Connect with us

Uncategorized

Tort cu zmeură pentru Anul Nou

Published

on

Tortul este unul răcoros și pufos. Vi-l recomand cu drag pentru masa de Revelion, deoarece este foarte bun.

INGREDIENTE:

blat de tort cumpărat
Pentru cremă:
500 g mascarpone
500 g frișcă
600 g zmeură
cca 15 lingurițe de zahăr tos pentru  zmeură
cca 10 lingurițe de zahăr pudră pentru mascarpone
125 g cremă de brânză
10 g gelatină
1 fiolă esență Butter Vanilla – Dr Oetker
Mod de preparare: 
Batem frișca și după aceea se pune la frigider. Batem mascarpone cu crema de brânză și zahărul pudră, adăugăm și esența de vanilie. Amestecăm crema de mascarpone cu cca 2/3 din frișcă apoi împărțim crema în 2 părți din care una să fie ceva mai multă (vom folosi din ea și la îmbrăcatul tortului).
Dacă vreți, puteți pune ceva mai mult zahăr. După aceea se pune la frigider.
Între timp, punem zmeura într-o crăticioară pe foc cu zahărul (opriți 6-7 bucăți de zmeură pentru ornat).
În funcție de cât de dulce vreți să iasă, mai adăugați zahăr în plus față de cele 15 lingurițe.
Amestecați continuu până zmeura începe să își lase suc, apoi lăsați să fiarbă la foc  mic, amestecând din când în când cca 10-15 minute.
Scurgem sucul zmeurei rezultat prin fierbere și îl punem deoparte pentru una din creme. Restul dăm prin sită să obținem piureul de zmeură prin îndepărtarea sâmburilor. Punem gelatina la hidratat în cca 50 ml de apă .
Punem o foaie de blat pe un platou, punem inelul tăvii de tort în jurul ei și ne apucăm de creme.
Topim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj (nu o fierbem!). Cca 1/3 din gelatină o amestecăm cu crema de mascarpone (cea mai multă). Restul de gelatină amestecăm cu siropul de zmeură oprit mai devreme și adăugăm totul la crema de mascarpone mai puțină.
Punem crema de mascarpone peste primul blat ( nu toată, oprim cca 7-8 lingurițe pentru îmbrăcat tortul). Punem cel de-al doilea blat, apoi crema roz cu siropul de zmeură. Deasupra, cea de-a treia foaie de blat. Se pune  la frigider pentru minin 2 ore. Amestecăm apoi crema de mascarpone oprită (cele 7-8 lingurițe) cu frișca rămasă (vă amintiți că nu am pus toată frișca în crema de mascarpone…) și punem la frigider. După cele 2 ore,  îmbrăcăm tortul cu crema de mascarpone și frișca după care este gata de servit.
Petrecere frumoasă și un An Nou cu sănătate și multe bucurii!
Poftă bună!

Uncategorized

Published

on

Continue Reading

Cultura/Educatie

Concurs Naţional “ Patrimoniul cultural istoric şi natural-zestrea comunităţilor locale “

Published

on

Societatea de Ştiinţe Istorice din România organizează în această perioadă concursul naţional “ Patrimoniul cultural istoric şi natural-zestrea comunităţilor locale “. La această competiţie participă şi o echipă de la Liceul George Călinescu din Constanţa formată din Alexandra Anja Mogoşanu,  Viviana Andreea Nichifor, Fabian Cotan şi Carmen Nicoleta Gheţu , toţi clasa a 10-a. Ei sunt coordonaţi de profesorul Eugenia Crăciun.

Echipa liceului George Călinescu şi-au propus readucerea la lumină a Casei Alleon şi recunoaşterea contribuţiilor culturale și sociale aduse de către comunitatea evreiască din orașul Constanta , aceștia jucând un rol activ în dezvoltarea culturală și economică a orașului, respectând sugestiile și profitând de oportunitățile comunității urbane și politică oficială. De la sfârșitul secolului al XIX-lea până în jurul anului 1930, numărul comunității evreiești membrii au crescut – atât ca număr cât și ca putere economică. Deși activitatea comercială și bancară sunt în esență, imobilul nu trebuie trecut cu vederea, deoarece au lăsat numeroase urme în public și spațiul privat al orașului. Evreii au contribuit la constituirea fondului istoric al Constanței, astăzi, o serie de clădiri reprezentative au devenit monumente ale arhitectură. Este un fapt nefericit că actuala comunitate evreiască din Constanța are doar 59 de membri, care îi includea pe cei din Mangalia – mulți dintre ei fuseseră asimilați și doar câțiva pur evrei etnice.

În aceste condiții, problema protejării patrimoniului arhitectural , în special al Casei Alleon , construcție reprezentativă cartierului evreiesc , este o sarcină dincolo de influența actuală a comunității. Salvarea acestui patrimoniu arhitectural evreiesc, regăsit pe pământ dobrogean necesită programe interinstituționale extinse care pot identifica mijloacele tehnice și financiare.

 

Continue Reading

Uncategorized

Începând cu 17 mai, puteţi solicita debranşarea de la RADET

Published

on

În conformitate cu prevederile legale, deconectarea/debranșarea unui consumator de la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică se face numai în afara sezonului de furnizare a încălzirii. Din acest motiv, RADET Constanța a stabilit, pentru acest an, că cei interesaţi pot solicita deconectarea/debranșarea de la sistemul centralizat în perioada 17 mai – 10 septembrie 2021. În afara acestei perioade, nu se primesc solicitări.

Formularul tipizat va putoate fi descărcat de pe site-ul http://www.radet-constanta.ro, începând cu data de 17 mai 2021.

Solicitările de eliberare a avizului de deconectare/debranșare vor fi analizate și vor primi răspuns până la data la care se va începe furnizarea căldurii pentru sezonul rece 2021 – 2022.

 

Sursa: RADET Constanţa

Continue Reading

Uncategorized

#ComeToUpgradeYourCity – concurs de artă stradală, la malul mării

Published

on

Proiectul ,,Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022” își propune să transmită întregii comunități că tinerii de astăzi își doresc să se implice în viața orașului, sunt pasionați de tehnologie și frumos. Astfel, un prim proiect inaugurat este strâns legat de design și inovație.

„Conceptul propus de noi are la bază metode prin care tinerii pot să își lase amprenta asupra comunității şi orașului. Noi, echipa din acest program, ne-am propus să construim și să creăm context în care cei tineri să se poată exprima și, prin munca lor, să facă din Constanța un oraș mai frumos. Arta stradală este o metodă de exprimare foarte populară, îmbrățișată de tinerii din întreaga lume.”, susţine Ionuț Barbu, manager general al programului ,,Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022”.

Digul din Portul Turistic Tomis prinde, astfel culoare printr-o pictură murală de 50 metri lungime, semnată de artiști consacrați, precum Wanda Hutira, Maria Zurbagiu sau Cristian Moldovan.Tematica stabilită pentru lucrările de artă este ,,Human technology” și își dorește să sublinieze rolul vital pe care tehnologia îl joacă în viețile noastre.

În cadrul acestei galerii, este rezervat un spațiu și pentru tinerii artiști. Astfel, este lansat concursul  ,,#ComeToUpgradeYourCity – concurs de artă stradală”, ce se desfășoară în perioada 1 mai – 30 iunie 2021 și este dedicat pictorilor talentați cu vârsta de până în 25 ani.

Calendarulconcursului:

  • 1 mai – 1 iunie – înscrierea participanților;
  • 1 iunie – 14 iunie – evaluarea lucrărilor și jurizarea acestora;
  • 15 iunie – anunțarea câștigătorului;
  • 16-30 iunie – realizarea lucrării de către artist pe spațiul dedicat acestui concurs.

Căștigătorul va primi un premiu de 500 euro. Mai multe informații despre concurs sunt disponibile aici.

 

 

Sursa: Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022

 

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222