Connect with us

Actualitate

Yacht-Fish-Delta, pentru iubitorii de ambarcaţiuni

Published

on

Faleza din Tulcea s-a transformat, zilele acestea, în raiul iubitorilor de ambarcaţiuni cu motor. Importatori şi producători de seamă, distribuitori de ambarcaţiuni, piese și accesorii, cu toţii şi-au dat întâlnire la Yacht-Fish-Delta, târg destinat pasionaților de ambarcaţiuni.

Nu mai puţin de 20 de branduri de ambarcaţiuni au transformat faleza din Tulcea într-o veritabilă expoziţie. Cele mai noi modele de bărci specifice îndeosebi Deltei Dunării le-au fost prezentate pasionaţilor de ambarcaţiuni, cât şi agenţilor economici de profil din judeţul Tulcea.

“Este specifică plimbărilor în Delta Dunării. Este destinată pentru water taxi sau alte plimbări pe apă, are o capacitate începând de la şase până la 12 persoane, dimensiunile diferă, începând cu cinci metri până la opt metri, iar preţul porneşte de la 12.500 euro.”, spune ELENA MANACHE, expozant

“Capacitate de opt persoane, destinată plimbărilor în Delta Dunării pentru agrement, poate fi ambarcaţiune de serviciu pentru instituţii, o ambarcaţiune cu un pescaj mediu ce poate avea acces pe toate canalele Deltei Dunării. Preţul de pornire variază între 28.000 euro, în funcţie de dotări şi poate ajunge la 31.000 euro.”, spune SILVIU RAHĂU, expozant

După numeroase astfel de evenimente pe care Constanţa le-a găzduit, organizatorii le-au pregătit, de această dată, şi tulcenilor o expoziţie de o asemenea anvergură, tocmai pentru că Tulcea este un punct important pe harta turistică a României.

“Ne-am unit eforturile, Camera de Comerţ Constanţa şi cea din Tulcea ca să reîncepem această manifestare specifică locului. Categoric, Delta este o destinaţie atât pentru cei care îşi ţin ambarcaţiunile pe Dunăre, cât şi pentru cei care şi le ţin la mare şi cred că Delta este numitorul comun pentru toţi deţinătorii de ambarcaţiuni.”, declară MIHAI DARABAN, preşedinte Camera de Comerţ şi Industrie a României  

“Sunt proiecte finanţate pentru marine. Iată, portul Tulcea, care probabil că va avea într-o lună şi constructorul, este în proiect un miniport la Enisala, miniportul de la Murighiol şi sper şi o marină în portul de la Sulina, o marină destul de mare.”, declară HORIA TEODORESCU, preşedinte CJ Tulcea

Importanţi oameni de afaceri din Delta Dunării sau numeroşi tulceni curioşi, cu toţii au fost atraşi de modelele expuse la Yacht-Fish-Delta.

“Foarte frumos, fiind organizat aici pe faleza din Tulcea. Am observat o multitudine de modele de bărci. Nu neapărat pentru că mi-aş dori o asemenea barcă, dar a face o cultură din asta, mai ales într-un oraş apropiat de Delta Dunării, cred că e un lucru foarte bun.”, spune un domn

“Mi-au atras atenţia anumite ambarcaţiuni, cele din aluminiu, în special. Se pretează pentru Dunăre şi cu motoare mici. Asta vreau să specific: motoarele cu cai foarte mulţi nu sunt benefice pentru Delta Dunării, chiar afectează ecosistemul.”, spune o doamnă

Expozanţii s-au prezentat, de asemenea, şi cu accesorii nautice, motoare, remorci, ustensile și accesorii pentru pescuit.

sursa foto: CCINA Constanţa

Actualitate

Ai încredere în profesioniștii de la Pizza EVO!

Published

on

Pizza EVO a fost creată pentru amatorii de gust bun, pentru care nu ora la care mănâncă e importantă, ci puterea poftei care îi îndeamnă să comande. Accesaţi https://www.pizzaevo.ro/ şi alegeţi ce vi se potriveşte!

Toate preparatele sunt pregătite din ingrediente de cea mai înaltă calitate, iar bucătarii șefi sunt inventivi şi îmbogățesc mereu oferta în funcţie de gusturile celor care comandă.

Pentru sistemul de catering, clienţi sunt consiliaţi în alegerea numărului și tipurilor de preparate și a băuturilor.

Profesioniştii de la Pizza EVO vă ajută să alegeți meniul conform caracterului petrecerii, persoanelor care vor participa, vremii și evident, bugetului.

Sunați la

  • 0241 555 585,
  • 0241 555 595,
  • 0727 555595,

și scăpați de grija meniului pentru petrecerea dumneavoastră.

 

Continue Reading

Actualitate

3 Decembrie, Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități. Ce mesaj transmite Iulian Iova, președintele Asociației pentru nevăzători din Constanța

Published

on

Marcată, anual, la 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi  are scopul de a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru aceste categorii sociale defavorizate, potrivit site-ului Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), www.un.org.

Această zi a fost proclamată de către Adunarea Generală a ONU în 1992, prin rezoluţia 47/3, pentru a marca încheierea Deceniului Naţiunilor Unite dedicat persoanelor cu dizabilităţi (1983-1992).

Marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Iulian Iova, președinte Asociația pentru nevăzători Constanța „Cu ocazia Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități doresc multă sănătate tuturor deficienților de orice tip din județul Constanța și special mă refer la persoanele cu deficiență de vedere în calitate de președinte al asociației. Dorința noastră este ca autoritățile locale să înceapă planul de accesibilizare în ceea ce privește persoanele cu dizabilități. Mihai Lupu, președintele CJ Constanța deja face acest lucru, mă refer la accesibilizarea nevoilor persoanelor cu dizabilități. Facem un apel către deficienții de vedere din Constanța să vină către noi pentru că noi putem să îi îndrumăm și să  îi ajutăm în tot ceea ce au nevoie, atât în privința orientării, dar și îi putem ajuta și cu device-uri necesare. Mai vreau să menționez un lucru, facem un apel către iubitorii de frumos din Constanța, în special iubitorilor de teatru, să vină să ne vadă pentru că avem o trupă de teatru”.

În 2021, tema Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi este “Lupta pentru drepturi în era post-COVID”.

Continue Reading

Actualitate

Constănţeanca Minodora Ion , avocata antimască, l-a ales pe Onţanu

Published

on

Avocata Minodora Ion a devenit o personalitate notorie după ce a câștigat în primă instanţă un proces împotriva Departamentului pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat, proces în care solicita suspendarea obligativităţii purtării măștii de protecție.

De curând, Minodora Ion s-a hotărât să intre și în politică alături de Neculai Onţanu, fost primar al sectorului 2 al capitalei. Acesta conduce formaţiunea politică ADER în care avocata ocupă funcţia de vicepreşedinte.

„E un pas important pentru mine! Îi aştept pe constănţeni şi pe toți patrioții, pe cei care au avut probleme cu justiția, cei cărora li s-a făcut o nedreptate, să ni se alăture.

Deşi puteam alege orice alt partid, am ales ADER! Neculai Onţanu este mentorul meu, modelul meu de om politic!

Am ales calitatea umană, onestitatea şi profesionalismul. Suntem oameni maturi în acest partid și vrem să facem România bine.

Sunt un om de echipă şi am convingerea ca la Ader voi scrie istorie!”, declară Minodora Ion.

În trecut, conform declaraţiilor sale, avocata a refuzat ofertele făcute de PNL, PSD, Pro Romania şi AUR.

 

Continue Reading

Actualitate

Fregata „Regina Maria”, a treia misiune Nato din anul 2021, încheiată cu succes

Published

on

Fregata „Regina Maria” (F-222) sosește luni, 6 decembrie, în portul militar Constanța, din Marea Mediterană, unde a participat, în perioada 27 octombrie – 30 noiembrie, la misiuni NATO de monitorizare a traficului naval, în cadrul unei grupări navale permanente a Alianței Nord-Atlantice.

În perioada celor șase săptămâni de misiune NATO în bazinul estul al Mediteranei, fregata „Regina Maria” a parcurs peste 4.500 de mile marine în aproximativ 500 ore de marș. Concomitent cu misiunile primite de la Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM, Allied Maritime Command), nava militară românească a participat și la exercițiile multinaționale „Dogu Akdeniz 21”, organizat de Forțele Navale ale Turciei, și „NIRIIS 21”, organizat de Forțele Navale ale Greciei, alături de peste 50 de nave, 8 submarine și zeci de aeronave militare aliate și partenere.

Integrarea României în structura Nord-Atlantică, în anul 2004, a fost considerată unul dintre cele mai mari succese ale politicii românești de după anul 1989. Contribuția țării noastre la promovarea politicii de securitate a Alianței s-a extins şi dincolo de spațiul din bazinul Mării Negre. Militarii din Forțele Navale Române au participat, începând cu anul 2005, la misiuni și operații NATO în Marea Mediterana, Golful Aden, Oceanul Indian și Afganistan, pentru asigurarea securității membrilor Alianței.

În anul 2021, navele militare românești care fac parte din pachetul de forțe navale pus la dispoziția NATO au fost integrate de șase ori în grupări navale permanente ale Alianței și au executat, peste 130 de zile, misiuni în Marea Neagră și Marea Mediterana. Anul acesta, dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” a făcut parte, de trei ori, din gruparea navală permanentă a NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2), iar fregata „Regina Maria” a participat, tot de trei ori, la misiunile grupării navale permanente NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2).

În plus, fregata „Regina Maria” a deținut, în luna septembrie a acestui an, comanda Operației NATO „Sea Guardian”, desfășurată în Marea Mediterana, și a executat misiuni de monitorizare a traficului maritim și de combatere a acțiunilor teroriste în pe flancul sudic al Europei, iar puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” participă, în perioada octombrie – decembrie 2021, la Operația Uniunii Europene „EUNAVFOR MED IRINI”, pentru impunerea embargoului armelor în largul coastelor libiene, în bazinul mediteranean.

Participarea echipajelor navelor militare românești la misiunile și operațiile Alianței Nord-Atlantice contribuie la dezvoltarea nivelului de interoperabilitate dintre militarii din Forțele Navale Române și partenerii NATO și UE, precum și la promovarea valorilor democratice ale Alianței Nord-Atlantice.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222