Connect with us

Cultura/Educatie

TENISUL DE MASĂ, SPORTUL PENTRU CORP ȘI MINTE

Published

on

Motivația acestor elevi este de neclintit. Cel mai mult le-a fost dor de antrenamente în pandemie, când sala a fost închisă. O perioadă dificilă pentru sport, întrucât mulți s-au oprit din ritmul alert în care se pregăteau, iar revenirea este mai grea, ne declară antrenorul emerit al lotului național feminin de tenis de masă, Viorel Filimon.

“Este un sport care nu este periculos, atât timp cât te pregătești din punct de vedere fizic. Nu poți să primești bătaie  decât dacă îți aruncă cineva cu paleta în cap că l-ai bătut prea rău. Toate atuurile să faci sport de performanță”, a declarat Viorel Filimon, antrenor lotul național tenis de masă.

De la vârsta de 10 ani Alina a început să joace tenis de masă, iar parcursul ei este extraordinar. Acest sport a transformat-o total, ia oferit încredere în ea, a disciplinat-o și a construit-o în ceea ce este astăzi…o campioană.

Și ea, ca și majoritatea micuțelor sportive o au ca model pe Eliza Samara, campioana europeană care și-a atins până în acest moment toate țelurile în materie de competiții naționale și internaționale. Eliza își dorește cel mai mult să continue antrenamentele și să poată participa la viitoarele competiții pentru România.

“Simt o oarecare neliniște pentru că nu știu ce se va întâmpla, tot aud vorbe că ne vor închide din nou. Sportul este la pământ pentru noi sportivi. Tinerii care își doresc să facă performanță trebuie să își dorească 1000 la mie, să se concentreze și să muncească, dar să și învețe”, a declarat Eliza Samara, campioană mondială la tenis de masă.

Micuții sportivi sunt încurajați din toate părțile să facă sport și să-și îndrepte atenția către tenisul de masă, întrucât este atât un sport al minţii, cât şi al corpului. Nu este un sport de contact, este un sport unde nu au loc accidentări dese, iar gradul de dificultate, de forţă şi de rezistenţă necesare evoluează odată cu nivelul de pregătire, astfel încât riscul accidentărilor este foarte mic. Corpul este lăsat să se dezvolte armonios, fără a fi deformat, pentru că acest sport combină agilitatea de a răspunde la loviturile adversarului cu rapiditatea de organizare a propriei strategii.

Cultura/Educatie

Studenți ai Facultății de Matematică și Informatică din cadrul UOC, participanți în cadrul concursului național de securitate cibernetică UNbreakable România

Published

on

Doi studenți ai Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, au participat, în perioada 16-18 octombrie 2020,  la concursul național de securitate informatică UNbreakable România de tip „Capture the flag” adresat liceenilor și studenților din România.

Lucian Plăcintă, student în anul III, specializarea Informatică,  și Antonio-Gabriel Vasile, student în anul III, specializarea Computer Science, au reușit să se claseze, sub coordonarea asist. univ. dr. Dorin Iordache,  pe locurile 43, respectiv 42, dintr-un număr total de 380 participanți.

Scopul concursului este educarea noii generații de hackeri etici și ghidarea acestora către o carieră de succes în securitate cibernetică. C­­oordonatorul tehnic al evenimentului a fost Bit Sentinel.

UNbreakable România este o competiție pentru studenți și elevi de liceu din România ce adresează subiecte de actualitate în materie de amenințări cibernetice și securitate informatică.

Continue Reading

Cultura/Educatie

Consiliul Naţional al Elevilor solicită introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru Covid-19

Published

on

Potrivit datelor furnizate de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, în a cincea săptămână de şcoală, 12-18 octombrie, au fost înregistrate 1692 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, care reprezintă o creştere cu 155%, în timp ce, raportat la numărul total de cazuri înregistrat de la începutul pandemiei până acum la segmentul de vârstă aferent elevilor şi preşcolarilor (11.765), cazurile de săptămâna trecută reprezintă 14,4%.

Din acest motiv, Consiliul Naţional al Elevilor solicită introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru Covid-19. Această măsură este imperioasă în aceste momente, întrucât elevii care sunt prezenţi la cursuri petrec, în medie, 6 ore pe zi în aceeaşi încăpere, alături de colegii lor, aflându-se într-un risc ridicat de infectare.

“Vedem din ce în ce mai multe cazuri de COVID-19 în unităţile de învăţământ. Siguranţa elevilor trebuie să primeze, motiv pentru care solicităm includerea acestora pe lista prioritară de testare pentru COVID-19. Identificarea cazurilor pozitive şi izolarea acestora va scădea în mod semnificativ necesitatea închiderii şcolilor şi a tranziţiei către învăţământul online, pentru care multe unităţi de învăţământ încă nu sunt pregătite.”, declară RAREȘ VOICU, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor

În acelaşi timp, multe şcoli nu sunt pregătite pentru tranziţia către orele online la momentul de faţă, susține președintele Consiliului Național al Elevilor, iar procesul de digitalizare este unul de durată, care, cel mai probabil, nu se va încheia în următoarele săptămâni. Astfel, testarea elevilor şi izolarea cazurilor pozitive ar reduce posibilitatea răspândirii virusului şi ar elimina necesitatea tranziţiei către cursurile online pentru multe unităţi de învăţământ.

sursa foto: formaremedicala.ro

Continue Reading

Cultura/Educatie

Primarul ales, Vergil Chițac, așteptat la deschiderea Festivalului DbutanT 2020, la Teatrul de Stat Constanța

Published

on

Astăzi, 19 octombrie, la ora 18:00, Teatrul de Stat Constanța și Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe vă invită la deschiderea oficială a celei de-a V-a ediții a Festivalului-Concurs DbutanT, în prezența primarului ales al municipiului Constanța, Vergil Chițac, președintelui ales al Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, și președintelui în funcție al Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

La deschidere, care va avea loc în sala Teatrului de Stat Constanța, din Bulevardul Ferdinand 11, vor participa directorii celor două teatre partenere, regizorul Erwin Șimșensohn, respectiv actrița Anna Maria Popa, membrii juriului – Gelu Colceag, regizor, directorul Teatrului Mic București, Radu Apostol, regizor, directorul Centrului de Teatru Educațional Replika București, Florin Toma, actor, directorul Teatrului „Fani Tardini” Galați, Ovidiu Caița, regizor, directorul artistic al Teatrului de Nord Satu Mare, Vava Ștefănescu, coregraf, directoarea Centrului Național al Dansului București – și alte personalități ale lumii teatrale.

Festivalul DbutanT s-a afirmat încă de la prima ediție, din 2016, ca singurul eveniment de artă teatrală la nivel național, care vine în sprijinul exclusiv al debutanților din domeniu, actori, regizori, scenografi, coregrafi, oferindu-le prilejul de a se face remarcați, de a realiza producții noi în regim de colaborare sau de a deveni angajați permanenți.

Festivalul a  fost pe punctul de a fi anulat din cauza pierderii sprijinului financiar, dar Teatrul de Stat Constanța, având un sprijin permanent și vital în această perioadă din partea autorităților locale, a decis să ofere un extrem de important ajutor, devenind coproducător al acestei ediții.

Festivalul DbutanT 2020 se desfășoară de astăzi până duminică, în condiții de siguranță maximă și cu respectarea tuturor regulilor impuse pentru limitarea pandemiei. De luni 19 octombrie și până joi 22 octombrie patru dintre cele opt spectacole selecționate vor avea reprezentații live, pe scena Teatrului de Stat din Constanța, dar toate cele opt vor putea fi urmărite și online, de publicul din întreaga țară, pe paginile de Facebook ale celor două teatre organizatoare.

După primele zile de festival, juriul va alege cinci actori, care se vor deplasa la sediul Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe. Aici, în perioada 23-25 octombrie, se va desfășura Finala DbutanT, care va consta în prezentarea unui repertoriu individual, iar juriul va desemna câștigătorii. Marele premiu va fi anunțat în data de 25 octombrie și va fi acordat ex-aequo: doi tineri actori vor fi premiați de către cele două teatre coproducătoare.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta