Connect with us

Actualitate

Uniunea Europeană angajează tineri absolvenți

Published

on

Oficiul European pentru Selecția Personalului (European Personnel Selection Office – EPSO) recrutează, pentru instituțiile Uniunii Europene, absolvenţi şi tineri profesionişti. Dacă ești tânăr absolvent, ai competențe excelente şi crezi că te poţi adapta într-un mediu de lucru internațional, ai acum şansa să modelezi viitorul Europei. Vei face parte din echipe care îşi desfăşoară activitatea în diverse domenii:

  • combaterea schimbărilor climatice,
  • gestionarea migrației,
  • combaterea terorismului,
  • promovarea creșterii economice și crearea de locuri de muncă,
  • protecția datelor cu caracter personal,
  • garantarea siguranței alimentare,
  • asigurarea drepturilor pasagerilor în timpul călătoriilor,
  • facilitarea tehnologiilor durabile și conservarea naturii etc.

Vei începe cariera la Bruxelles sau la Luxemburg, dar există și posibilitatea de a lucra la birouri din alte țări europene, sau din lume. Pentru a-ți depune candidatura, trebuie să ai studii universitare de cel puțin 3 ani (în orice domeniu), să cunoști 2 limbi oficiale ale UE și să fii cetățean european.

Înainte de a te înscrie, este important să te gândești dacă ți s-ar potrivi o carieră în instituțiile UE. Chestionarul „Mi s-ar potrivi o carieră în instituțiile UE?” și testul de autoevaluare te vor ajuta să-ți faci o idee realistă despre probabilitatea de a te ridica la standardele impuse de concurs.

Nu este suficient să obții note de trecere la teste. Numai candidații cu cel mai bun punctaj vor putea trece la următoarea etapă a procedurii de selecție.

Depunerea candidaturilor se face până în data 25 iunie, ora 12.00 p.m, ora Bruxelles-ului, la adresa web: https://tinyurl.com/y6r4s53w, graduates.eu-careers.eu, referință: EPSO/AD/373/19.

 

Sursa: EPSO

 

 

 

Actualitate

Constanța, ne mobilizăm?

Published

on

Teatrul de Stat Constanța are nevoie de click-urile constănţenilor pentru ,,votul publicului”.

Instituţia de cultură are două nominalizări pentru premiile UNITER la categoriile DEBUT (Irisz Kovacs pentru regia spectacolului 8 TAȚI) și CEL MAI BUN SPECTACOL DE TEATRU TV/TELEPLAY (spectacolul ZIUA Z, regia Bobi Pricop).

Pentru a susţine teatrul de la malul mării, puteţi vota aici până luni, 4 iulie, la ora 19:00. Fiecare persoană are dreptul la un singur vot ce va fi identificat prin IP.

Gala Premiilor UNITER, a XXX-a ediţie, se va desfăşura luni, 4 iulie, de la ora 21:00, la Palatul Culturii Bistriţa. Evenimentul va fi transmis:

  • în direct pe TVR1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi Radio România Cultural;
  • online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro şi pe pagina de facebook a UNITER

 

 

Continue Reading

Actualitate

Tineri prinși de jandarmi cu substanțe halucinogene

Published

on

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanţa au depistat doi tineri turiști de 19 de ani care aveau asupra lor substanțe interzise.
Echipajul de jandarmi aflat în misiunea de menținere a ordinii şi siguranţei publice în Vama Veche, la momentul trecerii pe lângă doi tineri turiști au observant că aceștia au început să se precipite și să grăbească pasul, drept pentru care au trecut la legitimarea lor. În urma discuțiilor purtate, jandarmii au aflat că tinerii aveau asupra lor substanțe care prezintă suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise si un dispozitiv de tocat substanța vegetala, tip grinder.
Jandarmii grupării au întocmit tinerilor actele de sesizare, iar bunurile găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Continue Reading

Actualitate

Universitatea Ovidius, grad de încredere ridicat, din partea ARACIS

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a primit, joi, 30.06.2022, certificarea calificativului „Grad de încredere ridicat” din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), în urma parcurgerii procesului de evaluare instituțională, a declarat rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.
Evaluarea instituțională externă a măsurat implementarea mecanismelor instituționale privind activitatea educațională și de cercetare și, totodată, a reconfirmat prestigiul și recunoașterea de care se bucură instituția.
Rezultatul este expresia eforturilor depuse de către întreaga comunitate UOC, calificativul obținut recent reprezentând cea mai înaltă certificare pe care o poate primi o instituție de profil și este o dovadă a îndeplinirii standardelor de calitate academică și, în egală măsură, a aprecierii și a încrederii publice de care se bucură UOC în ecosistemul educațional universitar.

Continue Reading

Actualitate

În jumătate de oră s-a epuizat bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Published

on

Bugetul de 10 milioane de lei alocat celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat într-o jumătate de oră de la lansare!
Solicitanții persoane fizice au generat 24.014 de vouchere, astfel:
 13.978 vouchere pentru laptopuri;
 10.036 vouchere pentru tablete.
Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 0️⃣5️⃣.0️⃣7️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ și publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222