Connect with us

Actualitate

“Vânt din pupa”, Bricului Mircea! Este al doilea voiaj pe care Bricul Mircea îl face într-un singur an

Published

on

Premieră în portul Constanţa. Bricul Mircea, ambasadorul onorific al Forțelor Navale Române pe mările și oceanele lumii a plecat în cel de-al doilea voiaj de instrucţie. După participarea la exercițiul naval demonstrativ, dedicat Zilei Marinei Române, velierul a plecat în voiajul de instrucţie, având la bord 182 de membri. Dintre aceştia, 38 sunt studenţi ai Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”, iar 43 sunt cadeţi.

“Este o premieră pentru nava şcoală Mircea, având două marşuri de instrucţie în acelaşi an. Primul marş a fost în luna mai-iunie, cel de-al doilea acum şi ne vom întoarce pe 20 septembrie, deci 31 de zile în porturi din Marea Adriatică; Albania, Croaţia şi partea de sud a Greciei.”, declară comandorul MIRCEA TÂRHOACĂ, comandantul Bricul Mircea

Pentru cei mai mulţi dintre elevii şi studenţii militari, voiajul este primul din viaţa lor, aşa că despărţirea de cei dragi a fost de-a dreptul emoţionantă.

“Cu siguranţă va fi o experienţă frumoasă, cu atât mai mult cu cât ne-am obişnuit în aceste trei săptămâni, am acumulat informaţii necesare pentru a putea fi puternică în acest voiaj.”, declară o cadetă

“Într-adevăr, emoţiile există. Este puţin dureros când ne uităm în urmă şi părinţii rămân în dană, iar noi urmează să plecăm, dar vom trece peste. Nu va fi deloc uşor, însă vom avea ocazia să punem în practică tot ceea ce am învăţat în decursul celor doi ani de academie.”, spune un alt cadet

Emoţii au avut şi părinţii, rudele, dar mai ales iubitele care nu i-au scăpat din ochi o secundă pe tinerii marinari.

“Despărţirea a fost grea, dar vine înapoi într-o lună. Ne-am spus să avem grijă unul de celălalt.”, spune iubita unui cadet

 “Sunt destul de grele aceste despărţiri, e destul de greu şi pe mare. Iubitul meu s-a mai obişnuit, dar prima dată a fost mai greu.”, spune o altă tânără

Alături de viitori marinari români se vor afla şi 13 instructori germani, dar și 12 cadeți din Bulgaria, China, Marea Britanie, Polonia, Turcia și Ucraina.

“Pentru mine va fi o experienţă inedită, mai ales că vom întâlni oameni din atât de multe ţări, dar şi din culturi diferite, oameni diferiţi. Nu cred că va fi o experienţă dificilă, pentru că vom avea atât de mulţi oameni, colegi, care ne vor fi de mare ajutor la bord, îndeosebi românii.”, declară un tânăr din Marea Britanie

După o săptămână de navigat pe apele a şase mări şi două strâmtori intercontinentale, Bricul Mircea va acosta în Portul Dures din Albania. În cele 21 de zile de marș și 10 zile de staționare, nava şcoală a Marinei Române va mai face escale și în porturile Split din Croația și Souda din Grecia. Bricul „Mircea” se va întoarce acasă pe  20 septembrie, după o lună de pregătire a viitorilor marinari militari români și străini.

Actualitate

Constanța, ne mobilizăm?

Published

on

Teatrul de Stat Constanța are nevoie de click-urile constănţenilor pentru ,,votul publicului”.

Instituţia de cultură are două nominalizări pentru premiile UNITER la categoriile DEBUT (Irisz Kovacs pentru regia spectacolului 8 TAȚI) și CEL MAI BUN SPECTACOL DE TEATRU TV/TELEPLAY (spectacolul ZIUA Z, regia Bobi Pricop).

Pentru a susţine teatrul de la malul mării, puteţi vota aici până luni, 4 iulie, la ora 19:00. Fiecare persoană are dreptul la un singur vot ce va fi identificat prin IP.

Gala Premiilor UNITER, a XXX-a ediţie, se va desfăşura luni, 4 iulie, de la ora 21:00, la Palatul Culturii Bistriţa. Evenimentul va fi transmis:

  • în direct pe TVR1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi Radio România Cultural;
  • online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro şi pe pagina de facebook a UNITER

 

 

Continue Reading

Actualitate

Tineri prinși de jandarmi cu substanțe halucinogene

Published

on

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanţa au depistat doi tineri turiști de 19 de ani care aveau asupra lor substanțe interzise.
Echipajul de jandarmi aflat în misiunea de menținere a ordinii şi siguranţei publice în Vama Veche, la momentul trecerii pe lângă doi tineri turiști au observant că aceștia au început să se precipite și să grăbească pasul, drept pentru care au trecut la legitimarea lor. În urma discuțiilor purtate, jandarmii au aflat că tinerii aveau asupra lor substanțe care prezintă suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise si un dispozitiv de tocat substanța vegetala, tip grinder.
Jandarmii grupării au întocmit tinerilor actele de sesizare, iar bunurile găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Continue Reading

Actualitate

Universitatea Ovidius, grad de încredere ridicat, din partea ARACIS

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a primit, joi, 30.06.2022, certificarea calificativului „Grad de încredere ridicat” din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), în urma parcurgerii procesului de evaluare instituțională, a declarat rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.
Evaluarea instituțională externă a măsurat implementarea mecanismelor instituționale privind activitatea educațională și de cercetare și, totodată, a reconfirmat prestigiul și recunoașterea de care se bucură instituția.
Rezultatul este expresia eforturilor depuse de către întreaga comunitate UOC, calificativul obținut recent reprezentând cea mai înaltă certificare pe care o poate primi o instituție de profil și este o dovadă a îndeplinirii standardelor de calitate academică și, în egală măsură, a aprecierii și a încrederii publice de care se bucură UOC în ecosistemul educațional universitar.

Continue Reading

Actualitate

În jumătate de oră s-a epuizat bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Published

on

Bugetul de 10 milioane de lei alocat celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat într-o jumătate de oră de la lansare!
Solicitanții persoane fizice au generat 24.014 de vouchere, astfel:
 13.978 vouchere pentru laptopuri;
 10.036 vouchere pentru tablete.
Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 0️⃣5️⃣.0️⃣7️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ și publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222