Connect with us

Actualitate

Vasilis Karras, în concert! După un spectacol de excepţie în Salonic, artistul va concerta la Sala Palatului

Published

on

Când spui Grecia, spui turism, tradiţii şi muzică. Iar când spui muzică, spui Vasilis Karras, o legendă a muzicii elene, un artist desăvârşit cu o carieră de patru decenii şi zeci de discuri de aur şi de platină.

Românii, fani ai muzicii greceşti vor avea ocazia să îl asculte, în premieră, într-un recital live de excepţie, la Sala Palatului, pe 14 octombrie.

“Noi ne aflăm într-o zonă aparte aici în Balcani, o zonă foarte iubită. Muzica este singura limbă prin care putem comunica între noi. Şi de ce să nu se extindă prietenia noastră şi să fie mai paşnică între noi. Nu ştiu prea multe despre România, dar singurul lucru pe care mi l-am pus în gând este să câştig publicul, să câştig iubirea oamenilor. Şi ca să câştigi iubirea oamenilor trebuie să transpiri.”, declară VASILIS KARRAS

Între timp, vestitul artist grec a susţinut un spectacol de zile mari, în faţa a peste 10 mii de oameni, în Salonic, oraşul în care a copilărit şi şi-a început cariera artistică.

“TIF este un târg foarte important în Salonic. Anul acesta, invitatul de onoare care va deschide Târgul este Vasilis Karras, un nume important în Grecia, un nume cunoscut şi apreciat atât de greci, cât şi de românii de aici. Faptul că celebrul artist va ajunge în România se datorează şi Uniunii Elene din România, care este un partener de nădejde a Consulatului General al României de la Salonic.”, declară SABINA MĂDĂLINA SOMACESCU, consulul general al României în Salonic

Şi ca să înţelegem mai bine ce înseamnă Vasilis Karras pentru publicul elen, am mers şi noi la Salonic şi am luat parte la acest concert inedit… iar imaginile vorbesc de la sine.

Supranumit şi „Lordul Dragostei Nebune” datorită cântecelor sale impresionante, Vasilis Karras şi-a câştigat notorietatea şi locul aparte în inimile publicului de toate vârstele.

“Am venit la Vasilis Karras pentru că îmi place foarte mult! Îl ascult de peste 20 de ani. Îmi place mult muzica populară şi piesele pe care le cântă pentru că sunt cântece care îţi ating inima.”, spune un fan al artistului

“Este un nume mare pentru Grecia, este un artist cu istorie. Îl iubesc oameni de toate vârstele, de la cei mici până la cei mai în vârstă.”, spune un alt fan 

“Ceea ce îmi place cel mai mult la Vasilis Karras este că în toate cântecele scoate în evidenţă lucruri din viaţa oamenilor. Sentimentele de supărare, de bucurie sunt foarte puternice. Şi a reuşit să îmbrăţişeze publicul de toate vârstele.”, completează un alt fan 

 

Totodată, organizatorii le pregătesc fanilor muzicii greceşti o altă surpriză. În deschiderea concertului lui Vasilis Karras de la Sala Palatului, organizat în exclusivitate de NIKKI EVENTS, va cânta îndrăgitul interpret Ionuţ Galani.

“Pentru mine este o mare onoare să deschid acest mare spectacol şi chiar vă aşteptăm pe toţi acolo pe 14 octombrie, pentru că este o ocazie unică de a vedea această mare legendă a grecilor, Vasilis Karras. Cred eu că va face un concert extraordinar şi sunt sigur de asta!”, declară IONUŢ GALANI

În încheierea interviului realizat în exclusivitate cu Vasilis Karras, artistul a ţinut să transmită un mesaj în stilul său caracteristic.

“Am să transmit cel mai dulce mesaj: să avem pace în Balcani şi să ne întâlnim la asemenea evenimente. Să existe iubire între noi, pentru că trăim vremuri destul de grele. Trebuie să fim uniţi! Iar la întâlnirea care va avea loc, vă invit pe toţi cei din România să fiţi acolo! O să petrecem o seară frumoasă împreună!”, susţine VASILIS KARRAS

Până atunci însă, vom rămâne cu o amintire impresionantă… un concert de excepţie, un regal muzical în adevăratul sens al cuvântului, susţinut de o legendă a muzicii greceşti.

    

Actualitate

My Raja, o nouă aplicație pentru abonații companiei de apă

Published

on

RAJA a lansat aplicația de mobil MyRAJA pentru a facilita accesul abonaților săi la contul de client și la serviciile utilizate, în această perioadă. Clienții societății, utilizatori de smartphone sau tabletă, au acces rapid și sigur la informațiile din conturile proprii. Aceasta poate fi descărcată gratuit de pe App Store sau din Magazinul Google Play, iar instalarea durează doar câteva secunde.

Serviciile oferite prin aplicația mobilă MyRAJA sunt:

– informații despre factură, imediat ce aceasta a fost emisă;

– achitarea online a facturii, cu o singură apăsare de buton și cu posibilitatea salvării datelor cardului bancar, pentru plăți mai rapide;

– vizualizarea facturilor emise și a plăților efectuate în ultimele 12 luni;

– înregistrarea indexului contorului de apă, prin autocitire;

– transmiterea sesizărilor sau solicitarea diferitelor informații referitoare la serviciile societății;

– modificarea datelor de contact (email,telefon);

-transparenţă, comoditate și securitate în realizarea tranzacţiilor.

De asemenea, pentru prima autentificare în aplicația mobilă trebuie parcurși câțiva pași după cum urmează:

– dacă abonatul deține deja un cont de client creat pe platforma online, acesta va introduce adresa de e–mail sau codul de client și parola setată pentru accesarea contului deschis pe pagina web;

– dacă abonatul nu are încă un cont de client, acesta poate crea unul, direct din aplicația de mobil, introducând codul de client regăsit pe factură, numele complet, o adresă de e-mail validă, numărul de telefon și o parolă.

Pentru toate autentificările ulterioare abonatul va introduce datele de logare setate, respectiv adresa de e–mail sau codul de client și parola.

„Acum clienții societății pot accesa toate informațiile de care au nevoie, în timp real și oriunde există o conexiune la internet. În acest fel salvează timp, dețin controlul, sunt permanent informați. Pentru a ne proteja sănătatea în această perioadă de criză sanitară, folosirea instrumentelor digitale este extrem de importantă, atât în activitățile curente ale companiei cât și pentru clienții noștri. De aceea, îi încurajăm pe aceștia să folosească cu încredere aplicația Contul meu RAJA de pe pagina web a societății sau MyRAJA direct de pe telefonul mobil sau tabletă, și să aleagă factura electronică în favoarea celei imprimate pe hârtie, pentru că este o opțiune gratuită, sigură, rapidă și eficientă”, menționează reprezentanții RAJA.

RAJA menționează faptul că aplicația pentru mobil se adresează tuturor titularilor de contract și reprezentanților legali ai societăților comerciale, instituțiilor publice și asociațiilor de locatari/proprietari care au încheiat un contract individual cu ei.

Continue Reading

Actualitate

Table interactive pentru liceenii constănțeni

Published

on

Veste bună atât pentru elevi cât și pentru dascălii constănțeni. Peste 200 de table interactive vor ajunge în 42 de licee din județul Constanța, 14 în mediul rural și 28 în mediul urban. Echipamentele vor fi puse la dispoziția profesorilor și a elevilor pentru activități față în față și on-line, contribuind astfel la creșterea calității educației oferite în liceele beneficiare.

Acțiunea se desfășoară la Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu din Constanța, în baza unei programări a instituțiilor școlare, la intervale orare fixate astfel încât să se respecte distanțarea fizică, precum și toate măsurile specifice privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Tablă interactivă este denumirea generică a unui set de echipamente, format din tablă interactivă și accesorii de fixare, video proiector, OPS cu 500 GB HDD, software proprietar și alte accesorii specifice.

Cele 211 table interactive au fost achiziționate de Ministerul Educației- Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă în cadrul Componentei 1 Intervenții sistemice și la nivelul liceelor, Subcomponenta Proiectul privind învățământul secundar ROSE, finanțat prin acord semnat de către Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Guvernul României.

Continue Reading

Actualitate

Sejur de poveste în Delta Dunării

Published

on

Sărbători pascale, departe de lume, într-o oază de liniște. Delta Dunării se pregătește să primească turiști în minivacanța de Paște și 1 mai. După litoral, Delta Dunării câștigă teren în preferințele românilor.  Iar după mai bine de un an de pandemie, pensiunile din Deltă se laudă cu un grad de ocupare de sută la sută. Turiştii vor fi întâmpinați cu peisaje mirifice şi mâncăruri pescăreşti tradiţionale.

Turiștii care au ales să petreacă minivacanța de Paste și 1 Mai în Delta Dunării și-au făcut rezervări cu mult timp înainte. Așa se face că acum multe pensiuni nu mai au locuri libere. Proprietarii s-au pregătit din timp și pe lângă cazare si mâncare le-au făcut turistilor un program, astfel încât timpul petrecut în Deltă să fie folosit la maximum. O plimbare pe canalele Dunării este obligatory, iar turiștii pot petrece și o zi întreagă pe apă. Vor putea admira pelicani, egrete, dar și plante specifice Deltei precum nuferi albi sau negri.

Vestea bună este că nici prețurile nu au crescut față de anul trecut, iar oferte sunt pentru toate gusturile. Tarifele diferă în funcție de clasificarea pensiunilor și a serviciilor oferite. Pornesc de la 800 de lei de persoană pentru un sejur de 3 nopți și pot ajunge  până la 2.000 de lei. Despre Delta Dunării a auzit o lume întreagă. Mai este denumită și Amazonul Europei. Cunoscutul jurnalist britanic Charlie Otley cel care a realizat  documentarul Wild Carpathia se gândește să facă unul similar și despre Delta Dunării.

Charlie  Otley, jurnalist britanic „Delta este un ecosistem unic in lume. Vom face si un film desre deltă, Wild Danube Delta. Am început deja sa filmam de Craciun și vrem sa surprindem Delta în toate anotimpurile. Nu foarte multi știu despre Delta Dunării. Oamenii ar trebui sa vină aici. Vom face filmul și apoi o campanie la BBC de promovare a Deltei Dunării și îi vom inspira pe oameni sa vină aici.”

Și cum pandemia a schimbat și obiceiurile de vacanță ale românilor, proprietarii de pensiuni din Delta Dunării încearcă să îi familiarizeze cu încă unul. Mai exact în unele unitati de cazare turistii vor avea nevoie de adeverinta de vaccinare sau o dovada medicală că au trecut prin boala.

Delta Dunării este considerată una dintre cele mai sigure destinaţii de vacanţă din ţară. Încă de la debutul pandemiei, numărul infectarilor a fost foarte mic, iar trendul continuă să se mențină.

Continue Reading

Actualitate

Reguli stricte pentru comercializare

Published

on

În perioada 21 aprilie – 1 mai, în piețele agroalimentare administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța se va comercializa carne de miel pentru Sărbătorile Pascale, de la producători avizați de Direcția Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.

Comerțul cu carne de miel se va desfășura în două dintre piețele agroalimentare administrate de Regie, în zone special amenajate. Vor fi puse la dispoziție 15 locuri în hala de lactate din Piața Grivița și 4 locuri în hala de lactate din Piața Tomis III.

„Ne-am asigurat ca nici în acest an să nu lipsească din piețele administrate de Regie  produsele necesare pentru prepararea mâncărurilor tradiționale de Paște. Am luat o serie de măsuri suplimentare, astfel încât să asigurăm comercializarea în condiții de siguranță a cărnii de miel. De asemenea, clienții piețelor se pot aproviziona în această perioadă cu verdețuri de sezon și lactate de la producători locali”, a transmis directorul general al RAEDPP Constanța,  Stere Hira.

În condiţiile actuale, care prevăd o serie de măsuri de protejare a sănătății populaţiei, RAEDPP Constanța va asigura toate condițiile de igienă și siguranță alimentară în halele unde se va comercializa carne de miel. Producătorii vor purta obligatoriu mănuși și măști, iar echipamentele și ustensilele trebuie curățate ori de câte ori va fi necesar pentru a asigura o igienizare corespunzătoare.

La intrare vor exista dispensere pentru igienizarea mâinilor, covorașe impregnate cu material dezinfectant pe bază de clor, iar spațiile vor fi igienizate zilnic, după închiderea programului. La rândul lor, clienții au datoria de a respecta măsurile privind distanțarea socială și de a intra în hală în mod organizat, pentru a preveni aglomerația.

Și în acest an, producătorii care și-au manifestat interesul să comercializeze carne de miel în piețele administrate de Regie provin din județele Constanța și Tulcea, iar mieii sunt sacrificați în abatoare autorizate.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222