Connect with us

Actualitate

Totul despre antreprenoriat şi reuşita în afaceri

Published

on

Universitatea “Ovidius” din Constanţa, gazda primei ediţii a Conferinţei Române de Antreprenoriat şi Inovare. Evenimentul a reunit în oraşul de la malul mării zeci de studenţi ai universităţii, dar şi antreprenori de seamă din ţara noastră, care le-au vorbit tinerilor despre reuşita şi succesul în afaceri.

Perseverenţă, determinare şi curaj. Sunt calităţi definitorii ce ar trebui deprinse încă din anii studenţiei pentru viitorii antreprenori de succes din ţara noastră. Asta au avut şansa să afle studenţii Universităţii “Ovidius”, care au luat parte la Conferinţa Română de Antreprenoriat şi Inovare.

“Este, de fapt, vârful unei preocupări mai vechi în care universitatea noastră s-a orientat ca şi alte universităţi din perspectiva că universităţile româneşti trebuie să se reseteze pe componenta antreprenorială. Pentru că numai astfel vor duce la dezvoltarea viitoare a educaţiei.”, declară prof. univ. dr. SORIN RUGINĂ, rectorul Universităţii „Ovidius” Constanţa

“Dacă stăm să ne uităm bine în lumea de azi, cei care produc inovaţie, cei care produc dezvoltare, cei care produc progres sunt antreprenorii, astfel antreprenoriatul este o abilitate pe care noi ca oameni o avem în sânge, dar pe care o descoperim doar dacă suntem într-un fel sau altul ajutaţi, stimulaţi şi puşi într-un context potrivit să-l descoperim.”, declară COSTIN SORICI, preşedinte Asociaţia pentru Educaţie Antreprenorială

Antreprenori de succes din ţara noastră, oameni de afaceri ce au izbutit în România, toţi aceştia le-au povestit tinerilor despre provocările şi reuşitele notabile în mediul de afaceri.

“În momentul în care alegi să devii antreprenor, fie pentru că te inspiră cineva, fie pentru că ai un mentor, fie pentru că ai văzut că se poate să porneşti un business de la zero, trebuie să nu îţi fie teamă de eşec. Nu trebuie să ne mai gândim la ce se întâmplă în jurul nostru şi să acţionăm efectiv aşa cum credem noi.”, declară CRISTINA CHIRIAC, preşedinte C.O.N.A.F.

Notorietatea acestui eveniment a fost consemnată şi de prezenţa ambasadorului Statelor Unite în România.

“Universitatea „Ovidius” este un lider al învăţământului universitar, un pilon important în dezvoltarea programelor educaţionale ce ţin de inovaţie şi antreprenoriat, astfel că astăzi tragem câteva concluzii despre tot ce s-a realizat până acum şi ce putem face în viitor.”, declară HANS G. KLEMM, Ambasadorul SUA în România

Totodată, antreprenorii de seamă au tras un semnal de alarmă în privinţa unei situaţii stringente cu care se confruntă ţara noastră.

“Cea mai mare problemă pe care noi, antreprenorii, o resimţim este aceea a forţei de muncă. Forţa de muncă ce nu se mai găseşte sau forţa de muncă ce este necalificată, forţa de muncă ce alege să plece în străinătate în loc să rămână în România.”, completează CRISTINA CHIRIAC, preşedinte C.O.N.A.F.

Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că România este prima ţară din Uniunea Europeană din punct de vedere al intenţiilor antreprenoriale. Nu mai puţin de 27% dintre români au declarat că vor să pornească la drum pe cont propriu.

Actualitate

Tunel urban, lăsat în paragină

Published

on

Primul tunel urban construit în România a ajuns în paragină. Construcția, ridicată de către inginerul Anghel Saligny este  înconjurata de gunoaie și vegetație, iar în timp ce autoritățile din țările civilizate transformă astfel de obiective în spații neconvenționale, ale noastre le dau uitării. În urma cu trei ani a existat o tentativă de reabilitare a tunelului, însă aceasta nu s-a materializat nici până acum.

Tunelul de cale ferată, din zona Portului, este o adevarată comoară arhitecturală și inginerească, însă din păcate nu este apreciată la adevărata ei valoare. Povestea tunelului se leagă strâns de prima cale ferată care a fost făcută în Dobrogea și care lega Cernavodă de Constanța, inaugurată la jumătatea secolului al XIX-lea. Pentru una dintre ramificațiile căii ferate a fost nevoie de un tunel special pentru că malurile din zonă se surpau. Tunel care există și astăzi.

În ultimii ani tunelul și zona din jurul lui a fost lăsată în paragină. S-au adunat gunoaiele, vegetația a crescut, în zonă sunt scurgeri masive de ape pluviale, iar locul  a fost dat uitării. Cu toate acestea, specialiștii spun că nu este prea târziu ca autoritățile să reacționeze. Infrastructura nu a fost grav afectată, iar o reabilitare urgentă ar salva obiectivul de la pieire.

Autoritățile au încercat să salveze contrucția în 2012 când, proprietarii tunelului au efectuat o serie de lucrări. Au fost dirijate apele pluviale. S-a etanşat şi consolidat tunelul prin injecţii cu răşini poliuretanice bicomponente în zonele cu infiltraţii puternice. De asemenea, s-au efectuat lucrări de căptuşiri de zidărie prin betonare pentru stoparea fenomenului de degradare.

De atunci însă au trecut 9 ani, timp în care tunelul a fost lăsat din nou în paragină. Ar fi avut o tentativă de a salva construcția, însă nici până acum nu s-a materializat. Între timp, în țările civilizate din Europa, astfel de construcții nu doar că sunt reabilitate, dar primesc și alte destinații funcționale.

Specialiștii spun că pentru salvarea unui astfel de monument este nevoie ca autoritățile să își dea mâna cu mediul privat și foarte important în acest caz este finanțarea.

Continue Reading

Actualitate

Continuă instrucția pe mare, pe fluviu, în teren și în aer

Published

on

Navele maritime și fluviale, precum și alte structuri specializate ale Forțelor Navale Române sunt planificate, 24 de ore din 24, în servicii de luptă permanente, pentru a asigura securitatea țării noastre la granița maritimă și fluvială.

Echipajele care execută serviciul de luptă “Garda cu nave” au fost dislocate, pe mare și pe fluviul Dunărea, în perioada 20-21 ianuarie, în raioane din aria de responsabilitate, pentru a desfășura activități de monitorizare a traficului naval, conform procedurilor standard de operare.

Dragorul maritim “Locotenent Lupu Dinescu” a ieșit din portul Constanța și a executat misiuni de supraveghere a traficului maritim în raioanele din sudul litoralului românesc al Mării Negre, iar vedeta fluvială „Locotenent Aurel Cornățeanu” a plecat din portul militar Brăila și a navigat în amonte, pe fluviul Dunărea, până la km 240, pentru a desfășura acțiuni de consolidare a capacității operaționale a structurilor flotilei fluviale.

Sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Actualitate

Peste 12.000 de români au beneficiat de cursuri de formare profesională, în 2020

Published

on

Nu mai puțin de 12.086 persoane au participat, anul trecut, la programele de formare profesională organizate în centrele proprii şi regionale ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. 

Din totalul participanţilor, 7.281 au fost şomeri, 3.088 au fost persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie, 1.675 persoane nu au beneficiat de gratuitate, iar 22 de persoane au fost beneficiare de servicii gratuite din altă categorie decât şomerii.

Anul trecut, în cadrul ANOFM s-au organizat 487 de programe de formare profesională gratuite, dintre care 270 de programe de calificare/recalificare şi 217 programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare.

Din cei 7.281 de şomeri care au participat la cursurile de formare, 4.597 persoane, adică 63,14%, aveau studii profesionale, liceale sau postliceale, 1.477 de şomeri (20,28%) aveau studii primare şi gimnaziale, iar 1.207 persoane (16,58%) aveau studii superioare.

În ceea ce priveşte categoriile de vârstă, 1.475 de şomeri (20,26%) aveau sub 25 de ani, 1.393 de persoane (19,13%) între 25 şi 35 de ani, 1.887 de şomeri (25,92%) aveau între 35 şi 45 de ani, iar 2.526 de şomeri (34,69%) – peste 45 de ani.

sursa foto: ceccarbusiness.ro

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta