Connect with us

Actualitate

Vrei o carieră la înălţime? Academia ,,Henri Coandă” a prelungit termenul de recrutare până la data de 4 aprilie

Published

on

Nu este o meserie pentru oricine, iar concurenţa este pe măsură. Totuşi, nimic nu este imposibil dacă eşti tenace, ambiţios, integru şi devotat idealului tău. Iar răsplata este pe măsură: vei intra în cercul restrâns al piloţilor de elită.

Academia Forţelor Aeriene ,,Henri Coandă”, din Braşov, scoate la concurs 159 de locuri, cu următoarele specializări:

 • aviaţie piloţi – 50 locuri;
 • aviaţie nenaviganţi – 17 locuri;
 • meteorologie – 5 locuri;
 • controlor trafic aerian – 13 locuri;
 • radiolocaţie – 15 locuri;
 • război electronic în aviaţie şi apărare – 11 locuri;
 • rachete şi artilerie antiaeriană – 48 locuri.

Se pot înscrie elevii claselor a XII-a şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 30 de ani (24 de ani pentru aviaţie naviganţi), împliniţi anul acesta. Aspiranţii la o carieră militară în aviaţie  trebuie să se prezinte la birourile de informare-recrutare, cu cartea de identitate. Acolo vor primi informaţii despre examinarea medicală şi o adeverinţă de candidat pentru vizita medicală.

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa pagina  Academiei Forţelor Aeriene.

 

Sursa: Academia Forţelor Aeriene

Actualitate

În atenția constănțenilor

Published

on

Atenție, constănţeni! Actele de identitate sunt valabile, chiar dacă au termenul de valabilitate expirat. Ca atare, cetățenii nu trebuie să se prezente la Serviciul Evidență Persoane pentru preschimbare.

Legea 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 art.4 alin.(5) precizează clar că documentele eliberate de autoritățile publice care expiră în perioada stării de urgență și a stării de alertă își păstrează valabilitatea 90 zile de la încetarea stării de urgență/alertă.

Așadar, reprezentanții Primăriei Constanța fac apel la toate instituțiile să țină cont de legea care prevede menținerea valabilității actelor și să accepte documentele care au termenul de valabilitate expirat.

Dacă există o urgență și trebuie totuși să își preschimbe în această perioadă cartea de identitate, constănțenii trebuie să știe că își pot face programare online pe site-ul Direcției Locale de Evidență, pentru a evita aglomerația de la ghișeu. De pe același site pot afla și care sunt actele necesare pentru obținerea cărților de identitate și a vizelor de reședință, pe care cetățenii trebuie să le aibă la ei, pentru a nu fi nevoiți să se reprogrameze.

De asemenea, constănțenii care renunță la o programare sunt sfătuiți să anunțe acest lucru pe adresa de mail evidentapopulatiei@primaria-constanta.ro, pentru ca în locul lor să poată fi reprogramate alte persoane.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Actualitate

Cadrele medicale din Mangalia primesc a doua doză de vaccin

Published

on

Începând de astăzi, se va administra personalului medical, din Spitalul Municipal Mangalia, a doua doză de vaccin anti-COVID-19. De această dată, pentru a nu periclita activitatea din secțiile Pediatrie și Ginecologie, unde a funcționat inițial centrul de vaccinare, imunizarea cu rapelul anti-COVID-19 se va face la centrul de vaccinare din cadrul Sanatoriului Balnear Mangalia.

,,,Punctul de vaccinare destinat spitalului, pentru cea de-a doua doză de vaccin, este organizat în incinta Centrului de vaccinare, care funcționează în cadrul Sanatoriului Balnear Mangalia. Circuitele pentru personalul medical din spital vor fi separate, față de celelalte circuite pentru persoanele din faza a II-a și a III-a.”, a precizat Alina Dan, managerul unității medicale.

În perioada imediat următoare, vor primi rapelul pentru imunizare împotriva COVID-19 și cadrele medicale din Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia. La acelaşi centru de vaccinare, se va administra a doua doză de vaccin celor care deţin cabinete individuale și s-au înscris pe platforma oficială.

Continue Reading

Actualitate

Beneficiile mierii de albine

Published

on

Mierea de albine este unul dintre cele mai sănătoase alimente şi este recunoscută pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului:

 • are proprietăţi antibacteriene şi lupta împotriva infecţiilor;
 • ajută la vindecarea rănilor şi ulceraţiilor;
 • ameliorează durerile de gât şi tusea;
 • este o sursă de energie care nu induce hipoglicemia;
 • întăreşte sistemul imunitar şi ajută la ameliorarea simptomelor alergiilor;
 • este de ajutor în tratarea unor afecţiuni ale pielii.

Mierea este bogată în nutrienți, bioflavonoide și acizi organici, și este metabolizată diferit de zaharurile rafinate. O lingură de miere, consumată seara, reface rezervele de glicogen ale ficatului și implicit rezerva de energie a creierului, ajutând la instalarea unui somn recuperator.

Pe termen lung, consumul de miere seara reduce stresul, îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare, ne poate proteja de daunele cauzate de îmbătrânirea mentală și de boli degenerative precum Alzheimer sau Parkinson.

La fel ca orice produs, mierea de albine are şi câteva contraindicaţii. Consumul acesteia nu este indicat persoanelor care suferă de gastrită, ulcer gastric, ulcer duodenal sau tulburări hormonale. Totodata, dacă sunteţi alergici la polen, consumul de miere este periculos şi poate duce la reacţii alergice grave, precum şocul anafilactic.

Pentru un adult, doza recomandată de miere este de maxim 3-4 linguriţe/zi. Mierea nu se adaugă în lichide fierbinţi (cu o temperatură mai mare de 42 de grade Celsius), deoarece îşi pierde unele proprietăţi.

 

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta