Connect with us

Actualitate

Vedete internaţionale, la Constanţa

Published

on

Robert de Niro, Al Pacino, Inna, Ronaldo, Beyonce sau Mr. Bean sunt doar câteva dintre vedetele care au ajuns la centrul comercial VIVO din Constanţa. Deşi nu sunt prezente în adevăratul sens al cuvântului, copiile din ceară ale starurilor pot fi admirate de constănţeni şi de turişti deopotrivă.

“Deschidem porţile Muzeului Figurilor de Ceară. Peste 18 figuri din ceară sunt disponibile pentru a putea fi văzute de toţi vizitatorii centrului nostru comercial. Putem spune că pentru centrul nostru comercial este o premieră. Muzeul Figurilor de Ceară din Varna a luat decizia de a ieşi din Bulgaria, iar primul colaborator a ales să fie centrul nostru comercial”, a declarat directorul de Marketing VIVO Constanţa, Marius Rusescu.

Cei care au trecut pragul muzeului au fost impresionaţi de asemănarea izbitoare ale starurilor din ceară cu cele din viaţa reală.

“Expoziţia este foarte interesantă şi apuci să vezi nişte oameni pe care îi vezi doar la televizor şi să observi anumite trăsături pe care, în mod normal, nu ai apuca să le vezi. E prima expoziţie de genul acesta la care particip şi e foarte interesantă, merge de un selfie”, a spus unul dintre vizitatori.   

Aici am întâlnit-o şi pe Maria, o puştoaică de cinci ani, din Călăraşi venită în vacanţă cu părinţii. Nu mică i-a fost mirarea când şi-a întâlnit personajele preferate de desene animate. Lucrate cu mare precizie şi atenţi la fiecare detaliu în parte, artiştii care dau viaţă acestor personaje pot sta în atelier şi câteva luni bune până când termină o aseamenea figură, fapt confirmat şi de proprietarul Muzeului de Ceară din Varna, Tsvetan Atanasov.

„Crearea unei figuri durează şi şase luni sau mai mult. Este un proces de durată. Materialul pe care îl folosim este de tehnologie înaltă, dar este un secret al companiei. Părul este adevărat, natural, iar unde se văd dinţii, sunt proteze de dinţi adevăraţi”, a spus proprietarul Muzeului de Ceară, Tsvetan Atanasov.

Tsvetan Atanasov spune că a mai pregătit şi alte surprize pentru cei care vin să admire figurile de ceară de la centrul comercial VIVO din Constanţa.

 „Surpriza pe care o pregătim este Ghoerghe Hagi, forbalistul cel mai mare din toate vremurile. Încă nu l-am expus, pentru că mai avem ceva de adăugat, dar sper că într-o săptămână, în zece zile o să fie aici. Bineînţeles şi domnul Hagi aşteaptă să vadă această figură, cu nerăbdare. Momentan, lucrăm şi la Simona Halep şi Nadia Comăneci”, a mai declarat proprietarul Muzeului de Ceară, Tsvetan Atanasov

El a mai precizat că în Varna sunt expuşi, printre alţii, Nicolae Ceuşescu şi Regele Mihai, dar din respect pentru familia regală nu a venit cu acesta la Constanţa. Intrarea la Muzeul Figurilor de Ceară de la centrul comercial VIVO din Constanţa este gratuită pentru copiii până în şase ani, în timp ce pentru restul categoriilor de vârstă nu depăşeşte 20 de lei.

Actualitate

Portul Constanța s-a aflat în atenția Gărzii Naționale de Mediu

Published

on

În perioada 27.11.2023-29.11.2023, Garda Națională de Mediu a desfășurat un control în premieră în Portul Constanța care a vizat activitățile economice ce pot afecta calitatea factorilor de mediu (aer, sol, apă) şi pot degrada ecosistemul marin al Marii Negre.

În acest context, 3 echipe de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul General au efectuat 11 acţiuni de inspecţie şi control cu caracter inopinat şi operativ la agenţi economici care desfăşoară activităţi cu posibil impact asupra mediului în Portul Constanța.

Urmare acestor acţiuni, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 320.000 lei precum şi o suspendare a activităţii unui agent economic pentru nerespectarea legislaţiei de mediu, respectiv lipsa actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, nerespectarea prevederilor actelor de reglementare deţinute, abateri de la regimul deşeurilor (lipsa unor spaţii special amenajate pentru stocarea deşeurilor).

O situaţie specială a fost aceea a unui agent economic care desfăşură activităţi de dezmembrare ambarcaţiuni fără a deţine acte de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 60.000 lei şi măsura complementară de interzicere a activităţii.

Acțiunile de inspecţie şi control din Portul Constanța vor continua, în perioada următoare, în principal la agenţii economici ce desfăşoară activităţi care pot avea impact asupra mediului şi pot afecta ecosistemul costier al Marii Negre.

Continue Reading

Actualitate

Avarie la intersecția bulevardului Mamaia cu strada Tabla Buții!

Published

on

Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 100 mm, de la intersecția bd. Mamaia cu str. Tabla Buții, din mun. Constanța, echipele RAJA sistează furnizarea apei potabile, astăzi – 04 decembrie 2023, în intervalul orar 16.00 – 23.00.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din perimetrul delimitat de străzile: bd. Mamaia – str. Unirii – Pescarilor – Ciprian Porumbescu – Căiuți – Cașin – bd. Mamaia, precum și cei arondați punctelor termice 33, 37 și 38 cu  străzile adiacente.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea reparațiilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, au transmis reprezentanții RAJA.

Continue Reading

Actualitate

Sfaturile utile de la ISU Dobrogea

Published

on

Având în vedere condiţiile meteo, reprezentanţii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, revin în atenţia cetăţenilor cu câteva sfaturi utile, care ar putea fi salvatoare de bunuri şi  chiar de vieţi.

Asigurati-vă următoarele materiale:

 • unelte de îndepărtare a zăpezii;
 • folosiţi doar mijloace de încălzit omologate;
 • izolaţi-vă termic locuinţa şi protejaţi-vă ferestrele cu jaluzele exterioare;
 • verificaţi mijloacele de încălzire (sobele, centralele termice) şi coşurile de evacuare a fumului şi a gazelor fierbinţi pentru a depista şi a remedia eventualele defecţiuni. Apelaţi la personal autorizat pentru aceste operaţiuni; vă reamintim obligativitatea montării, întreţinerii şi verificării centralelor de apartament numai cu instalatori autorizaţi, potrivit reglementărilor tehnice şi măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor;
 • evitaţi supraîncărcarea şi supraîncălzirea sobelor cu materiale combustibile;
 • nu lăsaţi niciodată copii nesupravegheaţi cu soba aprinsă.

Pregătiţi-vă autoturismul:

 • acumulatorul şi sistemul de aprindere trebuie să fie în stare foarte bună, iar bornele bateriei curăţate;
 • asiguraţi-vă că antigelul este corespunzător pentru a evita îngheţarea instalaţiilor;
 • asiguraţi-vă că sistemul de încălzire şi dezgheţare funcţionează eficient;
 • verificaţi sistemul de funcţionare a ştergătoarelor de parbriz;
 • asiguraţi lichid de curăţare pentru temperaturi scăzute;
 • verificaţi funcţionarea farurilor şi a luminilor de avarie;
 • dotaţi-vă cu lanţuri antiderapante.

Pe durata fenomenelor meteo periculoase:

 • urmăriţi la radio/televizor buletinele meteorologice şi informaţiile autorităţilor locale responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă;
 • evitaţi expunerea îndelungată la temperaturi scăzute;
 • fiţi atenţi la simptomele degerăturilor. Acestea constau în pierderea simţurilor şi decolorarea extremităţilor (degete, urechi, nas) şi necesită asistenţă medicală de specialitate;
 • economisiţi combustibilul pentru încălzit, dacă este necesar, menţinând temperatura în casă mai redusă decât în mod normal. Închideţi temporar alimentarea cu căldură în anumite camere mai puţin utilizate;
 • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică a locuinţei prin utilizarea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere. Deconectaţi de la reţeaua electrică toate aparatele electrice atunci când nu sunt utilizate;
 • amplasaţi mijloacele de încălzire portabile la minimum 1 metru distanţă de materialele combustibile;
 • nu lăsaţi mijloacele de încălzire în funcţiune, nesupravegheate.

Continue Reading

Actualitate

Peste 1.600 de prezentări la Unitatea Primiri Urgenţe şi sute de internări, în minivacanţa de 1 Decembrie

Published

on

Peste 1.600 de prezentări la Unitatea Primiri Urgenţe şi sute de internări, în minivacanţa de 1 Decembrie

Activitatea medicala din cadrul SCJU Constanta a decurs fara sincope in timpul minivacantei de 1 Decembrie. 1653 pacienţi au fost înregistraţi de joi dimineaţă,  până astăzi la ora 08.00, la Unitatea Primiri Urgenţe din cadrul SCJU Constanţa iar 303 au fost internaţi, în urma investigaţiilor şi a consulturilor de specialitate.
Cele mai multe urgenţe au fost repartizate pe codul verde ( pacienti cu funcţii vitale stabile dar care necesită investigații și posibil internare ) -1392.
Alţi 147 de pacienţi au fost încadraţi pe codul galben, iar pe codul rosu (camera de resuscitare), au fost 46 de pacienti.
Secţiile cu cele mai multe internări sunt: Pediatria cu 64 de pacienti internati prin serviciul de urgenta, Neurologia cu 36 internari in ultimele 4 zile şi Cardiologia (31).

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222