Connect with us

Societate

Vreme capricioasă la Constanța

Published

on

Vremea schimbătoare din ultimele zile de pe litoral le-a dat bătăi de cap constănțenilor, dar și turiștilor. Chiar dacă suntem la jumătatea lunii iulie, temperaturile sunt mult mai scăzute în comparație cu anii trecuți. Apa mării este și ea destul de rece, iar cei aflați la malul mării nu se pot bucura pe deplin de temperaturi potrivite lunii lui cuptor.

Începutul de săptămână de la jumătatea lunii iulie nu vine cu temperaturi extrem de ridicate. În ultimele zile temperaturile abia dacă mai ating 25 de grade, iar ploile sunt și ele prezente. Vremea atipică de pe litoralul românesc le dă bătăi de cap turiștilor aflați în vacanță deoarece pare că s-a schimbat anotimpul. Dacă săptămâna trecută temperaturile, dar și apa mării erau potrivite lunii lui cuptor, acum lucrurile nu mai stau la fel.

Constănțenii vor avea parte de câteva zile destul de mohorăte, cu temperaturi maxime ce vor atinge 25 de grade celsius, iar cele minime vor scădea până la 18 grade. Sunt șanse de 60% să plouă și chiar să se formeze furtuni pe litoral. Vântul va adica cu 18 kilometri pe oră, iar cerul va fi mai mult înorat.

De asemenea, se vor mai prezenta și inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de Atenţie, pe râurile mici din Dobrogea, respectiv din judeţele Constanţa şi Tulcea.

Lucrurile nu stau diferit nici în țară, acolo unde temperaturile se vor situa sub regimul normal al acestei perioade, iar cerul va fi acoperit de nori în aproape toate regiunile. Va ploua în multe orașe din România, iar în unele situații ploile se vor transforma în vijelii și furtuni.

Specialiștii spun că abia după 20 iulie temperaturile vor reveni la normal, astfel că în aer se va ajunge la 25-28 de grade Celsius, iar apa mării se va încălzi și ea treptat.

Sursa foto: fanatik.ro

 

Societate

CCINA Constanța și UNPR: dialog între organizațiile patronale, corpurile profesionale și instituțiile de control județene 

Published

on

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA Constanța) – reprezentată de Ruxandra Serescu, în calitate de director general – împreună cu Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) au organizat, joi, 23 iunie 2022, o întalnire între organizațiile patronale, corpurile profesionale și instituțiile de control de pe raza județului Constanța.
Scopul întâlnirii a fost acela de realizare a unui dialog deschis în abordarea, pe de o parte, a tematicii legate de măsurile necesare a fi luate pentru reducerea abaterilor privind legalitatea în activitațile economice, iar pe de altă parte a tematicii date de comiterea abuzurilor în procesul de control realizat de reprezentanții instituțiilor de control.
Au fost invitate să participle toate organizatiile patronale și corpurile profesionale cu activitate în județul Constanța, alături de instituțiile de control județene.
Utilitatea unei întâlniri de acest tip a fost dată de problematica existentă, care cere soluții de informare si prevenire ce se pot obține în urma unui dialog real și a interacțiunii făcute, cu mediere, pentru stabilirea condițiilor unui climat de lucru sănătos în care se regăsesc atât organizațiile patronale, corpurile profesionale, cât și instituțiile ce reglementează și verifică activitatea acestora.

Continue Reading

Societate

Se fac lucrări de mentenanță la sistemul de înștiințare, avertizare și alarmare a populației

Published

on

Inspectorii Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Constanța împreună cu specialiști din cadrul firmei prestatoare se asigură că sirenele din municipiul Constanța funcționează în cele mai bune condiții.

Aceste servicii de mentenanță tehnică asigură funcționarea optimă a echipamentelor – centrală electronică de alarmare, echipamente PC, software, stații radio, cabluri și antene radio etc.

Menținerea în stare de operativitate a sistemului de înștiințare – alarmare este una dintre responsabilitățile administrației publice locale.

Continue Reading

Societate

Drifturi în parcarea publică de la Poarta 1

Published

on

Un conducător auto a fost surprins în parcarea publică și monitorizată video de la Poarta 1 din municipiul Constanța în timp ce executa drifturi cu un autoturism.

Pentru actul de bravadă și punerea în pericol a participanților la trafic, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice l-au sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei.

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța le reamintesc teribiliștilor că drifturile și turatul motoarelor în scop de amuzament sunt interzise.

Nu uitați faptul că zonele publice sunt monitorizate video și puteti fi surprinși în momentul săvârșirii unor fapte antisociale.

Șoferii care fac drifturi ilegale își pun în pericol viața, dar și pe a celor din jur, pentru că aceste manevre atrag întotdeauna mulți curioși ce pot deveni cu ușurință victime.

Vă rugăm să semnalați orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922-Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.

Continue Reading

Societate

Începe dezinsecția, la Cumpăna

Published

on

In perioada următoare, in functie de conditiile meteo, Primăria si Consiliul Local Cumpăna, vor realiza prima etapă de dezinsectie, pentru combaterea căpușelor, tântarilor, mustelor, puricilor, dar si a altor insecte dăunătoare, actionându-se cu 5 generatoare ULV de mare capacitate.
Substanța folosită este K-Othrine EC 84 si nu prezintă pericol pentru sănătatea populației, fiind avizată de către Ministerul Sănătății.
K-Othrine EC 84 este caracterizat de un efect rapid, instant si letal, cu o activitate biocidă de lungă durată.
Mentionăm faptul că actiunea trebuia să aibă loc in perioada 25 – 26 iunie dar din cauza conditiilor meteo a fost amânată.
Pentru că activitatea de dezinsectie trebuie să fie derulată concomitent atât pe domeniul public , cât si privat, facem apel la cetăteni, asociatii de locatari, agenti economici si institutii publice să efectueze activitatea de dezinsectie pe proprietătile pe care le detin, in clădiri si in subsolul blocurilor concomitent cu actiunea primăriei.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222