Connect with us

Actualitate

Vedete internaţionale, la Constanţa

Published

on

Robert de Niro, Al Pacino, Inna, Ronaldo, Beyonce sau Mr. Bean sunt doar câteva dintre vedetele care au ajuns la centrul comercial VIVO din Constanţa. Deşi nu sunt prezente în adevăratul sens al cuvântului, copiile din ceară ale starurilor pot fi admirate de constănţeni şi de turişti deopotrivă.

“Deschidem porţile Muzeului Figurilor de Ceară. Peste 18 figuri din ceară sunt disponibile pentru a putea fi văzute de toţi vizitatorii centrului nostru comercial. Putem spune că pentru centrul nostru comercial este o premieră. Muzeul Figurilor de Ceară din Varna a luat decizia de a ieşi din Bulgaria, iar primul colaborator a ales să fie centrul nostru comercial”, a declarat directorul de Marketing VIVO Constanţa, Marius Rusescu.

Cei care au trecut pragul muzeului au fost impresionaţi de asemănarea izbitoare ale starurilor din ceară cu cele din viaţa reală.

“Expoziţia este foarte interesantă şi apuci să vezi nişte oameni pe care îi vezi doar la televizor şi să observi anumite trăsături pe care, în mod normal, nu ai apuca să le vezi. E prima expoziţie de genul acesta la care particip şi e foarte interesantă, merge de un selfie”, a spus unul dintre vizitatori.   

Aici am întâlnit-o şi pe Maria, o puştoaică de cinci ani, din Călăraşi venită în vacanţă cu părinţii. Nu mică i-a fost mirarea când şi-a întâlnit personajele preferate de desene animate. Lucrate cu mare precizie şi atenţi la fiecare detaliu în parte, artiştii care dau viaţă acestor personaje pot sta în atelier şi câteva luni bune până când termină o aseamenea figură, fapt confirmat şi de proprietarul Muzeului de Ceară din Varna, Tsvetan Atanasov.

„Crearea unei figuri durează şi şase luni sau mai mult. Este un proces de durată. Materialul pe care îl folosim este de tehnologie înaltă, dar este un secret al companiei. Părul este adevărat, natural, iar unde se văd dinţii, sunt proteze de dinţi adevăraţi”, a spus proprietarul Muzeului de Ceară, Tsvetan Atanasov.

Tsvetan Atanasov spune că a mai pregătit şi alte surprize pentru cei care vin să admire figurile de ceară de la centrul comercial VIVO din Constanţa.

 „Surpriza pe care o pregătim este Ghoerghe Hagi, forbalistul cel mai mare din toate vremurile. Încă nu l-am expus, pentru că mai avem ceva de adăugat, dar sper că într-o săptămână, în zece zile o să fie aici. Bineînţeles şi domnul Hagi aşteaptă să vadă această figură, cu nerăbdare. Momentan, lucrăm şi la Simona Halep şi Nadia Comăneci”, a mai declarat proprietarul Muzeului de Ceară, Tsvetan Atanasov

El a mai precizat că în Varna sunt expuşi, printre alţii, Nicolae Ceuşescu şi Regele Mihai, dar din respect pentru familia regală nu a venit cu acesta la Constanţa. Intrarea la Muzeul Figurilor de Ceară de la centrul comercial VIVO din Constanţa este gratuită pentru copiii până în şase ani, în timp ce pentru restul categoriilor de vârstă nu depăşeşte 20 de lei.

Actualitate

Constanța, în topul cazurilor de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore! Cinci paturi libere în spitalele din județ

Published

on

Luptă între viață și moarte, disperare, neputință, epuizare. Așa arată tabloul spitalelor din țară, unde medicii trăiesc zilnic pe pielea lor adevărate drame atunci când pacienții pe care îi tratează de Covid pierd lupta cu virusul. Iar numărul lor este tot mai mare, în timp ce paturile în secțiile de terapie intensivă unde să-și găsească salvarea sunt tot mai puține, cu fiecare zi. În tot județul Constanța, mai sunt doar cinci paturi libere.

Îngrijorarea personalului medical din spitale este fondată, căci zilnic improvizează paturi pentru a-i trata pe toți pacienții care ajung cu ultimele puteri în secțiile de Terapie Intensivă, răpuși de Covid. Unii se salvează, după o luptă corp la corp cu virusul, alții însă pierd bătălia, sub ochii medicilor care folosesc toate armele și toate eforturile pentru a-i salva.

În acest moment, situația privind locurile libere la ATI Covid, în județul Constanța este îngrijorătoare. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au anunțat că mai sunt doar trei paturi libere la Terapie Intensivă în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, din totalul de 23 de paturi.

La Mangalia, scenariul este negru. Niciun pat nu este liber, toate cele nouă disponibile pentru pacienții Covid fiind ocupate. Totodată, la Spitalul din Medgidia, doar două paturi sunt disponibile, din totalul de 15. Iar numărul persoanelor care se pozitivează este în continua creștere, la fel și îngrijorarea medicilor care nu știu cum îi vor mai putea trata în spitale pline ochi. După Capitală, Constanța este județul cu cele mai multe cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, mai exact 678 de persoane infectate, iar locul trei este ocupat de județul Timiș, cu 569 de cazuri.

Continue Reading

Actualitate

Arestați preventiv pentru trafic de droguri

Published

on

Descoperire a polițiștiilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, și a procurorilor D.I.I.C.O.T. Constanța în urma efectuării a trei percheziții domiciliare în municipiul de la malul mării la locuințele a doi bărbați bănuiți de trafic de droguri de risc și de mare risc.

Astfel, au fost descoperite 3,7 kilograme de cannabis, 2 comprimate de ecstasy, 2 grame de ketamină, mai multe obiecte destinate preparării, porționării și consumului de droguri, 26.000 de lei, 135 de euro, 8 telefoane mobile, un laptop, precum și alte bunuri cu valoare probatorie. De asemenea au fost puse în aplicare alte 4 mandate de percheziție domiciliară, fiind ridicate bunuri utile cauzei.

În urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de cei doi bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Ulterior, cei doi fiind arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

Continue Reading

Actualitate

România trece la ora de iarnă

Published

on

În acest an, trecerea la ora de iarnă se face între 30 – 31 octombrie, când ceasurile se vor da cu o oră înapoi, ora 04:00 devenind ora 03:00.

La nivel mondial, există mai multe țări care nu folosesc ora de iarnă. Medicii susțin că schimbarea orei ne poate afecta serios organismul. Copiii și vârstnici resimt cel mai puternic această schimbare.

Adaptarea completă a organismului la noul program se va întâmpla în aproximativ două săptămâni, așa că nu pune presiune pe tine și înncearcă sa i mai multă răbdare.

Pentru a trece mai ușor la noul ritm, este bine să reduci consumul de stimulente, cum ar fi cafeaua, ceaiul negru și orice alte energizante.

Conform unei propuneri a Comitetului de Turism şi Transporturi al Uniunii Europene, schimbarea sezonieră a orei ar putea înceta iar fiecare stat membru UE va trebui să aleagă dacă rămâne la ora de vară sau la cea de iarnă. Comisia Europeană va analiza fiecare decizie. Anul acesta ar putea fi ultimul în care România mai poate trece la ora de iarnă.

Comisia Europeană va analiza propunerile de fus orar ale statelor membre pentru a proteja piața unică. În acest sens, ţările UE vor trebui să comunice între ele toate modificările pe care le fac şi să se asigure că aplicarea orei de vară în unele ţări şi a orei de iarnă în altele nu împiedică buna desfășurare a pieţei interne.

Trebuie menționat că în vara anului 2018, Comisia Europeană a organizat o consultare publică pe această temă și a primit 4,6 milione de răspunsuri. Mai precis, 84% au răspuns în favoarea renunțării la modificarea semestrială a orei iar 16% au răspuns în favoarea păstrării sistemului de schimbare sezonieră a orei.

Directiva din prezent în ceea ce privește orele de vară obligă ţările UE să treacă la ora de vară în ultima duminică din martie şi să revină la ora standard în ultima duminică din octombrie.

Continue Reading

Actualitate

Instruire pe fluviu, cu trageri de luptă

Published

on

Zece nave ale Flotilei Fluviale, corveta 260 „Amiral Petre Bărbuneanu” și specialiști în artilerie și EOD (Explosive Ordinance Disposal) din Forțele Navale Române participă, în perioada 18 – 22 octombrie, la exercițiul naval „Danube Protector 21”, pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării. Un monitor, trei vedete blindate, patru vedete fluviale și două nave de sprijin logistic din structurile subordonate Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” desfășoară acțiuni specifice pentru apărarea căilor de comunicație fluviale în zona de responsabilitate și trageri cu muniție de luptă, în timp ce corveta 260 execută activități de interdicție maritimă și de asigurare a siguranței de navigație, în proximitatea raionului de tragere.

Exercițiul „Danube Protector 21”, organizat de Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”, urmărește creșterea nivelului de pregătire și instruire al forțelor fluviale, prin executarea tragerilor cu sistemele de artilerie de la bordul navelor, într-un cadru tactic specific mediului din Delta Dunării. Pentru menținerea securității și a siguranței de navigație în zona maritimă a fluviului Dunărea, forțele participante vor aplica proceduri operaționale de identificare a punctelor de apărare fluvială și a raioanelor de refacere a capacității de luptă, în sectoare neamenajate din spațiul fluvial cercetat.

Prin intensificarea activităților de instruire, Forțele Navale Române își consolidează capacitatea de reacție, pentru asigurarea securității pe flancul estic al Alianței Nord Atlantice.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222