Connect with us

Actualitate

Vești bune din județ

Published

on

Primăria municipiului Constanța a semnat încă două noi contracte prin PNRR

,,Revin cu încă două vești bune: La începutul acestei săptămâni am semnat contractele de finanțare nerambursabilă pentru:

  1. Reabilitarea energetică a blocurilor L48, L49 și L50 din zona Casei de cultură;
  2. Achiziționarea a 100 de panouri informative pentru călători, pe care le vom monta în stațiile de autobuz.

Valoarea proiectului de creștere a eficienței energetice a clădirilor rezidențiale L48, L49 și L50 este de 10,1 milioane lei (fără TVA, care va fi suportat de la bugetul de stat), bani primiți prin PNRR (componenta 5, Valul renovării).

Achiziționarea celor 100 de panouri informative presupune o finanțare de 1,8 milioane lei (fără TVA, care a fi suportat de la bugetul de stat), bani proveniți de asemenea prin PNRR (componenta 10, Fondul local),” a anunțat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Poarta Albă va avea parc fotovoltaic

În cadrul unui interviu, Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă a anunțat prioritățile acestui an. Printre planurile administrației locale se regăsește și construirea unui parc fotovoltaic.

„Nu știu dacă s-au dublat, suntem încă în contract cu ENEL-ul. Am avut prețul pe tarife zi-noapte, noi am trecut la piața liberă acum câțiva ani. Am avut un contract favorabil pentru că aveam tarif special pentru iluminatul public pe timp de noapte, orele de noapte erau cu tarif mai mic și acest lucru ne-a avantajat. Vom vedea ce se va întâmpla când expiră contractul. Nu prea mai avem ce face pentru că noi am economisit de ani buni, am trecut iluminatul pe led, toate lămpile din localitate sunt cu led, avem ceasuri electronice pe care le-am programat destul de bine astfel încât să pornească atunci când e nevoie. Plus că acum lucrăm la un proiect pentru a face un parc de fotovoltaice în localitate pentru a ne acoperi necesarul de curent din producția proprie. Așteptăm bani ori pe fondul de mediu, ori pe PNRR”, a declarat Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă.

Doar în această săptămână, Primăria Constanța a plantat peste 300 de arbori

Primăria Constanța continuă campania de plantare a arborilor. Peste 300 de tei, mesteceni, frasini, castani, sorbi și pruni decorativi vor fi plantați săptămâna aceasta pe aliniamentele bulevardelor și străzilor secundare, acolo unde au fost finalizate lucrările de reabilitare ale trotuarelor și unde au fost amenajate casete în acest sens. Toate exemplarele de plante sunt din specii ornamentale de forme şi culori variate, rezistente la condițiile specifice de climă şi sol.

În acest sezon de plantare, Primăria Constanța este pregătită să planteze peste 1.000 de arbori ornamentali.

Problemele semnalate de constănțeni în cadrul întâlnirilor avute cu consilierul local Mihaela Andrei, aduse la îndeplinire de administrația locală

Consilierul municipal Mihaela Andrei: ,,Fotografiile din această postare arată starea de degradare în care se afla platoul zonei Balada, zonă centrală atât de frumoasă în trecut.

În discuțiile avute cu dumneavoastră, această problemă mi-a fost adusă în atenție de foarte multe ori, iar eu am transmis-o primarului Vergil Chițac și aparatului executiv din calitatea de consilier municipal și de responsabilă a zonei.

Sunt extrem de bucuroasă că s-a înțeles necesitatea recondiționării acestei zone a orașului nostru iar în acest moment, lucrările sunt în plină desfășurare.”

Administraţia locală din Hârşova a semnat contractul de finanţare pentru locuințele nZEB Plus

Administraţia locală din Hârşova a anunţat că a fost semnat contractul de finanţare a proiectului „Construire ansamblu de locuinţe nZEB Plus pentru tineri”.

Beneficiarii locuințelor, vor avea nenumărate avantaje datorate acestui tip de locuinţe.

