Connect with us

Sanatate

Tehnologii de ultimă generație, la CerMed

Published

on

Într-un laborator care se află în continuă dezvoltare, cum este cel de la Centrul Medical Cermed, periodic este nevoie de achiziționarea unor aparate de ultimă generație care să îi ajute atât pe pacienți, cât și pe medici.

Centrul Medical Cermed se adaptează noilor tendințe, dar și nevoilor pacienților, astfel că aici sosesc unele dintre cele mai performante aparate. Este vorba despre un analizator automat de imunologie cu o capacitate mare de lucru, de până la peste 200 de probe pe oră.

„Acest sistem pe care îl avem aici este compus dintr-un analizor de biochimie care face testele uzuale de chimie, de biochimie, cum ar fi glicemie, colesterol, trigliceride, calciu, magneziu, fier, probe hepatice, bilirubini, transaminaze. Avem un analizor de imunologie legat la acesta care face teste de determinări hormonale, teste de fertilitate de exemplu pentru femei, pentru bărbați, marckeri tumorali, teste de infecțioase și paleta de teste este foarte mare”, a precizat Kacsó László, inginer.

Sistemul utilizează tehnologia consacrată a chemiluminescenței și asigură o performanță ridicată și constantă.

„Oferă o viteză de lucru de peste 1.500 de teste pe oră. Deci poate prelucra probele de la aproximativ 200-300 de tuburi, deci 200-300 de pacienți în maxim 2 ore”, a specificat Kacsó László, inginer.

Analizatorul automat dispune de o capacitate mare de încărcare, detectează inteligent nivelul de lichid și încarcă probele continuu, astfel că vine în ajutorul medicilor și simplifică operațiunile pe care aceștia le aveau de făcut. Ulterior, rezultatul pe care pacienții îl vor primi va fi mult mai precis, iar timpul de așteptare se scurtează.

„Doamna director mi-a ascultat rugămintea, solicitarea făcută acum 3 luni de zile și, datorită faptului că avem un număr foarte mare de pacienți și de probe pentru lucru, mi-a cumpărat această minunăție: o linie automată pe care o să lucrez mai multe tipuri de probe, de biochimie, de imunologie. Rezultatele pe care le vor primi pacienții, le vor primi într-un timp mult mai scurt. Înainte de lucru, în fiecare zi folosim controale de calitate, ne verificăm reactivii, facem calibrări și în urma lucrului controlului de calitate, putem pune să se lucreze efectiv probele pacienților”, a declarat Liliana Vancea, biolog principal.

La Centrul Medical Cermed, investițiile în tehnologie sunt prioritare pentru ca pacienții să beneficieze de cele mai performante aparaturi.

„N-a fost o investiție mică, vă dați seama la cum arată și la performanțele pe care vi le-au descris și colegii mei. N-a fost o investiție mică, dar așa cum știți, face parte din tradiția Cermed să ținem pasul cu ultima tehnologie din domeniu și, într-adevăr, investițiile sunt prioritatea noastră”, a declarat Iuliana Bara, manager general.

Centrul Medical Cermed se află în continuă dezvoltare și astfel de investiții vor continua și în perioada următoare.

 

 

Actualitate

Descoperă importanța fitness-ului pe timp de vară cu World Class

Published

on

Chiar dacă zilele de caniculă sunt greu de suportat, trebuie să găsim în noi resurse pentru a ne menține în formă maximă. Vremea va fi mereu schimbătoare, dar singura soluție este adaptarea și găsirea celor mai bune soluții de a depăși perioadele cu temperaturi ridicate.  Vara este anotimpul ideal pentru a adopta un stil de viață activ și sănătos. Zilele sunt mai lungi așa că avem mai mult timp pentru a integra fitness-ul în rutina noastră de zi cu zi. Iar acest lucru este cel mai simplu de îndeplinit, cu un abonament la o sală sau la o rețea de cluburi de fitness.

În cluburile World Class din Constanța ai acces la o varietate de clase de group fitness care îți pot aduce mai multă energie vara aceasta. Mai jos, vom vedea cum putem transforma sezonul estival într-o experiență revigorantă pentru tine.

Beneficiile Fitness-ului pe Timp de Vară

  1. Îmbunătățirea Sănătății Fizice și Mentale –  Potrivit studiilor, exercițiile fizice regulate îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară, cresc rezistența musculară și contribuie la o stare generală de bine. Conform American Heart Association, activitatea fizică moderată timp de cel puțin 150 de minute pe săptămână poate reduce riscul bolilor de inimă și al diabetului de tip 2. Pe lângă beneficiile fizice, sportul eliberează endorfine, cunoscute ca “hormoni ai fericirii”, care ajută la reducerea stresului și anxietății.
  2. Gestionarea Greutății Corporale – Vara este perioada perfectă pentru a te concentra pe obiectivele tale de fitness și pentru a-ți menține sau îmbunătăți forma fizică. Participarea la clasele de fitness poate ajuta la arderea caloriilor și la creșterea masei musculare. Conform unui studiu publicat în Journal of Obesity, exercițiile fizice combinate cu o alimentație sănătoasă sunt esențiale pentru pierderea în greutate și menținerea rezultatelor pe termen lung.
  3. Creșterea Energiei și Vitalității – Activitatea fizică regulată te ajută să îți menții nivelul de energie ridicat. Exercițiile fizice stimulează circulația sângelui și îmbunătățesc funcționarea sistemului cardiovascular, ceea ce contribuie la creșterea nivelului de energie și la reducerea oboselii.

Începe-ți călătoria ta de Fitness la World Class City Park Constanța

Ești din Constanța și nu știi unde să te antrenezi? Situat în cel mai modern centru comercial din Constanța, World Class City Park se întinde pe o suprafață de peste 1.700 m2 și este dotat cu o sală de sport cu echipamente de ultimă generație, un studio de aerobic și un studio modern de cycling.

Te poți bucura de zona de functional training, dotată cu cele mai noi accesorii de fitness, precum TRX, Bulgarian Bags și Core Bags. Pentru momentele de deconectare te poți relaxa la piscina semiolimpică sau la sauna uscată.

Ce mai aștepți?! Vara aceasta, investește în sănătatea ta și bucură-te de beneficiile unei vieți active alături de World Class. Alătură-te comunității World Class și fă primul pas către o viață mai sănătoasă și mai activă. Află mai multe pe www.worldclass.ro

Continue Reading

Actualitate

Sub semnul excelenței: Techirghiol marchează 125 de Ani de Balneologie și găzduiește al 47-lea Congres Mondial al Societății Internaționale de Hidrologie Medicală și Climatologie-ISMH

Published

on

Acest congres aduce împreună experți de renume internațional și celebrează legătura profundă dintre tradiția balneară românească și inovațiile moderne în tratamentele naturiste.

Suntem mândri să anunțăm că România, un loc încărcat de tradiție și inovație în domeniul balneologiei, va găzdui acest eveniment științific internațional ISMH 2024 în pitorescul oraș al Dobrogei -Techirghiol. Această manifestare consolidează poziția României pe harta mondială a balneologiei și demonstrează angajamentul continuu față de avansarea științei și îmbunătățirea sănătății și bunăstării la nivel global. Aceasta este încă o ocazie de a arăta lumii bogăția naturală și patrimoniul științific al României, întărindu-ne reputația de destinație de top pentru turismul de sănătate și wellness.

Celebrarea a 125 de ani de activitate neîntreruptă la Techirghiol va începe cu un omagiu adus tradiției și excelenței în balneologie și medicină, oferind un spațiu de recunoaștere a importanței Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol în domeniul medical și terapeutic.”, declară Elena-Roxana Țucmeanu, manager Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol.

Congresul ISMH 2024 va reuni specialiști de renume din mai multe țări: Japonia, Turcia, Franța, Germania, Spania, Portugalia, Italia, Nigeria, Ungaria, Serbia, SUA, Cuba și Suedia, subliniind importanța cooperării internaționale extinsă în hidrologie medicală și climatologie.

Pentru Congresul Mondial ISMH 2024, care se va desfășura pe parcursul a cinci zile, în perioada 21-25 mai 2024, la Techirghiol, vor fi abordate o serie variată de teme în domeniul balneologiei și medicinei de recuperare. În cadrul lucrărilor, specialiștii vor explora și dezbate utilizarea factorilor terapeutici naturali, cum ar fi talasoterapia, hidroterapia/balneoterapia și inhaloterapia, împreună cu beneficiile clinice pentru o gamă largă de afecțiuni, de la boli musculoscheletale la condiții neurologice și cardiovasculare.

Un alt punct de interes va fi mecanismul de acțiune al factorilor terapeutici naturali și metodologia de investigație a acestora. De asemenea, va fi discutată integrarea tehnologiei și inteligenței artificiale în balneologie pentru optimizarea tratamentelor și personalizarea planurilor terapeutice, precum și utilizarea realității virtuale pentru simularea mediilor terapeutice naturale.

Congresul va aborda și subiecte de actualitate precum schimbările climatice și impactul lor asupra practicilor de balneoterapie, gestionarea și economia în domeniul balnear, precum și viziuni asupra tratamentului post-COVID în balneologie. Aceste sesiuni vor oferi o platformă pentru discuții aprofundate și schimb de cunoștințe între experți internaționali, contribuind la avansarea științei și practicii în domeniul balneologiei și recuperării medicale.

Un moment deosebit al congresului va fi lansarea unui impresionant Ghid Corolar Monografic dedicat balneoclimatologiei, balneoterapiei, crenoterapiei și climatoterapiei. Acest ghid reprezintă o realizare majoră, aducând împreună cunoașterea acumulată și inovațiile recente în domeniu, cu un conținut calitativ și cantitativ remarcabil. Lucrarea va servi ca o resursă esențială pentru practicieni și cercetători, oferind noi perspective și metodologii avansate în tratamentele naturale. Un astfel de ghid detaliat extins pe 700 de pagini nu a mai fost publicat din anul 1986.

Astfel, acest Congres nu doar că aduce în prim-plan tradiția și inovația în balneoterapie, dar evidențiază și dedicarea specialiștilor care au contribuit la elaborarea acestui ghid comprehensiv.

Ceremoniile de deschidere vor avea loc în data de 21 mai 2024 și respectiv 23 mai 2024, între orele 10:00 și 12:00, la sediul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol din strada dr. Victor Climescu nr. 34-40, în incinta Pavilionului Băi Reci.

Pentru detalii suplimentare despre programul congresului vizitați site-ul oficial al evenimentului https://bioclima.ro/ISMH2024.

 

Continue Reading

Actualitate

World Class va deschide cel de-al 47-lea club de health & fitness din rețea și cel mai mare din nordul Bucureștiului

Published

on

World Class, cea mai mare rețea de health & fitness din România, continuă să-și extindă prezența în nordul Bucureștiului, concentrându-se pe segmentul premium de cluburi de health & fitness și piscine. Cu scopul de a înființa cluburi în locații strategice cheie din întreaga țară, World Class anunță deschiderea celui de-al 47-lea club la complexul rezidențial Cosmopolis (https://cosmopolisplaza.ro/). Rețeaua marchează, astfel, deschiderea celui de-al patrulea club cu piscină în 2024, cel mai mare din nordul Bucureștiului. Rețeaua își propune să depășească 65 de cluburi de health & fitness în următorii 3 ani.

Această nouă locație World Class, poziționată în inima unei comunități rezidențiale vibrante, demonstrează angajamentul rețelei de a face serviciile sale premium de sănătate și fitness accesibile unui număr mai mare de români. World Class a selectat strategic locația Cosmopolis pentru a oferi acces ușor rezidenților și celor care lucrează în zonă. Scopul este de a face din World Class destinația principală de health & fitness, al treilea cel mai important loc din viața comunității, după casă și serviciu.

„Această expansiune este un nou pas în misiunea noastră continuă de a face mai mulți români mai activi, mai des. Prin faptul că aducem în comunitatea Cosmopolis facilități premium de antrenament și înot, precum și o echipă puternică de experți în health & fitness, nu doar deschidem un alt club – deschidem noi uși către un stil de viață mai sănătos și mai activ pentru persoanele și familiile care locuiesc aici.

Vom continua să ne concentrăm pe obiectivul de a învăța cât mai mulți adulți și copii să înoate și să își însușească astfel abilități esențiale de supraviețuire. Ne dorim să oferim cât mai multor români oportunitatea de a practica activități fizice prin deschiderea mai multor cluburi de sănătate și fitness cu piscine și prin includerea activităților pentru copii pentru a-i face mai activi fizic și mai sănătoși. Toate cluburile World Class cu piscină oferă acces gratuit pentru copiii cu vârsta până la 12 ani ai membrilor.

Acest moment reprezintă încă o dată angajamentul nostru de a oferi soluții de health & fitness premium și de înaltă calitate. Tot mai mulți români vor putea, astfel, să preia controlul asupra sănătății și stării lor de bine“, a declarat Kent Orrgren, CEO al World Class.

Suntem extrem de fericiți să primim în comunitatea Cosmopolis Plaza noul club cu piscină Wold Class. Este un pas important pentru serviciile complete pe care locația le are de oferit. Această parteneriat este o dovadă cheie a angajamentului nostru de a susține un stil de viață sănătos în comunitatea Cosmopolis și în comunitățile învecinate. Rămânem permanent activi în selectarea celor mai bune și mai sănătoase servicii și soluții pentru cartierul Cosmopolis, iar prin intermediul Cosmopolis Plaza ne propunem să oferim nu doar o experiență de cumpărături, ci o destinație de lifestyle în sine“, a explicat Ozan Tuncer, CEO Cosmopolis.

Noul club World Class Cosmopolis, care se va deschide în noiembrie anul acesta, este conceput pentru fiecare pas al călătoriei de sănătate și fitness a membrilor săi: cu parcare gratuită, membrii pot accesa cu ușurință facilitățile ultramoderne distribuite pe 2.700 de metri pătrați, inclusiv o piscină semi-olimpică, saună umedă și saună uscată, o zonă generoasă de antrenament funcțional, studio de aerobic și o ofertă diversificată de clase de group fitness și antrenamente personale. Membrii vor avea acces la cele mai recente echipamente Technogym, cea mai mare zonă funcțională Skill X din România și îndrumare de top din partea instructorilor și antrenorilor personali dedicati World Class. Copiii se vor bucura de o experiență completă de health & fitness cu clase dedicate și lecții de înot, instructori specializați și un vestiar special pentru copii.

Pentru mai multe informații despre World Class și noul club de sănătate și fitness World Class Cosmopolis, vizitați www.worldclass.ro.

Despre World Class România

World Class România este liderul industriei de sănătate, fitness și wellness din România, cu un număr total de 46 de cluburi și 25 de piscine în întreaga țară și peste 77.000 de membri. Cluburile World Class oferă servicii la cele mai înalte standarde, facilități de top și clase diversificate. World Class este partener tradițional pentru LES MILLS™ – cel mai mare furnizor de concepte de fitness din lume. World Class România oferă, de asemenea, un concept premium de club de fitness și stil de viață, numit W, în care membrii se pot antrena și relaxa într-un mediu intim și exclusivist.

Despre Vectr Holdings

Vectr Holdings este o companie de investiții care deține companii în agrobusiness, distribuție de echipamente și utilaje agricole, dezvoltare și investiții imobiliare, precum și în industria de health & fitness. Vectr Holdings este owner-ul World Class România, liderul pieței de health & fitness din România.

Continue Reading

Actualitate

Medical Cermed și CCINA parteneriat pentru un mediu de afaceri sănătos, la figurat dar și la propriu

Published

on

Conducerea CCINA Constanța, reprezentată de Ruxandra Serescu – Director General, și conducerea Medical Cermed reprezentată de Iuliana Bara – Director General, au semnat luni, 29 aprilie, un parteneriat dedicat promovării unui mediu de afaceri sănătos, nu doar la figurat dar și la propriu.

Concret, firmele membre ale Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, pe lângă beneficiile avute odată cu obținerea statutului de membru al CCINA, vor avea oportunitatea de a beneficia de o serie de avantaje și servicii cu reduceri considerabile, acordate de MEDICAL CERMED.

Parteneriatul cu MEDICAL CERMED se adaugă celorlalte relații de parteneriat, inițiate în ideea constituirii unui cadru optim în care membrii CCINA își pot acorda sprijin reciproc. CCINA mai are încheiate parteneriate cu: Zip România, Up România, Women’s International Shipping&Trading Association (WISTA Romania), Fundaţia Școala Portuară etc.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222