Connect with us

Actualitate

Vacanţă de neuitat cu cortul! Turiştii, îndeosebi cei străini, sunt tot mai încântaţi de această alternativă

Published

on

Turiştii care sfidează stelele hotelurilor au şi ei stelele lor: cele de pe cer. Pentru că la cort numai cu atât se pot alege amatorii unui concediu în natură, la malul mării.  Betacampingurile din nordul staţiunii Mamaia sau din Năvodari sunt pline ochi în perioada sezonului estival. Iar cei mai mulţi dintre turişti nu sunt la prima evadare pe litoral, la cort. Asta înseamnă că le place. Au aici tot strictul necesar şi, în fond, au venit pentru mare şi soare.

“Este bine că e răcoare aici şi e de apreciat în primul rând curăţenia. Noi venim de 5 ani, e foarte curat şi nu s-a furat niciodată nimic.”, spune un turist român

“Nu aş da o camera de hotel pentru locul acesta. La cort e prea frumos. Adică nu m-aş simţi bine într-o cameră închisă ca aici, în aer curat.”, completează o turistă

“Avem şi un papagal, o pisică şi un căţel. Nu e greu să veniţi cu toate animăluţele? Nu, chiar nu e. E o plăcere extraordinară.”, spune şi acest turist

De cum ajung la mare, cu toţii îşi montează corturile, iar apoi pun în funcţiune buteiile sau grătarele. Cei mai mulţi vin pregătiţi cu tot ce este necesar pentru asemenea escapade.

“Am de toate: suc, ouă, brânză, cărniţă, murături, fructe, pepene, am şi murături. De toate!”, spune această turistă

Cei care vin cu cortul sunt, ce-i drept mai libertini, însă au şi obligaţii. Trebuie să îşi pregătească singuri mâncarea şi să se gospodarească. Familia Stanciu este din Bucureşti şi de ani de zile vin cu toţii la mare doar cu cortul. Pentru ei este deja un stil de viaţă. Şi-au achiziţionat corturi speciale în care pot dormi lejer trei persoane. De acasă şi-au adus saltele pneumatice, saci de dormit şi multe altele.

“Cum se doarme aici lână mare? Se doarme foarte bine. În primul rând că ne simţim bine, ne distrăm.”, spune un alt turist român

Pentru ei, dimineaţa începe întotdeauna cu o cafea tare şi o felie de pepene. Nu zăbovesc prea mult. Merg apoi pe plajă.

“Întotdeauna la 5 dimineaţa mă trezesc, merg şi văd răsăritul, fac apoi un drum până la pescari. Cred că sunt veterana camping-ului şi aşa mi-am petrecut aproape toată viaţa. Am fost de câteva ori şi la hotel cu copiii, dar nu mi-a plăcut.”, spune o turistă

Doamnele fac cu schimbul la bucătărie. Astăzi este rândul doamnei Vika să se ocupe de masa de prânz. Are însă şi ajutoare de nădejde.

“Asta o punem aici, ca să dea puţin în clocot. Punem pătrunjelul, toată verdeaţa, iar de aici ne punem cu toţii în farfurie.”, spune o altă turistă

Gustul vacanţelor în aer liber l-au prins şi străinii. Aşa se face că în campinguri găsim acum şi belgieni, cehi, unguri sau polonezi.

“Varianta aceasta este mai convenabilă pentru noi ca şi familie. Şi chiar preferăm să venim la camping decât să stăm la hotel.”, declară acest turist din Slovacia

“Turiştii mei sunt turişti vechi, de 15-20 de ani vin în camping. Câţi turişti vin într-o vară? În jur de 4000-5000 de turişti.”, declară DUMITRU ENACHE, proprietarul unui camping

Pentru o zi de campare cu cortul se plateşte 20 de lei, de persoană. Se mai achită o taxă şi pentru maşină de 10 lei. În preţ este inclus accesul la grupurile sanitare, turiştii au apă caldă non stop şi chiar internet wirless. În fine, ultima taxă, de 10 lei, mai prevede şi curentul electric consumat.

Actualitate

Se asfaltează strada Theodor Burada

Published

on

În perioada 07 – 09 iunie, între orele 08:00 și 18:00, strada Theodor Burada va fi închisă temporar pe tronsonul cuprins între strada I.L. Caragiale și strada București pentru lucrări de asfaltare.

Aceste lucrări se realizează după ce pe tronsonul amintit au fost înlocuite conductele de termoficare. În această perioadă, participanții la traffic sunt rugați să manifeste înțelegere și să folosească rutele alternative.

Lucrările executate au făcut parte din traseul Magistralei I, aparținând rețelei de transport a agentului termic primar. Acest tronson de magistrală face parte din proiectul de modernizare cuprins în Etapa I finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare axa 7.1, în valoare totală de 50 de milioane de euro, fonduri accesate de Primăria Constanța pentru îmbunătățirea condițiilor de încălzire a populației recordate la sistemul centralizat.

 

Continue Reading

Actualitate

Atenție, șoferi! Vor fi restricții de trafic pe două străzi din Constanța

Published

on

Echipele Confort Urban vor interveni săptămâna viitoare cu utilaje pentru frezarea carosabilului pe strada Ioan Borcea și cu utilaje pentru asfaltare pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu.

Lucrările de frezare se vor desfășura pe porțiunea cuprinsă între strada Unirii și bulevardul Mamaia. Se va decoperta stratul de asfalt și se va așterne unul nou, după ce au fost reabilitate trotuarele, s-au înlocuit bordurile, s-au construit casete pentru spatii verzi în care vor fi plantați arbori.

În paralel, se va asfalta carosabilul pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, pe tronsonul delimitat de strada Poporului și strada Ciocârliei. Se va executa cea de-a doua etapă a procesului de reabilitare a tramei stradale, după ce au fost efectuate lucrări de recondiționare a trotuarelor.

Pentru buna desfășurare a lucrărilor, circulația autovehiculelor va fi restricționată total pe ambele străzi, marti, 06 iunie, în intervalul orar 08:00-16:00. Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zonele respective sunt rugați să nu își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil.

Participanţii la trafic sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zonele în care se efectuează lucrări.

 

Continue Reading

Actualitate

Atenție la postările sponsorizate de pe Facebook!

Published

on

Specialiștii din cadrul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrag atenția asupra faptului că unele pagini sau conturi de Facebook compromise sunt folosite de atacatori pentru a propaga tentative de fraudă.

Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecționat către articole care încearcă să-l convingă să viziteze pagini de phishing. Atacatorii vor astfel să convingă potențiale victime să-și furnizeze date personale, financiare sau de autentificare pe site-uri controlate de ei, sub pretextul investițiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt.

Pentru a vă proteja, DNSC recomandă:

  •  Citiți și analizați cu atenție informațiile culese din mediul online
  •  Evitați accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire
  •  Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană
  •  Atenție la corectitudinea gramaticală și la exprimarea textului în limba română. De multe ori atacatorii folosesc instrumente automate de traducere, care vor genera un text ciudat în exprimare și plin de greșeli.
  •  Verificați întotdeauna pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), la secțiunea „Alerte Investitori – Informări” și secțiunea „Atenție la Entități Neautorizate!” informații referitoare la posibile fonduri care au ca scop înșelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere.
  •  În cazul în care ați introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit prin această metodă depuneți o plângere la Poliție, fizic sau online.
  •  Dacă observați în mediul online inițiative similare, raportați-le către rețeaua socială și către DNSC (alerts@dnsc.ro, respectiv 1911).

 

Sursa: Directoratul Național de Securitate Cibernetică 

 

Continue Reading

Actualitate

Acțiunile de dezinsecție, intensificate

Published

on

Vremea caldă duce la înmulțirea considerabilă a insectelor. De aceea, Primăria Municipiului Constanța a intensificat acțiunile de dezinsecție.

Echipele care asigură dezinsecția împrăștie în toate cartierele orașului substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor. Aceste tratamente se fac permanent, atunci când condițiile meteorologie permit. Substanţele utilizate sunt eficiente împotriva unei game largi de insecte daunatoare: căpușe, țânțari, gândaci, furnici, purici, păianjeni, ploșnite, muște sau tăuni.

Produsele folosite sunt autorizate de Ministerul Sănătății iar acțiunile se desfășoară în condiţii corespunzătoare, cu respectarea prevederilor legale de protecţie a mediului, a sănătăţii şi securităţii populaţiei.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a insectelor dăunătoare, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi pe cel privat. Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța, să efectueze tratamente de dezinsecţie în curți, terenuri, subsoluri, blocuri etc în paralel cu acțiunile municipalității.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222