Connect with us

Actualitate

Voucherele de vacanţă, un veritabil succes | În 2018, valoarea tichetelor emise a atins pragul de 250 de milioane de euro

Published

on

Voucherele de vacanţă, un veritabil succes pentru turismul românesc! Dovadă stau şi cifrele grăitoare furnizate de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism. În 2018, valoarea tichetelor de vacanţă emise a atins pragul de 250 de milioane de euro, de aproape nouă ori mai mare decât în anul precedent.

Datele primite de ANAT de la Ministerul Finanţelor Publice nu sunt deloc surprinzătoare, dacă ţinem cont că 2018 a fost anul în care a prins contur proiectul  care a vizat relansarea turismului autohton. Astfel, bugetarii din întreaga ţară au primit vouchere de vacanţă în valoare de 1450 lei, pe baza cărora au putut achiziţiona pachete turistice în România. Rezultatele nu au întârziat să apară, astfel că la nivel naţional s-a înregistrat o creştere semnificativă a turiştilor pentru destinaţiile autohtone, iar valoarea totală a tichetelor de vacanţă s-a ridicat la 250 de milioane de euro, valoarea fiind de nouă ori mai mare faţă de cea înregistrată în 2017.

„Impactul creşterii consistente a circulaţiei tichetelor de vacanţă a fost esenţial pentru creşterea veniturilor înregistrate de operatorii români de turism. Mai mulţi turişti în România, un număr mare de locaţii turistice care au reintrat în circuitul turistic chiar şi în staţiuni pentru care nu mai exista cerere, modificarea comportamentului de consum al românilor atunci când călătoresc în România, ceea ce presupune mai multe circuite în ţara noastră, în loc de un simplu sejur într-o singură staţiune, vizite mult mai numeroase la atracţii turistice, evenimente, muzee, castele, parcuri tematice, creşterea numărului de locaţii de cazare ce s-au autorizat şi nu mai lucrează “la negru”, creşterea încrederii românilor în ofertele destinaţiilor româneşti – toate acestea sunt consecinţe ale creşterii circulaţiei tichetelor de vacanţă. ”, a declarat pentru RO Press Online CORINA MARTIN, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România

Potrivit ANAT, din cele 22,4 milioane de vouchere emise anul trecut, peste 90%  au fost pe suport de hârtie, restul fiind pe suport electronic. Cea mai mare valoare a voucherelor emise în 2018 a fost atinsă în luna iunie, nu mai puţin de 125 de milioane de euro, sumă ce a reprezentat aproape jumătate din totalul înregistrat până la finalul anului.

sursa foto: worldatlas.com

Actualitate

Mangalia va avea un stadion modern

Published

on

Stadionul central ,,Callatis” va fi reabilitat cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții. Zilele trecute, au fost efectuate câteva intervenții specifice în teren, iar în perioada următoare vor fi demolate vechile structuri. În locul acestora, va fi construită o bază sportivă modernă, dotată cu nocturnă.

,,Vom pune la dispoziția copiilor din Mangalia un loc potrivit pentru diverse competiții sportive, atât pe suprafața de joc acoperită cu gazon, cât și pe terenul multifuncțional, unde practicanții diverselor discipline sportive își vor putea desăvârși aptitudinile.”, promite primarul Radu Cristian.

 

Continue Reading

Actualitate

Soluții pentru constănțenii din Palazu Mare

Published

on

O parte din străzile cartierului Palazu Mare nu sunt asfaltate. După fiecare ploaie, drumul se transformă în mlaștină.

Pentru a rezolva situaţia, primarul Vergil Chițac s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu locuitorii din Palazu Mare și le-a prezentat mai multe soluții, astfel încât, în cel mai scurt timp, oamenii să beneficieze de condiții civilizate.

Problema nu este deloc simplă, după cum a declarat edilul Constanţei:

Au fost emise Autorizații de Construire fără să se țină cont că pe acolo trebuie să treacă drumuri, fără să fie trasat un aliniament. Practic, domeniul public care ar trebui să fie strada și trotuarele au acum forme geometrice complet neregulate. Nicidecum nu se poate construi drum pe acolo…nu se respectă nici o regulă.”.

Orice reconfigurare a zonei presupune ca locuitorii acestor străzi să cedeze suprafețe din propriul teren. Ulterior, se vor întocmi acte notariale, se vor reface documentațiile cadastrale, vor fi recalculate impozitele pentru noile suprafețe.

Concomitent, echipele municipalității vor demara lucrările de construire a drumului, pentru ca aceste străzi impracticabile să devină artere circulabile, cu asfalt modern.

Continue Reading

Actualitate

România intră în etapa de operaționalizare a Centrului CYBER

Published

on

Ca urmare a deciziei statelor membre ale Uniunii Europene, exprimată prin vot în decembrie anul trecut, România va găzdui viitorul Centru european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice. Centrul CYBER este prima entitate europeană de pe teritoriul țării noastre.

Etapa de pregătire a operaționalizării noului centru, atât la nivelul elaborării cadrului normativ, cât și din punct de vedere al administrării și resurselor financiare necesare, va fi coordonată de Ministerului Finanțelor și Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Se va înființa GLI-CYBER, grup de lucru interinstituțional, responsabil cu identificarea setului de măsuri, precum și cu elaborarea cadrului legislativ, necesar operaționalizării Centrului CYBER.

,,Voi duce la bun sfârșit instalarea primei agenții europene de pe teritoriul nostru, având privilegiul să fi fost desemnat anul trecut reprezentant special al Guvernului pentru pregătirea și promovarea candidaturii României în negocierile pentru noul sediu CYBER.

Este o etapă firească de continuitate a eforturilor echipei care a pregătit candidatura României și care a făcut posibilă această victorie fără precedent pentru țara noastră. Suntem într-un dialog permanent cu reprezentanții Comisiei și lucrăm împreună la un calendar pentru operaționalizare.”, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor.

Secretariatul tehnic al GLI-CYBER, care va avea rolul de Unitate de Operaționalizare a Centrului CYBER, va fi asigurat de reprezentanții Ministerului de Finanțe. Unitatea va asigura interfața dintre autoritățile și instituțiile din România și reprezentanții Comisiei.

Centrul CYBER va fi un pol european de expertiză tehnologică în materie de securitate cibernetică, în special în domenii precum criptografia, serviciile de securitate a rețelelor informatice, detectarea intruziunilor, securitatea sistemelor, securitatea rețelelor, securitatea programelor informatice și a aplicațiilor. De asemenea, va asigura coordonarea între centrele naționale pentru securitate cibernetică din statele membre.

Totodată, va fi principalul organism de gestionare a fondurilor europene, dedicate cercetării în domeniul securității cibernetice, disponibile prin cele două programe de finanțare ale UE: Europa Digitală și Orizont Europa.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta