Connect with us

Actualitate

Women Riders World Relay (WRWR), ştafeta moto feminină, ajunge în România

Published

on

Asociaţia Femeilor Motocicliste, WIMA România, organizează, în perioada 31 mai – 1 iunie, Women Riders World Relay. WRWR este un eveniment de talie internaţională, conceput în Marea Britanie în 2018, organizat şi susţinut în exclusivitate de femei pasionate de motociclism şi constă în transmiterea unei ştafete în jurul lumii, pe toate continentele.

Ştafeta WRWR a debutat la 27 februarie 2019, în Scoţia, şi de atunci a traversat Marea Britanie – Franţa – Portugalia – Spania – Italia – Slovenia – Croaţia – Bosnia-Heţegovina – Muntenegru – Albania – Macedonia – Serbia – Ungaria – Slovacia – Polonia – Cehia – Austria – Liechtenstein – Elveţia – Germania – Luxemburg – Belgia – Olanda – Danemarca – Suedia – Norvegia – Finlanda – Estonia – Letonia – Lituania – Belarus – Ucraina.

Echipa română de ,,gardieni” (motociclistele care străbat ţările şi transmit mai departe ştafeta), reuneşte femei din toată ţara care au răspuns acestei provocări. Ştafeta va fi preluată, în data de 31 mai, de la echipa din Ucraina, în zona Rădauţi, şi va fi purtată spre capitală, cu o oprire de o noapte la Bârlad unde grupului i se mai adaugă câteva fete pe motoare. Ulterior, ea va fi predată, la 1 iunie, echipei de motocicliste din Bulgaria şi va lua calea Greciei, de unde va fi transmisă în Turcia.

,,Pentru noi, WRWR aduce mai multe bucurii: participăm şi reprezentăm România la un eveniment internaţional pe două roţi, ne împrietenim, colaborăm, deschidem graniţele către şi dinspre vecinele noastre motocicliste, cu care vom şi călători pe câteva secţiuni de drum, şi purtăm ştafeta împreună. Cele 20 de românce motocicliste, gardieni ai ştafetei, sunt membre ale diviziei WIMA din România şi vor traversa ţara, împreună cu ambasadoarea Ucrainei şi reprezentante din Canada şi Australia. Evenimentul poate fi privit ca o frăţie a fetelor pe două două roţi, din înteaga lume, promovând curajul, aventura, unitatea şi pasiunea comună pentru motociclete într-un eveniment fără precedent, motivant şi inspiraţional în acelaşi timp.”, a declarat Luiza Gojol, ambasador WRWR în România, membră a WIMA România.

Ştafeta va trece prin ţările din Orientul Mijlociu, Extremul Orient, Australia şi Noua Zeelendă, Canada, Statele Unite, America de Sud, iar la sfârşitul anului va ajunge în Africa. Finalul WRWR va fi marcat în ianuarie 2020 în Emiratele Arabe Unite.

Actualitate

Constanța, ne mobilizăm?

Published

on

Teatrul de Stat Constanța are nevoie de click-urile constănţenilor pentru ,,votul publicului”.

Instituţia de cultură are două nominalizări pentru premiile UNITER la categoriile DEBUT (Irisz Kovacs pentru regia spectacolului 8 TAȚI) și CEL MAI BUN SPECTACOL DE TEATRU TV/TELEPLAY (spectacolul ZIUA Z, regia Bobi Pricop).

Pentru a susţine teatrul de la malul mării, puteţi vota aici până luni, 4 iulie, la ora 19:00. Fiecare persoană are dreptul la un singur vot ce va fi identificat prin IP.

Gala Premiilor UNITER, a XXX-a ediţie, se va desfăşura luni, 4 iulie, de la ora 21:00, la Palatul Culturii Bistriţa. Evenimentul va fi transmis:

  • în direct pe TVR1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi Radio România Cultural;
  • online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro şi pe pagina de facebook a UNITER

 

 

Continue Reading

Actualitate

Tineri prinși de jandarmi cu substanțe halucinogene

Published

on

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanţa au depistat doi tineri turiști de 19 de ani care aveau asupra lor substanțe interzise.
Echipajul de jandarmi aflat în misiunea de menținere a ordinii şi siguranţei publice în Vama Veche, la momentul trecerii pe lângă doi tineri turiști au observant că aceștia au început să se precipite și să grăbească pasul, drept pentru care au trecut la legitimarea lor. În urma discuțiilor purtate, jandarmii au aflat că tinerii aveau asupra lor substanțe care prezintă suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise si un dispozitiv de tocat substanța vegetala, tip grinder.
Jandarmii grupării au întocmit tinerilor actele de sesizare, iar bunurile găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Continue Reading

Actualitate

Universitatea Ovidius, grad de încredere ridicat, din partea ARACIS

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a primit, joi, 30.06.2022, certificarea calificativului „Grad de încredere ridicat” din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), în urma parcurgerii procesului de evaluare instituțională, a declarat rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.
Evaluarea instituțională externă a măsurat implementarea mecanismelor instituționale privind activitatea educațională și de cercetare și, totodată, a reconfirmat prestigiul și recunoașterea de care se bucură instituția.
Rezultatul este expresia eforturilor depuse de către întreaga comunitate UOC, calificativul obținut recent reprezentând cea mai înaltă certificare pe care o poate primi o instituție de profil și este o dovadă a îndeplinirii standardelor de calitate academică și, în egală măsură, a aprecierii și a încrederii publice de care se bucură UOC în ecosistemul educațional universitar.

Continue Reading

Actualitate

În jumătate de oră s-a epuizat bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Published

on

Bugetul de 10 milioane de lei alocat celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat într-o jumătate de oră de la lansare!
Solicitanții persoane fizice au generat 24.014 de vouchere, astfel:
 13.978 vouchere pentru laptopuri;
 10.036 vouchere pentru tablete.
Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 0️⃣5️⃣.0️⃣7️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ și publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222