Connect with us

Sanatate

Tehnologii de ultimă generație, la CerMed

Published

on

Într-un laborator care se află în continuă dezvoltare, cum este cel de la Centrul Medical Cermed, periodic este nevoie de achiziționarea unor aparate de ultimă generație care să îi ajute atât pe pacienți, cât și pe medici.

Centrul Medical Cermed se adaptează noilor tendințe, dar și nevoilor pacienților, astfel că aici sosesc unele dintre cele mai performante aparate. Este vorba despre un analizator automat de imunologie cu o capacitate mare de lucru, de până la peste 200 de probe pe oră.

„Acest sistem pe care îl avem aici este compus dintr-un analizor de biochimie care face testele uzuale de chimie, de biochimie, cum ar fi glicemie, colesterol, trigliceride, calciu, magneziu, fier, probe hepatice, bilirubini, transaminaze. Avem un analizor de imunologie legat la acesta care face teste de determinări hormonale, teste de fertilitate de exemplu pentru femei, pentru bărbați, marckeri tumorali, teste de infecțioase și paleta de teste este foarte mare”, a precizat Kacsó László, inginer.

Sistemul utilizează tehnologia consacrată a chemiluminescenței și asigură o performanță ridicată și constantă.

„Oferă o viteză de lucru de peste 1.500 de teste pe oră. Deci poate prelucra probele de la aproximativ 200-300 de tuburi, deci 200-300 de pacienți în maxim 2 ore”, a specificat Kacsó László, inginer.

Analizatorul automat dispune de o capacitate mare de încărcare, detectează inteligent nivelul de lichid și încarcă probele continuu, astfel că vine în ajutorul medicilor și simplifică operațiunile pe care aceștia le aveau de făcut. Ulterior, rezultatul pe care pacienții îl vor primi va fi mult mai precis, iar timpul de așteptare se scurtează.

„Doamna director mi-a ascultat rugămintea, solicitarea făcută acum 3 luni de zile și, datorită faptului că avem un număr foarte mare de pacienți și de probe pentru lucru, mi-a cumpărat această minunăție: o linie automată pe care o să lucrez mai multe tipuri de probe, de biochimie, de imunologie. Rezultatele pe care le vor primi pacienții, le vor primi într-un timp mult mai scurt. Înainte de lucru, în fiecare zi folosim controale de calitate, ne verificăm reactivii, facem calibrări și în urma lucrului controlului de calitate, putem pune să se lucreze efectiv probele pacienților”, a declarat Liliana Vancea, biolog principal.

La Centrul Medical Cermed, investițiile în tehnologie sunt prioritare pentru ca pacienții să beneficieze de cele mai performante aparaturi.

„N-a fost o investiție mică, vă dați seama la cum arată și la performanțele pe care vi le-au descris și colegii mei. N-a fost o investiție mică, dar așa cum știți, face parte din tradiția Cermed să ținem pasul cu ultima tehnologie din domeniu și, într-adevăr, investițiile sunt prioritatea noastră”, a declarat Iuliana Bara, manager general.

Centrul Medical Cermed se află în continuă dezvoltare și astfel de investiții vor continua și în perioada următoare.

 

 

Sanatate

Se caută medici! Spitalul Orășenesc Hârșova a scos la concurs 4 posturi vacante

Published

on

Depune-ti dosarul pana pe 4 octombrie 2023, ora 16:00 Spitalul Orasenesc Harsova a scos la concurs 4 posturi vacante.
Medic specialist cardiolog cu norma intreaga in cadrul ambulatoriului, durata timpului de lucru 7 ore pe zi, contract de munca pe perioada nedeterminata.
Medic specialist neurologie cu norma intreaga in cadrul ambulatoriului, durata timpului de lucru 7 ore pe zi, contract de munca pe perioada nedeterminata.
Medic specialist ORL cu norma intreaga in cadrul ambulatoriului, durata timpului de lucru 7 ore pe zi, contract de munca pe perioada nedeterminata.
Medic specialist anestezie si terapie intensiva cu norma intreaga, durata timpului de lucru 7 ore pe zi, contract de munca pe perioada nedeterminata.
Anunturile complete se gasesc pe site-ul Spitalului Orasenesc Harsova: https://spitalharsova.ro/anunturi/21/concursuri

Continue Reading

Actualitate

În atenția părinților!

Published

on

Ministerul Sănătății a publicat pe site-ul instituției informații și precizări cu privire la solicitarea avizelor epidemiologice la începutul anului școlar.

Conform acestora, medicul de familie eliberează documente medicale, respectiv adeverință medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic și fișă de vaccinări, NUMAI LA ÎNSCRIEREA ÎNTR-UN NOU CICLU DE ÎNVĂȚĂMÂNT, adică pentru creșă, grădiniță, clasa pregătitoare, clasa a V-a și clasa a IX-a.

Toți ceilalți copii NU TREBUIE să prezinte adeverințe medicale sau avize epidemiologice!

Lista documentelor medicale necesare înscrierii/transferului în unităţile de învăţământ se regăsește în Metodologia privind asigurarea asistenţei medicale a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar şi studenţilor din instituţiile de învăţământ superior pentru menţinerea stării de sănătate a colectivităţilor şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, din 27 iulie 2023, aprobată prin Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației nr. 2508/4493 din 2023.

 

 

Continue Reading

Actualitate

Medicina fizică de reabilitare, la clinica CERMED

Published

on

Dacă ai suferit o leziune, ai probleme musculare sau articulare, sau pur și simplu dorești să-ți menții o bună mobilitate și flexibilitate, consultațiile periodice cu un specialist în fizioterapie și kinetoterapie sunt de o importanță vitală.

Specialiștii de la Medical Cermed recomanda medicina fizică de reabilitare (Fizioterapia și Kinetoterapia) pentru următoarele situații:
  • recuperare post-accidentare sau intervenție chirurgicală: Specialiștii în fizioterapie și kinetoterapie te vor ajuta să te recuperezi rapid și în siguranță după o accidentare sau o intervenție chirurgicală.
  • tratamentul afecțiunilor musculare și articulare: Fizioterapeuții și kinetoterapeuții au expertiza necesară pentru a trata afecțiuni precum durerile de spate, entorsele, tendinitele și alte probleme musculare și articulare.
  • îmbunătățirea mobilității și flexibilității: Prin exerciții personalizate, vei reuși să-ți îmbunătățești mobilitatea și să-ți menții flexibilitatea articulațiilor.
  •  prevenirea recidivelor: Prin exerciții corecte și consiliere, specialiștii în fizioterapie și kinetoterapie te vor ajuta să preîntâmpini recidivele și să previi noi leziuni sau probleme.
  • ameliorarea durerilor cronice: Dacă suferi de dureri cronice, consultațiile de fizioterapie și kinetoterapie pot fi de mare ajutor în gestionarea și ameliorarea acestora.

Procedurile specifice medicale se aplică numai la indicația medicului de reabilitare 𝗥𝗠𝗙𝗕 (recuperare medicală, medicină fizică și balneologie).

La clinica Cermed beneficiezi de consultații, plan de tratament și reabilitare medicală. Poți face o programare la sediul clinicii din Constanța, str. Avram Iancu nr. 69, sau la următoarele numere de telefon: 0241 663 333 / 0721 122 347 / 0341 992

Continue Reading

Sanatate

Ministrul Sănătății: „Vaccinarea nu este și nu va deveni obligatorie!”

Published

on

Strategia națională de vaccinare asigură acces echitabil pentru oricine, fără să impună vreo obligativitate. Niciun act normativ elaborat de Ministerul Sănătății nu va impune vaccinarea obligatorie. Acest act medical nu este și nu va fi obligatoriu.

Proiectul de Hotărâre de Guvern care cuprinde strategia națională de vaccinare pentru următorii ani intră în analiza interministerială urmând să fie propus spre adoptare în viitorul apropiat. Specialiști din cadrul Ministerului Sănătății au specificat că actul normativ vine să ofere acces echitabil la vaccinare pentru oricine, oricând și la orice vârstă, dar subliniază că actul normativ nu are niciun fel de prevedere cu privire la obligativitatea vaccinării. Femeile, adolescenții fete și băieți, se vor putea vaccina anti-HPV gratuit, numai dacă doresc și solicită medicului de familie prescripție. Un alt obiectiv prevede pregătirea specialiștilor pentru a crește capacitățile acestora de a informa corect și complet publicul cu privire la avantajele vaccinării. În școli, vaccinarea nu va fi obligatorie, dar va fi explicată și încurajată.

Prin ordin comun al ministrului Sănătății și cel al Educației sunt prevăzute măsuri care trebuie luate de unitatea de învățământ în situații epidemiologice speciale (de exemplu, focar de rujeolă). În această situație, copiii nevaccinați trebuie să rămână la domiciliu, până la stingerea focarului, pentru a fi protejați împotriva bolii.

Ministerul Sănătății dorește o țară cu oameni sănătoși și protejați de boli infecțioase. Erorile legate de vaccinarea anti-COVID nu trebuie să priveze românii de accesul la vaccinare. Cu siguranță, majoritatea contestatarilor sunt vaccinați în copilărie. Și copiii sau nepoții lor au aceleași drepturi la protejarea sănătății!

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222