Connect with us

Actualitate

UK Connect, opţiunea studenţilor

Published

on

Tot mai mulţi tineri părăsesc ţara în căutarea unui trai mai bun peste hotare. Marea Britanie este de departe opţiunea pe care tot mai mulţi tineri o aleg pentru a-şi continua studiile. Motivele sunt simple însă principalul criteriu este oferta educaţională. Specializările sunt mult mai bine definite decât în România iar studenţii se pot pregăti în domenii de actualitate. În sprijinul acestora, compania UK Connect Training a organizat un târg educaţional, având ca obiect de activitate recrutarea şi consilierea tinerilor care optează pentru studiu în Marea Britanie.

Mădălina a terminat facultatea de jurnalism însă şi-a dat seama că nu este tocmai ceea ce îşi doreşte să facă în viitor. Iar posibilitatea de a studia la o universitate în Marea Britanie, pare să fie cea mai bună alegere.

“Aleg Marea Britanie pentru că sunt mai multe posibilităţi decât la noi în ţară. Am consultat toate broşurile disponibile online. Pentru mine personal, Nord Hampton sau Northumbria ar fi cele mai bune posibilităţi. Sunt amplasate în centrul Londrei, sunt mai uşor de accesat ca şi criterii de admitere şi pentru ceea ce vreau eu să fac pe viitor sunt cea mai bună alegere.”, ne-a mărturisit Mădălina Alexandra Horeţu.

Francesca vrea şi ea să aplice la o universitate în Anglia. Părinţii deţin o firmă iar tânăra vrea să se ocupe de afacerea familiei.

“O diplomă din afară este altfel privită, inclusiv în România. La noi nu este business management. Aici este doar management. Asta vreau să fac. Ţinând cont că tata are o afacere, vreau şi eu să o iau pe urmele lui. “, a declarat tânăra.

Cele mai căutate domenii în care vor să studieze tinerii români sunt: economic – financiar, IT şi inginerie, dar şi relaţiile internaţionale şi studiile politice. Tinerii primesc de la statul britanic 12.000 de lire sterline pe an ca să se poată întreţine şi sunt ajutaţi chiar să îşi găsească o locuinţă pe durata şcolii.

“Noi lucrăm cu câteva universităţi şi oferim diplome de licenţă şi de masterat. Rolul meu este să călătoresc atât în Marea Britanie cât şi în Europa şi să le explic potenţialilor studenţi ce oportunităţi au dacă vin în Marea Britanie, cum este să trăiască, să lucreze acolo. Aşadar, astăzi sunt aici ca sa îi întâlnesc pe studenţii care vor să vină în Marea Britanie.”, a declarat unul dintre organizatorii evenimentului, Tim Morgan.

Potrivit statisticilor, anual peste 5000 de tineri aleg să studieze peste hotare în defavoarea ţării noastre.

Actualitate

Horia Constantinescu: „Am decis să mă retrag din PPU-SL”

Published

on

Horia Constantinescu și-a dat demisia din Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). Acesta menționa faptul că „alianța Horia Constantinescu – PPU-SL a fost un pact încheiat punctual în vederea susținerii unei liste de consilieri locali, în Consiliul Local Municipal Constanța, obiectiv nerealizat, motiv pentru care am încetat activitatea politică din PPU-SL”.

Totodată Horia Constantinescu speră ca proiectul legislativ privind măsurile de încurajare a producătorilor români, să primească în continuare susținerea partidului din care a făcut parte.

Comisarul CJPC nu se va implica în alegerile parlamentare și va rămâne „acasă”, la Constanța acolo unde va continua împreună cu Asociația eTrezirea toate proiectele începute,  precum reabilitarea Parcului Palatului Copiilor, dar și noi inițiative.

Tot Horia Constantinescu, menționează în comunicatul de presă faptul că după alegerile locale din 27 septembrie, și-a reluat activitatea de la nivelul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, unde deține funcția de comisar șef adjunct.

Continue Reading

Actualitate

S-a deschis sezonul scoicilor

Published

on

Pe litoral  s-a încheiat sezonul estival și s-a deschis sezonul la scoici. Gătite la ceaun, la foc, direct pe malul mării. Delicatesele sunt de departe preferatele românilor, care vin la Constanța special pentru ele chiar și toamna sau iarna, iar dacă și  vremea este frumoasă, atunci cu siguranță o porție de scoici preparată la ceaun direct pe nisip și servită la doar câțiva pași de mare este o adevarată încântare pentru papile gustative ale gurmanzilor.

Cătălin s-a pregatit cum se cuvine. Și a mutat bucătăria restaurantului direct pe plajă. A adus lemne, le-a dat foc, a pus proţapul și ceaunul, iar când primii vizitatori au început să apară, a dat drumul la spectacol.

N-ai cum să reziști unui asemenea spectacol culinar fără să ți se facă poftă. Practic e imposibil să faci față aromelor mediteraneene care ies din ceaunul uriaș, care fierbe la foc domol. Midiile sunt un preparat aparent sofisticat, însă în realitate foarte ușor de gătit. Un răsfăț culinar de care te poți bucura rapid, pentru că nu durează mult până sunt gata.

Ideea bucătarului din nordul stațiunii Mamaia pare să aibă succes la clienți. Vremea a fost și ea frumoasă și cum fructele de mare n-au colesterol, se asortează perfect cu ideea de mișcare în aer liber. Preparatul a fost oferit din partea casei tuturor clienților aflați în acel moment pe terasa localului din Mamaia.

Meteorologii aduc și ei vești bune. La mijlocul săptămânii revin temperaturile de început de vară, iar în weekendul următor vom avea chiar și 22 de grade celsius. Adică o vreme ideală pentru o escapadă pe litoral și o cură de fructe de mare.

Continue Reading

Actualitate

Pompierul artist de la ISU Dobrogea

Published

on

Cine s-ar fi gândit că sensibilitatea se poate împleti perfect cu forța și lupta pentru viață? Romulus Pascaru, un pompier constănțean ne arată că acest lucru este posibil. Cele mai marcante experințe prin care a trecut le-a transformat, în timp, în artă: poezii, cântece, picturi și sculpturi. Romulus lucrează pe echipajul SMURD, dar și pe autospeciala de descarcerare, în cadrul ISU „Dobrogea”.

Romulus Pascaru are 40 de ani și este pompier din 2005. A trecut prin multe experiențe neplăcute, a văzut lucruri care cu greu pot fi suportate. Iar multe dintre tragediile care i-au trecut prin față le-a transformat în…artă. Moartea unui coleg l-a făcut să compună versurile acestei melodii Muzica, spune Romulus, îl ajută să își exprime bucuria, dar și tristețea și durerea.

Stările care îl încearcă nu le transpune numai în muzică. Pompierul constănțean mai scrie și poezii, pictează și sculptează. Versurile poeziei „Îngeri cu aripi de tablă”  au fost scrise în 2005, după primul eveniment tragic la care Romulus a luat parte și care l-a marcat. Iar de accidentul de acum 15 ani și de poezie, se leagă foarte strâns și pictura cu același nume. Din copilărie a fost atras de partea artistică. În clasa a 2-a, învățătoarea lui l-a îndemnat să scrie, impresionată fiind de o compunere de-a elevului Pascaru. Apoi au urmat picturile și sculpturile.

În ani, a strâns zeci de lucrări, fie că vorbim despre picturi sau sculpturi. ”Ana lui Manole” sau cea dedicată soției sale – sunt doar câteva dintre operele de artă cu care se mândrește. Colegii lui Romulus sunt mândri de colegul lui . Unii îl știu doar de câteva luni, alții însa sunt o a doua familie pentru el.

Pe lângă artă și familie, Romulus își dedică viața și meseriei de pompier. Lucrează atât pe echipajul SMURD, cât și pe autospeciala de descarcerare.

Romulus Pascaru își realizează creațiile acasă, alături de familie. Căminul său arată ca un adevărat atelier, unde se găsesc picturi sau sculpturi care mai de care mai impresionante. Romulus are trei copii și i-ar plăcea ca măcar unul să îi calce pe urme.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta