Connect with us

Administratie/politica

Trei buzoieni au fost premiaţi pentru propunerile transmise primarului prin platforma online buzaucityreport.ro

Published

on

Pentru a rezolva cât mai repede problemele buzoienilor, începând din 31 iulie 2018, Primăria Municipiului Buzău a pus la dispoziția cetățenilor platforma online buzaucityreport.ro .

Pe această adresă pot fi transmise nonstop propuneri și sesizări, iar răspunsurile la orice mesaj sunt date numai de mine, exclusiv.

Mă bucur să vă informez că acest site are deja 1400 de vizitatori unici și am răspuns până acum la 1210 propuneri și sesizări.

Au fost accesate toate cele 9 domenii:

Pentru a încuraja această activitate permanentă, la propunerea unui utilizator, voi premia 3 buzoieni care au venit cu propuneri, pe care le-am și aplicat sau le vom aplica:

  1. Nume utilizator – Vlad ( pentru_ Regulament afișat la locurile de joacă; Plata biletului TransBus prin SMS; Camere video la locurile de joacă)
  2. Nume utilizator – George St (pentru_Sensuri unice în Dorobanți 2)
  3. Nume utilizator – Dobre Cătălin (pentru_Accesul liber pentru elevi în curțile școlilor)

Premiile vor consta în cărţi și alte tipărituri despre Buzăul de ieri și de azi.

Sursa https://stiridebuzau.ro/actualitate/trei-buzoieni-premiati-pentru-propunerile-transmise-primarului-prin-platforma-online-buzaucityreport-ro-2002.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriDeBuzau+%28Stiri+De+Buzau%29

Administratie/politica

Crește valoarea tichetelor RESPECT!

Published

on

Vești bune pentru beneficiarii programului RESPECT. Începând cu anul viitor, aceștia vor primi 8 tranșe a câte 75 de lei fiecare. Majorarea vine în completarea sistemului asigurărilor sociale de stat pentru a preîntâmpina riscul de excluziune socială a persoanelor defavorizate, mai ales că, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în perioada 2019 – 2023, indicele prețurilor de consum a cunoscut o creștere de 36,64%, salariul minim pe economie a crescut cu 48% și punctul de pensie, cu 24%. 

Aleșii locali au aprobat propunerea primarului Constanței, Vergil Chițac, de a majora tichetele valorice acordate în cadrul Programului „RESPECT” pentru anul 2024. Este vorba despre creșterea valorii tranșei de la 50 de lei cât este în prezent la 75 de lei.

Primarul spune că la decizia de a crește valoarea tichetului social s-a avut în vedere faptul că, potrivit Institutului Național de Statistică în perioada 2019 – 2023 indicele prețurilor de consum a cunoscut o creștere de 36,64% și că s-au majorat salariul minim pe economie și punctul de pensie.

Pot beneficia de Programul „RESPECT” persoanele care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 2.024 lei; persoanele fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani; persoanele cu handicap grav sau accentuat; persoanele care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza                    Legii nr. 416/2001; persoanele care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal; alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) -e) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință (în baza unei anchete sociale).

Administrația anunță că se pot depune în continuare cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în Programul „RESPECT” pentru anul 2024 conform Hotărârii nr. 322/30.09.2021 privind modificarea și completarea HCL nr. 24/2016 privind aprobarea Programului „RESPECT.

Înscrierea în Program se face pe baza unei cereri tip, o copie după buletin sau carte de identitate valabile, care poartă mențiunea “conform cu originalul” și documentele prevăzute în cerere la codul de venit corespunzător, după caz.

Totodată, cererile și documentele necesare se pot depune prin Poșta Română la adresa din str. Duiliu Zamfirescu nr. 4 – punctul de lucru al D.G.A.S. Constanța, dar și fizic la Punctele de lucru D.G.A.S, în intervalul de lucru Luni – Vineri, între orele: 10:00 – 16:00. Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în Programul „RESPECT” 2024, pot fi descărcate de pe site-ul instituției www.dgas-ct.ro sau se pot ridica de la punctele de lucru:

– Clubul de pensionari din strada Duiliu Zamfirescu nr. 4;

– Clubul de pensionari din strada Zorelelor nr. 69Bis;

– Clubul de pensionari din șos. Mangaliei, nr. 86A;

– Pavilion de vară Poarta 6 – Parc Poarta 6;

– Pavilion de vară Teatrul de Stat – Parc Teatru Oleg Danovski;

– Pavilion de vară Tomis II – Parc Tomis II;

– Pavilion de vară Casa de Cultură – Parc Casa de Cultură.

Pentru depunerile online, se va pune la dispoziție o platformă de lucru a D.G.A.S. Constanța, la o dată pe care Primăria o va anunța ulterior.

Continue Reading

Administratie/politica

Bogdan Huțucă, Președintele PNL Constanța: „Partidul Național Liberal a relansat Institutul de Studii Populare”

Published

on

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Bogdan Huțucă, Președintele PNL Constanța, anunță că partidul a relansat Institutul de Studii Populare, un instrument necesar în interiorul partidului

„Într-o Românie în care populismul barbar și extremist încearcă să distragă atenția de la ceea ce înseamnă cu adevărat tradiția, creștinismul și democrația, PNL are obligația de a aduce în prim-plan idei valoroase, prin care a reușit să fie speranța românilor mai bine de 145 ani. Un partid care a câștigat independență, a unit românii, dar a și modernizat instituțiile democratice ale statului, a dezvoltat infrastructura publică, are obligația de continua misiunea națională, dar și creștină, sub blazonul liberalismului.

Institutul de Studii Populare este un instrument necesar în interiorul partidului, care ar putea fi o punte de legătură, o platformă de dezbateri, de dialog, unde vor putea fi generate idei pentru a întări cele mai importante curente din PNL: liberalismul clasic, conservatorismul și creștin-democrația.

Acest cadru instituțional, instrument de lucru, este binevenit, mai ales că astăzi, unii încearcă să confiște tradiția prin care PNL s-a afirmat de-a lungul istoriei. Cataloghez evenimentul de relansare a institutului drept unul în care voci critice din spațiul public- Sever Voinescu, Baconschi, Papahagi- au pledat într-o manieră deschisă, critică, dar în același timp, combatantă, în favoarea dreptei autentice românești”, a scris pe pagina sa de socializare, Bogdan Huțucă.

Continue Reading

Administratie/politica

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța: “Prezentul ne aparține, iar viitorul acestei țări stă în unitatea și solidaritatea noastră

Published

on

An de an, recunoaștem și celebrăm momentele definitorii din istoria noastră ce au influențat demnitatea și progresul României.

Evenimente precum Mica Unire din 1859, revenirea Dobrogei la țara mamă în 1878 sau Marea Unire de la Alba Iulia din 1918 au fost pietre de temelie în parcursul nostru național, modelând România așa cum o cunoaștem astăzi. În astfel de momente, am fost crescuți și învățați să ne bucurăm, să sărbătorim și să le aducem omagii celor care s-au sacrificat în lupte și au depășit, cu o voință de neclintit, obstacolele aflate în calea libertății și suveranității naționale.

România este astăzi datorită lor. Despre România și forma inedită pe care granițele sale o conturează, învață copiii noștri la școală. Despre România bogată și frumoasă ne vorbesc străinii în documentare și cărți. Întrebarea e ce facem noi pentru România?! Cum ne implicăm fiecare în construirea și promovarea acestei țări minunate?!

Avem datoria de a încerca măcar, să pășim pe urmele adânci ale strămoșilor noștri, să le urmăm exemplul și să ne gândim cum putem să #construim, #împreună, un #viitor mai bun.

În final, lecția de istorie o cunoaștem cu toții, iar trecutul îl sărbătorim an de an. Ceea ce nu trebuie să uităm este că prezentul ne aparține, iar viitorul acestei țări stă în #unitatea și #solidaritatea noastră.

 

La mulți ani, #România!

La mulți ani, #români!

La mulți ani, #dobrogeni!

 

#MihaiLupu #CJC #constanta #imipasa

Continue Reading

Administratie/politica

Liderul consilierilor locali PSD, Costin Răsăuțeanu, mesaj de 1 decembrie: ”Să avem curajul de a spera și de a întinde o mână de ajutor, mereu cu inima curată”

Published

on

Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor locali PSD, mesaj de 1 Decembrie!
”De 1 Decembrie să fim cu inima la înaintare, să ne amintim de românii frați din trecut care au scris unirea și ne au lăsat moștenire o țară. 🇹🇩
Să o ținem demnă și în pace, să fim mereu în credință și iubire, să avem curajul de a spera și de a întinde o mână de ajutor, mereu cu inima curată.🙏♥️
La mulți ani, România!
La mulți ani, români!”, a scris Costin Răsăuțeanu pe facebook.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222