Connect with us

Actualitate

Vedete internaţionale, la Constanţa

Published

on

Robert de Niro, Al Pacino, Inna, Ronaldo, Beyonce sau Mr. Bean sunt doar câteva dintre vedetele care au ajuns la centrul comercial VIVO din Constanţa. Deşi nu sunt prezente în adevăratul sens al cuvântului, copiile din ceară ale starurilor pot fi admirate de constănţeni şi de turişti deopotrivă.

“Deschidem porţile Muzeului Figurilor de Ceară. Peste 18 figuri din ceară sunt disponibile pentru a putea fi văzute de toţi vizitatorii centrului nostru comercial. Putem spune că pentru centrul nostru comercial este o premieră. Muzeul Figurilor de Ceară din Varna a luat decizia de a ieşi din Bulgaria, iar primul colaborator a ales să fie centrul nostru comercial”, a declarat directorul de Marketing VIVO Constanţa, Marius Rusescu.

Cei care au trecut pragul muzeului au fost impresionaţi de asemănarea izbitoare ale starurilor din ceară cu cele din viaţa reală.

“Expoziţia este foarte interesantă şi apuci să vezi nişte oameni pe care îi vezi doar la televizor şi să observi anumite trăsături pe care, în mod normal, nu ai apuca să le vezi. E prima expoziţie de genul acesta la care particip şi e foarte interesantă, merge de un selfie”, a spus unul dintre vizitatori.   

Aici am întâlnit-o şi pe Maria, o puştoaică de cinci ani, din Călăraşi venită în vacanţă cu părinţii. Nu mică i-a fost mirarea când şi-a întâlnit personajele preferate de desene animate. Lucrate cu mare precizie şi atenţi la fiecare detaliu în parte, artiştii care dau viaţă acestor personaje pot sta în atelier şi câteva luni bune până când termină o aseamenea figură, fapt confirmat şi de proprietarul Muzeului de Ceară din Varna, Tsvetan Atanasov.

„Crearea unei figuri durează şi şase luni sau mai mult. Este un proces de durată. Materialul pe care îl folosim este de tehnologie înaltă, dar este un secret al companiei. Părul este adevărat, natural, iar unde se văd dinţii, sunt proteze de dinţi adevăraţi”, a spus proprietarul Muzeului de Ceară, Tsvetan Atanasov.

Tsvetan Atanasov spune că a mai pregătit şi alte surprize pentru cei care vin să admire figurile de ceară de la centrul comercial VIVO din Constanţa.

 „Surpriza pe care o pregătim este Ghoerghe Hagi, forbalistul cel mai mare din toate vremurile. Încă nu l-am expus, pentru că mai avem ceva de adăugat, dar sper că într-o săptămână, în zece zile o să fie aici. Bineînţeles şi domnul Hagi aşteaptă să vadă această figură, cu nerăbdare. Momentan, lucrăm şi la Simona Halep şi Nadia Comăneci”, a mai declarat proprietarul Muzeului de Ceară, Tsvetan Atanasov

El a mai precizat că în Varna sunt expuşi, printre alţii, Nicolae Ceuşescu şi Regele Mihai, dar din respect pentru familia regală nu a venit cu acesta la Constanţa. Intrarea la Muzeul Figurilor de Ceară de la centrul comercial VIVO din Constanţa este gratuită pentru copiii până în şase ani, în timp ce pentru restul categoriilor de vârstă nu depăşeşte 20 de lei.

Actualitate

Nordis Group, dezvoltator de ansambluri hoteliere și rezidențiale de lux, este alături de sportivii români

Published

on

Zilele acestea, când în Japonia se desfăşoară Jocurile Olimpice, pe un ecran digital din Shibuya (Tokyo) rulează un mesaj emoţionant al Nordis Group:

,,Ţara noastră este aur pur! La fel ca oamenii noștri. Credem că sportivii români au șansa de a câștiga medaliile de aur la cea mai renumită competiție internațională care are loc acum la Tokyo. Hai, România!”.

Despre Nordis Group

Compania Nordis Group, dezvoltator cu peste 13 ani de experiență în domeniul imobiliar, stabilește un nou standard de 5 stele în România, prin ansamblurile de lux pe care le dezvoltă. Grupul de firme Nordis este format din 7 entități: Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Architecture, Nordis Hotels, Nobileo (membru Nordis Group), Nordis Travel și Nordis Property Management.

Continue Reading

Actualitate

Bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul programelor Rabla și Rabla Plus a fost suplimentat

Published

on

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus, lansate anul acesta pe 26 aprilie, s-au bucurat de un interes neașteptat, confirmat de epuizarea într-un timp foarte scurt a bugetelor alocate persoanelor fizice, chiar dacă acestea au fost mai mari decât în anii precedenți.

Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să achiziționeze autovehicule noi, mai puțin poluante, Administrația Fondului pentru Mediu va suplimenta valorile destinate persoanelor fizice și bugetele totale, astfel:

  • programul Rabla Clasic pune la dispoziție suma de 5 milioane de lei pentru noi înscrieri, începând de astăzi, 26 iulie 2021, iar în paralel se fac demersuri pentru suplimentarea bugetului total al programului cu suma de 200 de milioane de lei, care va putea fi utilizată la începutul lunii septembrie 2021;
  • pentru programul Rabla Plus, bugetul alocat persoanelor fizice se suplimentează cu 20 de milioane de lei, începând de astăzi, 26 iulie, iar în data de 21 august bugetul total al programului va fi majorat cu 200 de milioane de lei.

Continue Reading

Actualitate

Protocol de colaborare la Murfatlar

Published

on

Proiect important pentru orașul Murfatlar în ceea ce privește calitatea aerului și a mediului din localitate. În acest sens, Primăria orașului Murfatlar, împreună cu specialiști din cadrul Institutului pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie a Universității Ovidius Constanța și specialiști ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, dar și alături de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța au semnat un protocol de colaborare prin care se va realiza unu studiu și totodată și o evaluare a particulelor de praf din aerul atmosferic și stabilirea unui plan de acțiune.

Scopul parteneriatului îl mai reprezintă și dezvoltarea unor activități de cercetare științifică  pentru evaluarea celor mai importante surse de emisii poluante, realizarea unor modele de dispersie a emisiilor poluante și estimarea impactului emisiilor poluante asupra sănătății locuitorilor orașului. În prima etapă, colaborarea va avea ca scop realizarea unui studiu preliminar asupra emisiilor de particule de la fabrica de cretă.

Studiile preliminare vor fi folosite pentru a fundamenta inițierea unor proiecte de cercetare  care să studieze o categorie mai largă de poluanți, proveniți din traficul rutier, din procesele de tratare din agricultură și alte surse de poluare.

Odată cu semnarea acestui protocol de colaborare, în localitatea Murfatlar s-a și amplasat un autolaborator de cercetare pentru măsurarea emisiilor de poluați atmosferici în zona fabricii de prelucrare a produselor de cretă.

În primă fază studiul va fi realizat pe o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni, pe parte de simulare și estimare, pentru ca mai apoi cele două universități să realizeze un model de dispersie al emisiilor poluante, folosind două platforme alternative.

Continue Reading

Actualitate

Toleranță ZERO față de cei care aruncă gunoiul pe domeniul public!

Published

on

Săptămâna trecută, polițiștii locali au aplicat 87 de sancțiuni:  9 sancțiuni, conform Legii nr. 211/2011 privind gestionarea deșeurilor, în valoare totală de 112.000 lei și 78 sancțiuni, conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 43.250 lei.

Amenzile au fost aplicate atât pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public, cât și pentru scoaterea gunoiului menajer în alte tipuri de recipienți (saci, cutii, bidoane).

Puteţi semnala astfel de situaţii la numerele de telefon 0241 484 205 și 0341 922 sau la adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222