Connect with us

Societate

Vreți să fiți pompieri? Se fac angajări din sursă externă la ISU Dobrogea

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” organizează concursuri pentru angajarea de personal prin încadrare directă, din sursă externă. Au fost scoase la concurs 74 de posturi de subofițeri și două de ofițeri.

O problemă majoră cu care se confruntă pompierii din Constanța, dar și din întreaga țară, în ultimii ani, o reprezintă deficitul de personal. La sfârșitul lunii august, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne arătau că intenționează să recurgă la încadrarea de soldați și gradați profesioniști, similar măsurii adoptate de Armată după renunțarea la serviciul militar obligatoriu pe timp de pace. Până la aplicarea acestei măsuri, și în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență se va recurge la angajarea de personal prin încadrare directă, din sursă externă.

La nivelul ISU Dobrogea au fost scoase la concurs 74 de posturi de subofițeri și unul de ofițer, respectiv: un post de ofițer I în cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunicațiilor, un post de ofițer principal I la Secretariatul Tehnic Permanent al CJSU, 32 posturi de conducători auto autospeciale și 42 posturi de subofițer obiectiv principal.

Cei interesați de postul de ofițer I la Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunicațiilor trebuie să aibă studii superioare de lungă durată sau studii universitare de licență, militare sau civile, în domeniile fundamentale: matematică și științe ale naturii, științe inginerești, științe sociale. Pentru ofițer principal I se cer studii universitare în domeniile științe inginerești, științe sociale, științe umaniste și arte, matematică și științe ale naturii etc.

Pentru cele 32 de posturi de conducători auto autospeciale, sunt necesare studii liceale absolvite cu diplomă de bacalaureat, gradul militar este de sergent major, iar posturile sunt împărțite astfel: Detașamentul Special de Pompieri Cernavodă – 15 posturi, Detașamentul de Pompieri Cernavodă – 8 posturi, Detașamentul de Pompieri Medgidia – 4 posturi, Stația de Pompieri Hârșova – 4 posturi, Secția de Pompieri Mangalia – 1 post,

Cele 42 de posturi de subofițeri obiectiv principal sunt de sergent major și sunt împărțite în următoarele structuri: Detașamentul Special de Pompieri Cernavodă – 22 posturi, Detașamentul de Pompieri Cernavodă – 7 posturi, Detașamentul de Pompieri Medgidia – 4 posturi, Stația de Pompieri Hârșova – 1 post, Detașamentul de Pompieri Palas – 3 posturi, Detașamentul de Pompieri „Slt. Fripis Marius” Constanța – 4 posturi, Secția de Pompieri Mangalia – 1 post.

Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei interesați de ocuparea posturilor, enumerăm: să aibă cetățenia română și domiciliul în România; să cunoască limba română, scris și vorbit; să aibă capacitate deplină de exercițiu; să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic; să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți; să aibă un comportament corespunzător cerințelor de conduită admise și practicate în societate; să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației când a intervenit reabilitarea; să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni; să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani; să nu fi desfășurat activități de poliție politică, astfel cum sunt definite prin lege; să îndeplinească condițiile de ocupare prevăzute în fișa postului pentru încadrarea în funcții de cadru militar prin încadrare directă. Candidații nu trebuie să depășească vârsta de 27 de ani împliniți în anul în curs.

Cererile de înscriere și alte documente trebuie depuse online, pe adresa de mail resurse_umane@isudobrogea.ro până pe 27 septembrie, ora 15.00. Mai multe detalii se găsesc pe site-urile web ale IGSU și ISU Dobrogea, iar relații suplimentare se obțin la numerele de telefon: IGSU – 0212086150 interior 27348; ISU Dobrogea – 0241617381, interior 27140, în zilele lucrătoare, între orele 09.00 – 15.00.

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, deficitul de personal se ridica anul acesta la aproximativ 100 de posturi.

Actualitate

,,Be Pink, be Made in Constanța!”, cu BC Athletic Neptun Constanța

Published

on

Pentru BC Athletic Neptun Constanța, luna octombrie a anului este una în care, pe lângă luptele de pe parchet ale Gladiatorilor din Tomis, este readusă în atenția tuturor și lupta celor care suferă de cancer.

,,Din 2017 și până în perioada pandemiei, BC Athletic Constanța și întreaga comunitate s-au alăturat acestor campioni și campioane care luptă împotriva acestui diagnostic iar acum, după zeci de luni cu tribune goale, vom fi din nou împreună la primul meci al sezonului din Liga Națională de Baschet pe teren propriu.

Receptivitatea celor din jurul nostru care au îmbrățișat acest mesaj și implicarea lor au făcut ca acest diagnostic să fie conștientizat din ce în ce mai mult, mai ales în rândul copiilor care vin la meciurile noastre.

La fel ca în anii trecuți, și anul acesta, vrem să fim alături de cei care luptă împotriva acestui diagnostic, astfel că în acest sezon vă încurajăm să donați pentru campania celor de la Daruieste Aripi trimițând un sms la 8864 cu textul DONEZ, ceea ce va direcționa suma de 4 euro pe lună în sprijinul campaniei care ajunge la cel puțin o sută de copii înscriși în proiectul “Circuitul Încrederii și Speranței – tratamente la domiciliul copiilor bolnavi de cancer” și care au beneficiat în prima jumătate a anului 2021 de vizite la domiciliu în cadrul cărora au fost monitorizați, li s-au recoltat analize sau li s-au administrat tratamente care pot fi făcute în afara spitalului.

BC Athletic Neptun Constanța joacă primul meci din Liga Națională pe teren propriu în Sala Sporturilor din Constanța, sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 17:00, în compania celor de la CSM Miercurea Ciuc.

Va fi primul meci acasă al Gladiatorilor din Tomis în Liga Națională de Baschet după două victorii în deplasare, meci în care jucăm și pentru cei care luptă împotriva cancerului, în special copii. Susținem și ne alăturăm demersului celor de la Daruieste Aripi prin care nu mai puțin de 101 copii înscriși în proiectul Circuitul Încrederii și Speranței – tratamente la domiciliul copiilor bolnavi de cancer au beneficiat în prima jumătate a anului 2021 de vizite la domiciliu în cadrul cărora au fost monitorizați, li s-au recoltat analize sau li s-au administrat tratamente care pot fi făcute în afara spitalului.

În primele 6 luni ale acestui an, echipe medicale mixte ale Asociației Dăruiește Aripi, din care fac parte medici și asistente de la Spitalul Județean Constanța, au făcut sute de vizite la domiciliul copiilor cu boli grave.

Proiectul este o premieră în România și este finanțat exclusiv din donații strânse de Asociația Dăruiește Aripi. Din proiect, fac parte în acest moment 162 de copii, pacienți cu cancer și boli grave din Dobrogea și din zonele învecinate.

Asociația Dăruiește Aripi și-ar dori să poată extinde proiectul în mai multe zone din țară sau să convingă autoritățile să facă acest lucru iar pentru asta orice ajutor din partea noastră e un pas înainte!

Sâmbătă, jucăm și pentru ei! Poți ajuta această campanie cu un sms trimis la 8864 cu textul DONEZ, ceea ce va trimite 4 euro pe lună în sprijinul acestei campanii! We trust the team, because Team is Everything! Let’s make these little guys champions!!

Accesul spectatorilor este permis în condițiile legislației în vigoare! Accesul se face în limita a 50% din capacitatea Sălii Sporturilor conform restricțiilor impuse de autorități.

La meciul de sâmbătă, participarea este permisă doar pentru persoanele care:

– prezintă certificat de vaccinare cu QR code (cel puțin 10 zile de la ultima doză);

– se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Masca de protecție este obligatorie a fi purtată pe întreaga durată a perioadei petrecute în incinta Sălii Sporturilor, recomandarea distanțării între cei care iau loc în tribune fiind de 1.5m.

Fii roz la meci pentru ei, sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 17:00! Be Pink, be Made in Constanța!”, se arată în comunicatul de presă primit la redacţie.

Continue Reading

Actualitate

Veşti bune, pentru constănţeni!

Published

on

Şi în sezonul rece 2021-2022, pentru consumatorii casnici din Constanţa preţul gigacaloriei este de 250 de lei. Proiectul de hotărâre propus de alianța PNL – USR a fost votat în şedinţa CLC, miercuri, 13 octoimbrie, și vine ca urmare a consultării specialiștilor din primărie și din instituțiile subordonate Consiliului Local Constanța şi a susţinerii financiare primite din partea Guvernului României, în cuantum de 10.000.000 lei.

Începând de joi, 14 octombrie, constănțenii pot depune cererile și declarațiile pe proprie răspundere pentru a beneficia de ajutorul de încălzire a locuinței și pentru suplimentul de energie, astfel:

  • cei care se încălzesc cu energie termică furnizată în sistem centralizat (asociațiile de locatari/proprietari sau persoanele fizice cu contracte individuale încheiate cu RADET Constanța) vor depune cererile la Clubul pentru pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu, nr. 4 (intrarea dinspre parcare), telefon: 0341454669, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 14:00;
  • cei care se încălzesc cu gaze naturale sau energie electrică vor depune cererile la Clubul pentru pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu, nr. 4 ( intrarea din față), telefon: 0341454669, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 14:00;
  • cei care se încălzesc cu combustibil solid vor depune cererile la Clubul pentru pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu, nr. 4 ( intrarea dinspre parcare), telefon: 0341454669, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 14:00;
  • cei care se încălzesc cu energie electrică și domiciliază în Cartierul social Henri Coandă vor depune cererile le sediul administrativ al campusului de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 14:00.

Dosarele pentru obținerea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței pot fi depuse și online la adresa de e-mail: ajutoareincalzire@dgas-ct.ro.

Pentru orice nelămuriri sunați la numerele de telefon: 0341 454 669 și 0341 448 530 sau trimiteți email pe adresa ajutoareincalzire@dgas-ct.ro.

Termenul lunar pentru depunerea solicitărilor noi este data de 20 a fiecărei luni pentru a putea fi luați în evidență cu luna respectivă (ex: pentru a beneficia începând cu luna noiembrie 2021, cererile se depun până pe data de 20 noiembrie inclusiv).

Familiile sau persoanele singure care au încheiat contracte individuale cu furnizorul de energie termică (RADET) sau gaze naturale (ENGIE), precum și cei care se încălzesc cu lemne de foc sau curent electric, depun cererile individual, iar familiile sau persoanele singure care fac parte din asociații de locatari/proprietari depun prin intermediul reprezentantului asociației.

Formularele de cerere și declarație pe propria răspundere pot fi descărcate de pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială Constanța.

 

Continue Reading

Actualitate

La Cumpăna, locuitorii imobilelor situate în zona alunecărilor de teren vor fi relocaţi

Published

on

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a participat la şedinţa de lucru a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a avut pe ordinea de zi, prezentarea concluziilor expertizei tehnice privind alunecările de teren din comuna Cumpăna.

„Această expertiză nu ne arată cel mai important aspect, şi anume, care este factorul care generează aceste alunecări de teren. În această situaţie ne putem aştepta ca aceste fenomene să continue şi să se extindă şi vom fi nevoiţi, ca în acele momente, să le spunem oamenilor să îşi abandoneze casele şi să îşi lase în urmă, agoniseala de o viaţă. Cred că ar trebui să ştim cu exactitate, ce anume se întâmplă acolo, pentru a acţiona concret asupra cauzei şi pentru a preveni, pe viitor, apariţia acestui fenomen şi în alte zone.”, a spus Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

În cadrul şedinţei s-a adoptat, cu unanimitate de voturi, o hotărâre privind dispunerea delimitării perimetrului de siguranţă, în condiţii statice şi dinamice, pentru zona afectată, ce urmează să fie pusă în aplicare.

Primăria Comunei Cumpăna va convoca în şedinţă extraordinară, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, pentru analizarea expertizei tehnice actualizate şi dispunerea de îndată, de măsuri pentru relocarea locuitorilor din imobilele situate în perimetrul de siguranţă stabilit prin expertiza tehnică.

 

Continue Reading

Societate

Jandarmii constănțeni își caută colegi din sursă externă! Șase posturi sunt puse la bătaie

Published

on

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa organizează concursuri pentru ocuparea a şase posturi de personal contractual, prin recrutare din sursă externă.

Este vorba de următoarele posturi:

  • 2 posturi muncitor calificat cu specialitatea fochist la Serviciul Logistic (sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanța);
  • 1 post muncitor calificat cu specialitatea fochist Detașamentul 5 Jandarmi Neptun (sediul subunității din loc. Neptun);
  • 1 post muncitor calificat cu specialitatea ospătar, Serviciul Logistic – Compartimentul Popotă;
  • 1 post muncitor calificat cu specialitatea instalator apă, canal, Serviciul Logistic – Compartimentul  Administrare Patrimoniu Imobiliar și Protecția Mediului;
  • 1 post muncitor calificat cu specialitatea electrician de întreținere în construcții, Serviciul Logistic – Compartimentul Administrare Patrimoniu Imobiliar și Protecția Mediului.

Data limită de depunere a dosarelor de concurs : 25.10.2021, ora 16.00, la sediul unității.

Selecția dosarelor de înscriere – probă eliminatorie, se va desfășura în perioada de 26-27.10.2021.

Probele scrise/practice se vor desfășura în perioada 10.11 – 15.11.2021.

Probele de interviu se vor desfășura în perioada 16.11 – 19.11.2021.

Informaţii suplimentare despre înscriere se pot obţine de la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, cu sediul în municipiul Constanţa, str. Mircea cel Bătrân, nr. 108, tel. 0241/618969, int. 24537/24538 în zilele lucrătoare, între orele 08.00-16.00 sau prin consultarea anunțurilor publicate pe site-ul instituției, la adresa www.jandarmeriaconstanta.ro, secțiunea Carieră.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222