Connect with us

Actualitate

Totul despre antreprenoriat şi reuşita în afaceri

Published

on

Universitatea “Ovidius” din Constanţa, gazda primei ediţii a Conferinţei Române de Antreprenoriat şi Inovare. Evenimentul a reunit în oraşul de la malul mării zeci de studenţi ai universităţii, dar şi antreprenori de seamă din ţara noastră, care le-au vorbit tinerilor despre reuşita şi succesul în afaceri.

Perseverenţă, determinare şi curaj. Sunt calităţi definitorii ce ar trebui deprinse încă din anii studenţiei pentru viitorii antreprenori de succes din ţara noastră. Asta au avut şansa să afle studenţii Universităţii “Ovidius”, care au luat parte la Conferinţa Română de Antreprenoriat şi Inovare.

“Este, de fapt, vârful unei preocupări mai vechi în care universitatea noastră s-a orientat ca şi alte universităţi din perspectiva că universităţile româneşti trebuie să se reseteze pe componenta antreprenorială. Pentru că numai astfel vor duce la dezvoltarea viitoare a educaţiei.”, declară prof. univ. dr. SORIN RUGINĂ, rectorul Universităţii „Ovidius” Constanţa

“Dacă stăm să ne uităm bine în lumea de azi, cei care produc inovaţie, cei care produc dezvoltare, cei care produc progres sunt antreprenorii, astfel antreprenoriatul este o abilitate pe care noi ca oameni o avem în sânge, dar pe care o descoperim doar dacă suntem într-un fel sau altul ajutaţi, stimulaţi şi puşi într-un context potrivit să-l descoperim.”, declară COSTIN SORICI, preşedinte Asociaţia pentru Educaţie Antreprenorială

Antreprenori de succes din ţara noastră, oameni de afaceri ce au izbutit în România, toţi aceştia le-au povestit tinerilor despre provocările şi reuşitele notabile în mediul de afaceri.

“În momentul în care alegi să devii antreprenor, fie pentru că te inspiră cineva, fie pentru că ai un mentor, fie pentru că ai văzut că se poate să porneşti un business de la zero, trebuie să nu îţi fie teamă de eşec. Nu trebuie să ne mai gândim la ce se întâmplă în jurul nostru şi să acţionăm efectiv aşa cum credem noi.”, declară CRISTINA CHIRIAC, preşedinte C.O.N.A.F.

Notorietatea acestui eveniment a fost consemnată şi de prezenţa ambasadorului Statelor Unite în România.

“Universitatea „Ovidius” este un lider al învăţământului universitar, un pilon important în dezvoltarea programelor educaţionale ce ţin de inovaţie şi antreprenoriat, astfel că astăzi tragem câteva concluzii despre tot ce s-a realizat până acum şi ce putem face în viitor.”, declară HANS G. KLEMM, Ambasadorul SUA în România

Totodată, antreprenorii de seamă au tras un semnal de alarmă în privinţa unei situaţii stringente cu care se confruntă ţara noastră.

“Cea mai mare problemă pe care noi, antreprenorii, o resimţim este aceea a forţei de muncă. Forţa de muncă ce nu se mai găseşte sau forţa de muncă ce este necalificată, forţa de muncă ce alege să plece în străinătate în loc să rămână în România.”, completează CRISTINA CHIRIAC, preşedinte C.O.N.A.F.

Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că România este prima ţară din Uniunea Europeană din punct de vedere al intenţiilor antreprenoriale. Nu mai puţin de 27% dintre români au declarat că vor să pornească la drum pe cont propriu.

Actualitate

Constanța, ne mobilizăm?

Published

on

Teatrul de Stat Constanța are nevoie de click-urile constănţenilor pentru ,,votul publicului”.

Instituţia de cultură are două nominalizări pentru premiile UNITER la categoriile DEBUT (Irisz Kovacs pentru regia spectacolului 8 TAȚI) și CEL MAI BUN SPECTACOL DE TEATRU TV/TELEPLAY (spectacolul ZIUA Z, regia Bobi Pricop).

Pentru a susţine teatrul de la malul mării, puteţi vota aici până luni, 4 iulie, la ora 19:00. Fiecare persoană are dreptul la un singur vot ce va fi identificat prin IP.

Gala Premiilor UNITER, a XXX-a ediţie, se va desfăşura luni, 4 iulie, de la ora 21:00, la Palatul Culturii Bistriţa. Evenimentul va fi transmis:

  • în direct pe TVR1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi Radio România Cultural;
  • online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro şi pe pagina de facebook a UNITER

 

 

Continue Reading

Actualitate

Tineri prinși de jandarmi cu substanțe halucinogene

Published

on

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanţa au depistat doi tineri turiști de 19 de ani care aveau asupra lor substanțe interzise.
Echipajul de jandarmi aflat în misiunea de menținere a ordinii şi siguranţei publice în Vama Veche, la momentul trecerii pe lângă doi tineri turiști au observant că aceștia au început să se precipite și să grăbească pasul, drept pentru care au trecut la legitimarea lor. În urma discuțiilor purtate, jandarmii au aflat că tinerii aveau asupra lor substanțe care prezintă suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise si un dispozitiv de tocat substanța vegetala, tip grinder.
Jandarmii grupării au întocmit tinerilor actele de sesizare, iar bunurile găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Continue Reading

Actualitate

Universitatea Ovidius, grad de încredere ridicat, din partea ARACIS

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a primit, joi, 30.06.2022, certificarea calificativului „Grad de încredere ridicat” din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), în urma parcurgerii procesului de evaluare instituțională, a declarat rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.
Evaluarea instituțională externă a măsurat implementarea mecanismelor instituționale privind activitatea educațională și de cercetare și, totodată, a reconfirmat prestigiul și recunoașterea de care se bucură instituția.
Rezultatul este expresia eforturilor depuse de către întreaga comunitate UOC, calificativul obținut recent reprezentând cea mai înaltă certificare pe care o poate primi o instituție de profil și este o dovadă a îndeplinirii standardelor de calitate academică și, în egală măsură, a aprecierii și a încrederii publice de care se bucură UOC în ecosistemul educațional universitar.

Continue Reading

Actualitate

În jumătate de oră s-a epuizat bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Published

on

Bugetul de 10 milioane de lei alocat celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat într-o jumătate de oră de la lansare!
Solicitanții persoane fizice au generat 24.014 de vouchere, astfel:
 13.978 vouchere pentru laptopuri;
 10.036 vouchere pentru tablete.
Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 0️⃣5️⃣.0️⃣7️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ și publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222