Connect with us

Actualitate

Top 10 destinații inedite din România

Published

on

Această inițiativă dorește să dezvăluie publicului cele mai inedite destinații din România, în mare parte mai puțin cunoscute până acum, într-un demers de a încuraja turismul intern și de a spori aprecierea pentru frumusețea autentică a țării noastre.

“Suntem mândri să prezentăm topul celor mai inedite destinații din România prin intermediul campaniei noastre #PromovămRomâniaÎmpreună. Această inițiativă reprezintă o invitație deschisă către toți cei care își doresc să descopere locuri încărcate de istorie, autenticitate și frumusețe, dar care, în mare parte, au rămas ascunse de ochii publicului larg. Noi promovăm și vindem către turiști, cu succes, forme de turism de masă, precum litoralul românesc, stațiunile montane și stațiunile balneoclimaterice, însă constatăm o creștere de 35% față de primele 7 luni ale anului trecut a cererii pentru destinații inedite, precum pensiuni, vile sau glampinguri”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

În cadrul acestei campanii, IRI Travel a alcătuit un top 10 al destinațiilor inedite din România, locuri cu o poveste unică și captivantă. Topul a ținut cont de cererea și de interesul turiștilor în urma promovării acestor locații.

Cele mai populare locații sunt ”Cuibul de Lemn” din Râșnov, o oază a relaxării în mijlocul naturii, ”La Roata” din Gura Humorului, județul Suceava, unde tradiția întâlnește ospitalitatea modernă și ”Complex EGRETA Hidroturism” din Murighiol, județul Tulcea (Delta Dunării), un paradis pentru iubitorii de natură și pescuit. Următoarele locații care prezintă un interes din ce în ce mai mare din partea turiștilor sunt Conacul Archia din Deva, GREEN VILLAGE din Sfântu Gheorghe – Tulcea (Delta Dunării), PANORAMIC din Colibița (județul Bistrița Năsăud), Hanul Patrisiei de pe Transfăgărășan, NENA Art Resort By Sharaiman din județul Tulcea (Dunavățu de Jos, Delta Dunării), Ursa Mică Glamping Resort din Șirnea (Fundata, județul Brașov) și Cherhana Resort din Crișan – județul Tulcea (Delta Dunării).

Patru dintre locații se află în Delta Dunării iar două, în județul Brașov. Un loc remarcabil este ”Ursa Mica Glamping Resort”, situat în pitoreasca localitate Șirnea, între Munții Bucegi și Piatra Craiului. Aici, conceptul inovator de ‘glamping’ se îmbină perfect cu confortul și rafinamentul, într-o armonie perfectă între tradiție și modernitate.

Conceptul de ”glamping”, din ce în ce mai popular și în România, reprezintă o combinație între cuvintele ”glamour” (răsfăț) și ”camping” și este o formă inovatoare de cazare care aduce confortul și luxul în mijlocul naturii, păstrând totodată experiența autentică a campingului. În esență, glampingul își propune să ofere o experiență de camping mai sofisticată și rafinată. Prin glamping, turiștii pot bucura de frumusețea și liniștea naturii, fără a renunța la confortul și facilitățile moderne. Acest concept a câștigat popularitate în ultimii ani, deoarece oferă o alternativă atractivă pentru cei care doresc să se conecteze cu natura, dar nu sunt dispuși să renunțe la anumite facilități și confort.

În loc de corturi tradiționale sau rulote, glampingul oferă opțiuni de cazare inovatoare, cum ar fi cabane luxoase, corturi spațioase, căsuțe din lemn sau chiar igluuri elegante. Aceste structuri sunt proiectate pentru a oferi confort și intimitate.

”Din ce în ce mai mulți turiști români doresc experiențe personalizate cum ar fi servirea meselor în aer liber, activități speciale (degustări de vinuri, sesiuni de gătit sau excursii ghidate), focuri de tabără romantice sau activități de relaxare, care pot fi oferite cel mai bine de către pensiuni, vile, resorturi în natură sau glampinguri. Turiștii caută locuri pitorești, care să le asigure conexiuni cu natura într-un cadru confortabil, precum zone montane, păduri, zone de coastă sau pe malul unui lac”, subliniază Lucian Bădîrcea.

Actualitate

Termene de depunere a declarațiilor fiscale de impunere/scoatere din evidență

Published

on

În termen de 30 de zile inclusiv de la data dobândirii, construirii, extinderii, îmbunătățirii, demolării, distrugerii parțiale a clădirii, schimbării domiciliului, a numelui și prenumelui etc., proprietarul va depune o declarație la care va anexa documente doveditoare.

Contribuabilii care efectuează operatiuni juridice în cursul unui an, care au ca efect pierderea dreptului de proprietate asupra unei clădiri, au obligația de a depune o declarație în acest sens la compartimentul de specialitate al autorității administrației publice locale în termen de 30 de zile, inclusiv, de la data operațiunii.

Contribuabilii sunt obligați să depună declarații chiar dacă beneficiază de reducere sau de scutire la plata impozitului/taxei pe clădiri.

Continue Reading

Actualitate

Străzile din municipiu sunt stropite cu apă în zilele caniculare

Published

on

În această perioadă cu temperaturi ridicate, Primăria Municipiului Constanța intervine pentru reducerea disconfortului termic.

Pe bulevardele și străzile principale din oraș a început operațiunea de dispersare a apei pe suprafața carosabilului. Această procedură va permite reducerea disconfortului termic existent la nivelul asfaltului și diminuarea prafului din atmosferă. Străzile sunt stropite cu apă prin intermediul autospecialelor utilizate de operatorul de salubritate. Toate intervențiile sunt programate ținând cont de perioadele de caniculă sau temperaturi ridicate.

Acțiunea face parte dintr-un plan de măsuri adoptat de municipalitate, pentru a proteja locuitorii orașului în perioadele cu temperaturi ridicate.

Continue Reading

Actualitate

Zile caniculare la malul mării!

Published

on

Potrivit atenționării meteorologice emise de A.N.M, în zona litoralului temperaturile maxime vor fi în general de 34…35 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Valul de căldură se va intensifica în zilele următoare. Meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat valabil pentru sâmbătă, 13 iulie și duminică, 14 iulie. Pe litoral, temperaturile maxime vor fi de 32…35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.
Direcția Generală Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța va asigura: funcționarea fântânilor arteziene existente, în special în timpul zilei, pentru menținerea umidității aerului, stropirea cu apă a bulevardelor și străzilor principale, în special în locurile aglomerate pentru menținerea umidității aerului, stropirea spațiilor verzi din parcuri pentru menținerea umidității aerului, executarea dezinsecțiilor și dezinfecțiilor pe teritoriul municipiului, precum și  asigurarea serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar și posturi de prim ajutor. Ca în fiecare an, în sprijinul constănțenilor intervin și farmaciile din municipiu. Oamenii se pot răcori și hidrata în incinta acestora și în mare parte dintre ele beneficiază gratuit și de măsurarea tensiunii arteriale.
De asemenea, pentru protejarea stării de sănătate pe timp de caniculă, reprezentanții Serviciului Protecție Civilă vă recomandă:
1. Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 – 18.00;
2. Dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală;
3. Ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depaşeşte 32 grade Celsius;
4. Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise;
5. Beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.
6. Nu consumaţi alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;
7. Evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice;
8. Evitaţi activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit, etc).
9. Aveţi grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită;
10. Păstraţi contactul permanent cu vecinii, rudele, cunoştinţele care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi, interesându-vă de starea lor de sănătate.
Orice problemă poate fi semnalată permanent la numerele de telefon:  0241/550055 (Dispecerat Primăria Municipiului Constanța) și 0737552271 (Dispecerat Serviciul Protecție Civilă).

Continue Reading

Actualitate

Constanța Coffee Break, povestea frumoasă a acestei veri!

Published

on

În fiecare weekend, bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între Capitol și Miga, se transformă în zonă de promenadă și devine locul preferat de întâlnire al tuturor.
Fie că alegem să ne plimbăm, să ne întâlnim cu prietenii, să ne relaxăm la o terasă sau să ne răcorim cu o înghețată, alegem, de fapt, să ne bucurăm de timp de calitate petrecut cu cei dragi.
Pentru ca nimic să nu tulbure atmosfera de vacanță și pentru siguranța participanților, se vor lua măsuri specifice în sensul asigurării unui climat de siguranță. Așadar, se va restricționa circulația rutieră pe Bd Tomis, segmentul de drum cuprins între Bd Mamaia și Bd Ferdinand, în intervalul iulie – septembrie, astfel:
13.07.2024,ora 06:00 – 15.07.2024, ora 00:00
20.07.2024,ora 06:00 – 22.07.2024, ora 00:00
27.07.2024,ora 06:00 – 29.07.2024, ora 00:00
03.08.2024,ora 06:00 – 05.08.2024, ora 00:00
10.08.2024,ora 06:00 – 12.08.2024, ora 00:00
17.08.2024,ora 06:00 – 19.08.2024, ora 00:00
24.08.2024,ora 06:00 – 26.08.2024, ora 00:00
31.08.2024,ora 06:00 – 02.09.2024, ora 00:00
07.09.2024,ora 06:00 – 09.09.2024, ora 00:00
14.09.2024,ora 06:00 – 16.09.2024, ora 00:00
21.09.2024,ora 06:00 – 23.09.2024, ora 00:00
28.09.2024,ora 06:00 – 30.09.2024, ora 00:00
Va invităm, așadar, să luați o pauză de la agitația cotidiană și să descoperiți farmecul Constanței la pas!

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222