Connect with us

Actualitate

Victorie zdrobitoare

Published

on

Turul al doilea al alegerilor prezidențiale i-a scos afară din case pe constănțeni, în ciuda vremii destul de capricioase de pe litoral. Dorinţa unei schimbări şi speranţa unui viitor mai bun pentru generațiile viitoare au fost argumentele principale în rândul constănţenilor, care s-au prezentat la secţiile de votare. De această dată au avut de ales între candidatul partidului social democrat și candidatul partidului national liberal. O calitate importantă a următorului președinte al României este sinceritatea, tocmai de aceea locuitorii orașului de la malul mării au pus ștampila pe cel pe care l-au considerat mai onest pentru a ocupa scaunul de la Cotroceni.

Schimbarea a fost punctul cheie al acestor alegeri, pe care românii și-o doresc în cel mai scurt timp. Aproximativ 330 de mii de constănțeni au votat pentru un viitor mai bun, pentru legi corecte, pentru generația actuală și cea viitoare.  Datoria morală față de țara în care locuim a fost exercitată în ultimele ore de către foarte mulți români. Prezența votanților în al doilea tur al alegerilor  prezidențiale din 2019 a fost scoasă din tiparul obișnuit.

Onestitatea, bunăvoința și sinceritatea au criteriile pe care s-au bazat constănțenii  atunci când au pus ștampila care alege viitorul președinte al țării. Prezența la urne pentru Constanța a fost de aproximativ 53%. Astfel, cu un total de 556 de secții, 331.598 de votanți și-au exprimat alegerea pentru viitorul președinte al țării.

În legătură cu prezența la vot, Constanța s-a clasat pe locul al doisprezecelea în clasament. În ceea ce privește voturile împărțite în votanți din mediul rural și din mediul urban, constănțenii din mediul urban au fost mult mai numeroși. Astfel aproximativ 236 de mii de constănțeni au votat în mediul urban și doar 96 de mii în mediul urban. De asemenea, conform statisticilor, la Constanța, femeile au ieșit în număr mai mare la vot, în comparație cu bărbații. Per ansamblu, scrutinul de la Constanța s-a desfășurat fără incidente importante.

La nivelul județului Constanța, Klaus Iohannis a obținut 68,47% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut 31,52% din voturile liber exprimate. Totodată la nivelul municipiului de la malul mării, situația nu este prea diferită, astfel că Iohannis a obținut aproximativ 71 de procente, iar Dăncilă aproximativ 29 de procente.

Astfel cu majoritate de voturi, atât la malul mării, cât și în țară și diaspora, candidatul Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis a obținut un al doilea mandat de președinte și se va afla în fruntea țării pentru încă cinci ani.

Actualitate

Sancțiuni contravenționale aplicate pentru parcarea pe locurilor rezervate persoanelor cu dizabilități

Published

on

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Rutier din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța verifică frecvent dacă locurile destinate persoanelor cu dizabilități, amenajate și marcate corespunzător în parcările publice din oraș, sunt ocupate de persoane care au acest drept.

În urma acțiunii tematice care a avut loc zilele trecute, s-au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 54663 lei.

De asemenea, au fost ridicate 17 autovehicule care au fost transportate în parcul auto al municipalității.

Încă o dată, polițistii locali atrag atenția asupra importanței respectării actelor normative și a drepturilor persoanelor.

Menționăm că, pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept.Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.

Facem apel la constănțeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități dacă nu au acest drept și să se gândească la semenii lor care ar rămâne fără aceste spații de care chiar au nevoie.

Cetățenii sunt rugați să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației rutiere la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 – Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.

Continue Reading

Actualitate

Noi locuri de parcare în cartierele Constanței

Published

on

Primăria municipiului Constanța continuă să implementeze soluții de reconfigurare urbană a zonelor rezidențiale pentru a răspunde nevoilor comunității. Terenurile eliberate de garaje sunt reamenajate și transformate în parcări. O nouă parcare a fost construită pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, în dreptul blocului L7. 18 de noi locuri de parcare sunt disponibile pentru locuitorii din zonă. Suprafața carosabilă eliberată de garaje a fost reamenajată prin lucrări de pregătire a suprafețelor, asfaltare și trasare a marcajelor rutiere.

Lucrări similare au avut loc și pe aleea Poet Alexandru Gherghel. În locul garajelor au fost amenajate 39 de noi locuri de parcare, dintre care 4 sunt rezervate persoanelor cu dizabilități. O parte din teren a fost transformată în spațiu verde, suprafața fiind pregătită pentru plantare.

Noi locuri de parcare sunt în curs de amenajare în alte zone din oraș. Pe strada Matei Millo, lângă Detașamentului de Pompieri Palas, se lucrează la refacerea suprafețelor în 4 zone distincte.

De asemenea, pe aleea Stadionului, în dreptul punctului termic, se construiesc 3 parcări. Infrastructura terenului este consolidată și se montează bordurile care vor delimita platforma parcărilor.

Continue Reading

Actualitate

De mâine sensul giratoriu situat la intrarea în stațiunea Mamaia devine funcțional

Published

on

De mâine sensul giratoriu situat la intrarea în stațiunea Mamaia devine functional. Se vor aplica noi reguli de circulație la intersecția bulevardului Mamaia cu bulevardul Aurel Vlaicu.

Echipele Confort Urban continuă în această noapte lucrările de trasare a marcajelor rutiere și de montare a elementelor de girație, traficul rutier fiind restricționat parțial între orele 21:00-05:00. Noul sistem va fi funcțional începând de mâine și va conține două variante de fluxuri auto: varianta de funcționare curentă pentru trafic redus și varianta de funcționare cu flux prioritar pentru trafic intens.

Vă reamintim că această construcția este temporară, fiind necesară pentru monitorizarea valorilor de trafic, astfel încât să permită ajustarea elementelor de semnalizare rutieră.

Amenajarea rutieră este corelată cu resistematizarea intersecției bulevardelor Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu și planul de mobilitate aferent proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Proiectul include și extinderea zonelor cu spațiu verde, pe o suprafață de 2500 mp.

Participanții la trafic sunt rugați să manifeste atenţie şi să circule cu viteză redusă.

Continue Reading

Actualitate

AUR pentru SCJU Constanța

Published

on

Secția Clinică Neurologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”  Constanța a primit, din partea Organizației Europene de Stroke (AVC), premiul Angels, categoria „AUR”, pentru rezultatele obținute în tratamentul pacienților cu atac vascular cerebral (AVC).

,,De la sfârșitul anului 2018, de când derulăm programul de tromboliză și până în prezent, am efectuat aproape 200 de trombolize.  În majoritatea cazurilor evoluția a fost favorabilă iar pacienții noștri au acum o viață aproape de normalitate și asta datorită implicării întregii echipe din secția de Neurologie  dar și a colegilor din zona de Urgență și de la Radiologie. Distincția primită este defapt o recunoaștere a muncii de echipă, o dovadă a faptului că împreună putem  face mult bine!, a declarat conf. univ. dr. Any Docu Axelerad, medic șef secție Neurologie.

Doar 11 unități medicale din țara noastră au fost premiate de către Organizația Europeană de Stroke în acest an, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța fiind una dintre ele. Participarea la astfel de acțiuni le oferă medicilor posibilitatea de a identifica cele mai bune practici și de a împărtăși cunoștințe care îi vor ajuta să implementeze cele mai bune și noi  tratamente în domeniu.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța susține inovația și ia în permanență toate măsurile astfel încât unitatea medicală să fie pregătită non stop să acorde asistenţă în cazurile de atac vascular cerebral și să aducă la cele mai înalte standarde tratamentul necesar acestei categorii de pacienți.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222