Connect with us

Diverse

Topul celor mai iuți ardei din lume

Published

on

Topul celor mai iuţi 10 ardei din lume, măsuraţi ca iuţeală pe scara Scoville:

10.Red Savina Habanero – Red Savina a fost măsurat la peste 577.000 unităţi Scoville şi a fost pana de curand, cel mai iute ardei din lume. Are o aroma fantastică şi se poate servi crud sau gătit.

9. Bhut Jolokia (Ghost Pepper). Bhut Jolokia este originar din India şi a fost măsurat la 1.041.427 unităţi Scoville. Este extrem de iute şi vă sfatuim să il folosiţi în cantităţi mici.

8. Alte 7 soiuri de ardei (7 Pod Red (gigant), Barrackpore, SR Strain, Primo, Jonah, Brain Strain, Yellow) cu o iuţeală între 1.000.000 – 1.300.000 SHU

7. Naga Viper (1.349.000 SHU). Acest gen extrem de rar este cultivat in Marea Britanie. O combinatie de diferite soiuri de ardei si ani de polenizare incrucisata au creat acest soi ardei super iute..

6. Trinidad Scorpion Butch T. Un test de laborator efectuat în martie 2015 a măsurat acest ardei la 1.463.700 unităţi Scoville şi a fost clasat oficial la acea vreme, ca fiind cel mai iute ardei din lume, detronând astfel recordul deţinut până atunci de Naga Bhut Jolokia.

5. 7 Pot Douglah este renumit în comunitatea ardeilor iuţi ca unul cu cea mai buna aromă (1.853.936 SHU).

4. 7 Pot Primo cu 1.900.000 SHU este uşor de deosebit, datorită cozii sale lungi şi subţiri. Numai datorită cozii, unii cultivatori de ardei au incercat să-l reproducă.

3. 7 Strain Brain se caracterizează prin aspectul său distinctiv, cu o piele ondulată sau cu un aspect care seamănă mult cu un creier uman. Iuţeala sa a fost stabilită la aprox. 1.900.000 SHU.

2. Trinidat Scorpion Moruga Blend (Moruga Scorpion) – Direct din adâncurile iadului, Moruga Scorpion este o specie rară de ardei, care a fost recent descoperită. Iuţeala sa de 2.006.231 SHU îl duce direct pe locul doi în lume.

1. Carolina Reaper. Cu o iuţime de 2.200.000 SHU confirmată de Guinness World Records la data de 19 Noiembrie 2015, ardeiul Carolina Reaper, descoperit de The PuckerButt Pepper Company (USA) devine astfel cel mai iute ardei din lume, devansând Moruga Scorpion, având un gust fructat, dulce, cu o uşoară aroma de ciocolată şi de scorţişoară.

Ardeiul, originar din America de Sud şi Centrală, necunoscut in Europa până în 1492, a fost adus de către Cristofor Columb, care se afla în cautarea piperului în Lumea Nouă. El a descoperit ardeii iuţi şi a observat că sunt “chiar mai iuţi decât piperul”.

Aceştia au fost numiţi „peppers” (în engleză), pornind de la faptul că aveau gust picant precum piperul; un gust aparte, iute, care nu se asemăna cu al altor alimente.

Culoarea şi iuţeala sunt date de prezenţa pigmentului numit capsaicina. Iuţeala ardeilor, nu provine, cum s-ar crede, numai din seminţe, ci, mai ales din pieliţa interioară de care sunt prinse acestea. Unele soiuri sunt lipsite total de iuţeală, altele fiind în schimb extrem de iuţi putând provoca alergii şi leziuni la nivelul ţesutului conjunctiv.

Sursa text: gustarte.ro

Diverse

Siluetă de invidiat, cu LPG Alliance

Published

on

În secolul vitezei, când avem tot mai puţin timp la dispoziţie pentru noi, dieta şi regimul alimentar pot fi date uitării. Pentru o siluetă de invidiat, specialiştii în frumuseţe de la Evelis Beauty Center ne recomandă tratamentul inovator cu LPG Alliance, aparatul cu cele mai bune rezultate în acest domeniu.

Tratamentul cu aparatul LPG acţionează extrem de eficient la suprafaţa ţesutului cutanat, declanşând astfel mult mai rapid procesul de ardere a grăsimilor. După numai câteva şedinţe, rezultatele vor fi vizibile, iar beneficiile sunt pe măsură.

LPG Alliance produce o adevărată revoluție în estetica corporală și facială, vizând atât remodelarea întregii siluete prin programe inteligente special concepute pentru slăbire, tonifiere, resculptare, cât și pentru rejuvenarea pielii prin stimularea sintezei naturale de colagen, elastină și acid hialuronic.

Continue Reading

Diverse

Târgul de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni are loc, în acest weekend, la Năvodari

Published

on

Prima ediție a Târgului de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni are loc, în perioada 17-19 septembrie, în orașul Năvodari, pe platoul de lângă Stadionul ”Flacăra”.

Timp de trei zile, între orele 08.00-23.00, locuitorii orașului Năvodari pot cumpăra direct de la producători, fără intermediari, legume, fructe și alte produse alimentare proaspete și naturale.

Târgul de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni este organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri Constănțeni, în parteneriat cu Primăria Orașului Năvodari și Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” Năvodari.

Târgul va avea deschiderea oficială vineri, 17 septembrie, începând cu ora 10.00. Organizatorii au pregătit pentru vizitatorii târgului momente artistice susținute de copii și tineri din orașul Năvodari.

Programul artistic al Târgului de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni, Ediția I:

Vineri, 17 septembrie: Muzică DJ

Sâmbătă, 18 septembrie:

  • Între orele 13.00-16.00 – Muzică ușoară – program artistic susținut de elevii Școlii de Canto ”M.C. Music”
  • Ora 18.00 – Muzică grecească – program artistic susținut de Ioana Țuțuianu
  • Ora 19.00 – program cu Axinte și invitații săi.

Duminică, 19 septembrie:

  • Între orele 13.00-15.00 – Muzică populară – program artistic susținut de elevele Iulia Piștea, Ciornea Maria, Roșca Beatrice-Georgiana, Aura Șerban – Maria, Alexia Luchia
  • Între orele 15.00-16.00 – Dans cu ”A.S.Studio Ballet & Dance”, trupele Fresh Crew și AS Dance
  • Între orele 18.00-20.00 – momente vesele cu Axinte și invitații lui surpriză.

sursa foto: Primăria Năvodari

Continue Reading

Actualitate

Atmosferă electrizantă la Constanța Coffee Break

Published

on

În acest weekend, se dă restart la energie! Bulevardul Tomis prinde culoare în compania DJ Emil Safta. Unul din cei mai experimentati DJ de la Kiss FM, implicat de la bun inceput în proiectul Summerkiss, vine să încheie sezonul estival la Constanța. Sâmbătă și duminică, de la ora 19:00, se va asculta cea mai bună muzică, într-un show total.

Atmosfera de petrecere va fi completată de o experiență inedită. Constănțenii dar și turiștii aflați pe litoral se vor bucura de două zone de bar cu băuturi fine.

 

Continue Reading

Actualitate

Cu căţel, cu purcel şi… cu aragaz, la picnic! O distracţie de 2.800 de lei

Published

on

Câteva persoane au confundat spațiul verde din stațiunea Mamaia, de pe malul Lacului Siutghiol, cu propria curte și au organizat un picnic de zile mari. Grătarele sfârâiau, băutura curgea, muzica răsuna, de ai fi zis că e mare petrecere câmpenească.

Distracția acestora a fost stricată de polițiștii locali, care i-au sancționat conform legii 61/1991 pentru că au desfășurat activitate de picnic și au consumat băuturi alcoolice în locuri publice în care nu este permis acest lucru, dar și pentru depozitarea unor obiecte pe spațiul public, conform HCL 77/2021. În total, petrecăreții au de plătit 2.800 de lei.

Primăria Constanţa face apel la constănțenii care sunt martorii unor astfel evenimente să anunțe Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922.

 

Sursa: Primăria Constanţa

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222