Connect with us

Administratie/politica

USR a dat startul caravanei „DNA-ul Pădurilor”

Published

on

USR a dat startul caravanei „DNA-ul Pădurilor”, un tur al țării prin 10 județe cu scopul de a promova proiectul de înființare a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu. Aceasta va funcționa cu personal specializat pe cercetarea penală în domeniul mediului și cu specialiști pe tehnică de mediu. De asemenea, Direcția va soluționa dosarele care privesc impactul de mediu în special în ceea ce privește domeniul silvic, minerit, calitatea aerului, apei și solului, deșeuri și procese industriale.

O amplă dezbatere pe tema proiectului pentru înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, dar și pentru descoperirea problemelor legate de infracționalitatea de mediu la nivel local, a avut loc la Constanța. Această direcție ar urma să primească date și informații despre orice situație care reprezintă o infracțiune de mediu de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, dar și de la Garda de Mediu.

„Am redepus un proiect de lege referitor la înființarea unei structuri specializate de Parchet care se numește Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, popular DNA-ul Pădurilor și care ar trebui să se ocupe de anchetarea exclusivă a infracțiunilor de mediu, a tuturor categoriilor de infracțiuni de mediu. De ce este nevoie de o astfel de structură de Parchet specializată? Pentru că, până în prezent, din păcate, structurile actuale de Parchet, dacă vorbim de structurile din cadrul Parchetului General sau DNA, DIICOT, nu au avut suficienta apetență pentru a aborda frontal acest fenomen infracțional”, a declarat Stelian Ion, deputat USR.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu își propune să reprezinte o instituție care să soluționeze toate infracțiunile de mediu prevăzute în Codul Penal și în legislația specifică fiecărui domeniu cu impact asupra mediului.

„Noi am dat startul caravanei DNA-ul Pădurilor și am depus acest proiect pentru că considerăm că a venit un moment în care trebuie să spunem stop tăierilor ilegale, măcelului pădurilor din România. Vom merge 3 săptămâni prin 10 județe, unele dintre cele mai afectate 10 județe de tăierile ilegale din România să vedem ce putem să facem, care sunt măsurile reale pe care noi le putem implementa ca să oprim acest măcel. Vrem să discutăm cu reprezentanții societății civile, cu experții în domeniu, dar și cu oamenii pe stradă. Am ieșit pe stradă și am început să strângem semnături pentru a susține proiectul de lege DNA-ul Pădurilor”, a declarat Diana Buzoianu, deputat USR.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu promite un raport anual asupra activității sale, precum și analiza problemelor de impact de mediu așa cum rezultă din cazurile primite. Ulterior, structura va propune modificări legislative în domeniu.

Actualitate

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari: „Toate unitățile de învățământ din Năvodari vor fi dotate cu mobilier nou, materiale didactice și echipamente digitale”

Published

on

Toate unitățile de învățământ din Năvodari vor fi dotate cu mobilier nou, materiale didactice și echipamente digitale, achiziționate prin fonduri europene (PNRR). Acesta este anunțul făcut de primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, pe pagina sa de Facebook.

Zilele trecute au sosit primele dotări  și echipamente pentru sălile de sport, peste 1300 de articole specifice pentru susținerea orelor de educație fizică. Prin implementarea acestui proiect, în valoare de 8 milioane de lei, se va asigura dotarea unităților școlare cu echipamente IT (table inteligente, videoproiectoare, laptopuri, sisteme audio-video etc), mobilier adecvat vârstei copiilor, dar și materiale didactice.

De asemenea, au fost achiziționate mobilier și materiale didactice/sportive specifice pentru sălile de sport, laboratoarele de științe, atelierele de practică și cabinetele de asistență psihopedagogică.

„Toate acestea vor ajunge în curând în toate unitățile de învățământ din Năvodari. Sper să vă fie de folos, dragi elevi și cadre didactice!”, a scris pe pagina sa de Facebook, Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari.

Continue Reading

Administratie/politica

Horia Constantinescu, după rezultatele locale parțiale din data de 9 iunie: „Voi continua să susțin proiectele cu care am venit în fața constănțenilor”

Published

on

Horia Constantinescu, cel pe care Partidul Social Democrat îl alesese pentru a candida pentru funcția de primar al Municipiului Constanța, a organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre rezultate parțiale ale alegerilor locale.

Subiectul principal al conferinței de presă organizată de Horia Constantinescu, candidatul pentru funcția de primar al Municipiului Constanța din partea PSD, a fost rezultatul alegerilor din data de 9 iunie.

„Suntem în faza finală a unui episod. Începând de mâine mă întorc la Protecția Consumatorilor. Nu înțeleg să-mi iau niciun fel de concediu și niciun fel de pauză pentru că nu mă caracterizează acest fel de abordare. Consider că odată încheiată o etapă, cu siguranță Dumnezeu ți-o oferă pe următoarea. Am avut o echipă minunată, cea pe care mulți dintre dumneavoastră nu ați văzut-o, cei care au montat zi și noapte materiale video, cei cu care împreună am gândit întreaga strategie. Mă văd nevoit să îi adun împreună cu toți cei care își doresc să continue proiectul unui oraș Constanța într-o cu totul altă direcție decât a mers până acum, iar împreună cu aceștia să desemnăm una, două sau chiar mai multe persoane mult mai tinere decât mine, cel puțin, pentru a le putea pregăti așa cum se cuvine pentru toate etapele care urmează. Voi rămâne spectatorul dezvoltării acestui oraș, dacă aceasta va exista. Voi continua să susțin proiectele cu care am venit în fața constănțenilor”, a declarat Horia Constantinescu, fost candidat la Primăria Constanța.

Vă reamintim că Horia Constantinescu a obținut la alegerile locale un procent de peste 20%, însă nu a reușit să acceadă la funcția de primar al Municipiului Constanța.

Continue Reading

Administratie/politica

Vasile Delicoti, candidat la primăria comunei Poarta Albă: „Am votat astăzi pentru a transforma localitatea Poarta Albă într-o comună europeană”

Published

on

Vasile Delicoti, candidat la primăria comunei Poarta Albă, a votat în această dimineață. 

La ieșirea de la urne, acesta a declarat:

„Am votat astăzi pentru a transforma localitatea Poarta Albă într-o comună europeană prin continuarea proiectelor pe care le avem și prin accesarea de noi proiecte”, a declarat Vasile Delicoti, candidat la primăria comunei Poarta Albă.

Continue Reading

Administratie/politica

Dumitru Bădrăgan, candidat la CJ Constanța: „În Constanța am votat pentru schimbare”

Published

on

Dumitru Bădrăgan, candidat la fotoliul de președinte al Consiliului Județean Constanța, și-a exercitat în această dimineață dreptul constituțional.

Iată ce a declarat acesta la ieșirea de la urne:

„Astăzi, 9 iunie 2024, în Constanța am votat pentru schimbare, pentru performanță în administrația publică locală, pentru a crea o performanță reală în ceea ce privește tânăra generație”, a declarat Dumitru Bădrăgan, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222