Connect with us

Administratie/politica

Teatrul de Vară din Mamaia intră în renovare! Consiliul Județean Constanța a demerat procedurile

Published

on

Veste extraordinară pentru constănțenii, dar și pentru turiștii care își amintesc cu nostalgie de atmosfera de altădată din teatrele de vară de pe litoral. După o lungă perioadă de timp, în care a fost lăsat pradă ruinei, Teatrul de Vară din stațiunea Mamaia va fi reabilitat, în cadrul unui proiect amplu derulat de Consiliul Județean Constanța. După ce va fi reabilitat, reprezentanții administrației județene își propun ca instituția de cultură să funcţioneze 365 de zile pe an, iar îndrăgitului Festival de muzică ușoară de la Mamaia să revină în atenția iubitorilor de muzică.

Constanţa a fost, ani la rândul, capitala divertismentului, iar spectatorii umpleau, în fiecare sezon estival, și nu numai, sălile teatrelor de vară, până la refuz și petreceau seri de neuitat în compania celor mai importanți actori ai scenei românești, aflați în turneu pe litoral. Însă vremurile acelea au apus, clădirile devenind doar niște spații goale care, în timp, s-au degradat. Ei bine, primim vești bune de la autoritățile județene. Vom auzi din nou răsunetul spectacolelor pe scena Teatrului de Vară din stațiunea Mamaia, închis în anul 2013 și lăsat pradă ruinei. Consiliul Județean Constanța a demarat procedura de reabilitare a clădirii, în cadrul unui proiect la nivel macro.

“Infrastructura este la pamant, la propriu din pacate, si atunci fie o reconstruim, fie o reabilitam. Si in aceasta oprica a noastra si viziune privind dezvoltarea actului de cultura clar a intrat si Teatrul de Vara Mamaia care a avut si un festival international. Dupa multe expertize si faze de evaluare a acestui teatru am ajuns astazi la un rezultat care duce la o consolidare si imbunatatire a conditiilor adecvate unui astfe de obiectiv cu destinatie clara pentru evenimente de cultura” a declarat Mihai Lupu, președintele CJ Constanța.

Într-o primă etapă, Consiliul Județean Constanța a obținut studiul geologic și studiul topografic, expertiza tehnică privind structura de rezistență a clădirii, precum și avizele necesare de la ISU, DSP și Mediu. În prezent se lucrează la studiul SF/DALI, urmând a fi finalizat, cel mai probabil, la începutul primăverii. Vor fi refăcute interioarele, scena, podul scenei, precum și zona de culise, iar noua structură va avea un acoperiș retractabil, care va permite Teatrului să găzduiască evenimente pe tot parcursul anului.

“Vom avea pana la sfarsitul lunii martie vom avea faza DALI si proiectarea si executia imediat pusa in opera. Am alocat si banii din buget in asa fel incat ne-am dori ca la sfarsitul verii sa…acest proiect” a declarat Mihai Lupu, președintele CJ Constanța.

Un lucru extrem de benefic pentru toată lumea ar fi şi faptul că reprezentanții CJC îşi doreşte ca acest teatru, după ce va fi reabilitat, să funcţioneze 365 de zile pe an. Este cunoscut faptul că, în trecut, teatrul funcţiona doar pe timpul verii, atunci când artişti consacraţi urcau pe scena acestuia. Teatrul de Vară din Mamaia, celebru pentru organizarea Festivalului cu același nume a fost inaugurat pe 25 august 1963. Pe scena lui s-au lansat mari artiști precum Ioana Radu, Luigi Ionescu, Nicolae Nițescu, Aurelian Andreescu, Margareta Pâslaru, Dan Spătaru, Angela Similea, Dida Drăgan și mulți alții. Festivalul Mamaia a fost lansat ca un festival de creație, după modelul celui de la San Remo.

Actualitate

Facilități fiscale, pentru locuitorii din Ovidiu!

Published

on

În data de 9 septembrie 2024 Consiliul Local al orașului Ovidiu a adoptat HCL nr. 204/09.09.2024 privind anularea accesoriilor aferente obligațiilor bugetare restante, în conformitate cu OUG nr.107/2024 pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare în domeniul gestionării creanțelor bugetare și a deficitului bugetar pentru bugetul general consolidat al României în anul 2024.

Astfel, debitorii persoane fizice sau juridice, de drept public sau privat, asocieri și alte entități fără personalitate juridică persoane fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii liberale, care la data de 31 august 2024 inclusiv, au obligații bugetare principale restante datorate bugetului local al orașului Ovidiu, pot beneficia de anularea dobânzilor, penalităților și accesoriile aferente, în condițiile prevăzute de hotărârea mai sus menționată.

Dobânzile, penalitățile și toate accesoriile aferente obligațiilor bugetare principale, restante la data de 31 august 2024 inclusiv, se anulează dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

a) toate obligațiile bugetare principale restante la data de 31 august 2024 inclusiv, administrate de organul fiscal local, se sting prin orice modalitate prevăzută la art. 22 din Legea nr. 207/2015, cu modificările și completările ulterioare, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv, dar nu mai târziu de data de 25 noiembrie 2024;

b) sunt stinse prin orice modalitate prevăzută de art. 22 din Legea nr. 207/2015, cu modificarile și completările ulterioare, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv, toate obligațiile bugetare principale și accesorii administrate de organul fiscal local cu termene de plată cuprinse între data de 1 septembrie 2024 și data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv, dar nu mai târziu de data de 25 noiembrie 2024;

c) debitorul să aibă depuse toate declarațiile fiscale, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv. Această condiție se considera îndeplinită și în cazul în care, pentru perioadele în care nu s-au depus declarații fiscale, obligațiile fiscale au fost stabilite, prin decizie, de către organul fiscal local;

d) debitorul depune cererea de anulare a accesoriilor după îndeplinirea în mod corespunzator a condițiilor prevăzute la lit. a)-c), până la data de 25 noiembrie 2024 inclusiv, sub sancțiunea decăderii.

Cererile și notificările contribuabililor care doresc să beneficieze de anularea obligațiilor bugetare accesorii pot fi depuse la sediul primăriei orașului Ovidiu din str. Sănătații, nr.7, trimise prin poștă sau pe adresa de e-mail: primariaovidiu@gmail.com, până la data de 25 noiembrie 2024 inclusiv, sub sancțiunea decăderii.

Continue Reading

Actualitate

Mariana GÂJU: Împreună pentru o cauză nobilă!

Published

on

Primarul comunei Cumpănă a transmis un mesaj de suflet pentru locuitori și persoanele care pot ajuta familiile aflate în necaz:

„Dragi locuitori ai comunei Cumpăna, dragi prieteni.Așa cum probabil ați auzit deja, la data de 25.08.2024 pe strada Nucilor nr. 47 a avut loc un incendiu în urma căruia acoperișul casei în care locuiesc două familii a ars în totalitate.

Noi am demonstrat în nenumărate rânduri, că suntem o mare familie care se ajută reciproc la nevoie, apelăm și de această dată la generozitatea dumneavoastră, a oamenilor cu suflet mare, pentru a-i ajuta cu orice este omenește posibil.

Nu considerați apelul nostru o obligație. Este doar o rugăminte, un apel umanitar pentru o familie aflată în mare necaz.

Cei care doresc să doneze o pot face în contul :

RO31RNCB0600179720240001

TITULAR CONT: IGNAT GRAFIRA

Persoană de contact pentru o altă formă de sprijin este doamna ENACHE ANIȘOARA, care poate fi contactată la numărul de telefon:0729040555.

Vă mulțumim anticipat.

ÎMPREUNĂ PENTRU O CAUZĂ NOBILĂ!

Cu deosebit respect și mulțumiri,

MARIANA GÂJU

Primarul Comunei Cumpăna”.

Continue Reading

Actualitate

Jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii, contrafăcute, în valoare de peste un million de lei, reținute de inspectorii vamali

Published

on

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța au reținut aproximativ 12 000 bucăți jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii, susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 1.100.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în București.

În data de 26 august 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în București.

Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 12.000 bucăți jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.100.000 lei.

În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.

 

 

Sursa: Autoritatea Vamală Română

Continue Reading

Actualitate

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) a recepționat, în orașul Murfatlar, 16 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii

Published

on

Locuințele (apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada General Vasile Milea fn, zona Stadion, pe un regim de înălţime P+2E+M (parter+2 etaje+mansardă), valoarea investiției fiind de 3.493.32,60 lei (inclusiv TVA).

Până în prezent, în județul Constanța, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 1.696 de unități locative în localitățile: Constanța (554), Basarabi (96), Medgidia (96), Cernavodă (104), Ovidiu (96), Mangalia (156), Eforie Nord (60), Cumpăna (128), Costineşti (64), Hârşova (96), Valu lui Traian (52), Techirghiol (24), Cogealac (24), Năvodari (64), Mihail Kogălniceanu (58) și Murfatlar (24).

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222