Connect with us

Cultura/Educatie

Tenorul Mario Frangoulis, în premieră la Sala Palatului din București

Published

on

Tenorul Mario Frangoulis cântă în premieră în România la Sala Palatului, pe 20 aprilie, într-un concert extraordinar alături de Orchestra Simfonică București.

Un tenor cunoscut, cu un registru vocal impresionant și o tehnică excelentă, un artist clasic crossover care se bucură de un fenomenal succes pe întreg mapamondul, cu 19 albume în palmares și peste 7 milioane de copii vândute în întreaga lume, Mario Frangoulis cucerește publicul cu fiecare concert.

Născut în Africa și crescut în Grecia, Mario Frangoulis a studiat în Marea Britanie, la Londra. Era încă elev la London’s Guildhall School of Music când Sir Andrew Lloyd Webber l-a distribuit în rolul lui Raoul din „Fantoma de la Operă”, performanță ce i-a adus aplauzele publicului și laudele criticilor. Și-a descoperit înclinația către operă odată cu spectacolul “The King and I” de Rodger și Hammerstein, alături de legendara soprană americană Barbara Cook și Orchestra BBC sub bagheta lui Wally Harper.

A urmat câștigarea bursei Maria Callas și a concursului Pavarotti, care i-au deschis drumul spre Italia pentru a studia cu tenorul Carlo Bergonzi.

A continuat să-și cultive talentul la faimoasa școală de muzică Juilliard din New York, studiind cu soprana Dodi Protero sub îndrumarea lui Marilyn Horne. Cariera sa a decolat spectaculos însă abia după ce a ajuns în atenția lui Peter Gelb, șeful casei de discuri Sony Classical, actualmente director artistic al Metropolitan Opera din New York.

De-atunci și până acum, Mario Frangoulis a lansat nu mai puțin de 19 albume și a vândut impresionanta cifră de 7 milioane de copii în întreaga lume. A început în 2002 cu albumul “Sometimes I Dream”, urmat la patru ani distanță de „Follow Your Heart”. Ambele discuri l-au propulsat pe primele poziții în clasamentul Billboard al celor mai buni artiști de clasic crossover din întreaga lume (# 2 și # 3, în imediata vecinătate a unor nume precum Andrea Bocelli și Josh Groban timp de peste 50 de săptămâni).

În 2011 a fost votat Best Male Classical Crossover Artist, o recunoaștere globală pe deplin meritată.

De-a lungul carierei sale, Mario Frangoulis  și-a folosit atât talentul ca solist, cât și ca actor: de la Tony din „West Side Story” la La Scala din Milano la Alfred Drake în muzicalul „Kiss Me Kate” al lui Cole Porters. Varietatea registrelor stilistice pe care le acoperă nu se oprește aici: a intepretat piesa “So In Love” în filmul „De Lovely” alături de pop icon-ul Lara Fabian, a readus la viață tragedii antice grecești cu roluri epice precum Dionysus, Achilles (în timpul Jocurilor Olimpice de la Atena din 2004) și a ridicat în picioare publicul în amfiteatre legendare precum teatrul antic Epidaurus din Grecia (monument UNESCO) sau teatrul Pergamon din Turcia cu interpretarea lui Prometeu.

În 2016, Mario Frangoulis străbate Asia în turneu cu Sarah Brightman – 24 de concerte în Japonia, Coreea de Sud, China și Taiwan. 2017 a marcat lansarea albumului său „Ark”, cu duete grecești, și turnee în 25 de orașe din Grecia și Cipru, culminând cu un concert fabulos la Acropolis alături de Angela Gheorghiu.

Sursa: clasicradio

Cultura/Educatie

Programul şcolilor se modifică

Published

on

Elevii vor învăţa on-line în perioada 25-29 septembrie, a decis Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Decizia CNSU a fost luată în contextul organizării alegerilor locale din 27 septembrie.

„Activitatea didactică ce presupune prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar în care sunt organizate secţii de votare pentru desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secţiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv. (…) Activităţile didactice prevăzute se vor relua începând cu data de 30.09.2020 cu respectarea tuturor condiţiilor de siguranţă şi igienă sanitară”, a decis CNSU.

Potrivit hotărârii, activităţile didactice vor fi desfăşurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

 

Continue Reading

Cultura/Educatie

2.000 de lei lunar pentru personalul didactic din învăţământ

Published

on

Agendă încărcată pentru senatori. Camera superioară a Parlamentului a adoptat propunerea legislativă iniţiată de PSD prin care se acordă în perioada stării de urgenţă şi de alertă stimulente de risc cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar de 2.000 de lei lunar şi personalului nedidactic şi auxiliar – 1.500 de lei lunar.

Potrivit propunerii legislative, stimulentul de risc nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale, contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuţiei asigurătorii pentru muncă. Pentru a deveni lege, acest proiect trebuie adoptat şi de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Senatul a adoptat, în unanimitate (123 de voturi “pentru”), şi OUG 144/2020 cu amendamente, astfel că suma pentru achiziţionarea de laptopuri şi tablete pentru uz şcolar a fost majorată la 150 milioane euro, faţă de 100 de milioane cât este prevăzut în actul normativ al Guvernului.

 

Continue Reading

Cultura/Educatie

Universitatea „Ovidius”, partener într-un proiect de cercetare competitivă

Published

on

Universitatea „Ovidius” din Constanța participă ca partener în cadrul proiectului de cercetare competitivă  „Rapid Earthquake Damage Assessment Consortium – REDACt”, cofinanțat de Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Proiectul analizează teritoriile eligibile prin programul operațional, acoperind inclusiv zonele de frontieră. Obiectivele acestuia includ: dezvoltarea unui sistem informațional integrat care evaluează daunele provenite în urma activităților seismice în timp real și formulează scenarii ulterioare probabile; desfășurarea de acțiuni de comunicare și diseminare a informațiilor, cu scopul creșterii gradului de conștientizare publică și îmbunătățirea siguranței la cutremure; dezvoltarea unei aplicații mobile și a unui centru de resurse educaționale.

Obiectivul final al proiectului este îmbunătățirea măsurilor de prevenire și răspuns în cadrul situațiilor de urgență cauzate de cutremure, crescând reziliența împotriva riscului seismic.

Consorțiul este condus International Hellenic University (Grecia), ca lider de proiect, iar partenerii sunt: Institute of Engineering Seismology & Earthquake Engineering (Grecia), Democritus University of Thrace (Grecia), Gebse Technical University (Turcia), Universitatea „Ovidius” din Constanța – (România) and Institute of Geology & Seismology (Moldova).

Durata proiectului este de 30 de luni, iar bugetul alocat este de 974,860.00 euro.

Sursa foto: studentpenet.ro

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta