Connect with us

Actualitate

Totul despre antreprenoriat şi reuşita în afaceri

Published

on

Universitatea “Ovidius” din Constanţa, gazda primei ediţii a Conferinţei Române de Antreprenoriat şi Inovare. Evenimentul a reunit în oraşul de la malul mării zeci de studenţi ai universităţii, dar şi antreprenori de seamă din ţara noastră, care le-au vorbit tinerilor despre reuşita şi succesul în afaceri.

Perseverenţă, determinare şi curaj. Sunt calităţi definitorii ce ar trebui deprinse încă din anii studenţiei pentru viitorii antreprenori de succes din ţara noastră. Asta au avut şansa să afle studenţii Universităţii “Ovidius”, care au luat parte la Conferinţa Română de Antreprenoriat şi Inovare.

“Este, de fapt, vârful unei preocupări mai vechi în care universitatea noastră s-a orientat ca şi alte universităţi din perspectiva că universităţile româneşti trebuie să se reseteze pe componenta antreprenorială. Pentru că numai astfel vor duce la dezvoltarea viitoare a educaţiei.”, declară prof. univ. dr. SORIN RUGINĂ, rectorul Universităţii „Ovidius” Constanţa

“Dacă stăm să ne uităm bine în lumea de azi, cei care produc inovaţie, cei care produc dezvoltare, cei care produc progres sunt antreprenorii, astfel antreprenoriatul este o abilitate pe care noi ca oameni o avem în sânge, dar pe care o descoperim doar dacă suntem într-un fel sau altul ajutaţi, stimulaţi şi puşi într-un context potrivit să-l descoperim.”, declară COSTIN SORICI, preşedinte Asociaţia pentru Educaţie Antreprenorială

Antreprenori de succes din ţara noastră, oameni de afaceri ce au izbutit în România, toţi aceştia le-au povestit tinerilor despre provocările şi reuşitele notabile în mediul de afaceri.

“În momentul în care alegi să devii antreprenor, fie pentru că te inspiră cineva, fie pentru că ai un mentor, fie pentru că ai văzut că se poate să porneşti un business de la zero, trebuie să nu îţi fie teamă de eşec. Nu trebuie să ne mai gândim la ce se întâmplă în jurul nostru şi să acţionăm efectiv aşa cum credem noi.”, declară CRISTINA CHIRIAC, preşedinte C.O.N.A.F.

Notorietatea acestui eveniment a fost consemnată şi de prezenţa ambasadorului Statelor Unite în România.

“Universitatea „Ovidius” este un lider al învăţământului universitar, un pilon important în dezvoltarea programelor educaţionale ce ţin de inovaţie şi antreprenoriat, astfel că astăzi tragem câteva concluzii despre tot ce s-a realizat până acum şi ce putem face în viitor.”, declară HANS G. KLEMM, Ambasadorul SUA în România

Totodată, antreprenorii de seamă au tras un semnal de alarmă în privinţa unei situaţii stringente cu care se confruntă ţara noastră.

“Cea mai mare problemă pe care noi, antreprenorii, o resimţim este aceea a forţei de muncă. Forţa de muncă ce nu se mai găseşte sau forţa de muncă ce este necalificată, forţa de muncă ce alege să plece în străinătate în loc să rămână în România.”, completează CRISTINA CHIRIAC, preşedinte C.O.N.A.F.

Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că România este prima ţară din Uniunea Europeană din punct de vedere al intenţiilor antreprenoriale. Nu mai puţin de 27% dintre români au declarat că vor să pornească la drum pe cont propriu.

Actualitate

O nouă ediție „Constanța Coffee Break”

Published

on

O nouă ediție „Constanța Coffee Break” îi așteaptă pe constănțeni și în acest weekend. De la ediție la ediție, organizatorii adaugă noi elemente pentru ca distracția să ajungă la superlativ, dar și pentru a crea combinația perfectă pentru relaxare. Sportul, muzica și dansul vor oferi noi experiențe unice pentru constănțeni și turiști. „Constanța Coffee Break” se desfășoară de sâmbătă, de la ora 08:00 și până duminică la ora 23:00, iar bulevardul Tomis se transformă într-un spațiu special: zonă de promenadă, arenă de sport și ring de dans.

Sâmbătă seara, de la ora 19:30, Fanfara „Muzica Apelor” va colora armonios zona cu cei peste 20 de instrumentiști ce vor îmbina în mod plăcut solemnitatea marșurilor militare cu elemente din folclorul românesc, muzică ușoară, dar și valsuri și arii celebre din repertoriul național și international. Distracția  va continua în compania elevilor de la secția dans sportiv din cadrul Liceul cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru” din Constanța.  În a doua zi a „Constanța Coffee Break”, duminică, de la ora 20:00, constănțenii vor descoperi frumusețea dansului tradițional, iar numeroase ansambluri de copii îi vor încânta pe participanți. Ansambluri precum „Flori Dobrogene”, „Izvorașul Dobrogean”  vor participa la evenimentul de weekend.  400 de volume, un spațiu pentru lectură special amenajat și multe surprize îi așteaptă vizitatori la festivalul „Constanța citește” care se desfășoară în Parcul Arheologic.

De asemenea, și în acest sfârșit de săptămână, iubitorii de sport vor avea liber la distracție. Atât sâmbătă, cât și duminică, începând cu ora 18:00, va fi open court pentru cei care doresc să joace baschet și badminton.

Continue Reading

Actualitate

Se igienizează spațiile verzi

Published

on

Se igienizează spațiile verzi din municipiul Constanța, care în aceste zile beneficiază de o îngrjirire corectă și corespunzătoare. Echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice împreună cu cele ale firmelor prestatoare și beneficiarii venitului minim garantat cosesc, greblează, plivesc și prășesc florile și trandafirii, udă suprafețele verzi sau tund gardul viu. S-a acționat până acum în parcul Tăbăcărie, pe faleza Cazinoului, în stațiunea Mamaia, dar și pe mai multe străzi și bulevarde din oraș: Tomis, Al. Lăpușneanu, Mamaia, Cișmelei, Adamclisi sau Suceava.

O atenție deosebită s-a acordat și arborilor. De asemenea se elimină ramurile bătrâne, uscate, rupte accidental sau atacate de carii ale copacilor din parcul Tăbăcărie și de pe faleza Cazinoului pentru a evita astfel prăbușirea lor.

Arborii din curțile și din preajma unităților de învățământ au fost toaletați deja, iar acum se centralizează și se verifică situațiile similare de pe întreg cuprinsul orașului, stabilind care sunt prioritățile în acest sens.

Continue Reading

Actualitate

„Din mers imunizarea este mai simplă”

Published

on

În weekendul ce urmează un nou eveniment de imunizare a populației va avea loc la malul mării. Campania de vaccinare drive-through se desfășoară în perioada  6-8 august în parcarea City Park Mall.

În intervalul  orar 12-20, în cadrul punctului de vaccinare din parcarea centrului comercial se va desfășura campania de drive-through cu serurile Pfizer și Johnson and Johnson.

Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta, indiferent de localitatea de domiciliu, fără programare, prezentând documente de identitate valabile (carte de identitate sau pașaport). Așadar, vineri, sâmbătă și duminică între orele 12:00 -20:00, constănțenii și turiștii sunt așteptați să se imunizeze.

Continue Reading

Actualitate

In Memoriam Octavian Dumitru Unc

Published

on

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, organizează vineri, 6 august, în Aula Bibliotecii, de la ora 17:00, lansarea volumului de poezie Drumuri de ieri, al regretatului chirurg Octavian Dumitru Unc, apărut la editura Ex Ponto după dispariţia acestuia.

Medicul Dumitru Octavian Unc, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, și-a descoperit târziu vocaţia poetică, suficient însă pentru câteva volume de poezie care au reținut atenția și care exprimă un profund atașament față de spațiul dobrogean.

Volumul Drumuri de ieri este alcătuit din poeme de dragoste inedite, pe care autorul nu a apucat să le publice, postfațând o operă care nu se măsoară în ani, ci în momente privilegiate conţinute în fiecare poezie. Cartea va fi prezentată de Corina Apostoleanu și poetul Sorin Roșca.

Prezentarea va fi urmată de un recital din poezia lui Octavian Dumitru Unc, susţinut de actorul Geo Dobre, și de un moment muzical oferit de Ștefan Petrescu (vioară), Niculai Vararu-Maradin (pian) și Alexandru Chiriac (bariton).

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222