Connect with us

Sanatate

Tratament împotriva cancerului 100% gratuit în Centrul de radioterapie MedEuropa Constanța

Published

on

Centrul de radioterapie MedEuropa din Constanța oferă bolnavilor de cancer consultații și tratamente prin radioterapie în mod gratuit, cu decontare prin Casa de Asigurări de Sănătate. Unitatea medicală pune la dispoziția pacienților o echipă de specialiști formată din radioterapeuți, fizicieni medicali și asistenți cu experiență în tratarea pacientului oncologic, coordonată de Dr. Cora Gache, medic primar radioterapeut și din care mai fac parte Dr. Alexandra Zlate, Dr. Cosmin Safta, Dr. Corina Ionescu și Dr. Stepan Emanuel Vasile, medici specialiști radioterapie.

În mod similar celor trei centre MedEuropa din țară – deschise la BucureștiOradea și Brașov – în unitatea medicală din Constanța se utilizează tehnologii de iradiere de ultimă generație, mai exact acceleratoare liniare Elekta Infinity. Acestea permit tehnici moderne ca IMRT/VMAT, pentru tratamentul cancerului. În clinica MedEuropa din Constanța se poate efectua atât radioterapie cu intenție curativă, cât și cu scop paliativ, în regim de spitalizare de zi.

Radioterapia este o metodă de tratament care utilizează radiațiile ionizante în terapia tumorilor maligne. Asemănător chirurgiei, radioterapia este un tratament locoregional (se tratează tumora și ganglionii limfatici din vecinătatea acesteia), scopul ei fiind de a evita apariția recidivelor bolii (creșterea controlului local al bolii canceroase). Datorită tehnologiei de care dispune și a unei echipe experimentate, tratamentele oferite în cadrul MedEuropa Constanța sunt de înaltă calitate și precizie. Acestea respectă două deziderate de bază ale tratamentului prin iradiere: doză cât mai mare aplicată volumului tumoral, cu o protecție maximă a țesuturilor sănătoase.

În cadrul comisiei oncologice („Tumor Board”), formată din medicii implicați în rezolvarea cu succes a unui caz oncologic, în funcție de indicație: oncolog medical, chirurg specializat în diferite localizări ale cancerului, radioterapeut, anatomopatolog, precum și alți profesioniști din specialități conexe, echipa MedEuropa asigură discutarea și analiza situației fiecărui pacient, oferind confort și certitudine în luarea deciziei. „Misiunea MedEuropa este de a reda sănătatea pacienților și de a le ameliora suferința. Folosim tehnologie de ultimă generație și ne bazăm pe experiența unei echipe valoroase. Modernizarea tehnologică în radioterapie îmbunătățește rezultatele clinice deoarece există o adaptare individuală a iradierii, crește șansele de vindecare prin doze mai mari și precis administrate, se îmbunătățește calitatea vieții pacientului prin evitarea iradierii cu doze mari a organelor sănătoase. Scopul nostru este să oferim un act medical adecvat, precis și echilibrat, aproape de casă, într-o atmosferă primitoare.”, afirmă Dr. Bogdan Angheloiu, director general MedEuropa.

Un pacient se poate adresa centrului pentru o programare încă din momentul în care există suspiciunea de cancer, în baza investigațiilor și consultațiilor de specialitate indicate, respectiv oferite de medicul de familie și/sau de medicul specialist. Diagnosticul de certitudine este obținut, cu câteva excepții, prin buletinul histopatologic. Documentele medicale sunt analizate în cadrul unei consultații inițiale, pas care poate fi urmat, la nevoie, de alte investigații. În cazul în care dosarul medical este complet, cazul este discutat în tumor board și pacientul este informat cu privire la tratamentul indicat de specialiștii MedEuropa. Decizia finală aparține pacientului, care beneficiază de întreg suportul și de toate informațiile necesare, din partea echipei MedEuropa.

Centrul de radioterapie MedEuropa din Constanța este situat pe Strada Ștefăniță Vodă, nr. 30, iar programările se pot efectua printr-un apel la Call Center-ul MedEuropa – 021 9971, unde puteți selecta MedEuropa Constanța.

Actualitate

Screening GRATUIT pentru a preveni cancerul mamar, la Spitalul Orășenesc Hârșova

Published

on

Potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală, cancerul mamar este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancer întâlnite la femei, reprezentând principala cauză de deces prin cancer la femeile europene. Diagnosticat la timp, acesta poate fi tratat cu succes în majoritatea cazurilor.
Din acest motiv, conducerea Spitalului Orășenesc Hârșova a lucrat neîncetat la implementarea unor soluții eficiente de screening, de care să poată beneficia toate femeile de pe raza județului Constanța, indiferent de venit sau statut social.
Astfel, vă informăm cu deosebită mândrie că Spitalul Orășenesc Hârșova a intrat în rețeaua de screening a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași, care implementează Proiectul „ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, cod SMIS 136664.
În cadrul acestui proiect, Spitalul Orășenesc Hârșova devine singurul spital din județul Constanța care permite femeilor să facă screening GRATUIT pentru a preveni cancerul mamar. Pacienții se vor prezenta doar cu buletinul, neavând nevoie de card de sănătate. Programul se adresează tuturor femeilor din județul Constanța cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani.
Mamografiile din cadrul proiectului ONCOFEM se vor realiza pe un mamograf 2D, în baza unei programări prealabile, la numărul de telefon 0768/510.731, de luni până vineri, între orele 09.00 și 15.00 📞

Continue Reading

Sanatate

DSP anunță! Pacienții nu trebuie să plătească testul anti –Covid 19 la internarea într-o unitate sanitară.

Published

on

Prof. univ. dr. Alexandru RAFILA, ministrul Sănătății a aprobat un Ordin de ministru privind unele măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
Conform documentului, în vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare.
Costurile activității de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii.
Managerii unităților sanitare publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienților în unitățile sanitare publice, precum și accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2.
Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităților sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Continue Reading

Actualitate

Un nou proiect pentru sănătatea năvodărenilor

Published

on

Primăria Năvodari demarează amenajarea și dotarea unui nou cabinet medical pentru specialitatea Obstetrică-Ginecologie, la Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari.

,,Mulțumesc Rompetrol pentru susținerea proiectelor, mulțumesc Spitalului Județean și Consiliului Județean Constanța pentru eforturile depuse în a dezvolta Centrul de Sănătate Năvodari. Împreună facem echipă bună pentru sănătatea orașului nostru!“, transmite primarul Florin Chelaru.

În perioada următoare, se fac toate demersurile necesare pentru avizarea noii specialități medicale și modificarea structurii Centrului de Sănătate Năvodari. Totodată, se definitivează formalitățile pentru punerea în funcțiune a aparatului de radiologie de ultimă generație și a echipamentelor de analize medicale achiziționate de Rompetrol pentru unitatea medicală de la Năvodari.

Continue Reading

Actualitate

Consultaţii gratuite pentru 12 specialităţi, la Medical Cermed. Programează-te acum!

Published

on

În luna septembrie, pacienții Clinicii Cermed pot beneficia de servicii medicale (consultație, diagnostic și plan de tratament) decontate prin CAS, la 12 specialități medicale:

 • Chirurgie vasculară;
 • Diabet zaharat;
 • Endocrinologie;
 • Medicină internă;
 • Nefrologie;
 • Neurologie;
 • Obstetrică – Ginecologie;
 • Oftalmologie;
 • Ortopedie;
 • Psihiatrie;
 • Medicină fizică de reabilitare ( Fizioterapie și Kinetoterapie );
 • Reumatologie.

Toate consultațiile gratuite se fac în baza următoarelor documente:

 • biletul de trimitere de la medicul de familie (este valabil 30 de zile din momentul emiterii lui);
 • cardul național de asigurări de sănătate sau adeverința de asigurat.

Mai multe informaţii se pot obţine la numerele de telefon 0241 663 332 şi 0721 122 347. Pentru programări sunaţi la 0341 992.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222