.000 cu Covid. O asemenea analiză se numește “analiza multistratificată” în literatura de specialitate. Ce au găsit la cei aproape 50k de pacienți Covid, după 5 luni de la externare? 12% muriseră; 29% au fost reinternați cu probleme majore cardiovasculare, renale, de ficat, diabet. Cei 12% decedați sunt între 4 si 8 ori mai mulți decât cei decedați din grupul de control după 5 luni de zile. La cei 29% reinternați, categoriile de boală sunt semnificativ mai mari decât pentru grupul de control. În plus, nu e vorba numai de pacienții cu comorbidități. Apar noi pacienți internabili în toate cele 4 categorii de boli, toate, iarăși, semnificativ mai mari decât grupul de control. Și nu doar cercetătorii englezii au făcut aceste studii. Și cei americani confirmă rata de 10% de mortalitate post-externare Covid într-un studiu făcut pe veterani de război. O altă numărătoare, făcută de olandezi, dar doar pe aproximativ 300 de pacienți urmăriți pe aproape 3 luni, confirmă și ei mortalitate și morbiditate. Procentele sunt mai mici, dar acest aspect se poate datora numărului mai mic de pacienți și timpului mai scurt de observație. În judeţul Constanţa, au fost confirmate șapte cazuri de infectare cu tulpina Delta. Vârstă pacienților este între 10 şi 68 de ani. Din cele şapte persoane, şase erau nevaccinate. Pacienta care a murit, de 68 de ani era nevaccinată. Dragii mei, valul 4 a ajuns și la Constanța și face victime. Vaccinati-vă! Este singura șansă, nu să nu vă infectați, dar și să treceți printr-o formă ușoară în caz că se întâmplă lucrul acesta. Tulpina Delta este extrem de contagioasă și virulentă. Mult peste ce a fost până acum”, a scris deputatul Cristina Rizea pe pagina personală de socializare.

Continue Reading

Actualitate

Drumul Vișina – Ceamurlia de Jos, modernizat

Published

on

Vești bune locuitorii județului Tulcea. Drumul Vișina – Ceamurlia de Jos, va fi modernizat cu ajutorul fondurilor europene. În cursul zilei de astăzi,  administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat la conferința de finalizare a proiectului „Modernizare Infrastructură de Transport Regional pe traseul Vișina – Ceamurlia de sus“.

Proiectul are drept obiectiv creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanța – Tulcea – Brăila – Galați), prin modernizarea drumului județean DJ 222 Vișina – Ceamurlia de Jos.

„Consiliul Județean Tulcea a utilizat toate oportunitățile de finanțare deschise în ultimii ani și a reușit, iată, realizarea unor proiecte de investiții de o importanță majoră pentru județul nostru. Nu cred că a existat linie de finanțare pe care să fi putut aplica și să nu accesăm sume în vederea dezvoltării județului. Trebuie să recunoaștem că fără fondurile europene nu am fi putut finanța toate proiectele pe care le implementăm în această perioadă. Aș dori, în acest sens, să felicit echipa de specialiști din cadrul Consiliului Județean pentru profesionalismul de care a dat dovadă“, a transmis Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea.

Cu peste 40 de milioane de lei, fonduri europene, s-a reușit, astfel, modernizarea a peste 25 kilometri de drum județean, care deservesc o populație de aproape 12.000 de persoane, asigurând accesibilitatea unei zone rurale la coridorul Constanța-Tulcea.

Continue Reading

Actualitate

„Ludis Fest”, de vineri, în Parcul Tomis 2

Published

on

Festivalul mișcării ajunge mâine în Parcul Tomis 2. „Ludis Fest” va aduce momentele antrenante de dans și baschet, personajele de poveste, ședințele de face painting și tunurile de confetti vor crea o atmosferă de neuitat în Parcul Tomis 2, începând cu ora 16:00.

Antrenori din cadrul Academiei Club Sportiv Phoenix Constanța și voluntari ne învață noua rețetă a distracției din această vară. Este a doua ediție a festivalului, după ce săptămâna trecută ne-am bucurat de o experiență unică în Parcul de la Gară. „LUDIS Fest” include două tipuri de activități. ”Step Up Dance” este o acțiune de masă de tip flash mob care îmbină sportul și dansul.

Prin ”Trying Basketball” se încurajează practicarea sportului. Participanții sunt inițiați în jocul sportiv baschet prin elemente de dribling și aruncări la coș, pe un teren amenajat pentru acest joc sportiv.

Acțiunile din cadrul proiectului se vor desfășura până pe 4 septembrie. În perioada 06-07 august, „LUDIS Fest” ajunge în Parcul de la Casa de Cultură. Vineri, 13 august, copiii și tinerii pot participa la activități antrenante în Parcul din Poarta 6 iar pe 20 august, antrenorii și instructorii de dans vor fi prezenți în Parcul Arheologic. Parcul Tăbăcărie va fi gazda festivalului în perioada 03-04 septembrie.

Proiectul „LUDIS Fest” este organizat de Academia Club Sportiv Phoenix Constanța și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Proiectul are drept obiectiv promovarea sportului în aer liber și îndrumarea copiilor și a tinerilor către activități sportive pe care să le practice cu regularitate pentru o viață sănătoasă într-o comunitate activă și implicată.

Continue Reading

Actualitate

Taximetriștii constănțeni protestează vineri în prima parte a zilei

Published

on

Vor fi proteste de amploare la Constanța la primele ore ale dimineții vineri, 30 iulie, atunci când municipiul va fi împânzit de taximetre. Aproximativ 100 de taxiuri vor ieși în stradă, într-un amplu marș de protest, organizat de Federația Națională a Sindicatelor Șoferilor din România.

„Motivul acțiunii noastre îl constituie faptul că nu am fost consultați la stabilirea stațiilor taxi și a numărului de taximetre din stațiile respective, la propunerile pentru modificarea Regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța, conform Legii 38/2003 și a Ordinului 356/2007”, a declarat președintele organizației, Lică Neagu.

Taximetriștii solicită retragerea proiectului de hotărâre privind regulamentul de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de vineri, 30 iulie, și realizarea unui dialog cu reprezentanții taximetriștilor.

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222