Connect with us

Actualitate

Voucherele de vacanţă, un veritabil succes | În 2018, valoarea tichetelor emise a atins pragul de 250 de milioane de euro

Published

on

Voucherele de vacanţă, un veritabil succes pentru turismul românesc! Dovadă stau şi cifrele grăitoare furnizate de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism. În 2018, valoarea tichetelor de vacanţă emise a atins pragul de 250 de milioane de euro, de aproape nouă ori mai mare decât în anul precedent.

Datele primite de ANAT de la Ministerul Finanţelor Publice nu sunt deloc surprinzătoare, dacă ţinem cont că 2018 a fost anul în care a prins contur proiectul  care a vizat relansarea turismului autohton. Astfel, bugetarii din întreaga ţară au primit vouchere de vacanţă în valoare de 1450 lei, pe baza cărora au putut achiziţiona pachete turistice în România. Rezultatele nu au întârziat să apară, astfel că la nivel naţional s-a înregistrat o creştere semnificativă a turiştilor pentru destinaţiile autohtone, iar valoarea totală a tichetelor de vacanţă s-a ridicat la 250 de milioane de euro, valoarea fiind de nouă ori mai mare faţă de cea înregistrată în 2017.

„Impactul creşterii consistente a circulaţiei tichetelor de vacanţă a fost esenţial pentru creşterea veniturilor înregistrate de operatorii români de turism. Mai mulţi turişti în România, un număr mare de locaţii turistice care au reintrat în circuitul turistic chiar şi în staţiuni pentru care nu mai exista cerere, modificarea comportamentului de consum al românilor atunci când călătoresc în România, ceea ce presupune mai multe circuite în ţara noastră, în loc de un simplu sejur într-o singură staţiune, vizite mult mai numeroase la atracţii turistice, evenimente, muzee, castele, parcuri tematice, creşterea numărului de locaţii de cazare ce s-au autorizat şi nu mai lucrează “la negru”, creşterea încrederii românilor în ofertele destinaţiilor româneşti – toate acestea sunt consecinţe ale creşterii circulaţiei tichetelor de vacanţă. ”, a declarat pentru RO Press Online CORINA MARTIN, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România

Potrivit ANAT, din cele 22,4 milioane de vouchere emise anul trecut, peste 90%  au fost pe suport de hârtie, restul fiind pe suport electronic. Cea mai mare valoare a voucherelor emise în 2018 a fost atinsă în luna iunie, nu mai puţin de 125 de milioane de euro, sumă ce a reprezentat aproape jumătate din totalul înregistrat până la finalul anului.

sursa foto: worldatlas.com

Actualitate

Puiul de delfin se lasă așteptat

Published

on

Cel de-al șaptelea delfin de la Delfinariul din Constanța încă nu a venit pe lume. Chiar dacă initial conducerea a anunțat faptul că până la sfârșitul lunii septembrie Marusia va da naștere puiului de delfin, acest lucru nu s-a întămplat încă.

Din cauza faptului că Marusia nu a fost monitorizată de la începutul sarcinii deoarece se afla în Ucraina acolo unde izbucnise războiului, nu se poate preconiza cu exactitate când va da naștere puiului de delfin. Însă specialiștii și medicii atât români, cât și ucraineni o monitorizează în permanență acum pe Marusia.

Cel mai probabil Marusia va adduce pe lume puiul de delfin în prima jumătate a lunii octombrie.

Continue Reading

Actualitate

Dispare și pasarela maritimă?

Published

on

După Pasarela Regală, un alt simbol al stațiunii Mamaia riscă să dispară.  Pasarela construită de fostul primar Radu Mazare, în zona Cazinoului, ar putea avea aceeași soartă. O mare parte din ea a fost deja îngropată în nisip odată cu lărgirea plajelor, iar acum autoritățile au decis să extragă pilonii ca să vadă cât de uzați sunt și să ia o decizie finală: fie o reabilitează, pe cea rămasă, fie o demolează în totalitate.

În 2012 Pasarela de la Cazino, era inaugurată cu mult fast de catre primarul Radu Mazare. Un million de euro a costat investitia iar banii au venit de la bugetul local dar si de la Ministerul Dezvoltării Regionale. 10 ani mai tarziu, timp in care a mai fost reparat pe ici pe colo, pasarela începe să dispară încet incet. Mai întâi,  o parte din ea a disapărut odată cu largirea plajelor.

Cu timpul pasarela se transformase intr unul din principalele puncte de atractie pentru turistii care veneau an de an in vacanta pe litoral.

Într-o primă fază,  autoritățile locale au decis să o demoleze parțial. Mai exact în aceste zile, utilaje de mare capacitate extrag  din nisip pilonii care au fost îngropați odată cu largirea plajelor. Adică mai bine de jumătate din pasarelă.

Lucrările de extracție a pilonilor și implicit demontarea parțială a pasarelei vor dura 30 de zile.

Pasarela a fost construită pe o structură metalică prevăzută cu piloni, pe care s-au aşezat scânduri din lemn. Pornea de pe plaja din şi făcea legătura cu digul din larg.  Inițial a avut o lungime de 420 de metri, iar acum din pasarelă au mai rămas doar 150 de metri.

Continue Reading

Actualitate

Festivalul Pastramei, la Techirghiol

Published

on

Vineri, sambata si duminica va asteptam in numar cat mai mare in Piateta Centrala a orasului Techirghiol pentru a sarbatorii impreuna roadele pamantului in cadrul primei editii a Festivalului Pastramei.

Producatorii locali si cei din localitatile invecinate au ocazia sa isi vanda produsele in standurile amenjatate in Piateta Centrala a orasului Techirghiol, produse de care speram sa se bucure cati mai multi locuitori.

Deschiderea oficiala a primei editii a Festivalului Pastramei, un eveniment organizat de Primaria si Consiliul Local Techirghiol in parteneriat cu Uniunea Democrata Turca din Romania, va avea loc vineri 30 septembrie 2022, incepand cu ora 16.00.

Continue Reading

Actualitate

Jandarmii constănţeni la datorie

Published

on

La finalul acestei săptămâni în judeţul nostru vor avea loc câteva manifestări cultural – artistice şi sportive, după cum urmează:

“Cupa Mării Negre la Ciclism”, eveniment sportiv desfăşurat în golful Santa Maria Bay din municipiul Constanţa;

“Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării”, desfăşurat în Parcul Arheologic din Constanţa;

Meciul de fotbal dintre echipele C.S. Gloria Băneasa şi C.S. Afumaţi;

Meciul de fotbal dintre formaţiile F.C.V. Farul Constanţa şi U.T.A. Arad, desfăşurat pe stadionul Gheorghe Hagi din localitatea Ovidiu;

Jandarmii constănţeni vor fi la datorie în zonele de desfăşurare ale evenimentelor în cauză pentru a veghea la menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă.

Celor care participă la evenimentele menţionate le recomandăm să adopte un comportament civilizat, să fie atenţi la bunurile personale şi să nu se implice în conflicte de orice natură.

În cazul observării unor fapte de natură penală sau contravenţională îi rugăm pe cetăţeni să sesizeze aspectele în cauză forţelor de ordine publică prezente la faţa locului sau să apeleze numărul unic de urgenţe 112.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222