Connect with us

Actualitate

Un elev din Medgidia impresionează România | Ideea sclipitoare a proiectului său le-a atras atenţia chiar şi americanilor de la NASA

Published

on

Theodor Furtună este elev în clasa a XI-a la Liceul Nicolae Bălcescu din Medgidia. Ideea pe care a avut-o ar putea reprezenta o soluţie eficientă şi  viabilă pentru salvarea parcurilor din România. Un proiect care a stârnit curiozitatea americanilor, care l-au invitat pe adolescentul constănţean să participe la „Olimpiada Geniilor”.

Theodor va merge, aşadar, în Statele Unite, unde va participa la două dintre cele mai importante concursuri ale planetei. Iar compania în care se va afla va fi una cât se poate de selectă. Alţi 29 de elevi geniali de pe mapamond vor avea şansa să îşi susţină proiectele.

“Am întocmit un plan de afaceri prin care propun să vând 100.000 de magneţi şi să obţin tot atâtea semnături printr-un proiect legislativ, prin care aş vrea să dau o lege prin care să se interzică defrişările în România. Şansa pe care o am să merg în Statele Unite este o realizare foarte importantă pentru mine, sunt foarte mândru de ceea ce am reuşit să realizez şi sper să reuşesc şi pe viitor să realizez astfel de proiecte.”, declară THEODOR FURTUNĂ, elev al Liceului Nicolae Bălcescu

Colegii şi profesorii lui Theodor au numai cuvinte de laudă la adresa lui, ţinând cont că elevul cu o minte sclipitoare se alătură astfel altor genii care fac cinste României peste hotare.

„Noi avem în liceu copii foarte buni, elevi care participă frecvent la concursuri şi olimpiade şcolare şi avem şi multe proiecte Erasmus+. Se poate spune că Theodor este un copil ca oricare altul din liceul nostru, nu este singurul care a obţinut astfel de rezultate, însă anul acesta este singurul care a obţinut calificarea la „Olimpiada Geniilor”, care este un concurs destinat elevilor cu abilităţi în diferite domenii.”, declară MARIUS FURTUNĂ, director Liceul Nicolae Bălcescu

Deşi, odată cu expediţia în SUA va avea ocazia să viziteze şi cele mai prestigioase universităţi de pe continentul american, precum MIT, Harvard sau Princeton, elevul constănţean recunoaşte că îşi doreşte să îşi continue studiile în România şi să contureze şi alte astfel de proiecte benefice pentru ţara noastră.

Actualitate

O nouă misiune NATO pentru militarii din Forțele Navale

Published

on

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” se va integra în Gruparea Navală Permanentă NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), care va opera în Marea Neagră, în perioada 29 octombrie – 18 noiembrie. Nava militară românească a plecat miercuri, 28 octombrie, din portul militar Constanța și urmează să participe la misiuni de asigurare a securității colective a NATO, pe flancul estic al Alianței.

Gruparea navală NATO din care face parte dragorul „Lupu Dinescu” este condusă de nava de sprijin logistic „Aliakmon” (Grecia) și mai are în compunere vânătoarele de mine „Alghero” (Italia), „Duero” și „Orion” (Spania). Misiunile grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră vizează creșterea gradului de interoperabilitate între forțele navale participante, în domeniul luptei contra minelor marine. Navele au planificate escale în porturile Burgas (Bulgaria) și Kherson (Ucraina), dar vor participa și la exercițiul multinațional MCM „Poseidon 20”, organizat de partenerii bulgari.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și are la bord un echipaj format din 72 de militari.

 

Continue Reading

Actualitate

Avantajele și vulnerabilitățile tehnologiei 5G

Published

on

Navy League of the United States – Consiliul România, împreună cu președintele regiunii Europa al US Navy League, Teodor Patrichi, organizează vineri, 30 octombrie 2020, evenimentul „5G – Avantaje și Vulnerabilități”. Evenimentul se va desfășura în curtea hotelului Picadilly, din Mamaia, începând cu ora 10:00.

,,Cea de-a cincea generație de comunicații celulare fără fir, 5G, continuă să se dezvolte în 2020 cu peste 105 rețele desfășurate în întreaga lume. Asigurarea rezilienței rețelelor 5G este esențială pentru societatea noastră, deoarece această tehnologie nu va avea doar un impact asupra comunicațiilor digitale, ci și asupra sectoarelor critice precum energia, transportul, serviciile bancare și sănătatea, precum și asupra sistemelor de control industrial. Rețelele 5G vor transporta informații sensibile și vor sprijini sistemele de siguranță care vor ajunge să se bazeze pe ele.

Actorii de pe piață sunt în mare parte responsabili pentru implementarea sigură a 5G. Munca colectivă și implementarea coordonată a măsurilor adecvate sunt fundamentale pentru a se asigura că întreprinderile și cetățenii din UE pot utiliza pe deplin toate avantajele noii tehnologii într-un mod sigur.

Atunci când rețelele 5G sunt cuplate cu software nou, cum ar fi serviciile de inteligență artificială și hardware nou, cum ar fi roboți și drone, posibilitățile pentru generarea de venituri noi se vor extinde și mai mult. Serviciile 5G vor spori o varietate de cazuri de utilizare a orașelor inteligente, inclusiv educație, asistență medicală și energie.”, se precizează într-un comunicat de presă semnat de Teodor Patrichi, președintele regiunii Europa al US Navy League.

Conferința 5G acoperă, în cadrul celor două sesiuni, rolul în creștere al comunicațiilor fără fir, impactul 5G și modul în care va evolua în următorul deceniu.

 

Continue Reading

Actualitate

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța atenționează

Published

on

Din cauza condițiilor de ceață din cursul dimineții, accesul pe rampele din complexul de sporturi extreme Gravity Park, administrat de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, este interzis. Măsura va fi valabilă până când condițiile vor permite desfășurarea sporturilor extreme în interiorul complexului.

Precizăm că, potrivit regulamentului de funcționare al Gravity Park, accesul sportivilor pe rampele umede nu este permis. RAEDPP Constanța mulțumește constănțenilor pentru înțelegere.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta