Connect with us

Societate

Un nou sezon estival

Published

on

Zeci de oameni își pierd viață în fiecare sezon estival pe litoralul românesc, înecați în apele marii negre. Refuză să țină cont de sfaturile salvamarilor, iar uneori nici măcar intervenția rapidă a acestora, ori a medicilor de la salvare nu îi mai poate ajuta.

Și pentru că întotdeauna numărul celor care își pierd viață crește odată cu începerea vacanței de vara, pe litoral, autorităţile au decis să ia măsuri suplimentare de siguranță.

Pe toate plajele de la Marea Neagră au fost instalate puncte suplimentare de    prim-ajutor şi intervenţie rapidă, pe lângă cele ale salvamarilor, existente deja.

Aproape că nu este zi în timpul sezonului estival în care medicii de la ambulanță să nu fie chemați să intervină pe plajele de pe litoral. Fie că vorbim de tineri care dau dovadă de inconștiență și se avântă în valurile învolburate ale mării, de copii sau de oameni maturi care se expun în exces la soare, cu toții au nevoie de ajutor medical. Pentru unii vacanță se termină la spital, iar pentru alții din păcate se încheie tragic.

Pentru că astfel de evenimente să nu se mai întâmple sau cel puțin numărul lor să fie cât mai mic, pe litoral au fost instalate puncte suplimentare de prim ajutor.

Opt astfel de puncte, dotate cu corturi, ambulanțe, șenilate și motociclete SMURD se vor regăși pe tot litoralul de la  Corbu, până la  Vama Veche.

Peste 400 de pompieri sunt la datorie zilnic în punctele cheie, pentru ca românii să aibă o vacanță fără evenimente. În acelaşi timp, pe mare vor fi cinci ambarcaţiuni ale inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, care vor interveni în sprijin atunci când salvamarii de pe litoral vor fi depășiți de situație,  ori în cazul unor operațiuni de căutare a persoanelor dispărute. În astfel de situații sunt aduși inclusiv scafandrii.

Realitatea însă a demonstrat că situația este cu totul diferită și în cele mai multe cazuri  inconștiența turiștilor a dus la tragedii.

Pe lângă punctele de prim ajutor de pe plajă vor mai există alte cinci de salvare acvatică și zece pentru stingerea incendiilor. În total 23 față de 15 câte au fost anul trecut.

Sursa foto: Shutterstock

Societate

CCINA Constanța și UNPR: dialog între organizațiile patronale, corpurile profesionale și instituțiile de control județene 

Published

on

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA Constanța) – reprezentată de Ruxandra Serescu, în calitate de director general – împreună cu Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) au organizat, joi, 23 iunie 2022, o întalnire între organizațiile patronale, corpurile profesionale și instituțiile de control de pe raza județului Constanța.
Scopul întâlnirii a fost acela de realizare a unui dialog deschis în abordarea, pe de o parte, a tematicii legate de măsurile necesare a fi luate pentru reducerea abaterilor privind legalitatea în activitațile economice, iar pe de altă parte a tematicii date de comiterea abuzurilor în procesul de control realizat de reprezentanții instituțiilor de control.
Au fost invitate să participle toate organizatiile patronale și corpurile profesionale cu activitate în județul Constanța, alături de instituțiile de control județene.
Utilitatea unei întâlniri de acest tip a fost dată de problematica existentă, care cere soluții de informare si prevenire ce se pot obține în urma unui dialog real și a interacțiunii făcute, cu mediere, pentru stabilirea condițiilor unui climat de lucru sănătos în care se regăsesc atât organizațiile patronale, corpurile profesionale, cât și instituțiile ce reglementează și verifică activitatea acestora.

Continue Reading

Societate

Se fac lucrări de mentenanță la sistemul de înștiințare, avertizare și alarmare a populației

Published

on

Inspectorii Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Constanța împreună cu specialiști din cadrul firmei prestatoare se asigură că sirenele din municipiul Constanța funcționează în cele mai bune condiții.

Aceste servicii de mentenanță tehnică asigură funcționarea optimă a echipamentelor – centrală electronică de alarmare, echipamente PC, software, stații radio, cabluri și antene radio etc.

Menținerea în stare de operativitate a sistemului de înștiințare – alarmare este una dintre responsabilitățile administrației publice locale.

Continue Reading

Societate

Drifturi în parcarea publică de la Poarta 1

Published

on

Un conducător auto a fost surprins în parcarea publică și monitorizată video de la Poarta 1 din municipiul Constanța în timp ce executa drifturi cu un autoturism.

Pentru actul de bravadă și punerea în pericol a participanților la trafic, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice l-au sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei.

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța le reamintesc teribiliștilor că drifturile și turatul motoarelor în scop de amuzament sunt interzise.

Nu uitați faptul că zonele publice sunt monitorizate video și puteti fi surprinși în momentul săvârșirii unor fapte antisociale.

Șoferii care fac drifturi ilegale își pun în pericol viața, dar și pe a celor din jur, pentru că aceste manevre atrag întotdeauna mulți curioși ce pot deveni cu ușurință victime.

Vă rugăm să semnalați orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922-Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.

Continue Reading

Societate

Începe dezinsecția, la Cumpăna

Published

on

In perioada următoare, in functie de conditiile meteo, Primăria si Consiliul Local Cumpăna, vor realiza prima etapă de dezinsectie, pentru combaterea căpușelor, tântarilor, mustelor, puricilor, dar si a altor insecte dăunătoare, actionându-se cu 5 generatoare ULV de mare capacitate.
Substanța folosită este K-Othrine EC 84 si nu prezintă pericol pentru sănătatea populației, fiind avizată de către Ministerul Sănătății.
K-Othrine EC 84 este caracterizat de un efect rapid, instant si letal, cu o activitate biocidă de lungă durată.
Mentionăm faptul că actiunea trebuia să aibă loc in perioada 25 – 26 iunie dar din cauza conditiilor meteo a fost amânată.
Pentru că activitatea de dezinsectie trebuie să fie derulată concomitent atât pe domeniul public , cât si privat, facem apel la cetăteni, asociatii de locatari, agenti economici si institutii publice să efectueze activitatea de dezinsectie pe proprietătile pe care le detin, in clădiri si in subsolul blocurilor concomitent cu actiunea primăriei.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222