Connect with us

Societate

Tone de mâncare salvate la Cluj cu ajutorul Băncii de Alimente. Cum se poate dona

Published

on

Câteva tone de mâncare au fost salvate de a fi aruncate la coșul de gunoi în Cluj, cu ajutorul unui proiect numit ”Banca de Alimente”.

Acest proiect a fost lansat pe 30 octombrie 2018, după desfășurarea unui program pilot de 7 luni, timp în care au fost salvate de la gunoi aproximativ 7 tone de mâncare.

În prezent, Banca de Alimente Cluj poate deservi doar 6 ONG-uri din volumul actual, anunță reprezentanții proiectului, iar aceștia vor ajungă să ajungă să ofere donații din surplus către toate cele 11 asociații din sistemul lor de beneficiari.

Avem între 300 și 400 de beneficiari recurenți și vrem ca în 2019 să putem deservi minim 600 în mod constant, chiar și pe toți cei 1000 din baza noastră de date”, precizează reprezentanții Băncii de Alimente.

De asemenea, până la finele lui 2019, întreaga rețea națională de bănci de alimente își propune:

• Să existe în România 3 asociații autonome care să poată opera depozite și să-și desfășoare activitatea în București, Roman și Cluj.

• Să fie colectate în cele 3 depozite 1.000 de tone de bunuri anual de la peste 50 de companii, pentru a sprijini cele 100 de organizații ce ajută mai mult de 20.000 de persoane în dificultate.

Banca de alimente din Cluj este a doua de acest fel de la noi din țară. Prima bancă de alimente a fost creată în București în iulie 2016, iar de atunci până azi echipa lor a reușit să colecteze peste 250 de tone de alimente, cu o valoare de piață de aproximativ 700.000 EUR.

Sursă: https://www.stiridecluj.ro/social/tone-de-mancare-salvate-la-cluj-cu-ajutorul-bancii-de-alimente-cum-se-poate-dona.

Societate

Depistaţi de jandarmi în timp ce comercializau produse „de firmă” în Eforie 

Published

on

Jandarmii constănţeni au depistat o persoană care oferea spre comercializare articole de îmbrăcăminte ,,la preţ avantajos”, într-un magazin din stațiunea Eforie. 

Întrucât articolele vestimentare inscriptionate cu numele unor mărci cunoscute erau vândute la preţuri mici, jandarmii s-au autosesizat, existând  suspiciunea că obiectele oferite spre vânzare erau contrafăcute.

În urma verificărilor la faţa locului, jandarmii au ridicat de la vânzare 245 de articole şi au întocmit procesul verbal de constatare conform prevederilor Codului de Procedură Penală.

Documentele încheiate, împreună cu bunurile ridicate în vederea confiscării au fost înaintate structurilor de poliție pentru continuarea cercetărilor.

Recomandăm cetăţenilor să sesizeze autorităţile abilitate atunci când observă astfel de acte de comerţ.

Continue Reading

Actualitate

Start la înscrieri, pentru a treia etapă a programului Rabla pentru Electrocasnice!

Published

on

Începând de vineri, 8 iulie, ora 10:00, persoanele fizice se pot înscrie în cea de-a treia etapă a programului Rabla Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele.

Bugetul acestei etape este de 15 milioane de lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 8 iulie 2022, ora 10:00 – 14 iulie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

În cea de-a treia etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, astfel:

 • 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
 • 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
 • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

După publicarea pe site-ul AFM a listei persoanelor fizice aprobate, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

 

 

Continue Reading

Actualitate

Zilele Oraşului Ovidiu, maraton cultural şi sportiv

Published

on

În perioada 18 – 24 iulie, primăria orașului Ovidiu organizează o serie de evenimente cultural – artistice și sportive, cu ocazia Zilelor Orașului Ovidiu, după următorul program:

 • 18 – 21 iulie – Festival de film românesc ,,KANARA’’, ediția I (zilnic începând cu ora 19:00, 2 proiecții de filme românești, premiate la festivalurile internaționale, locație Parc Faleză Lac);
 • 18 – 21 iulie – Festival gastronomic al etniilor din Dobrogea, în parteneriat cu Asociația Patronală RESTO (zilnic, începând cu ora 18:00, degustări gratuite; omologăm rețete autentice în cel mai mare ceaun din România – 2 tone, seară dobrogeană, seară pescărească, seară turco-tătară, seară grecească și alte suprize, locație Parc Zonă Relaxare – plajă);
 • 20 iunie – 24 iulie – simpozionul ,,OVIDIENII’’ ediția a IV-a – tabără de sculptură în piatră pe temă Ovidiană, eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul de Artă Constanța și Universitatea ,,Ovidius “;
 • 22 iulie – Festivalul Cântecului Popular ,,Elena Roizen’’, ediția a XIII-a (ora 19:00, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare);
 • 23 iulie – Teatrul de Operă și Balet ,,Oleg Danovski’’ Constanța – Reverie Muzicală Estivală (piese celebre de operă, pop rock simfonic, musical-uri interpretate de 15 artiști consacrați, ora 19:00, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare);
 • 22 iulie – concert Ansamblul Plăieșii & Nicolae Gribincea (ora 20:30, Parc Faleză Lac –scenă plutitoare);
 • 23 iulie – concert – Carla’s Dreams (ora 20:30, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare);
 • 24 iulie – concert – Diana Matei & Taraful Cleante (ora 19:00, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare);
 • 24 iulie – concert – Andra (ora 20:30, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare);
 • 18 – 21 iulie – Jocurile copilăriei (zilnic, începând cu ora 18:00, Parc Zona de Relaxare – plajă, concursuri cu premii, pentru toți copiii care vor redescoperi jocurile tradiționale precum șotronul, sfoara, 9 pietre, rațele și vânătorii);
 • 18 – 21 iulie – reprezentații artistice ale secțiilor Centrului Cultural ,,Elena Roizen’’ ( zilnic, începând cu ora 18:00, Parc Faleză Lac – amfiteatrul mic);
 • 18 – 24 iulie – cupa Ovidiu la fotbal (se califică automat câștigătoarele de la Cupa sat Poiana și Cupa sat Culmea) ce se va desfășura zilnic pe stadionul sintetic din Ovidiu, începând cu ora 18:00;
 • 23 iulie – lupte tradiționale tătărești Kureș, organizate în parteneriat cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România (ora 18:00, stadion Ovidiu)
 • 23 iulie – cupa Ovidiu la caiac (ora 08:00, locație zonă Cherhana Ovidiu).

Participarea la evenimente este gratuită!

Continue Reading

Actualitate

Află dacă ai primit voucher! Verifică lista publicată de AFM

Published

on

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat pe site-ul www.afm.ro lista solicitanților aprobați în a doua etapă a rogramului Rabla pentru Electrocasnice.

În această etapă, au fost aprobate și activate 24.014 de vouchere, astfel:

 • 13.978 vouchere pentru laptopuri;
 • 10.036 vouchere pentru tablete.

Valabilitatea voucherelor este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Voucherul se poate folosi fie în magazinele fizice, prezentat pe un dispozitiv mobil sau imprimat, fie în magazinele online prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă din site-ul comerciantului. Lista comercianților la care pot fi utilizate voucherele este publicată pe site-ul Admnistrației Fondului pentru Mediu, la adresa https://www.afm.ro/rabla_electrocasnice_comercianti….

În schimbul achiziţionării unui laptop sau a unei tablete se poate preda fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală şi monitor, fie un alt echipament eligibil în program, cu excepţia laptopurilor și a tabletelor.

Beneficiarul are obligația de a încărca CI/BI și declarația pe proprie răspundere pusă la dispoziție de AFM, în aplicația informatică, până la momentul utilizării voucherului.

Solicitanții aprobați în această etapă nu vor mai putea selecta vouchere pentru aceeaşi categorie de electrocasnice pe parcursul acestui an calendaristic. Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222