Connect with us

Actualitate

Topul surprinzător al oraşelor de vizitat în 2019

Published

on

Vă faceţi planuri de vacanţă pentru 2019? Atunci ar trebui să luaţi în considerare acest top, cel puţin surprinzător, al oraşelor ce merită vizitate anul viitor. Iar o parte din aceste destinaţii se regăsesc şi în ofertele agenţiilor de turism din Constanţa.

Pe primul loc în ierarhia acestor destinaţii se află Copenhaga, capitala Danemarcei. Surprinzător sau nu, aceasta a fost alegerea specialiştilor „Lonley Planet”, una dintre cele mai importante edituri specializate în ghiduri şi destinaţii turistice. Copenhaga iese în evidenţă datorită design-ului modern sau al celor 15 restaurante cu stele Michelin ce stau la dispoziţia turiştilor. Să nu uităm nici de inovatoarea pârtie de ski, construită pe o centrală electrică.

Surprinzător este şi locul doi în acest top, ocupat de un oraş din Asia. Shenzen, mai exact, care mai este cunoscut şi ca „Sillicon Valley al Chinei”. Specialiştii publicaţiei „Lonley Planet” au mizat pe faptul că, deşi este apropiat de renumitul Hong Kong, Shenzen este un oraş mult mai ieftin, dar în egală măsură, inovator. Cafenele inedite, diversitatea trupelor de muzică indie, dar şi un întreg district dedicat artelor sunt doar câteva dintre „punctele forte” ale oraşului chinez.

Ultima treaptă a podiumului destinaţiilor pentru 2019 este ocupată de viitoarea capitală europeană a tineretului, chiar în anul ce vine şi totodată capitală culturală europeană în 2021, alături de Timişoara. Aţi ghicit despre ce oraş este vorba? Ei bine, Novi Sad! La fel de suprinzător, probabil, pentru mulţi dintre cei pasionaţi de călătorii. Totuşi, localitatea de pe malul Dunării i-a impresionat pe experţii „Lonley Planet” datorită infrastructurii sale, mai ales că monumentele şi cultura celui de-am doilea oraş ca mărime din Serbia sunt în plină dezvoltare.

Iar dacă acest top 3 al destinaţiilor de vizitat în 2019 este destul de surprinzător, iată care sunt oraşele care completează acest clasament: Miami (Florida) din Statele Unite, apoi capitala Nepalului – Kathmandu, Ciudad de Mexico, capitala Senegalului – Dakar, metropola Seattle din SUA, Zadar din Croaţia şi, în cele din urmă, oraşul marocan Meknes.

sursa foto:
visitdenmark.com , wikipedia.org , novisad.travel

Actualitate

Moş Nicolae şi Moş Crăciun şi-au anunţat vizita la Cumpăna

Published

on

Moşii, Nicolae şi Crăciun, și-au umplut desăgile cu daruri și sunt pregătiți să ajungă în comuna Cumpăna, la toți cei 1769 de copii, școlari și preșcolari, dar şi la cei 35 de micuţi din creşa „Raza de Soare”.

 

,,Cei mai îndrăgiți bătrânei cu barba albă țin la respectarea tradiției și, deși pandemia i-a pus și pe ei în dificultate, au găsit sprijin, ca în fiecare an, la reprezentanții Primăriei și Consiliului Local Cumpăna, ai Liceului Tehnologic Nicolae Dumitrescu, dar și ai asociației Cumpăna Tinerilor, care îi vor ajuta să împartă cadourile tuturor copiilor. Cadourile vor ajunge la voi începând cu luna decembrie, luna darurilor și bucuriei.”, promite Mariana Gâju, primarul comunei.

 

Moș Nicolae și Moș Crăciun, vor fi întâmpinaţi cu luminițe de sărbători, ce vor îmbrăca festiv comuna.

Continue Reading

Actualitate

Asociația Constanța Restart demarează o campanie pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

Published

on

Ajutor pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Asociația Constanța Restart demarează zilele acestea o campanie de strângere de fonduri pentru achiziția materialelor de protecție necesare personalului medical de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

„Situația extremă de pe câmpul de luptă cu virusul ucigaș ne-a determinat să ne implicăm! Hai alături de #ConstantaRestart în campania de strângere de fonduri pentru achizitia de materiale de protecție (ochelari, masti FFP2, masti medicale, etc.) necesare personalului medical din Spitalul de boli infectioase Constanța. Campania se va desfasura timp de 3 zile si se va derula prin intermediul Asociatiei Constanta Restart. Personal voi comanda, plati, receptiona si preda aceste materiale catre Spital. Puteti face o donatie in contul Asociatiei Constanta Restart – CIF 39954970, IBAN: RO66BRDE140SV71978321400 deschis la BRD Constanta sau direct de pe site (cu cardul): https://constantarestart.ro/implica-te-si-tu// – veti mentiona “donatie covid”. Dacă ai fost pacient in Spitalul de boli infectioase ori dacă ai vazut lupta care se da, permenent, in Spital – te rog sa ne ajuti sa ajutam cadrele medicale. Dacă nu ai fost, sprijină efortul nostru de a proteja cadrele medicale. Iti multumim in numele lor”, menționează Cătălin Filișan, directorul Asociației Constanța Restart.

Fiecare constanțean, și nu numai, este invitat să doneze o sumă de bani, pentru a ajuta medicii constănțeni.

Continue Reading

Actualitate

15 decembrie – start în programul Rabla pentru Electrocasnice!

Published

on

Programul are un buget de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație, pentru cel puțin 100.000 de români.

,,Există o mare așteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu față de anul 2018. Toți ne ajutăm acasă de astfel de echipamente și ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou și modern, fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie. Din 15 decembrie, orice român își va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou.”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanțate prin AFM, patru produse care nu au existat în edițiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete.
Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente finanțate este:

  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase;
  • 300 de lei pentru tablete și mașini de spălat rufe;
  • 200 de lei pentru aspiratoare.

Pentru a obţine unul sau mai multe vouchere (pentru produse diferite), trebuie să vă înscrieţi online pe site-ul www.afm.ro, unde veţi completa datele personale și veţi bifa echipamentul/echipamentele pentru care doriţi finanțare. Imediat după acest proces, aplicația va emite un voucherul unic, pentru fiecare produs, cu o valabilitate de 15 zile.

Echipamentul vechi, care va fi predat comerciantului, trebuie să fie de același tip cu cel nou achiziționat, cu două excepții: pentru uscătoarele de rufe și pentru mașinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

În următoarea săptămână se va desfășura procesul de validare al comercianților înscrişi în program, iar lista cu aceştia va fi publicată pe site-ul AFM.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta