Connect with us

Actualitate

Weekend dedicat copiilor la Constanța

Published

on

Ziua Copilului a început în a doua duminică a lunii iunie, în 1857, datorită reverendului Dr. Charles Leonard, pastor al Bisericii Universaliste a Răscumpărătorului din Chelsea, Massachusetts. Leonard a organizat un serviciu special dedicat pentru copii. Tot el a numit această zi, cea a trandafirului, devenind mai târziu  Duminică de flori și ca un ultim nume a fost Ziua Copilului.

La Constanța, copiii au de unde alege. Prichindeii sunt așteptați în Parcul Tăbăcărie pe 1 iunie, la „Carnavalul Copiilor”, începând cu ora 11. Programul pregătit de municipalitate pentru cei mici include concursuri de costume, slime, dans, măști, desene pe asfalt, spectacole de magie, clovni, jocuri, muzică, trambuline, tobogane, parada personajelor.

Un alt loc în care cei mici pot petrece o zi de neuitat este Piața Ovidiu, acolo unde, începând cu ora 10 va avea loc prima ediție a festivalului „Bucurie în Mișcare”. În cele două zile de festival, copiii vor avea parte de multiple activități interactive: demonstrații din diverse ramuri sportive, dansuri, majorete și fitness, terenuri de basket și mini-fotbal, tenis de masă, tir cu arcul, fun basketball, fotbal target, ski pe asfalt/iarba, fun tenis, slow biking, mini-alergare, tenis cu piciorul, badminton, volei etc.

Pentru o experiență diferită, părinții îi pot duce pe prichindei duminică, 2 iunie în Dana de Pasageri a Portului Constanța, acolo unde va fi ancorată nava Greenpeace Rainbow Warrior. Acolo vor învăța despre istoria impresionantă a navei, despre problemele de mediu și, în special despre modalitatea prin care se poate construi un mediu mai curat. Nava va fi acostată la Constanța timp de cinci zile, între 29 mai și 2 iunie, perioadă în care vor fi organizate diferite evenimente cu acces liber pentru public, la bord și în port. Organizatorii au pregătit o serie de surprize pentru cei mici: face painting, ateliere de pictură, origami.

În weekendul copiilor se dă startul celei de-a treia ediții a „SuperCupei României la Karting Electric” în zona Cazinoului din Constanța de la ora 11, acolo unde va avea loc o competiție sportivă în mai multe etape.. Iubitorii de karting sunt așteptați în număr cât mai mare să se bucure de ceea ce înseamnă un kart.

Paleta de evenimente dedicate copiilor de la acest sfârșit de săptămână este extrem de variată la Constanța. Cei vor să învețe mai multe lucruri despre cultură pot vizita Muzeul Național al Marinei Române, mâine de la ora 9.00, acolo unde vor vizita gratuit expoziția permanentă a muzeului și expozițiile temporare: „Parașutismul militar – repere istorice”, „Din activitatea Cercetașilor României”, „Muzeul Național al Marinei Române în viziunea artiștilor” și „Marinele lui Val Donici.”

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, cei mici pot vedea musicalul „Cartea Junglei” acolo unde este pusă în scenă emoționanta aventură a prieteniei dintre micul Mowgli și fiarele simpatice ale junglei.

Poate cel mai iubit loc de divertisment din Constanța pentru cei mici este Delfinariul. Mâine, de la ora 13, aici se va desfășura o reprezentație specială. De asemenea, accesul la Microrezervație și Acvariu va avea porți deshise pentru sărbătoriții zilei.

Sursa foto: b365.ro

Actualitate

Mangalia va avea un stadion modern

Published

on

Stadionul central ,,Callatis” va fi reabilitat cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții. Zilele trecute, au fost efectuate câteva intervenții specifice în teren, iar în perioada următoare vor fi demolate vechile structuri. În locul acestora, va fi construită o bază sportivă modernă, dotată cu nocturnă.

,,Vom pune la dispoziția copiilor din Mangalia un loc potrivit pentru diverse competiții sportive, atât pe suprafața de joc acoperită cu gazon, cât și pe terenul multifuncțional, unde practicanții diverselor discipline sportive își vor putea desăvârși aptitudinile.”, promite primarul Radu Cristian.

 

Continue Reading

Actualitate

Soluții pentru constănțenii din Palazu Mare

Published

on

O parte din străzile cartierului Palazu Mare nu sunt asfaltate. După fiecare ploaie, drumul se transformă în mlaștină.

Pentru a rezolva situaţia, primarul Vergil Chițac s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu locuitorii din Palazu Mare și le-a prezentat mai multe soluții, astfel încât, în cel mai scurt timp, oamenii să beneficieze de condiții civilizate.

Problema nu este deloc simplă, după cum a declarat edilul Constanţei:

Au fost emise Autorizații de Construire fără să se țină cont că pe acolo trebuie să treacă drumuri, fără să fie trasat un aliniament. Practic, domeniul public care ar trebui să fie strada și trotuarele au acum forme geometrice complet neregulate. Nicidecum nu se poate construi drum pe acolo…nu se respectă nici o regulă.”.

Orice reconfigurare a zonei presupune ca locuitorii acestor străzi să cedeze suprafețe din propriul teren. Ulterior, se vor întocmi acte notariale, se vor reface documentațiile cadastrale, vor fi recalculate impozitele pentru noile suprafețe.

Concomitent, echipele municipalității vor demara lucrările de construire a drumului, pentru ca aceste străzi impracticabile să devină artere circulabile, cu asfalt modern.

Continue Reading

Actualitate

România intră în etapa de operaționalizare a Centrului CYBER

Published

on

Ca urmare a deciziei statelor membre ale Uniunii Europene, exprimată prin vot în decembrie anul trecut, România va găzdui viitorul Centru european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice. Centrul CYBER este prima entitate europeană de pe teritoriul țării noastre.

Etapa de pregătire a operaționalizării noului centru, atât la nivelul elaborării cadrului normativ, cât și din punct de vedere al administrării și resurselor financiare necesare, va fi coordonată de Ministerului Finanțelor și Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Se va înființa GLI-CYBER, grup de lucru interinstituțional, responsabil cu identificarea setului de măsuri, precum și cu elaborarea cadrului legislativ, necesar operaționalizării Centrului CYBER.

,,Voi duce la bun sfârșit instalarea primei agenții europene de pe teritoriul nostru, având privilegiul să fi fost desemnat anul trecut reprezentant special al Guvernului pentru pregătirea și promovarea candidaturii României în negocierile pentru noul sediu CYBER.

Este o etapă firească de continuitate a eforturilor echipei care a pregătit candidatura României și care a făcut posibilă această victorie fără precedent pentru țara noastră. Suntem într-un dialog permanent cu reprezentanții Comisiei și lucrăm împreună la un calendar pentru operaționalizare.”, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor.

Secretariatul tehnic al GLI-CYBER, care va avea rolul de Unitate de Operaționalizare a Centrului CYBER, va fi asigurat de reprezentanții Ministerului de Finanțe. Unitatea va asigura interfața dintre autoritățile și instituțiile din România și reprezentanții Comisiei.

Centrul CYBER va fi un pol european de expertiză tehnologică în materie de securitate cibernetică, în special în domenii precum criptografia, serviciile de securitate a rețelelor informatice, detectarea intruziunilor, securitatea sistemelor, securitatea rețelelor, securitatea programelor informatice și a aplicațiilor. De asemenea, va asigura coordonarea între centrele naționale pentru securitate cibernetică din statele membre.

Totodată, va fi principalul organism de gestionare a fondurilor europene, dedicate cercetării în domeniul securității cibernetice, disponibile prin cele două programe de finanțare ale UE: Europa Digitală și Orizont Europa.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta