Connect with us

Actualitate

Vasilis Karras, în concert! După un spectacol de excepţie în Salonic, artistul va concerta la Sala Palatului

Published

on

Când spui Grecia, spui turism, tradiţii şi muzică. Iar când spui muzică, spui Vasilis Karras, o legendă a muzicii elene, un artist desăvârşit cu o carieră de patru decenii şi zeci de discuri de aur şi de platină.

Românii, fani ai muzicii greceşti vor avea ocazia să îl asculte, în premieră, într-un recital live de excepţie, la Sala Palatului, pe 14 octombrie.

“Noi ne aflăm într-o zonă aparte aici în Balcani, o zonă foarte iubită. Muzica este singura limbă prin care putem comunica între noi. Şi de ce să nu se extindă prietenia noastră şi să fie mai paşnică între noi. Nu ştiu prea multe despre România, dar singurul lucru pe care mi l-am pus în gând este să câştig publicul, să câştig iubirea oamenilor. Şi ca să câştigi iubirea oamenilor trebuie să transpiri.”, declară VASILIS KARRAS

Între timp, vestitul artist grec a susţinut un spectacol de zile mari, în faţa a peste 10 mii de oameni, în Salonic, oraşul în care a copilărit şi şi-a început cariera artistică.

“TIF este un târg foarte important în Salonic. Anul acesta, invitatul de onoare care va deschide Târgul este Vasilis Karras, un nume important în Grecia, un nume cunoscut şi apreciat atât de greci, cât şi de românii de aici. Faptul că celebrul artist va ajunge în România se datorează şi Uniunii Elene din România, care este un partener de nădejde a Consulatului General al României de la Salonic.”, declară SABINA MĂDĂLINA SOMACESCU, consulul general al României în Salonic

Şi ca să înţelegem mai bine ce înseamnă Vasilis Karras pentru publicul elen, am mers şi noi la Salonic şi am luat parte la acest concert inedit… iar imaginile vorbesc de la sine.

Supranumit şi „Lordul Dragostei Nebune” datorită cântecelor sale impresionante, Vasilis Karras şi-a câştigat notorietatea şi locul aparte în inimile publicului de toate vârstele.

“Am venit la Vasilis Karras pentru că îmi place foarte mult! Îl ascult de peste 20 de ani. Îmi place mult muzica populară şi piesele pe care le cântă pentru că sunt cântece care îţi ating inima.”, spune un fan al artistului

“Este un nume mare pentru Grecia, este un artist cu istorie. Îl iubesc oameni de toate vârstele, de la cei mici până la cei mai în vârstă.”, spune un alt fan 

“Ceea ce îmi place cel mai mult la Vasilis Karras este că în toate cântecele scoate în evidenţă lucruri din viaţa oamenilor. Sentimentele de supărare, de bucurie sunt foarte puternice. Şi a reuşit să îmbrăţişeze publicul de toate vârstele.”, completează un alt fan 

 

Totodată, organizatorii le pregătesc fanilor muzicii greceşti o altă surpriză. În deschiderea concertului lui Vasilis Karras de la Sala Palatului, organizat în exclusivitate de NIKKI EVENTS, va cânta îndrăgitul interpret Ionuţ Galani.

“Pentru mine este o mare onoare să deschid acest mare spectacol şi chiar vă aşteptăm pe toţi acolo pe 14 octombrie, pentru că este o ocazie unică de a vedea această mare legendă a grecilor, Vasilis Karras. Cred eu că va face un concert extraordinar şi sunt sigur de asta!”, declară IONUŢ GALANI

În încheierea interviului realizat în exclusivitate cu Vasilis Karras, artistul a ţinut să transmită un mesaj în stilul său caracteristic.

“Am să transmit cel mai dulce mesaj: să avem pace în Balcani şi să ne întâlnim la asemenea evenimente. Să existe iubire între noi, pentru că trăim vremuri destul de grele. Trebuie să fim uniţi! Iar la întâlnirea care va avea loc, vă invit pe toţi cei din România să fiţi acolo! O să petrecem o seară frumoasă împreună!”, susţine VASILIS KARRAS

Până atunci însă, vom rămâne cu o amintire impresionantă… un concert de excepţie, un regal muzical în adevăratul sens al cuvântului, susţinut de o legendă a muzicii greceşti.

    

Actualitate

„Constanța citește”, în acest weekend în cadrul „Constanța Coffee Break”

Published

on

Vești bune pentru constănțenii pasionați de citit. În cadrul proiectului „Constanța Coffee Break”, Primăria Municipiului Constanța, alături de Editura Litera lansează festivalul „Constanța citește”. Unde? În Parcul Arheologic, acolo unde în ultimele trei weekenduri s-a desfășurat „Constanța Coffee Break” și tot acolo unde spațiul este unul perfect pentru relaxare, meditație și încărcare a bateriilor. Așadar începând de astăzi până la începutul lunii septembrie 400 de cărți, reprezentând o selecție de bestselleruri, enciclopedii și cărți practice pentru copii, adolescenți și adulți, vor fi la dispoziția devoratorilor de carte.

Zona de lectură va fi amenajată cu 20 de șezlonguri și 40 suporturi mobile de etalare și prezentare a cărților. Mai mult, cel mai cunoscut brand de produse sportive va pune la dispoziția celor prezenți numeroase fotolii, numai bune pentru relaxare totală. Festivalul va debuta sâmbătă la ora 19:00 cu un concert susținut de Orchestra „Concertino“, coordonată de prof. Livia Tița Bibu. Elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria“ Constanța vor crea atmosfera perfectă pentru o seară de lectură. Constănțenii vor avea parte apoi de un recital de poezie – „Poezia muzicii și muzicalitatea poeziei“ susținut de Mirabela Moroșanu și Daniela Cojan.

Duminică, tot de la ora 19:00, va fi pusă în scenă piesa de teatru „Plata Birului“, iar săptămână de săptămână suprizele vor continua să apară. Așadar, spor la citit în acest weekend la Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Zile de foc la malul mării

Published

on

Codul galben de caniculă și disconfort termic emis de meteorologi este valabil până pe 01 august. Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în intervalul menționat, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, iar noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade. Valul de căldură va persista și la începutul săptămânii viitoare, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat

Pentru protejarea stării de sănătate pe timp de caniculă vă recomandăm să evitați expunerea prelungită la soare, în special, în intervalul orar 11:00 – 18:00, iar în cazul deplasărilor este indicată folosirea mijloacelor de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare) și purtarea hainelor largi, deschise la culoare. Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spații dotate cu aer condiționat (magazine, spații publice); Consumați 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri călduțe; Nu consumaţi alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii; Dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală; Nu lăsați copiii singuri în mașină; Persoanele care suferă de diferite afecțiuni își vor continua tratamentul, conform indicațiilor medicului. Este foarte util ca în perioada caniculară să se consulte medicul curant, în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente.

Continue Reading

Actualitate

„Mesajul meu antidrog”, caravană antidrog în școlile din județ

Published

on

Elevii din școlile și liceele din județul Constanța vor avea posibilitatea în luna septembrie să se afirme la concursul de grafică și pictură intitulat „Mesajul meu antidrog”. Lucrările cele mai reușite vor face parte din expoziția care va fi găzduită în cadrul Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Tot centrul Burada va difuza concomitent cu expoziția, filme cu tematică antidrog care vor conține mărturii ale foștilor consumatori de droguri dar și cazuri prezentate de specialiști precum medici psihiatri, psihologi, medici din unitatea de primiri urgențe.

De asemenea, după eveniment „Caravana antidrog”, se va deplasa nu doar prin județul Constanța, dar și prin alte județe ale țării, devenind astfel un eveniment național care să vină în sprijinul Agenției Naționale Antidrog, în ceea ce privește prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog, reprezentată prin Centrul Regional Constanța și are ca scop reducerea cererii de droguri atât la nivel național cât și în comunitățile locale.

Continue Reading

Actualitate

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioadele cu temperaturi ridicate

Published

on

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.

Achiziţionarea şi depozitarea alimentelor

Astfel, consumatorilor li se recomandă:

– Să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pentru că le oferă garanţia unor produse sigure, care au fost obţinute în unităţi autorizate/înregistrate aflate sub supravegherea medicilor veterinari oficiali/inspectorilor oficiali din cadrul ANSVSA, sunt controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă;

– Să nu cumpere produse alimentare expuse la vânzare în locuri şi condiţii necorespunzătoare (pe stradă, din portbagajul maşinilor etc.) cu atât mai mult în cazul alimentelor uşor perisabile – carne, peşte, ouă, lapte şi produse lactate;

– Să aleagă alimentele cu atenţie, ţinând cont de aspect, miros, termen de valabilitate);

– Să ia în considerare temperatura la care trebuie păstrate alimentele ce necesită păstrare la rece;

– Să verifice prospeţimea în momentul achiziţionării – să nu cumpere alimentele cu miros neplăcut sau având culoarea, consistenţa modificată sau care prezintă mucegai pe suprafaţă;

– Să nu cumpere produse care poartă indicaţiile “păstraţi la frigider”, “păstraţi la rece” sau “păstraţi în congelator” şi care nu au fost depozitate în condiţii de refrigerare sau congelare.

– Să ambaleze separat alimentele care urmează a fi depozitate în frigider şi să le menţină în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj;

– Să păstreze alimentele gătite în recipiente acoperite;

– Produsele care au fost decongelate să nu se recongeleze, pentru a fi preparate sau consumate ulterior;

– Să îndepărteze alimentele alterate, care sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente;

– Să spele bine fructele şi legumele înainte de a le depozita în frigider şi înainte de a le consuma.

Controale pentru respectarea normelor sanitare veterinare şi siguranţa alimentelor

Inspectorii din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguraţa Alimentelor judeţene vor verifica în special următoarele:

– expunerea la vânzare a produselor alimentare şi în special a produselor de origine animală care trebuie să se realizeze în locuri sau spaţii care asigură temperaturi adecvate şi condiţii de igienă corespunzătoare;

– condiţiile de manipulare, depozitare şi transport al produselor de origine animală în toate unităţile autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi, în mod special, a produselor perisabile (carne proaspătă, carne tocată şi carne preparată, produse din carne,peşte, ouă, lapte şi produse din lapte). Transportul produselor de origine animală trebuie să se realizeze numai cu mijloace de transport autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, dotate cu sisteme de înregistrare şi monitorizare a temperaturii;

– condiţiile de recepţionare, manipulare, depozitare şi procesare a produselor de origine animală în unităţi care se adresează categoriilor vulnerabile ale populaţiei (spitale, grădiniţe, creşe, cămine de bătrâni, centre sociale de plasament) şi care se adresează unui număr mare de consumatori (cantine, restaurante, catering, tabere pentru copii);

– depozitarea ambalajelor destinate produselor alimentare şi în special a recipientelor în care se livrează/serveşte mâncarea gătită către consumatorii finali;

– eliminarea subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman din unităţile din sectorul alimentar şi în special din unităţile de alimentaţie publică;

– asigurarea temperaturilor adecvate pentru menţinerea lanţului frigorific în timpul producţiei, depozitării, transportului şi expunerii la comercializare;

– măsurile privind reţinerea oficială, denaturarea şi distrugerea produselor de origine animală alterate sau depreciate pe timpul transportului, distribuţiei, depozitării sau comercializării;

– interzicerea comercializării şi punerii în consum a cărnurilor care nu sunt inspectate, ştampilate şi certificate sanitar veterinar.

Serviciile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au obligaţia monitorizării permanente a tuturor cazurilor şi situaţiilor în care există riscul apariţiei sau au fost declanşate focare de toxiinfecţii alimentare sau intoxicaţii datorate consumului de alimente.

Consumatorii pot sesiza nereguli din domeniul siguranţei alimentelor, apelând gratuit, din orice reţea de telefonie, numărul de telefon al Call Center-ului ANSVSA: 0800 826 787.

sursa foto: ANSVSA

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222