„Ne bucurăm să vă informăm de faptul că, în cursul zilei de joi, a fost semnat contractul de finanțare a Proiectului «Construire ansamblu de locuințe nZEB Plus pentru tineri în orașul Hârșova, județul Constanța».

După cum anunțam la sfârșitul anului trecut, Primăria orașului Hârșova a depus acest proiect pentru a construi patru module de locuințe (24 de apartamente), conform unui proiect tip pus la dispoziție de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Printre dotările esențiale ale clădirilor se numără panouri solare și fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de apă caldă și energie din surse regenerabile, anvelopă a clădirii izolată termic cu tehnologii moderne și conform celor mai noi standarde de eficiență, precum și parcări amenajate pentru autovehicule și autovehicule electrice. În perioada următoare vom demara procedurile de implementare a acestui proiect și vă vom ține la curent cu stadiul derulării acestuia”, au anunțat reprezentanţii Primăriei Hârşova.

Primarul din Pantelimon a continuat întâlnirile cu cetățenii din toate satele arondate comunei

Costel Armășescu, primarul comunei Pantelimon a continuat primele întâlniri din acest an, cu cetățenii, chiar în satele arondate localității. Deplasările au continuat în satele Nistorești, Călugăreni și Pantelimon de Jos.

,,Am avut discuții cu cetățenii, am aflat anumite probleme pe care nu le știam, altele mi s-au confirmat! Am văzut că se lucrează dar mi s-a reconfirmat că mai sunt multe de făcut: de construit un parc în satul Nistorești, de asfaltat ultimele trei străzi, de renovat Căminul Cultural din Nistorești și de terminat canalizarea. Cu răbdare, implicare și multă muncă se vor rezolva toate”, a precizat primarul Costel Armășescu.

În Pantelimon de Jos întâlnirea cu cetățenii a avut loc la Căminul Cultural: ,,Printre problemele care trebuiesc rezolvate se regăsesc igienizarea, înființarea unui parc și finalizarea sistemului de canalizare!

Este nevoie de investitori care să creeze locuri de muncă, de accesarea unor programe pe fonduri europene pe profil agricol și non-agricol! Mai sunt multe de făcut: proiecte, cadastre sistematice și diverse servicii pentru populație. Dacă există implicare sunt convins că putem să ne facem un trai decent și o viața mai bună”, a concluzionat Costel Armășescu, primarul comunei Pantelimon.

Administrația locală din Negru Vodă a demarat lucrările de construire a centrului multifuncțional de tineret

Pentru administrația locală din Negru Vodă, anul 2023 a început in forță. Pe 3 ianuarie au fost demarate lucrările de construire a centrului multifuncțional de tineret. Primăria Negru Vodă a primit peste 21 de milioane lei de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 pentru îmbunătățirea infrastructurii cultural-recreative și a spațiilor publice urbane. Primarul Petre Urziceanu a semnat anul trecut, contractul de finanțare. Investiția urmărește îmbunătățirea calității vieții pentru copiii și tinerii din Negru Vodă, prin oferirea unor servicii recreativ-educaționale de cea mai bună calitate, derulate în spații moderne și amenajate corespunzător (cercuri de muzică, pictură, înot, fitness etc).

,,Este o investiție ce se ridică la 21.750.236,36 lei. Proiectul are două componente, astfel se va construi un centru multifuncțional de tineret în Negru Vodă pe șoseaua Mangaliei nr. 35 și se va reabilita terenul de sport și agrement de mici dimensiuni situat pe str. Zorelelor, nr. 22 B”, a precizat primarul Petre Urziceanu.

Proiectul ,,Îmbunătățirea infrastructurii cultural-recreative și a spațiilor publice urbane pentru populația orașului Negru Vodă”, cod SMIS 126275, este finanțat prin: Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13: Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, prioritatea de investiții 9B: Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, obiectiv specific: Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România.

„Sportul reprezintă o modalitate eficientă de reducere a vulnerabilităților a unor categorii de persoane precum copiii și tinerii sau persoanele cu dizabilități, contribuind dincolo de îmbunătățirea stării de sănătate și la integrarea socială, legând prietenii, dezvoltându-și abilitățile de a lucra și colabora în echipă, învățând să își respecte coechipierii/colegii dar și adversarii. Aceste considerente sunt valabile și pentru cercurile artistice ce se vor derula în cadrul centrului multifuncțional”, a mai completat primarul Petre Urziceanu.

Centrul multifuncțional va beneficia si de un cabinet multifuncțional de consiliere, necesar pentru a asigura o bază psihologică și suport emoțional pentru depășirea situațiilor de dificultate prin care trece orice persoană aparținând unui grup vulnerabil. Structura centrului multifuncțional va fi următoarea:

Corp C1 – este destinat activităților educaționale și administrative, având regim de înălțime P + 1E (sala multifuncțională, cabină proiecție, cabine artiști, cabinet multifuncțional de consiliere, sală de muzică, sală de dans, sală de arte, sală de abilități, cabinet prim ajutor, grupuri sanitare, vestiare, spații administrative, spațiu depozitare, etc);

Corp C2 – este destinat activităților recreaționale, având regim de înălțime P (hol open space, grupuri sanitare, garderobă, cabina paza / desk informații,etc);

Corp C3 – este destinat activităților recreaționale, având regim de înălțime P (sala fitness, cabine de schimb, vestiare, grupuri sanitare, centrală termică, etc);

Corp C4 – este destinat activităților recreaționale, având regim de înălțime P (piscine acoperite).

Reabilitarea terenului de sport existent, amplasat pe strada Zorelelor nr. 22 B presupune crearea unui teren multisport (fotbal, baschet, volei, handbal) împreună cu accesoriile necesare (porți, coșuri, fileuri etc.), a unui teren de tenis, a unei zone de fitness în aer liber și a unui patinoar demontabil cu gheață artificială, ce va fi montat în timpul iernii pe terenul multisport.

Investiția are termen de finalizare data de 31 decembrie 2023.

Actualitate

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța recrutează tineri care doresc să devină OFIȚERI ai Jandarmeriei Române

Published

on

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța recrutează candidați în vederea participării la concursul de admitere în cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, sesiunea 2024.

𝗖𝗮𝗹𝗲𝗻𝗱𝗮𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗮𝗱𝗺𝗶𝘁𝗲𝗿𝗲:

–           28 iulie – data limită pentru depunerea cererilor de înscriere (online);

–           29 iulie – data la care va avea loc evaluarea psihologică;

–           09 august – termenul limită pentru depunerea documentelor necesare constituirii dosarului de recrutare;

–           20-29 august — evaluarea performanțelor fizice;

–           31 august— susținerea probei de evaluare a cunoștințelor;

–           5-27 septembrie — examinarea medicală.

Cererea-tip de înscriere se completează în mod lizibil, se semnează și se transmite exclusiv în format electronic la adresa de e-mail resurse.umane@jandarmeriaconstanta.ro, până la 28 iulie, 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯 î𝐧 𝐳𝐢𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐬â𝐦𝐛ă𝐭ă ș𝐢 𝐝𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜ă.

Informații suplimentare privind organizarea și desfășurarea concursului se pot obține de la Compartimentul Resurse Umane al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, telefon 0241.618.969, interior 24.507 și 24.537.

Informațiile cu privire la condițiile și criteriile de recrutare, precum și la tematica, bibliografia și probele de concurs, sunt disponibile la adresa:  http://www.jandarmeriaconstanta.ro, precum și pe site-ul instituției de învățământ:  https://academiadepolitie.ro.

Continue Reading

Actualitate

Trafic fluidizat în cartierul Palas, în urma lucrărilor executate de Confort Urban

Published

on

Trafic fluidizat în cartierul Palas, în urma lucrărilor executate de Confort Urban
Nu lăsăm în urmă niciun cartier din municipiul Constanța. Așa cum am arătat în ultima perioadă, a venit momentul ca străzile din cartierul Palas să fie modernizate și reabilitate, ca toți cetățenii să se simtă acasă.
În acest cartier, echipele Confort Urban au reabilitat în totalitate strada Munții Tatra și strada Moților,  intervenții ce au un impact major în fluidizarea traficului. Zona se bloca frecvent din cauza traficului intens, iar reabilitarea celor două artere a adus o schimbare semnificativă în reducerea blocajelor, micșorând timpii de așteptare și îmbunătățind circulația.
Infrastructura pietonală, asupra căreia nu s-a mai intervenit substanțial în ultimele cinci decenii, primește acum atenția cuvenită. Trotuarele au fost recondiționate complet, gata să ofere un spațiu sigur și confortabil pentru pietoni.
Fiecare stradă modernizată reprezintă un pas înainte spre un oraș mai atractiv!

Continue Reading

Actualitate

Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS 2024 aduce constănțenilor, în ultimul weekend din luna iulie mai multe reprezentații de teatru stradal, în cadrul secțiunii #SEAStreet

