Connect with us

Turism

Vacanţă în Ţara Sfântă. Odată cu sfârşitul verii, agenţii de turism ne recomandă un sejur în Israel

Published

on

În plin sezon estival, nouă, constănţenilor ne poate fugi gândul la o binemeritată vacanţă peste hotare. Aşa că agenţii de turism au pregătit deja numeroase oferte pentru toamna acestui an, iar una dintre cele mai interesante ţări de vizitat, în caz că nu aţi făcut-o deja, este Ţara Sfântă. Israelul este o destinaţie turistică de peste 2.000 de ani, vizitatorii fiind atraşi de numeroasele muzee, parcuri naţionale, rezervaţii naturale şi multe alte obiective ce atrag turişti de pe întreg mapamondul.

“Este momentul în care, dacă îţi doreşti, poţi să mergi în Israel pentru 5 nopţi, 6 zile, să vizitezi locurile sfinte pentru că sunt excursii extraordinare, pline de istorie, pline de experienţe, pline de trăiri, dar şi de shopping, pentru că avem şi Tel Aviv, care este un oraş extrem de cosmopolit şi foarte interesant.”, susţine CRISTIAN BĂRHĂLESCU, manager-ul agenţiei Icar Tours

 

Iar ca o idee de contrast, Israelul are o istorie de peste 4000 de ani, iar oraşe vechi şi ruine se găsesc la tot pasul. Iar când spui Israel, te gândeşti automat la o vacanţă de suflet, pentru linişte şi rugăciune. Dar Ţara Sfântă oferă mai mult decât atât. Astfel, nici nu e de mirare că aproape 50 de mii de români au vizitat doar în prima jumătate a anului 2018 această ţară.

“De ce să nu vizitezi, pentru 499 euro, Israelul? Este o destinaţie extraordinară, iar pentru 5 nopţi, la 3 stele sau 4 stele, cu siguranţă merită!”, completează CRISTIAN BĂRHĂLESCU, manager-ul agenţiei Icar Tours

Turiştii care ajung în Tel Aviv pot pleca zilnic în excursii. Este bine de ştiut că până la Ierusalim sunt 90 km, ce pot fi parcurşi în aproximativ de o oră.

” Şi Ierusalimul în ultima vreme a devenit un oraş din ce în ce mai vizitat din punct de vedere turistic, este un oraş foarte sigur, un oraş interesant, de vizitat şi acolo cu siguranţă vei găsi absolut tot ce îţi doreşti. În Israel este condensată foarte multă istorie şi foarte multă civilizaţie.”, ne asigură CRISTIAN BĂRHĂLESCU, manager-ul agenţiei Icar Tours

Iar cea mai bună perioadă pentru a vizita Israelul este între sfârşitul lui septembrie şi sfârşitul lunii aprilie, ne asigură agenţii de turism.

sursa foto: thetravelmagazine.net

Turism

Se caută soluții eficiente

Published

on

Toleranță zero față de patronii care nu își respectă clienții. Asta promite Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în acest sezon estival. Sănătatea turiștilor este mai presus de orice, iar autoritățile anunță că cei care nu se vor conforma legii vor suporta amenzi. Patronii de pe litoral se plâng, însă, de numărul excesiv de controale și spun că astfel de acțuni nu fac decât rau, atât investitorilor cât și clienților.

Patronii de restaurante se plâng și spun că numărul mare de controale din anii trecuți a pus o presiune în plus pe angajați. Nu de puține ori, aceștia trebuiau să stea la dispoziția organelor de control, fiind nevoiți să îi ignore pe cilenți. Iar de când a început pandemia, haosul a fost cu atât mai mare. Nu a existat o organizare coerentă și nu de puține ori, controalele s-au suprapus și nu au făcut altceva decât să deranjeze clienții.

Conducerea  Autorității Naționale Pentru Protecția Consumatorului a anunțat toleranță zero față de cei care încalcă legea. Președintele ANPC susține că aproape 80%  dintre unitățile de pe litoral funcționează legal și respectă normele în vigoare, însă sunt și excepții.

Iar în aceste cazuri, măsurile trebuie să fie dintre cele mai drastice. Motiv pentru care primul pas făcut de autorități este o campanie de consiliere a agenților econimici.

Președintele ANPC promite, de asemenea, că acțiunile de control nu se vor mai suprapune. Fiecare instituție se va rezuma competențele pe care le are, iar presiunea asupra agenților economici va fi redusă cât mai mult cu putință.

 

Continue Reading

Actualitate

Vin bani de la Uniunea Europeană, pentru turismul românesc

Published

on

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 500 de milioane de euro (aproximativ 2,437 miliarde RON) menită să sprijine întreprinderile care își desfășoară activitatea în domeniul turismului, al cazării și al serviciilor alimentare, precum și agențiile de turism, în contextul epidemiei de coronavirus.

Sprijinul public, sub formă de subvenții directe, va acoperi până la 20 % din pierderile de venituri (sau, în cazul anumitor agenții de turism care aplică un regim special, volumul facturilor emise pentru servicii turistice, inclusiv marja) pe care beneficiarul le-a înregistrat între 1 ianuarie și 21 decembrie 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Măsura urmărește să ajute beneficiarii să își acopere nevoile de lichidități și să își continue activitățile în timpul și ulterior pandemiei. Sprijinul nu va depăși 1,8 milioane EUR/beneficiar, iar ajutorul va fi acordat cel târziu la 31 decembrie 2021.

Continue Reading

Turism

” RESTAURANT SIGUR – Noi ne-am vaccinat pentru siguranță voastră”

Published

on

Asociația RESTO ne asigură că Restaurantele, Cafenelele, Barurile, Beach Barurile și locațiile care afișează pe ușa de acces Stickerul “Membru RESTO – Restaurant SIGUR”.

”Ne dorim să transmitem un semnal de siguranță și încredere clienților și turiștilor noștri și vom anunța, rând pe rând, locațiile care au personalul vaccinat , fără a ne obliga angajații, ci adoptând o politică de recomandare atent monitorizată. În acest fel, participăm la facilitarea relaxării și derulării vacanțelor și servicilor turistice în România și în destinația Litoral, mai ales in apropierea deschiderii Sezonului estival 2021”, transmite asociația.

Astăzi , RESTO participă la constituirea grupului de lucru pentru îndrumarea și sprijinirea agenților economici din industria operatorilor din turism din județul Constanța, grup constituit sub coordonarea Prefecturii Constanța.  Vor fi dezbătute, de asemenea, direcții de acţiune pentru promovarea turismului local, precum și măsuri pentru desfășurarea vacanțelor de 1 Mai și Paște pe Litoral.

Totodată, joi, 15 aprilie, Asociatia Patronala RESTO și conducerea ANPC vor derula o întâlnire de informare si prevenţie a agenţilor economici de pe litoral, cu participarea preşedintelui și a directorului General ANPC, Claudiu Dolot şi respectiv Paul Anghel.

Sursa: Comunicat RESTO

Continue Reading

Turism

Grecia îşi deschide porţile pe 14 mai

Published

on

Turiştii din alte state UE vor putea călători în Grecia şi vor putea să-şi petreacă vacanţele fără carantină din 14 mai, a anunţat viceministrul elen al Turismului, Sofia Zacharaki, la postul elen de televiziune Skai. Există şi condiţii. Turiştii vor trebui să fie vaccinaţi sau vor prezenta un test PCR negativ.

Aceste reglementări se vor aplica şi pentru ţările din afara UE, printre ele fiind Serbia şi Marea Britanie, a adăugat Zacharaki.

Grecia a propus un certificat de vaccinare valabil la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru a uşura călătoriile, afectate de pandemie, în condiţiile în care sectorul turistic este responsabil pentru 20% din PIB-ul Greciei şi asigură locuri de muncă pentru una din cinci persoane.

Organizaţia Mondială a Turismului a anunţat că anul trecut au călătorit în Grecia doar 7,4 milioane de persoane.

 

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta