Connect with us

Recomandarea saptamanii

Weekend presărat cu evenimente, pe litoral

Published

on

Se anunță un weekend presărat cu evenimente, la malul mării.
Întâi de toate, trebuie să știți că Ediția 2020 a „Sunset Sea-mphony” continuă să ofere publicului  cel mai bogat repertoriu de până acum – 75 de piese românești și străine cunoscute și apreciate de publicul larg, din genuri muzicale diferite, interpretate live de orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În acest an, concertele se desfășoară în două locații: primul în Parcul Arheologic din vecinătatea sediului principal al Primăriei Constanța (19:00 – 20:00), cel de-al doilea în spațiul deja consacrat, la grupul statuar „Pescarii” de pe faleza Cazinoului (21:00 – 22:00).

Cea de-a doua ediție a stagiunii estivale ” Seri de teatru la Pontul Euxin” a debutat încă de vineri seară cu spectacolul „Fata din curcubeu”.

Sâmbătă, 08 august, de la ora 21:00, constănțenii și turiștii sunt așteptați la un show de excepție susținut de Marius Mihalache și de echipa sa de muzicieni de elită. De asemenea, duminică, 09 august, de la ora 21:00, Edi Vacariu, Mane Voicu, Gabriel Gherghe și Cîrje Mădălin promit un maraton de glume și voie bună.

Accesul publicului la spectacole este gratuit. Reprezentațiile vor avea loc în perioada 7 august – 6 septembrie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Totodată, Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada” vă invită să luați parte la un regal al cântecului, dansului și portului popular românesc. Vor susține momente solistice artiștii Petrică Mîțu – Stoian, Nicoleta Rădinciuc, Andrei Girel și Elena Plătică în acompaniamentul orchestrei Ansamblului Folcloric Profesionist “Izvoare Dobrogene”, condusă de maestrul Cristian Obrejan. Spectacolul poate fi urmărit în direct pe rețeaua oficială de socializare a Ansamblului. „Spectacol de folclor” se desfășoară sâmbătă, în Parcul Arheologic, de la ora 20:30, iar intrarea este liberă.

Și nu în ultimul rând, pe platoul din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” revin evenimentele culturale în aer liber.

Sâmbătă, de la ora 20:00, are loc concertul de arii și cântece celebre, „Musica sempre libera”, în compania soliștilor Mădălin Băldău, Laura Eftimie, Marius Eftimie, Doru Iftene, Mihaela Ionescu, Lucia Mihalache, Ana Maria Mladinovici, Bogdan Ocheșel, Elena Rotari, Laurențiu Severin, Stela Sîrbu. Acestora li se vor alătura pianista Andrada Ștefan și Corul Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” condus de  Adrian Stanache.

Concertul de bijuterii muzicale, „Marea și Muzica”, revine pe terasa instituției de cultură duminică, de la ora 20:00, cu lucrări din creația compozitorilor Bach, Haydn, Schumann, Zaharov, Pollack, Mancini, Dvorak, Corelli.

De altfel, este bine de știut că în perimetrul asigurat de organizatori în parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziție, capacitatea spațiului rezervat spectatorilor fiind de 84 locuri pe scaune.

Toate spectacolele care vor avea loc în aer liber se vor desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

sursa foto: Primăria Constanța

Recomandarea saptamanii

“Nichita – simțire în stare pură”, eveniment organizat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”

Published

on

Cu prilejul aniversării a 90 de ani de la nașterea marelui poet Nichita Stănescu, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” vă invită, vineri, 31 martie, de la ora 18.30, la un eveniment artistic, cultural – educativ, dedicat universului liric al poetului.

Momentul artistic intitulat “NICHITA – SIMȚIRE ÎN STARE PURĂ” este pus în scenă de regizorul Aurel Palade.

In distribuție: Daniela Vlad, Arina Cojocaru, Claudia Brădescu, Cătălina Oțeleanu, Tiberiu Roșu, Rovena Paraschivoi, Grațian Prisacariu

Accesul în sala de spectacole la momentul artistic dedicat lui Nichita Stănescu este gratuit, în măsura locurilor disponibile.

sursa foto: Teatrul de Copii Constanța

Continue Reading

Actualitate

Noapte de Festival la Constanța, cu artiști renumiți, spectacol pirotehnic și piromuzical, show-uri laser

Published

on

Sâmbătă, 31 decembrie, începând cu ora 21:00, Piața Ovidiu va deveni centrul distracției. Alexandra Stan, Dirty Nano, Pascal Junior și Robert Georgescu & White sunt cei care vor urca pe scenă și vor crea un spectacol electrizant.

Concertele vor fi însoțite de un show inedit de lasere, iar la miezul nopții ne vom bucura de spectaculoasele focuri de artificii, care vor fi lansate de pe Digul Farului Verde din Portul Turistic Tomis. Mai mult, efectele pirotehnice vor fi sincronizate cu o coloană sonoră special aleasă pentru eveniment.

Ca măsură de siguranță, în zona de acces în cadrul perimetrului de desfășurare a evenimentului se vor organiza controale ale participanților pentru a evita pătrunderea cu obiecte pirotehnice interzise, recipiente de sticlă, băuturi alcoolice, arme sau obiecte contondente.

Pentru cei care doresc să petreacă noaptea dintre ani în Piața Ovidiu, programul mijloacelor de transport în comun va fi prelungit.

Liniile 44, 51, 48, 101 și 102 vor circula în program 21:00 – 02:00, având cap de linie Poarta 1. Intervalul de timp dintre două curse va fi de 30 de minute pentru autobuzele de pe liniile 44, 48, 101 și 42 și de 25 de minute pentru linia 51.

Cap de linie pentru 101 va fi intersecția străzii Cumpenei cu bulevardul Aurel Vlaicu.

Suplimentar, va circula și linia 5-40 pe traseul normal, având un interval de 30 de minute între două curse, tot în programul 21:00 – 02:00.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Revelion de neuitat, la restaurant Ardealul

Published

on

Petreceți trecerea dintre ani cu multă distracție și voie bună, la restaurant Ardealul, pe strada Oborului nr. 38, Constanța! Vă vor distra și încânta Elena Vasile Călin Band și grupul umoristic Demențialii.

Restaurant Ardealul vă oferă în meniul de Revelion bucate alese și băuturi fine, la doar 350 de lei de persoană. Rezervări la: 0723 591 047 sau 0744 990 794.

Continue Reading

Recomandarea saptamanii

S-a lansat LKJ Training Academy

Published

on

Descoperă universul frumuseții desăvârșite – LKJ Training Academy

LKJ Trainig Academy, mai aproape de constănțeni! Tinerii care apreciază arta și frumosul au șansa de a descoperi această fascinantă lume și de a se perfecționa într-o meserie tot mai căutată în zilele noastre.

“Sunt omul care a pus bazele unei academii ce are drept scop sprijinirea tinerilor prin acordarea șansei de a acorda un curs gratuit de calificare în diferite domenii, precum: frizerie, coafor, manichiură, pedichiură, bucătar, dar și altele.”, declară PAULA LUCA, manager LKJ Training Academy

Mă simt onorat să fiu fondatorul acestei academii prin care sperăm să oferim o șansă cât mai multor tineri care sunt pasionați de astfel de meserii și care doresc să obțină o calificare în acest domeniu.”, completează ANTONIO CLAUDIU LUCA, fondator LKJ Training Academy

Din echipa LKJ Training Academy fac parte numeroși experți în domeniu, tineri pasionați de acest ritual în slujba frumuseții. Totul, pentru doamnele, domnișoarele și domnii care pun preț pe imaginea lor.

LKJ, locul în care frumusețea desăvârșită prinde contur.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222