Published

on

Timp de trei zile, de vineri, 26 iulie, până duminică, 28 iulie, 23 de reprezentații stradale susținute de trei companii internaționale și de Teatrul de Animație Țăndărică din București se vor desfășura, în mai multe zone din Constanța – Parcul Gării, Parcul Operei, Promenada de lângă Lacul Tăbăcăriei (lângă City Park Mall), Faleza Cazinoului din Constanța, zona parcării de la Poarta 1 a Portului Constanța, Bulevardul Tomis.
Sâmbătă, la Poarta 1, spectacolul de teatru stradal va fi precedat de Symphonic Rock Masters, un concert extraordinar oferit de Orchestra Simfonică București.
Orchestra Simfonică București este prima orchestră privată din București și din România, fondată în 2006. Orchestra fost înființată de trei muzicieni ambițioși și reunește în componența sa cei mai valoroși artiști instrumentiști din România. Din dorința de a oferi iubitorilor de muzică posibilitatea de a intra în contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonică București dezvoltă concepte muzicale originale și inovatoare, abordând o paletă variată de repertoriu, de la muzica clasică până la stiluri mai puțin convenționale, precum muzică de film, pop/rock și crossover. Symphonic Rock Masters este un spectacol care aduce în fața publicului o reinterpretare a celor mai tari hituri rock din istorie. Muzicienii Orchestrei Simfonice București fac chitarele electrice să plângă și viorile să urle pe melodii legendare de la Metallica, Depeche Mode, Black Sabbath, Queen, Pink Floyd, AC/DC, aducând laolaltă două lumi aparent diferite. Muzica clasică și rock-ul se îmbată una cu alta și dansează.
Sylphes Aerial Ballet, companie din Spania, va oferi cel mai impresionant spectacol din Seastreet, Sylphes / Silfide, un spectacol multi-senzorial care îmbină dansul, acrobațiile, muzica și proiecțiile live în ritmul Anotimpurilor lui Vivaldi. Evocă grația înotului sincronizat și a baletului, țesând mituri antice într-o experiență captivantă. Printr-o plasticitate izbitoare, ne invită să celebrăm puterea simțurilor, să transcendem rațiunea și să creăm o energie vibrantă la peste 30 de metri înălțime. Show-ul poartă semnătura lui Roberto Strada Walemberg, creatorul brandului estetic Aerial Strada, pe deplin recunoscut în lumea artelor spectacolului. „Căutăm excelența susținută de o demonstrație de inginerie și tehnică de cel mai înalt nivel pentru a integra orașul și spațiile urbane în proiectul nostru scenic. Chemăm mulțimile să răspândească mesaje pozitive cu limbajul frumuseții, fără steaguri, ideologii sau credințe. Împărtășirea emoțiilor dărâmă zidurile.” – acesta este mesajul pe care Sylphes Aerial Ballet îl transmite publicului său.
Teatrul Ţăndărică a fost fondat în anul 1945 și are o lungă și frumoasă istorie, numărul copiilor la care au ajuns, cu arta lor, talentații actori-păpușari de la Țăndărică fiind inestimabil. Reprezentațiile de anul trecut, de la Constanța, tot în cadrul Seastreet, s-au bucurat de un succes imens. La vârste fragede, vizionarea unui spectacol de animaţie are atât un scop educativ, terapeutic, de socializare, dar este şi un prilej de descoperire a reprezentării unei lumi magice, lumea poveştilor animate.
Compania Timbaloe, din Spania, este un grup de tineri care trăiesc și se bucură de percuție și spectacol. Fondată în 2010, este una dintre cele mai impresionante companii de percuționiști din lume. Pasiunea și vitalitatea fiecărui membru sunt dublate de îndemânarea impresionantă și precizia ritmică pe care artiștii le exprimă printr-un amestec de energii feminine și masculine debordante, rezultând o fuziune incredibilă de coregrafii și percuții în stil tribal. Ei vor oferi mai multe reprezentații ale spectacolului lor Timbaloe Batucada.
Compania Tac o Tac, din Franța, vine la Constanța cu spectacolul Special Conquest. De la Icar la Newton, de la Sputnik la Armstrong… Povestea cuceririi spațiului este punctată de personaje pe cât de curajoase, pe atât de ingenioase. Toate au contribuit la scrierea acestei povești extraordinare, și anume descoperirea spațiului. Dar când trei personaje „ciudate” decid să se confrunte cu cel mai prestigios mit al lumii moderne, atunci cucerirea spațiului devine cu totul specială! Doi artiști pe picioroange pneumatice, un pilot de „navetă spațială” și un car alegoric vor face deliciul publicului, într-un spectacol senzațional, plin de umor și salturi incredibile.
Pentru siguranța participanților la acest eveniment se vor lua măsuri specifice în sensul asigurării unui climat de siguranță. Acestea se vor concretiza în instituirea următoarelor restricții de circulație și măsuri privind ordinea și siguranța publică:
-în perioada 25.07.2024, ora 16:00 – 28.07.2024, ora 16:00, o parte a parcării de la Poarta 1 se va restricționa pentru amplasarea/demontarea macaralei, scenei și elementelor de decor necesare desfășurării evenimentului;
-în perioada 27.07.2024, ora 06:00 – 28.07.2024, ora 00:00 se va permite restricționarea totală a circulației auto în parcarea de la Poarta 1 pentru desfășurarea evenimentului.
Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS, ediția a treia este organizată de Teatrul de Stat Constanța, finanțator fiind Consiliul Județean Constanța, iar partener principal – Primăria Municipiului Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute descoperite de jandarmi

Published

on

Marți, 23.07.2024, în jurul orei 21:30, în timp ce se aflau într-o misiune de rutină în localitatea Eforie Sud, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au constatat faptul că, într-un magazin situat pe strada Dezrobirii din localitate, un bărbat oferea spre vânzare 25 de tricouri care aveau însemnele unor mărci de renume.

Datorită acestui motiv jandarmii l-au legitimat pe cel în cauză și i-au cerut actele care să confirme proveniența mărfurilor expuse spre vânzare, susceptibile a fi contrafăcute (comercializarea unor asemenea produse fiind sancționată de legea 84/1998, privind mărcile si indicaţiile geografice). Bărbatul le-a spus jandarmilor că a cumpărat articolele respective dintr-un complex comercial de renume din București, neștiind că sunt contrafăcute și că vânzarea unor astfel de produse este sancționată de lege.

Articolele respective au fost ridicate de către jandarmi în vederea confiscării şi împreună cu actele de sesizare a organelor de urmărire penală cu privire la suspiciunea de săvârșire a unei infracțiuni au fost predate către poliţie în vederea continuării cercetărilor.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222