Connect with us

Actualitate

Vasilis Karras, în concert! După un spectacol de excepţie în Salonic, artistul va concerta la Sala Palatului

Published

on

Când spui Grecia, spui turism, tradiţii şi muzică. Iar când spui muzică, spui Vasilis Karras, o legendă a muzicii elene, un artist desăvârşit cu o carieră de patru decenii şi zeci de discuri de aur şi de platină.

Românii, fani ai muzicii greceşti vor avea ocazia să îl asculte, în premieră, într-un recital live de excepţie, la Sala Palatului, pe 14 octombrie.

“Noi ne aflăm într-o zonă aparte aici în Balcani, o zonă foarte iubită. Muzica este singura limbă prin care putem comunica între noi. Şi de ce să nu se extindă prietenia noastră şi să fie mai paşnică între noi. Nu ştiu prea multe despre România, dar singurul lucru pe care mi l-am pus în gând este să câştig publicul, să câştig iubirea oamenilor. Şi ca să câştigi iubirea oamenilor trebuie să transpiri.”, declară VASILIS KARRAS

Între timp, vestitul artist grec a susţinut un spectacol de zile mari, în faţa a peste 10 mii de oameni, în Salonic, oraşul în care a copilărit şi şi-a început cariera artistică.

“TIF este un târg foarte important în Salonic. Anul acesta, invitatul de onoare care va deschide Târgul este Vasilis Karras, un nume important în Grecia, un nume cunoscut şi apreciat atât de greci, cât şi de românii de aici. Faptul că celebrul artist va ajunge în România se datorează şi Uniunii Elene din România, care este un partener de nădejde a Consulatului General al României de la Salonic.”, declară SABINA MĂDĂLINA SOMACESCU, consulul general al României în Salonic

Şi ca să înţelegem mai bine ce înseamnă Vasilis Karras pentru publicul elen, am mers şi noi la Salonic şi am luat parte la acest concert inedit… iar imaginile vorbesc de la sine.

Supranumit şi „Lordul Dragostei Nebune” datorită cântecelor sale impresionante, Vasilis Karras şi-a câştigat notorietatea şi locul aparte în inimile publicului de toate vârstele.

“Am venit la Vasilis Karras pentru că îmi place foarte mult! Îl ascult de peste 20 de ani. Îmi place mult muzica populară şi piesele pe care le cântă pentru că sunt cântece care îţi ating inima.”, spune un fan al artistului

“Este un nume mare pentru Grecia, este un artist cu istorie. Îl iubesc oameni de toate vârstele, de la cei mici până la cei mai în vârstă.”, spune un alt fan 

“Ceea ce îmi place cel mai mult la Vasilis Karras este că în toate cântecele scoate în evidenţă lucruri din viaţa oamenilor. Sentimentele de supărare, de bucurie sunt foarte puternice. Şi a reuşit să îmbrăţişeze publicul de toate vârstele.”, completează un alt fan 

 

Totodată, organizatorii le pregătesc fanilor muzicii greceşti o altă surpriză. În deschiderea concertului lui Vasilis Karras de la Sala Palatului, organizat în exclusivitate de NIKKI EVENTS, va cânta îndrăgitul interpret Ionuţ Galani.

“Pentru mine este o mare onoare să deschid acest mare spectacol şi chiar vă aşteptăm pe toţi acolo pe 14 octombrie, pentru că este o ocazie unică de a vedea această mare legendă a grecilor, Vasilis Karras. Cred eu că va face un concert extraordinar şi sunt sigur de asta!”, declară IONUŢ GALANI

În încheierea interviului realizat în exclusivitate cu Vasilis Karras, artistul a ţinut să transmită un mesaj în stilul său caracteristic.

“Am să transmit cel mai dulce mesaj: să avem pace în Balcani şi să ne întâlnim la asemenea evenimente. Să existe iubire între noi, pentru că trăim vremuri destul de grele. Trebuie să fim uniţi! Iar la întâlnirea care va avea loc, vă invit pe toţi cei din România să fiţi acolo! O să petrecem o seară frumoasă împreună!”, susţine VASILIS KARRAS

Până atunci însă, vom rămâne cu o amintire impresionantă… un concert de excepţie, un regal muzical în adevăratul sens al cuvântului, susţinut de o legendă a muzicii greceşti.

    

Actualitate

Condiții de punere în libertate

Published

on

Tânăra din Constanța care a lovit mai mulți oameni ai legii, pe unii dintre ei chiar  în sediul Poliției vrea în libertate. Iar magistrații par să fie în asentimentul ei.  Judecătoria Constanța a decis, în urmă cu scurt timp, să înlocuiască măsură arestului preventiv cu cea a controlului judiciar, valabilă pentru o perioadă de 60 de zile. Pun însă niște condiții. Tânara trebuie să urmeze un tratament de dezintoxicare într-un centru specializat.

Este principala condiție pe care magistrații au pus-o dacă tânăra vrea să scape de arestul preventiv. Această măsură va fi înlocuită cu cea a controlului judiciar, valabilă pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea trebuie să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată, să anunțe dacă își schimbă  domiciliul, să se prezinte la poliţie conform programului de supraveghere, să nu părăsească teritoriul României.

Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată de procurori la instanța superioară în 48 de ore.

Amintim faptul că tânăra a fost arestată preventiv la mijlocul lunii septembrie după ce a lovit mai mulți politiști naționali și locali, care interveniseră pentru aplanarea unui conflict pe care tot tânăra îl generase. 7 oameni ai legii și doi civili au fost atunci loviți, iar pe tot parcursul derulării evenimentelor, inculpata a amenințat aceste persoane, le-a adresat injurii și cuvinte jignitoare și le-a scuipat. Tânăra este acuzată de săvârșirea infracțiunilor de ultraj, lovire sau alte violențe, și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Continue Reading

Actualitate

Constanța a depășit pragul de 100 de decese de COVID-19

Published

on

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 3.400 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 29.400 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 186.254 de cazuri și 134.395 pacienți vindecați. De asemenea 827 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 65 de decese, 61 decese sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 5.996 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 91 noi cazuri, ajungându-se la un total de 4.404 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 15 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv.  Incența cazurilor în ceea ce privește județul Constanța este de 1.33 per 1.000 de locuitori.

Menționăm faptul că în data de 20 octombrie au fost înregistrate noi decese pe teritoriul județului Constanța. Deces nr 98: Bărbat, 78 de ani, Constanța, comorbidități (sechele AVC, diabet zaharat tip II, insuficiență cardiacă cronică, hipertensiune arterială), decedat la Spitalul de Boli Infecțioase. Deces nr 99: Femeie, 95 de ani, Constanța, comorbidități (cardiopatie ischemică cronică dureroasă, boală renală cronică, fibrilație atrială), decedată la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Deces nr 100: Femeie, 79 de ani, Constanța, comorbidități (acidoză metabolică, boala Parkinson, stimulator cardiac), decedată la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Deces nr 101: Femeie, 65 de ani, Constanța, comorbidități (nefroangioscleroză hipertensivă, boală renală cronică grad V, ateroscleroză sistemică, hipertensiune arterială esențială primară grad III, anemie secundară), decedată la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 4.404 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 101  persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 455 de persoane internate, dintre care 424 din județul Constanța și 31 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.027 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 598 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 316 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (83), asistenți medicali (129) și personal auxiliar (104).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 175 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Proiect: Autostrada Constanţa-Gdansk

Published

on

Președintele Klaus Iohannis a adus vești uriașe pentru România după ce a participat la Summitul Inițiativei celor Trei Mări, eveniment organizat online. Este vorba despre un proiect uriaș de infrastructră care urmează să lege Constanța de portul Gdansk din Polonia.
„Inițiativa celor Trei Mări va contribui în perioada post-pandemie la redresarea economică, prin dezvoltarea conectivității între statele din regiunea noastră. De altfel, obiectivul principal al României este implementarea proiectelor strategice de interconectare, un pas important fiind finalizarea primei faze a proiectului de transport gaze naturale, așa numitul proiect BRUA, și trecerea la implementarea fazei a doua”, a spus Iohannis.
„În domeniul transportului, am ținut să subliniez importanța deosebită din punct de vedere economic și strategic a liniei de cale ferată numită Rail2Sea, care leagă porturile Constanța și Gdansk, precum și a traseului rutier transeuropean Via Carpatia.  Aceste proiecte strategice pentru noi au nevoie de finanțare substanțială și, de aceea, pe lângă resursele financiare provenite din Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări, ar trebui utilizate fonduri guvernamentale, fonduri europene, precum și fondurile anunțate de Statele Unite ale Americii”, a adăugat el.
Sursa: Digi24

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta