Connect with us

Actualitate

“Ultimul mohican” din vechea echipă a HCM-ului se retrage

Published

on

Final de carieră pentru „ultimul mohican” din echipa HCM-ului! Căpitanul formaţiei constănţene şi-a anunţat retragerea din activitatea sportivă, însă este decis să continue alături de clubul de la malul mării în calitate de vicepreşedinte.

După două decenii petrecute alături de echipa constănţeană, unul dintre cei mai emblematici jucători din handbalul masculin românesc a decis să pună punct carierei sportive. Vizibil emoţionat, Laurenţiu Toma a declarat că a fost nevoit să ia această decizie în urma unor analize medicale ce l-au convins că nu va mai putea juca la acelaşi nivel la cei 38 de ani ai săi.

“Cum orice poveste are un sfârşit, v-am chemat la această conferinţă ca să vă transmit că şi cariera mea de sportiv s-a încheiat, am decis să mă retrag. Vă spun cu durere, fiindcă s-au împlinit 20 de ani de carieră, 20 de ani într-un singur oraş, la un singur club.”, declară LAURENŢIU TOMA, HC Dobrogea Sud

“Vă spun sincer, pentru mine este o zi tristă şi cred că odată cu anunţul făcut de Tomiţă de a se retrage din activitatea sportivă, eu zic că astăzi se încheie cu adevărat frumoasa istorie a ceea ce a însemnat HCM Constanţa.”, declară NURHAN ALI, manager general HC Dobrogea Sud

Odată cu anunţul făcut, Tomiţă, aşa cum este alintat de suporterii constănţeni, şi-a amintit cu nostalgie cele mai frumoase momente din cariera sa impresionantă.

“Când am eliminat Jugovic Kac din cupele europene, atunci a fost un moment frumos, deosebit, ne-am dat seama că avem valoare, avem putere şi că suntem un grup puternic şi frumos şi eu zic că toate au plecat din acel moment şi au urmat şi celelalte momente frumoase cu victorii împotriva Barcelonei, împotriva celor de la Montpellier, Pick Szeged şi alte echipe bune şi puternice.”, declară LAURENŢIU TOMA, HC Dobrogea Sud

Laurenţiu Toma a declarat, de asemenea, că va continua activitatea în cadrul clubului şi, cel mai probabil, va ocupa funcţia de vicepreşedinte al echipei. Totodată, în perioada următoare se va discuta şi despre organizarea unui meci de retragere pentru Laurenţiu Toma, dar şi pentru bunul său prieten George Buricea, un alt veteran al clubului, ce s-a retras din activitate la finalul sezonului.

Actualitate

DGAS organizează cursuri pentru îngrijirea bătrânilor la domiciliu

Published

on

Începând  din 15 octombrie Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, în cadrul proiectului „SSM@160 – Servicii sociale și socio-medicale pentru persoanele vârstnice din municipiul Constanța”, va organiza gratuit sesiuni de formare profesională în ocupația de „Îngrijitor bătrâni la domiciliu”, pentru  32 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
Cursul va avea o durată de pregătire de 360 de ore, iar după susținerea examenului, se va elibera un certificat de calificare recunoscut la nivel naţional/european, emis de Ministerul Educației şi Ministerul Muncii şi Protecției Sociale şi un supliment descriptiv la certificatul de calificare (supliment ce cuprinde compețentele dobândite în urma cursului).
După absolvirea programului de formare profesională, celor 32 de persoane calificate li se va acorda  o subvenție în valoare de 1.800 de lei/persoană și vor fi angajate în cadrul DGAS Constanța pe perioada determinată, în funcția de îngrijitor bătrâni la domiciliu.
Cursul va include un modul de dezvoltare durabilă, egalitate de șanse și participare civică, pentru a facilita contactul cursanților cu activitatea de acordare a serviciilor la domiciliul persoanelor vârstnice.

Continue Reading

Actualitate

Invitație la Teatru

Published

on

În această săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski invită publicul constănțean la operă. Melomanii vor putea urmări „Tosca” de G. Puccini. Regia artistică este semnată de GHEORGHE BĂRBULESCU, iar scenografia de ŞERBAN JIANU.

„Tosca” îl va avea ca dirijor pe MATEI POP din Cluj Napoca, în timp ce maestru cor va fi ADRIAN STANACHE.

De asemenea, soliști vor fi NICOLETA ARDELEAN, RĂZVAN SĂRARU, CĂTĂLIN ȚOROPOC – București, CONSTANTIN ACSINTE, LAURENȚIU SEVERIN, MĂDĂLIN BĂLDĂU, IULIAN BRATU, ADRIAN PÎRLEA, MIHAELA IONESCU.

Spectacolul „Tosca” va avea loc sâmbătă, 25 septembrie 2021, începând cu ora 19, în Sala Teatrului.

Biletele se pot achiziționa doar de la Agenția Teatrului.

Regulament, info spectatori în contextul COVID-19, info bilete și Agenție pe www.tnobconstanta.ro/bilete

Continue Reading

Actualitate

25 septembrie, „Noaptea Bibliotecii”

Published

on

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” sărbătoreşte „Noaptea Bibliotecii” în data de 25 septembrie. Și în acest sens instituția organizează o serie de evenimente pentru toate vârstele. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 16, pe platforma din fața instituției de cultură, după care urmează un atelier de jocuri și improvizații pentru adolescenți, un puzzle wine sheff, respectiv o reconstituire a unei imagini a unui raft de bibliotecă, ateliere de legare de carte pentru copii. De la ora 19, va avea loc un escape room inedit, un concurs de cunoștinţe, intuiție și îndemânare, intitulat „Cu cărțile pe urmele noastre”.

Pentru copii, între orele 16 și 17 se poate face o călătorie prin jurul lumii, cu ajutorul căreia vor descoperi țările, prin intermediul obiectivelor turistice, mâncăruri tradiționale, costume naționale, capitale, steaguri.

Pentru adolescenți, între orele 17 și 21 se pot face alte puzzle-uri, iar pentru cei mici, multe alte ateliere de decupaje, o expoziție de audiobook-uri.

De asemenea, constănțenii vor putea lua parte la expoziția Reginei Maria, vor participa la o expoziție cu noutăți pentru copii și mămici. Totodată, aceștia se vor putea întâlni cu scriitorul Ovidiu Dunăreanu şi vor putea lua parte la teatrul de umbre „Scufiţa informatică”, la lansarea cărţii scriitoarei Veronica Iani şi multe altele.

Continue Reading

Actualitate

Atenție șoferi! Se fac lucrări de reparații pe Autostrada A2

Published

on

Se reiau lucrările de reparații pe Autostrada A2, București – Fundulea, între km 31+500 și km 36 +150, sensul Constanța – București. Acestea au ca termen de finalizare data de 30 noiembrie 2021.

Astfel, în acest interval se vor institui restricții de circulație, prin devierea totală a traficului rutier de pe Calea II pe Calea I, cu reducerea vitezei la 60 km/h și închiderea parțială a nodului rutier de la km 35+547 ce face accesul la și de la localitățile Fundulea și Nana de pe sensul Constanța – București.

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222