Connect with us

Actualitate

The Final Countdown, pentru Super Rally! Piloţii promit spectacol la Mangalia

Published

on

Prima etapă a Campionatului Național de Super Rally e la o zi distanță! Trofeul Mangalia Super Rally 2021, din acest weekend, 21- 22 mai, va aduce la start piloți din diferite discipline motorsport. De la trasee de viteză în coastă, probe speciale de raliu și alte lupte contra timp, pe linia de start vor fi atât piloți autohtoni, cât și piloți străini.

Împăţimiţii de motoare şi viteză vor concura la următoarele categorii şi clasele:

Categoria 1 – Automobile de Producție N+A, care corespund fișei de omologare

 • Clasa 1A – până în 1600 cmc;
 • Clasa 2A – 1600-2000 cmc;
 • Clasa 3A – 2000-3000 cmc;
 • Clasa 4A – peste 3000 cmc (R4, R5);
 • Clasa 5A GT;

Categoria 2 – Automobile de Competiție, monoposturi, care nu mai corespund cu fișa de omologare

 • Clasa 1B – până în 1600 cmc;
 • Clasa 2B – 1600-2000 cmc;
 • Clasa 3B – 2000-3000 cmc;
 • Clasa 4B – peste 3000 cmc, monoposturi;

Clase distincte (care nu se încadrează în Categoria 1 sau 2)

 • Clasa Dacia Revival;
 • Clasa Buggy;
 • Clasa Electric.

Automobilele istorice (excepție Dacia Revival) sunt încadrate la Categoria 1, mașini de producție. Comisarii tehnici vor încadra într-o clasă cât mai apropiată valoric (după putere și performanță) mașinile care nu se încadrează în clasele mai sus menționate.

Mâine, 21 mai, începând cu ora 15:00, vor avea loc deschiderea parcului service, verificări administrative, verificări tehnice iniţiale şi prezentarea oficială a echipajelor în Piaţa Republicii (lângă Casa de Cultură) din Mangalia.

Competiţia propriu-zisă, se va desfăşura sâmbătă, 21 mai, după următorul program:

 • Manşa 1 – calificări, toţi concurenţii vor parcurge 2 (3) – 09:00 – 12:00;
 • Manşa 2 – concurs (primii 12 din clasamentul Open după prima rundă de calificări);
 • Continuare Manşa 1- calificări, se vor parcurge restul de 2 (3) manşe pentru stabilirea clasamentelor pe clase – 15:00 – 17:30;
 • Festivitatea de premiere, în Parcul Service – 19:30.

 

Actualitate

Nordis Group, dezvoltator de ansambluri hoteliere și rezidențiale de lux, este alături de sportivii români

Published

on

Zilele acestea, când în Japonia se desfăşoară Jocurile Olimpice, pe un ecran digital din Shibuya (Tokyo) rulează un mesaj emoţionant al Nordis Group:

,,Ţara noastră este aur pur! La fel ca oamenii noștri. Credem că sportivii români au șansa de a câștiga medaliile de aur la cea mai renumită competiție internațională care are loc acum la Tokyo. Hai, România!”.

Despre Nordis Group

Compania Nordis Group, dezvoltator cu peste 13 ani de experiență în domeniul imobiliar, stabilește un nou standard de 5 stele în România, prin ansamblurile de lux pe care le dezvoltă. Grupul de firme Nordis este format din 7 entități: Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Architecture, Nordis Hotels, Nobileo (membru Nordis Group), Nordis Travel și Nordis Property Management.

Continue Reading

Actualitate

Bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul programelor Rabla și Rabla Plus a fost suplimentat

Published

on

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus, lansate anul acesta pe 26 aprilie, s-au bucurat de un interes neașteptat, confirmat de epuizarea într-un timp foarte scurt a bugetelor alocate persoanelor fizice, chiar dacă acestea au fost mai mari decât în anii precedenți.

Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să achiziționeze autovehicule noi, mai puțin poluante, Administrația Fondului pentru Mediu va suplimenta valorile destinate persoanelor fizice și bugetele totale, astfel:

 • programul Rabla Clasic pune la dispoziție suma de 5 milioane de lei pentru noi înscrieri, începând de astăzi, 26 iulie 2021, iar în paralel se fac demersuri pentru suplimentarea bugetului total al programului cu suma de 200 de milioane de lei, care va putea fi utilizată la începutul lunii septembrie 2021;
 • pentru programul Rabla Plus, bugetul alocat persoanelor fizice se suplimentează cu 20 de milioane de lei, începând de astăzi, 26 iulie, iar în data de 21 august bugetul total al programului va fi majorat cu 200 de milioane de lei.

Continue Reading

Actualitate

Protocol de colaborare la Murfatlar

Published

on

Proiect important pentru orașul Murfatlar în ceea ce privește calitatea aerului și a mediului din localitate. În acest sens, Primăria orașului Murfatlar, împreună cu specialiști din cadrul Institutului pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie a Universității Ovidius Constanța și specialiști ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, dar și alături de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța au semnat un protocol de colaborare prin care se va realiza unu studiu și totodată și o evaluare a particulelor de praf din aerul atmosferic și stabilirea unui plan de acțiune.

Scopul parteneriatului îl mai reprezintă și dezvoltarea unor activități de cercetare științifică  pentru evaluarea celor mai importante surse de emisii poluante, realizarea unor modele de dispersie a emisiilor poluante și estimarea impactului emisiilor poluante asupra sănătății locuitorilor orașului. În prima etapă, colaborarea va avea ca scop realizarea unui studiu preliminar asupra emisiilor de particule de la fabrica de cretă.

Studiile preliminare vor fi folosite pentru a fundamenta inițierea unor proiecte de cercetare  care să studieze o categorie mai largă de poluanți, proveniți din traficul rutier, din procesele de tratare din agricultură și alte surse de poluare.

Odată cu semnarea acestui protocol de colaborare, în localitatea Murfatlar s-a și amplasat un autolaborator de cercetare pentru măsurarea emisiilor de poluați atmosferici în zona fabricii de prelucrare a produselor de cretă.

În primă fază studiul va fi realizat pe o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni, pe parte de simulare și estimare, pentru ca mai apoi cele două universități să realizeze un model de dispersie al emisiilor poluante, folosind două platforme alternative.

Continue Reading

Actualitate

Toleranță ZERO față de cei care aruncă gunoiul pe domeniul public!

Published

on

Săptămâna trecută, polițiștii locali au aplicat 87 de sancțiuni:  9 sancțiuni, conform Legii nr. 211/2011 privind gestionarea deșeurilor, în valoare totală de 112.000 lei și 78 sancțiuni, conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 43.250 lei.

Amenzile au fost aplicate atât pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public, cât și pentru scoaterea gunoiului menajer în alte tipuri de recipienți (saci, cutii, bidoane).

Puteţi semnala astfel de situaţii la numerele de telefon 0241 484 205 și 0341 922 sau la adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Continue Reading

Le Charme RESTAURANT

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222