Connect with us

Uncategorized

Tort low-carb „Sticlă spartă”

Published

on

Pentru un tort de 10-12 porții

  • 1 plic de pudră pentru jeleu cu stevia
  • 500 ml apă
  • 1 litru de smântână dulce grasă (30-35% grăsime)
  • 25-30 g gelatină
  • 150 g îndulcitor
  • vanilie

Praful de jeleu se amestecă mai întâi cu 250 ml de apă fierbinte, până la dizolvare, apoi se mai adaugă 250 ml de apă rece și se mai amestecă un pic. Se toarnă lichidul în farfurii întinse, cu o înălțime de maxim 1 cm și se lasă la rece să se prindă.

După ce s-a prins bine, jeleul se taie cubulețe cu latura de circa 1 cm. Nu trebuie să iasă cuburi perfecte.

Smântâna se răcește foarte bine în prealabil (minim 12 ore la frigider). Se bate cu mixerul timp de vreo 4-5 minute, apoi se adaugă îndulcitorul și vanilia, și se mai bate vreo 2 minute.

Înainte de asta, se pune gelatina la hidratat cu câteva linguri de apă rece. După vreo 5-10 minute se topește în baie de apă sau la microunde la putere mică.

Pentru ca gelatina fierbinte să nu se coaguleze prea brusc în frișca rece, ea trebuie să fie adusă măcar la temperatura camerei. În acest scop, se adaugă un pic din frișca bătută în gelatină topită și se amestecă bine. Apoi, bătând cu mixerul, se încorporează gelatina topită în frișcă. Compoziția se va îngroșa un pic. Se adaugă cuburile de jeleu și se mai amestecă bine, pentru distribuirea lor uniformă.

O oală cu diametrul de 25 cm se tapetează pe interior cu folie alimentară. Dacă aveți formă de silicon, aceasta nu trebuie tapetată cu nimic. Se toarnă compoziția în oală/formă și se dă la rece pentru minim 6 ore.

Înainte de a o răsturna, puteți șterge exteriorul formei de silicon cu o cârpă înmuiată în apă fierbinte. În cazul oalei tapetate cu folie alimentară nu e nevoie. Tortul se răstoarnă pe un platou, se porționează și se poate servi imediat.

Se păstrează la rece, acoperit, timp de 2-3 zile.

Poftă bună!

Sursa: bucatarul

Uncategorized

UE recrutează specialiști în relații externe

Published

on

Oficiul European pentru Selecția Personalului (EPSO) informează că Uniunea Europeană recrutează specialiști (gradele AD 5 și AD 7) în domeniul relațiilor externe.

Atribuțiile principale ale personalului selectat vor fi:

  • promovarea și protejarea intereselor și a valorilor UE în relațiile sale cu țările terțe și cu organizațiile internaționale;
  • acordarea de sprijin în aplicarea politicii externe și de securitate comune (PESC) a Uniunii;
  • cooperarea cu serviciile diplomatice naționale din statele membre ale UE, precum și cu Consiliul UE și cu Comisia Europeană, pentru a asigura coerența între diferitele domenii ale acțiunii externe a Uniunii.

Condiţiile de participare la procesul de selecţie sunt:

  • cetățenie europeană;
  • cunoașterea temeinică a uneia dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE;
  • cunoașterea la un nivel satisfăcător a limbii engleze sau franceze;
  • pentru gradul AD 5, trebuie să fi absolvit studii universitare de cel puțin 3 ani, urmate de cel puțin 1 an de experiență profesională în domeniul relațiilor externe;
  • pentru gradul AD 7, trebuie să fi absolvit studii universitare de cel puțin 3 ani, urmate de cel puțin 7 ani de experiență profesională în domeniul relațiilor externe sau să fi absolvit studii universitare de cel puțin 4 ani, urmate de cel puțin 6 ani de experiență profesională relevantă.

Persoanele selectate își vor desfășura activitatea în cadrul Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE).

Termenul limită pentru depunerea candidaturii este 13 octombrie 2020, ora 12:00 (după-amiaza), ora Bruxelles-ului.

Mai multe informații despre criteriile și procedura de selecție, precum și despre modalitatea de depunere a candidaturii găsiţi la adresa web : external-relations.eu-careers.eu.

 

 

Continue Reading

Uncategorized

Turismul aerian, pe avarii

Published

on

În plină pandemie şi criza generată de COVID aeroporturile româneşti se zbat să supravieţuiască. La mare, de exemplu, poţi judeca turismul şi după cursele aeriene. Mihail Kogălniceanu este un aeroport pustiu unde aterizează 3 avioane într-o săptămână. Situaţia este la fel peste tot. Traficul aerian de pasageri s-a prăbuşit de la începutul crizei. În aceste condiţii bulgarii au reuşit să ne ia faţa până  şi la acest capitol. Pe aeroportul din Varna sunt 10 zboruri zilnic iar la Burgas 21.

Avem o mare frumoasă cu plaje de lux, dar şi cu staţiuni încăpătoare. Avem şi un aeroport în Constanţa, pentru ca turiştii să ajungă mai uşor pe litoral. Pentru oricine, asta ar fi reţeta succesului în turism. Doar că în România, este fix pe dos. În cea mai aglomerată lună a anului, August, doar un avion aterizează pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Este o cursă de la Londra, o dată pe săptămână. Turişti cât să-numeri pe degetele de la o mână.

Şi din păcate situaţia este la fel pe mai toate aeroporturile din România. Criza provocată de pandemia de Covid a dus la disponibilizări în masă, rezilieri de contracte şi zboruri anulate pe bandă rulantă. Puţine au fost situaţiile în care s-au găsit soluţii de moment. Aşa se face că în primele şase luni ale anului numărul de pasageri a scăzut de la 10 milioane la doar 4. Numai în luna iulie scăderea a fost de 75 la sută. Per total anul acesta se aşteaptă la o scădere de aproximativ 60 la sută.

În aceste condiţii ajutoarele financiare oferite de către statul român aeroporturilor şi companiilor aeriene sunt aproape vitale pentru a putea depăşi această criză.

Reprezentanţii companiilor aeriene româneşti susţin că dacă situaţia nu se va înrăutăţi va exista o stabilizare şi atunci  putem vorbi despre o revenire pentru anul viitor. Asociaţia Internaţională de Transport aerian este însă mai pesimistă şi dă ca termen de revenire la nivelul înregistrat înainte de declanşarea crizei, anul 2024.

 

Continue Reading

Uncategorized

Autobuzul CiTy Tour, tras pe dreapta

Published

on

Traseele City Tour cu autobuzele etajate au fost suspendate în această dimineaţă, în Constanţa, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Potrivit reprezentanţilor CT Bus, autobuzele etajate vor reveni în trafic imediat ce vremea o va permite.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta