Connect with us

Administratie/politica

Un nou proiect va prinde contur la Techirghiol

Published

on

Vești bune pentru locuitorii orașului Techirghiol, dar și pentru turiștii care își vor petrece vacanțele în stațiunea balneară. Administrația locală are în plină desfășurare un proiect ce prevede crearea de spații verzi, alei pietonale, loc de joacă pentru copii și multe alte facilități pentru petrecerea timpului liber în mijlocul naturii. Cu alte cuvinte, transformarea unui teren neutilizat în grădină publică.

Spații de recreere, alei de promenadă, foișor, loc de joacă pentru cei mici și numeroase alte facilități. Toate acestea vor prinde contur în perioada următoare în orașul Techirghiol.

“Principalele activități ale proiectului sunt: crearea de spații verzi în suprafață de 1.417 mp, 96 mp alei pietonale, 25 mp loc de joacă pentru copii, 12.5 mp foișor, 7,5 mp toaletă publică, achiziții echipamente și dotări pentru amenajarea și crearea confortului necesar în grădina publică, creșterea atractivității acesteia : set masa șah cu băncuțe, băncuțe parc, masă ping-pong.”, declară IULIAN SOCEANU, primar Techirghiol

Deși termenul limită de implementare a proiectului este luna septembrie a acestui an, autoritățile locale speră ca inaugurarea oficială să aibă loc mult mai rapid. 1 iunie, odată cu debutul noului sezon estival.

“Prin acest proiect se propune transformarea terenului nefolosit în grădină publică, accesibilă atât locuitorilor din zonă cât și, ocazional, turiștilor prezenți în oraș, mai ales în perioada sezonului cald, contribuind astfel la dezvoltarea zonei și la dezvoltarea potențialului turistic al stațiunii Techirghiol.”, declară IULIAN SOCEANU, primar Techirghiol

Valoarea totală a proiectului se ridică la peste un milion de lei. De altfel, în actualul mandat, primarul Iulian Soceanu a reușit să atragă, pentru investiții, fonduri europene în valoare de peste 11.600.000 de euro.

Administratie/politica

Proiecte de 3,2 milioane de euro pentru orașul Murfatlar prin PNRR, componenta 10 – fondul local

Published

on

Duminica trecută în ședință de C.L. de îndată s-au aprobat hotărârile de consiliu pentru depunerea proiectelor, iar luni la prima oră de la deschiderea platformei PNRR, am încărcat mai multe proiecte deosebit de importante pentru orașul nostru. Valoarea totală a acestora este de 3,2 mil. euro, suma maximă ce poate fi accesată de un oraș.
Astfel, s-au depus următoarele proiecte:
🔹I 1.2 Sisteme inteligente de management :
-Dotarea cu mobilier urban inteligent (stații de călători, bănci și panouri de informare LED) -Achiziționarea a două softuri pentru înregistrarea digitală a documentelor în Primărie, respectiv pentru programarea online la SPCLEP și pentru audiențe.
🔹I.1.3. Puncte de reîncărcare vehicule electrice (6 puncte).
🔹 I.1.4. Piste de biciclete.
Două piste de biciclete care vor face legătura cu Poarta Alba și Valul lui Traian.
🔹 I.2 Construcția de locuințe nZEB plus pentru tineri: (Construcția a două imobile P+E+M pentru tineri)
🔹 I. 3. Reabilitarea moderată a Școlii Gen. A. V. Rădulescu (1milion de euro) și a Școlii gen. din Siminoc.

Continue Reading

Administratie/politica

Primăria Mangalia continuă lucrările pentru pregătirea sezonului estival

Published

on

În această perioadă, angajaţii DGUSUP intervin cu lucrări specifice atât în oraş, cât şi în staţiuni. Pentru ca turiștii să fie primiți în cele mai bune condiții, echipele de întreținere a domeniului public pun la punct ultimele detalii.

În Neptun, au fost executate lucrări de reabilitare a spaţiilor verzi, prin montarea sistemelor de irigaţii automatizate, în zone precum: strada Gării, Bazar Prichindel, zona Lacuri Neptun, Hotel Doina. Alte sisteme de irigaţii automatizate au fost puse în funcţiune pe străzile Trandafirilor, Steaguri, Crinului şi s-a intervenit la reamenajarea spaţiilor verzi. Totodată, s-a igienizat solul de vegetația crescută și alte reziduuri aruncate la întâmplare, s-au plantat flori şi plante perene. De asemenea, au început campaniile de dezinsecție aeriană, cu delarvizare pe luciul apelor, în stațiuni și oraș.

„În ultimii ani, ne-am preocupat să investim în infrastructura din stațiuni, să atragem investitori și să îmbunătățim aspectul acestora pentru a avea o afluență turistică tot mai ridicată. Mă bucur să constat că eforturile noastre au fost înțelese și sunt susținute de tot mai mulți hotelieri. Pe această cale, mulțumesc investitorilor care ne-au ajutat să înființăm un loc de joacă pentru copiii din Neptun”, declară CRISTIAN RADU, primarul municipiului Mangalia

Edilul a mai explicat că implementarea regulamentului agenţilor economici din staţiuni va avea ca efect practicarea unor activități de comerţ civilizat, care va creşte nivelul turismului, în zona noastră de litoral.

sursa foto: mangalia.ro

Continue Reading

Administratie/politica

Două familii din Cumpăna, beneficiarele a două apartamente ANL

Published

on

Astăzi, 20.05.2022, ora 11.00, a avut loc repartiția a două locuințe tip ANL (un apartament cu 2 camere și un apartament cu 3 camere), către doi titulari ai cererilor de repartizare a unor astfel de locuințe, ce figurează în lista privind ordinea de prioritate în soluționarea cererilor, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Cumpăna nr. 77 din data de 19.04.2022.
Astfel, începând de astăzi încă două familii beneficiază de un acoperiș deasupra capului și de un trai în siguranță.

Continue Reading

Administratie/politica

5 proiecte, în valoare totală de 3 milioane de euro, pentru orașul Năvodari, prin PNRR

Published

on

Prin accesarea fondurilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vor fi reabilitate 4 clădiri publice: Grădinița Nr.3, Creșa nr.20, Cămin nou liceu și Primăria Năvodari.
De asemenea, va fi implementat un proiect pentru extinderea și modernizarea sistemului de supraveghere video al orașului Năvodari (inclusiv cu recunoaștere facială și detectare în trafic a mașinilor, alerte automate pentru agresiuni sau evenimente antisociale în spațiul public, precum și achiziția de mobilier urban inteligent).
Valoare totală: peste 3 milioane de euro, suma maximă ce poate fi accesată de un oraș.
”Nu ne vom opri aici! Am pregătit și alte proiecte pe Fondul de Mediu, tot legate de clădiri publice în orașul nostru. Din punctul meu de vedere, în viitorul apropiat vom avea o înfățișare cu mult mai modernă a întregului oraș”, a transmis primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222