Connect with us

Diverse

Tone de lavă incandescentă și cenușă aruncate în aer

Published

on

Vulcanul Etna s-a trezit, aruncând bucăţi de lavă incandescentă în aer, chiar dacă timpul înnorat a estompat, sâmbătă, spectacolul erupţiei celui mai înalt vulcan activ din Europa, situat în Sicilia. Această nouă erupţie pare să nu constituie o ameninţare pentru zonele locuite în proximitate, nici pentru aeroportul oraşului Catania. Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV) a transmis că vulcanul este într-un proces de “proiecţie activă” a lavei incandescente şi a cenuşii.

Sursa: The Guardian

Diverse

Zona de climbing, noua atracție a complexului de sporturi extreme Gravity Park

Published

on

Vești bune pentru amatorii de escaladă! Începând din această săptămână, în complexul de sporturi extreme Gravity Park este permis accesul în zona de climbing.

Pentru a se putea cățăra, sportivii trebuie să stăpânească cel puțin tehnicile de bază. Instructorii complexului de agrement le vor verifica abilitățile, precum și cunoștințele despre sistemele de asigurare și autoblocare care se folosesc la panoul de alpinism sportiv, iar abia după aceea le vor permite accesul.

Echipamentul folosit în zona de climbing este fie cel din dotarea complexului de agrement, fie echipamentul personal al sportivului, însă numai în urma verificărilor făcute de către un angajat al parcului.

Echipamentul necesar pentru cățărare constă în coardă de alpinism, sistem de asigurare cu autoblocare, ham sportiv și espadrille. De altfel, este bine de știut că încălțămintea specială pentru cățărare nu este pusă la dispoziție de către RAEDPP Constanța.

Accesul în incinta Gravity Park se face gratuit, pe bază de programare în prealabil, printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook a RAEDPP Constanța. Programările se fac cu o zi în avans, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 12:00. De asemenea, în contextul actual, accesul NU se va mai face pe bază de legitimație. Astfel, pentru a putea desfășura sporturi extreme în interiorul parcului de distracții, sportivii trebuie să prezinte un act de identitate valabil. Minorii vor fi însoțiți de către părinte/tutore legal. Durata standard de acces în complexul de sporturi extreme este de trei ore/serie, astfel:

– 09:00 – 12:00  SERIA 1;

– 12:00 – 15:00   ÎNCHIS PENTRU IGIENIZARE;

– 15:00 – 18:00  SERIA 2.

Gravity Park, administrat de RAEDPP Constanța, este cel mai mare complex de sporturi extreme din România.

Sursa foto: RAEDPP Constanța

Continue Reading

Diverse

Scrumiere stradale, la Constanţa

Published

on

Stațiile de autobuz din Constanța și Mamaia pun la dispoziția fumătorilor scrumiere stradale special create pentru colectarea selectivă a mucurilor de țigară, în cadrul unei campanii care invită cetățenii să facă o alegere responsabilă privind protejarea mediului și a comunității.

Este vorba despre campania „Alege asumat un oraş curat”, dezvoltată de British American Tobacco, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța și Green Academy.

Până în prezent, peste o tonă de mucuri de țigară au fost colectate selectiv și valorificate energetic în cadrul campaniei în București și Iași, cu zero impact asupra mediului, o premieră pentru România.

Continue Reading

Diverse

Continuă asfaltarea în cartierul Compozitorilor

Published

on

Asfalt în loc de pământ pe aleile Muzicii și Ion Voicu din cartierul Compozitorilor. După ce săptămâna trecută a fost turnat asfalt pe strada Sabin Drăgoi și pe aleea Iosif Sava, angajații administratorului drumului public au intervenit cu utilaje de asfaltare pe aleile Muzicii și Ion Voicu.

Prin programul de investiții în infrastructura rutieră pe care municipalitatea îl implementează în cartierul Compozitorilor, tot mai multe străzi impracticabile sunt redate comunității.

Astfel, pe cele două străzi, zona carosabilă a fost reamenajată pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții optime. În etapa premergătoare asfaltării, infrastructura terenului a fost consolidată prin lucrări de excavare și compactare.

Se execută prima etapă a lucrărilor de amenajare a carosabilului, care prevede doar un strat de asfalt și un acostament de 50 de cm de piatră. După ce această etapă este finalizată, se trece la faza doi de proiect care înseamnă intervenții pe partea exterioară, borduri și trotuare.

În paralel, echipele și utilajele continuă intervențiile asupra zonei carosabile pe străzile Clopoțeilor și Ion Voicu.

Reprezentanții municipalității fac din nou apel către locuitorii din zonă să nu parcheze mașinile în perimetrul în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta