Connect with us

Actualitate

Trei zile de muzică, distracţie şi voie bună, la Ovidiu

Published

on

Festivalului cântecului popular ,,Elena Roizen”, deschide seria evenimentelor culturale din Zilele Oraşului Ovidiu. Iubitorii acestui gen muzical sunt aşteptaţi astăzi, de la ora 16:00, în parcul de pe faleza lacului Siutghiol, unde vor susţine recitaluri Ion Amititeloaie şi Ştefania Narenji. Ziua de astăzi, se va încheia cu a 3-a ediţie a festivalului de muzică folk, care va începe la ora 20:00. Pe scena de pe lac, vor evolua artişti consacraţi precum: Mircea Vintilă. Emeric Imre, Daniel Iancu, Lari Marinescu, Silviu Covaci şi Vivi Petcu.

Sâmbătă, 29 iunie, sărbătoarea oraşului începe cu prima ediţie a  Festivalului de Dansuri Tradiţionale din Dobrogea. Îşi vor etala măiestria în arta dansului, ansamblurile celor 11 etnii dobrogene: Dobrogeanca (dobrogeni, Ovidiu), Nuferii Albi (ruşi-lipoveni, Jurilovca), Elpis (comunitatea elenă, Constanţa), Delikanllilar (turci, U.D.T.R. Constanţa), Armonia (germani, Oituz), Nairi (comunitatea armeană, Constanţa), Armânamea (aromâni, Ovidiu), Qanara (tătari, Ovidiu), Sfitilina (bulgari, Vişina), Balkaneros (rromi, Ovidiu), Altona (meglenoromâni, Cerna).

Tot sâmbătă, de la ora 20:00, cei mai talentaţi copii ai oraşului Ovidiu se vor întrece în momente artistice, în cadrul unui show inedit, ELEVII AU TALENT, prezentat de Liviu Vârciu, Părinţi, bunici, rude şi prieteni sunt aşteptaţi să-i susţină. Seara se va încheia cu un concert susţinut de Stefania&Speak

Sărbătoarea maraton, de la Ovidiu, se va sfârşi duminică, 30 iunie, cu un concert susţinut de: La Familia, Randi, Ţandărica&Stelu Enache, Narcotic Sound şi Hari Gromoşteanu. După concert, care va începe la ora 19:00, spectatorii prezenţi pe faleza lacului Siutghiol se vor bucura de un show spectaculos cu lasere şi artificii.

Actualitate

Constanța, ne mobilizăm?

Published

on

Teatrul de Stat Constanța are nevoie de click-urile constănţenilor pentru ,,votul publicului”.

Instituţia de cultură are două nominalizări pentru premiile UNITER la categoriile DEBUT (Irisz Kovacs pentru regia spectacolului 8 TAȚI) și CEL MAI BUN SPECTACOL DE TEATRU TV/TELEPLAY (spectacolul ZIUA Z, regia Bobi Pricop).

Pentru a susţine teatrul de la malul mării, puteţi vota aici până luni, 4 iulie, la ora 19:00. Fiecare persoană are dreptul la un singur vot ce va fi identificat prin IP.

Gala Premiilor UNITER, a XXX-a ediţie, se va desfăşura luni, 4 iulie, de la ora 21:00, la Palatul Culturii Bistriţa. Evenimentul va fi transmis:

  • în direct pe TVR1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi Radio România Cultural;
  • online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro şi pe pagina de facebook a UNITER

 

 

Continue Reading

Actualitate

Tineri prinși de jandarmi cu substanțe halucinogene

Published

on

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanţa au depistat doi tineri turiști de 19 de ani care aveau asupra lor substanțe interzise.
Echipajul de jandarmi aflat în misiunea de menținere a ordinii şi siguranţei publice în Vama Veche, la momentul trecerii pe lângă doi tineri turiști au observant că aceștia au început să se precipite și să grăbească pasul, drept pentru care au trecut la legitimarea lor. În urma discuțiilor purtate, jandarmii au aflat că tinerii aveau asupra lor substanțe care prezintă suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise si un dispozitiv de tocat substanța vegetala, tip grinder.
Jandarmii grupării au întocmit tinerilor actele de sesizare, iar bunurile găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Continue Reading

Actualitate

Universitatea Ovidius, grad de încredere ridicat, din partea ARACIS

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a primit, joi, 30.06.2022, certificarea calificativului „Grad de încredere ridicat” din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), în urma parcurgerii procesului de evaluare instituțională, a declarat rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.
Evaluarea instituțională externă a măsurat implementarea mecanismelor instituționale privind activitatea educațională și de cercetare și, totodată, a reconfirmat prestigiul și recunoașterea de care se bucură instituția.
Rezultatul este expresia eforturilor depuse de către întreaga comunitate UOC, calificativul obținut recent reprezentând cea mai înaltă certificare pe care o poate primi o instituție de profil și este o dovadă a îndeplinirii standardelor de calitate academică și, în egală măsură, a aprecierii și a încrederii publice de care se bucură UOC în ecosistemul educațional universitar.

Continue Reading

Actualitate

În jumătate de oră s-a epuizat bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Published

on

Bugetul de 10 milioane de lei alocat celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat într-o jumătate de oră de la lansare!
Solicitanții persoane fizice au generat 24.014 de vouchere, astfel:
 13.978 vouchere pentru laptopuri;
 10.036 vouchere pentru tablete.
Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 0️⃣5️⃣.0️⃣7️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ și publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222