Connect with us

Actualitate

Vasilis Karras, în concert! După un spectacol de excepţie în Salonic, artistul va concerta la Sala Palatului

Published

on

Când spui Grecia, spui turism, tradiţii şi muzică. Iar când spui muzică, spui Vasilis Karras, o legendă a muzicii elene, un artist desăvârşit cu o carieră de patru decenii şi zeci de discuri de aur şi de platină.

Românii, fani ai muzicii greceşti vor avea ocazia să îl asculte, în premieră, într-un recital live de excepţie, la Sala Palatului, pe 14 octombrie.

“Noi ne aflăm într-o zonă aparte aici în Balcani, o zonă foarte iubită. Muzica este singura limbă prin care putem comunica între noi. Şi de ce să nu se extindă prietenia noastră şi să fie mai paşnică între noi. Nu ştiu prea multe despre România, dar singurul lucru pe care mi l-am pus în gând este să câştig publicul, să câştig iubirea oamenilor. Şi ca să câştigi iubirea oamenilor trebuie să transpiri.”, declară VASILIS KARRAS

Între timp, vestitul artist grec a susţinut un spectacol de zile mari, în faţa a peste 10 mii de oameni, în Salonic, oraşul în care a copilărit şi şi-a început cariera artistică.

“TIF este un târg foarte important în Salonic. Anul acesta, invitatul de onoare care va deschide Târgul este Vasilis Karras, un nume important în Grecia, un nume cunoscut şi apreciat atât de greci, cât şi de românii de aici. Faptul că celebrul artist va ajunge în România se datorează şi Uniunii Elene din România, care este un partener de nădejde a Consulatului General al României de la Salonic.”, declară SABINA MĂDĂLINA SOMACESCU, consulul general al României în Salonic

Şi ca să înţelegem mai bine ce înseamnă Vasilis Karras pentru publicul elen, am mers şi noi la Salonic şi am luat parte la acest concert inedit… iar imaginile vorbesc de la sine.

Supranumit şi „Lordul Dragostei Nebune” datorită cântecelor sale impresionante, Vasilis Karras şi-a câştigat notorietatea şi locul aparte în inimile publicului de toate vârstele.

“Am venit la Vasilis Karras pentru că îmi place foarte mult! Îl ascult de peste 20 de ani. Îmi place mult muzica populară şi piesele pe care le cântă pentru că sunt cântece care îţi ating inima.”, spune un fan al artistului

“Este un nume mare pentru Grecia, este un artist cu istorie. Îl iubesc oameni de toate vârstele, de la cei mici până la cei mai în vârstă.”, spune un alt fan 

“Ceea ce îmi place cel mai mult la Vasilis Karras este că în toate cântecele scoate în evidenţă lucruri din viaţa oamenilor. Sentimentele de supărare, de bucurie sunt foarte puternice. Şi a reuşit să îmbrăţişeze publicul de toate vârstele.”, completează un alt fan 

 

Totodată, organizatorii le pregătesc fanilor muzicii greceşti o altă surpriză. În deschiderea concertului lui Vasilis Karras de la Sala Palatului, organizat în exclusivitate de NIKKI EVENTS, va cânta îndrăgitul interpret Ionuţ Galani.

“Pentru mine este o mare onoare să deschid acest mare spectacol şi chiar vă aşteptăm pe toţi acolo pe 14 octombrie, pentru că este o ocazie unică de a vedea această mare legendă a grecilor, Vasilis Karras. Cred eu că va face un concert extraordinar şi sunt sigur de asta!”, declară IONUŢ GALANI

În încheierea interviului realizat în exclusivitate cu Vasilis Karras, artistul a ţinut să transmită un mesaj în stilul său caracteristic.

“Am să transmit cel mai dulce mesaj: să avem pace în Balcani şi să ne întâlnim la asemenea evenimente. Să existe iubire între noi, pentru că trăim vremuri destul de grele. Trebuie să fim uniţi! Iar la întâlnirea care va avea loc, vă invit pe toţi cei din România să fiţi acolo! O să petrecem o seară frumoasă împreună!”, susţine VASILIS KARRAS

Până atunci însă, vom rămâne cu o amintire impresionantă… un concert de excepţie, un regal muzical în adevăratul sens al cuvântului, susţinut de o legendă a muzicii greceşti.

    

Actualitate

Lucrări de modernizare, semaforizare întreruptă

Published

on

Semaforizarea este întreruptă în intersecția străzii Pandurului cu Șoseaua Mangaliei pentru lucrări de modernizare.

Conducătorii auto care tranzitează intersecția străzii Pandurului cu Șoseaua Mangaliei, trebuie să știe că până pe 8 decembrie, sistemul de semaforizare din intersecție este oprit total. Se montează stâlpi de semaforizare suplimentari și corpuri de semaforizare complet echipate cu lămpi led. Totodată, instalațiile electrice sunt înlocuite.

„În contextul noilor reglementări, rugăm conducătorii auto să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Birourile vamale de frontieră vor fi dotate cu noi sisteme de scanare

Published

on

Birourile vamale de frontieră vor fi dotate în următorii ani cu 26 de sisteme de scanare.

Această măsură vine ca parte a unui efort mai larg al Ministerului Finanțelor de a moderniza infrastructura vamală pentru a asigura o gestionare eficientă a frontierelor în interesul securității naționale și a pentru a consolida mecanismele de combatere a contrabandei și fraudei la frontiere.

„Primele sisteme de scanare vor fi livrate și instalate în următoarele trei luni. Utilizarea scanerelor va contribui la creșterea gradului de securizare a frontierei externe a UE și eficientizarea controlului autorității vamale la trecerea mijloacelor de transport. Utilizarea acestor sisteme va da AVR un avantaj în combaterea contrabandei, a fraudelor vamale și va duce, totodată, la reducerea timpului de așteptare la trecerea frontierei”, a declarat Ion Cupă, președintele Autorității Vamale Române.

Continue Reading

Actualitate

Drumul județean DJ226A, traseul Cetatea Histria – DN 22/Tariverde a fost modernizat

Published

on

Consiliul Județean Constanța a organizat astăzi, 5 decembrie 2023, recepția finală a lucrărilor de modernizare infrastructură de transport regională a drumului județean DJ226A, traseul Cetatea Histria – DN 22/Tariverde.

Desfășurarea recepției a avut loc pe amplasamentul lucrării km 0+000 – Muzeu Cetatea Histria, în prezența președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a vicepreședintelui Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, a directorului general al Direcţiei Generale de Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, Elena Georgescu, a directorului Direcţiei de Dezvoltare Judeţeană şi Coordonarea Instituţiilor de Sănătate, Sport şi Învăţământ din cadrul Consiliului Județean Constanța, Oana Martin, și a directorului Societății „Drumuri Județene Constanța”, Razvan Zagon.

Modernizarea și reabilitarea infrastructurii de transport constituie un obiectiv strategic la nivelul județului, având ca scop stimularea mobilității regionale și sporirea accesibilității în zonele de interes turistic și economic.

“Marcăm astăzi finalizarea unui proiect deosebit de important: modernizarea drumului județean DJ226A, legătură esențială între Cetatea Histria și DN 22/Tariverde. Proiectul a constat în reabilitarea și modernizarea drumului, dar și în crearea de trotuare, modernizarea unor stații de autobuz, drumuri laterale, podețe, semnalizări și marcaje rutiere. Investițiile în infrastructura rutieră nu sunt doar despre asfalt și beton, ci despre construirea unui viitor mai bun pentru noi toți. Drumurile bine întreținute facilitează accesul la servicii de sănătate, educație și afaceri, contribuind la dezvoltarea economică. Pe măsură ce drumurile noastre devin mai bune, oamenii se vor deplasa mai ușor, iar județul Constanța va deveni mai atractiv pentru vizitatori și investitori. Vreau să le mulțumesc celor care mi-au fost alături în realizarea acestui proiect. Fiecare contribuție în parte a fost esențială pentru misiunea noastră către dezvoltare și progres! Dragi constănțeni, vă invităm să utilizați acest drum modernizat și să vă bucurați de facilitățile oferite”, a precizat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Contractul de finanțare însumează 27.623.187,74 lei, din care beneficiarul contribuie cu 552.463,75 lei. Uniunea Europeană sprijină proiectul prin Fondul European de Dezvoltare Regională cu o contribuție financiară de 23.479.709,58 lei, în timp ce suma de 3.591.014,41 lei provine din Bugetul Național.

Scopurile particulare ale proiectului au constat în reabilitarea și modernizarea tronsonului de drum județean DJ 226A, în lungime de 13,918 km, pe ruta Cetatea Histria – DN 22 Tariverde. De asemenea, au fost incluse în obiectivele proiectului realizarea unor trotuare pe o lungime de 4.810 m și construirea/ modernizarea a patru stații de autobuz.

Continue Reading

Actualitate

Gala “Suflet de Crăciun“ SU.I.T.A.

Published

on

Gala “Suflet de Crăciun“ SU.I.T.A. va avea loc, sâmbătă – 16 Decembrie 2023, la Complex Diplomatic – Mamaia în intervalul 15:30- 20:30 fiind un eveniment sărbătoare pentru cei mici, dar și caritabil- dedicat strângerii de fonduri pentru terapia copiilor și tinerilor cu autism.

În cadrul evenimentului Gala “Suflet de Crăciun“ SU.I.T.A. se vor organiza momente speciale atât pentru copii, cât și pentru invitați, numeroase momente distractive, concursuri, tombole, prezentare de modă susținută de magazinul Big Cat Boutique, recital de vioara, concert cu, Denisa Lucan, Cristian Munteanu și corul Oleg Danovski. În cadrul evenimentului ne vom bucura de o expoziție cu opere de artă donate de artiști constănțeni. Cei ce participă la eveniment pot licita pentru operele de arta “ în mod silențios“, toate fondurile fiind strânse pentru copiii asociației.

“Sărbătorile de iarnă sunt o bucurie pentru familiile S.U.I.T.A. Ne bucurăm să fim împreună și cu această ocazie să aducem copiilor un strop de bucurie. Asociația noastră susține încă de la înființare cazurile acestor copii prin fondurile obținute din Festivalul S.U.I.T.A., din donații, redirecționări formulare 230 și sponsorizări primite pe tot parcursul anului”, afirmă Eleonora Nicolae, președintă Asociația Autism Cezar Nicolae – S.U.I.T.A.

„Un suflet de copil este nevinovat, pur, bun, poate chiar naiv. Știm cu toții câtă sensibilitate, bunătate și căldură se află în inima copiilor noștri. Insă, un suflet de copil cu AUTISM sau ADHD este mai “special“ și asta pentru că acești copii percep altfel lumea din jur, iar noi, poate chiar părinți de astfel de “suflete speciale“, nu înțelegem pe deplin ce este în inima unui astfel de copil. Știm însă că Moș Crăciun există pentru toți prin intermediul “eroilor SU.I.T.A. “ care ne sunt mereu alături pentru a face fapte bune. Gala “Suflet de Crăciun“ SU.I.T.A. – ediția I este o urmare firească a Festivalelor S.U.I.T.A. ( ajunse deja la cea de a VII-a ediție)”, se arată în comunicatul de presă.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222