Connect with us

Uncategorized

Tocăniţă cu carne de viţel şi legume

Published

on

O mâncare românească plină de gust, cu care îi veţi încânta cu siguranţă pe cei dragi este tocaniţa cu carne de viţel şi legume.

Ingrediente:

 • 600-700 g carne de vitel
 • 1 ceapă mare
 • 2 linguri de ulei
 • 1 morcov
 • 1/2 ardei gras
 • 1 tijă de ţelină
 • sare
 • piper
 • 1 linguriţă de boia
 • 1 linguriţă de faină
 • 50 ml lapte
 • 1 lingură de verdeaţă (ţelină, pătrunjel)

Se prepară astfel:

Carnea de viţel se spală. Apoi, se şterge bine cu un şervet. După aceea, carnea se taie în cubuleţe potrivite. Ceapa, morcovul şi ardeiul gras se curaţă şi se taie cubuleţe. Tija de ţelină se taie tot cubuleţe. Într-un vas se pun 2 linguri de ulei la încins. Apoi se adaugă legumele tăiate cubuleţe. Se lasă la foc mic timp de câteva minute. După acest timp, se pun bucăţile de carne. Se adaugă boiaua, sarea şi piperul. Se lasă la foc mic până ce se căleşte şi carnea puţin. Se toarnă apoi 500 ml de apă clocotită. Se lasă să fiarbă încet. Dacă bucăţile de carne sunt fierte, se toarnă în vas laptele amestecat cu făina. Se mai lasă să clocotească puţin. Se condimentează după gust. Se ia de pe foc. Se pune şi verdeaţa tocată marunt. Se lasă vasul acoperit, timp de 2-3 minute. Tocăniţa gata preparată se serveşte fierbinte. Se adaugă şi câteva cuburi de cartofi fierţi la servire şi cu mămăliga caldă ori pâine. Bineînţeles, de la această tocăniţă nu trebuie să lipsească la servire şi murăturile.

Poftă bună!

Uncategorized

UE recrutează specialiști în relații externe

Published

on

Oficiul European pentru Selecția Personalului (EPSO) informează că Uniunea Europeană recrutează specialiști (gradele AD 5 și AD 7) în domeniul relațiilor externe.

Atribuțiile principale ale personalului selectat vor fi:

 • promovarea și protejarea intereselor și a valorilor UE în relațiile sale cu țările terțe și cu organizațiile internaționale;
 • acordarea de sprijin în aplicarea politicii externe și de securitate comune (PESC) a Uniunii;
 • cooperarea cu serviciile diplomatice naționale din statele membre ale UE, precum și cu Consiliul UE și cu Comisia Europeană, pentru a asigura coerența între diferitele domenii ale acțiunii externe a Uniunii.

Condiţiile de participare la procesul de selecţie sunt:

 • cetățenie europeană;
 • cunoașterea temeinică a uneia dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE;
 • cunoașterea la un nivel satisfăcător a limbii engleze sau franceze;
 • pentru gradul AD 5, trebuie să fi absolvit studii universitare de cel puțin 3 ani, urmate de cel puțin 1 an de experiență profesională în domeniul relațiilor externe;
 • pentru gradul AD 7, trebuie să fi absolvit studii universitare de cel puțin 3 ani, urmate de cel puțin 7 ani de experiență profesională în domeniul relațiilor externe sau să fi absolvit studii universitare de cel puțin 4 ani, urmate de cel puțin 6 ani de experiență profesională relevantă.

Persoanele selectate își vor desfășura activitatea în cadrul Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE).

Termenul limită pentru depunerea candidaturii este 13 octombrie 2020, ora 12:00 (după-amiaza), ora Bruxelles-ului.

Mai multe informații despre criteriile și procedura de selecție, precum și despre modalitatea de depunere a candidaturii găsiţi la adresa web : external-relations.eu-careers.eu.

 

 

Continue Reading

Uncategorized

Turismul aerian, pe avarii

Published

on

În plină pandemie şi criza generată de COVID aeroporturile româneşti se zbat să supravieţuiască. La mare, de exemplu, poţi judeca turismul şi după cursele aeriene. Mihail Kogălniceanu este un aeroport pustiu unde aterizează 3 avioane într-o săptămână. Situaţia este la fel peste tot. Traficul aerian de pasageri s-a prăbuşit de la începutul crizei. În aceste condiţii bulgarii au reuşit să ne ia faţa până  şi la acest capitol. Pe aeroportul din Varna sunt 10 zboruri zilnic iar la Burgas 21.

Avem o mare frumoasă cu plaje de lux, dar şi cu staţiuni încăpătoare. Avem şi un aeroport în Constanţa, pentru ca turiştii să ajungă mai uşor pe litoral. Pentru oricine, asta ar fi reţeta succesului în turism. Doar că în România, este fix pe dos. În cea mai aglomerată lună a anului, August, doar un avion aterizează pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Este o cursă de la Londra, o dată pe săptămână. Turişti cât să-numeri pe degetele de la o mână.

Şi din păcate situaţia este la fel pe mai toate aeroporturile din România. Criza provocată de pandemia de Covid a dus la disponibilizări în masă, rezilieri de contracte şi zboruri anulate pe bandă rulantă. Puţine au fost situaţiile în care s-au găsit soluţii de moment. Aşa se face că în primele şase luni ale anului numărul de pasageri a scăzut de la 10 milioane la doar 4. Numai în luna iulie scăderea a fost de 75 la sută. Per total anul acesta se aşteaptă la o scădere de aproximativ 60 la sută.

În aceste condiţii ajutoarele financiare oferite de către statul român aeroporturilor şi companiilor aeriene sunt aproape vitale pentru a putea depăşi această criză.

Reprezentanţii companiilor aeriene româneşti susţin că dacă situaţia nu se va înrăutăţi va exista o stabilizare şi atunci  putem vorbi despre o revenire pentru anul viitor. Asociaţia Internaţională de Transport aerian este însă mai pesimistă şi dă ca termen de revenire la nivelul înregistrat înainte de declanşarea crizei, anul 2024.

 

Continue Reading

Uncategorized

Autobuzul CiTy Tour, tras pe dreapta

Published

on

Traseele City Tour cu autobuzele etajate au fost suspendate în această dimineaţă, în Constanţa, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Potrivit reprezentanţilor CT Bus, autobuzele etajate vor reveni în trafic imediat ce vremea o va permite.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta