Connect with us

Actualitate

Terenul sintetic din cadrul Complexului Sportiv “Gheorghe Hagi”, aproape de finalizare

Published

on

Condiții moderne, la standarde europene, pentru micii fotbaliști din Constanța. Cel mai mare și mai modern teren sintetic din orașul de la malul mării, aflat în cadrul Complexului Sportiv “Gheorghe Hagi” este în ultima fază a procesului de reabilitare.  

Lucrările efectuate în cadrul Complexului Sportiv “Gheorghe Hagi” sunt aproape finalizate. Aproximativ 200 de mii de euro a investit municipalitatea pentru reamenajarea terenului sintetic. Îndată ce va fi dat în folosință, terenul ar putea fi deja utilizat de cluburile de fotbal FC Farul, Performer și Metalul, care au depus deja cereri pentru a-și desfășura activitatea sportivă pe acest teren.

“Pot spune că este cel mai frumos teren sintetic din oraș și cel mai mare din zonă. Pot spune că părinții au fost cei mai bucuroși că își pot aduce copiii aici și aceștia își pot desfășura activitatea într-un cadru atât frumos, cât și sigur, pentru că cea mai importantă este siguranța copilului.”, declară EUGEN CĂRUNTU, dir. exec. Direcția Tehnic Administrativ Primăria Constanța

Pe lângă lucrările de reparații la sistemul de scurgere și apă pluvială, pe stadion a fost înlocuită nocturna, au fost recondiționați stâlpii suport, s-a așternut covorul sintetic, care a fost apoi trasat. De asemenea, au fost amplasate și două bănci noi de rezervă, urmând ca pe parcursul zilelor următoare să fie montate porțile de joc, dar și tribuna pentru spectatori.

Noul teren de fotbal are dimensiunile 90/45 m și este prevăzut cu gazon de 60 de mm înălțime, iar restul terenului, în suprafață de 1968 mp este prevăzut cu suprafață sintetică cu fir de 26 mm înălțime. Gazonul sintetic ales este rezistent la temperaturi cuprinse între -35 grade Celsius și 60 de grade Celsius.

sursa foto: Primaria Constanta

Actualitate

O nouă serie de piloți-marinari

Published

on

A fost brevetată cea de-a doua serie de piloți-marinari. Aviația navală și-a mărit echipajul cu șapte piloți proveniți din ofițeri de marină, absolvenți ai Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”.

Șapte marinari au primit brevetele și insignele specifice armei, în cadrul unei festivități care a fost organizată cu prilejul absolvirii Cursului de formare piloți militari de elicoptere din ofițeri de marină, la Baza Aeriană de instruire și formare a personalului aeronautic de la Boboc, județul Buzău.

Programul de instruire și de formare a piloților de elicoptere, pe filieră indirectă, derulat împreună de forțele navale și aeriene, este al doilea de acest tip, a început în luna martie 2019 și s-a desfășurat pe o perioadă de 20 de luni. Promoția nouă de personal aeronavigant va continua, în perioada următoare, activitatea specifică la Grupul de Elicoptere de la Tuzla și va urma ultimele stagii de perfecționare pentru utilizarea aparatelor de zbor Puma Naval, în vederea executării misiunilor de supraveghere maritimă și de incursiune a scafandrilor de luptă, de la bordul fregatelor.

Conducerea Statului Major al Forțelor Navale le-a transmis felicitări absolvenților, precum și tradiționalele urări “Bun cart înainte!” și “Cer senin!”.

Grupul 256 Elicoptere duce mai departe tradițiile Escadrilei de Hidroplane, care a fost înființată la data de 15 mai 1920 și a reprezentat primul nucleu operativ al hidroaviației românești.

La data de 7 iulie 2006, la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Aeriene, a avut loc festivitatea de brevetare a primei serii de piloţi militari de elicoptere proveniți din rândul ofiţerilor de marină, pentru elicopterele IAR 330 Puma Naval din dotarea fregatelor. Această serie de piloți-marinari a consemnat numeroase premiere în istoria recentă a Forțelor Navale Române. Manevre de apuntare și de decolare, ziua și noaptea, de la bordul fregatelor, misiuni de evacuare medicală din largul Mării Mediterane și a Oceanului Indian, primul zbor deasupra Ecuatorului cu un elicopter militar românesc și distrugerea unei ambarcațiuni suspecte de acte de piraterie navală sunt numai câteva dintre acțiunile executate de către piloții elicopterelor Forțelor Navale Române.

sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Actualitate

Portul Constanța se extinde

Published

on

Vești bune pentru operatorii portuari de la malul mării. Portul Constanța se extinde.  Vorbim despre unui proiect de anvergură, unic după anul 1990 care va duce în final la creșterea capacității de transport maritim de mărfuri.

Au fost deja  demarate demersurile pentru lansarea procedurii de selectare a proiectantului  care va realiza studiul de fezabilitate pentru realizarea lucrărilor de infrastructură, căi de acces și utilități. Acest proiect va deschide noi oportunități pentru porturile maritime românești și va avea un impact economic important.

Concret se vor câștiga din mare noi suprafețe de teren, vor fi realizate  11 dane de mare adâncime unde vor putea acosta nave de mare tonaj, precum și 70 ha de platformă de operare și 36 ha de zone logistice. Proiectul va fi finanțat din fonduri europene, valoarea acestuia fiind estimată la 500 milioane euro, iar execuția lucrărilor va dura 4 ani.

Realizarea acestui obiectiv de investiții va conduce la creșterea capacității de transport maritim de mărfuri si implicit la creșterea volumului schimburilor comerciale. În  același timp se vor crea noi locuri de muncă.

Sursa foto: https://adevarul.ro

Continue Reading

Actualitate

Vești bune pentru scrutinul de duminică

Published

on

Constănțenii pot vota cu actele de identitate expirate în perioada 1 martie – 6 decembrie. Direcția Locală de Evidență Persoane din cadrul Primăriei Municipiului Constanța anunță că persoanele care nu ajung să-și preschimbe actele de identitate în această perioadă și ale căror documente au expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie își pot exercita dreptul de vot în baza acestora. Documentele sunt valabile, potrivit  deciziei  Biroului Electoral Central.

Premergător scrutinului care va avea loc în data de 6 decembrie, Serviciul Evidența Persoanelor are program special în zilele de 5 și 6 decembrie: sâmbătă, 5 decembrie,  când se vor primi și elibera documente în intervalul orar 08:00 – 16:00 și duminică, 6 decembrie, ghișeele vor funcționa în intervalul orar 07:00 – 21:00, după cum urmează: între 07:00 și 18:00 se vor soluționa atât cărți de identitate, cărți de identitate provizorii, cât și vize de reședință; între 18:00 și 20:00 se vor depune documente doar pentru cărți de identitate provizorii și viză de reședință; între 20:00 și 21:00 programul va fi doar pentru eliberarea documentelor de identitate. Menționăm că acte de identitate vor fi eliberate pe tot parcursul zilei.

În cele două zile accesul se face fără programare online sau telefonică, în baza bonurilor de ordine și vor fi soluționate cu prioritate cererile pentru eliberarea actelor de identitate.

Sursa foto: https://stirileprotv.ro

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta