Connect with us

Actualitate

Târgul Marilor Reduceri a revenit pe litoral

Published

on

Târgul de toamă şi-a deschis porţile pentru acest sezon la Casa de Cultură din Constanţa. Producătorii şi importatorii veniţi pe litoral au pregătit oferte de nerefuzat pentru toţi cei care le trec pargul. Aici găsiţi confecţii, încălţăminte, marochinărie, articole din piele sau blană, dar şi lenjerii de pat.

Târgul Marilor Reduceri a sosit din nou la Constanţa, la Casa de Cultură, începând de astăzi, până duminică inclusiv. Programul de vizitare este 10.00-20.00”, a declarat organizatorul Târgului, Marian Ciobanu.  00.14.

La Târgul Marilor Reduceri puteţi găsi îmbrăcăminte de sezon precum cardigane, pantaloni, rochii, bluze, toate la preţuri foarte bune.

 „Sezonul acesta am venit cu haine din bumbac, elestan, lână, tricotaje, multe, foarte multe tricotaj. Culori, mai de toamnă, nu cum au fost până acum culorii vii de vară”, a spus Ana Dobrişan, importator.

Şi în matrie de haine de blană sau piele, aveţi o gamă variată din care puteţi alege.

“Îi rugăm pe constănţeni să vină la expoziţie, să ne vadă produsele şi să-şi aleagă ceva frumos din ceea ce am adus noi la Constanţa. Blănurile care predomină pentru tineret sunt vulpile şi chinchilla şi mai avem nişte modele făcute cu blană la mână şi model choche”, a spus producătorul de haine de blană, Nelu Beligan.

Iar unii producători sunt dispuşi să acorde reduceri pe loc.

„Avem toate mărimile, cojoace, inclusiv, avem preţuri de toamnă, avem preţuri negociabile. Sunt blănurile la preţuri bune, hainele de piele avem şi de tineret şi de toate vârstele”, a declarat şi Domniţa Moga, producător haine de blană.  00.41.

La încălţăminte, toată din piele, producătorii au adus modele noi pentru sezonul de toamnă.

„Am venit cu o gamă foarte variată de încălţăminte de toamnă, am venit cu reduceri foarte mari la încălţămintea de vară, cu încălţăminte sport pentru bărbaţi şi pentru damă şi încălţăminte foarte comodă şi de calitate”, a spus producătorul Cornelia Georgescu.  

Şi dacă sunteţi în căutarea genţilor sau accesoriilor din piele, puteţi veni la Târg, deoarece producătorii au venit cu multe produse, la preţuri de nerefuzat.

„Avem o gamă variată de portofele de piele, curele de piele, borsete de piele. Avem şi genţi din piele ecologică la ofertă, multe portofele, mai multe culori, foarte bune calitativ”, a spus Ana Maria Pertea, importator.  

Târgul Marilor Reduceri de Toamnă de la Casa de Cultură din Constanţa, este deschis până pe 16 seprembrie, inclusiv, în intervalul orar 10.00-20.00.

 

Actualitate

10.85, incidența în municipiul Constanța

Published

on

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 3.826 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 9.785 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 475.362 de cazuri și 353.188 pacienți vindecați. De asemenea 1.208 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 138 de decese, 78 bărbați și 60 femei, 131 dintre decese sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 11.331 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.261. Dintre acestea, 1.251 sunt internate la ATI.

În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate  335 noi cazuri, ajungându-se la un total de 17.231 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 24 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost reconfirmate pozitiv.

Incidența cazurilor în ceea ce privește județul Constanța a crescut la 7.49 per 1.000 de locuitori, iar în ceea ce privește municipiul incidența cazurilor a crescut din nou și a ajuns la pragul de 10.85.

Menționăm faptul că în data de 30 noiembrie au fost înregistrate noi decese pe teritoriul județului Constanța. Numărul de decese la care a ajuns Constanța depășește 330.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 17.231 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, peste 330 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 546 de persoane internate, dintre care 537 din județul Constanța și 9 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 3.753 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 5.483 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 169 de cadre didactice, 329 de elevi, 89 de studenți și 42 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 829 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (216), asistenți medicali (360) și personal auxiliar (253).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 711 teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Constanța, pregătită pentru sezonul rece

Published

on

Constanța, pregătită pentru sezonul rece. Municipalitatea anunță faptul că autoritățile abilitate sunt pregătite să intervină în sezonul rece pentru deszăpezirea orașului.

Astfel, Constanța are la dispoziție utilaje pentru a acționa în orice zonă a orașului, fie că vorbim despre bulevarde, străzi înguste, trotuare sau spații greu accesibile.

Astfel, în iarna 2020 – 2021, se va interveni cu autospeciale cu lamă, autospeciale cu lamă, cisternă și sărăriță, încărcătoare frontale, wole, autobasculante cu braț, containere de 16-20 mc pentru transportul zăpezii, freze de mici dimensiuni, dar și ATV-uri cu lamă. Pentru a se acţiona atunci când situația o va impune, au fost achiziționate peste 13.000 de tone de material antiderapant și peste 40 de tone de motorină.

De asemenea, municipalitatea mai anunță faptul că toți locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55.

Dispecerat Serviciul Protecţie Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă – 0737552271.

Direcția Generală Poliția Locală – 0241.484.205.

Continue Reading

Actualitate

Online, din confortul casei tale

Published

on

„Online este mai simplu! Depune declarațiile fiscale în siguranță, de acasă”. Este mesajul pe care Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța îl transmite constănțenilor și care vine în sprijinul contribuabililor și pune la dispoziție posibilitatea depunerii declarațiilor fiscale de la distanță, prin mijloace electronice. Astfel, cei interesați au la dispoziție site-ul instituției, www.spit-ct.ro, secțiunea “Servicii online/Declarații fiscale“, cu/fără autentificare.

Declarațiile fiscale pot fi trimise tot de la distanță, fără a fi necesară deplasarea la ghișeele SPIT, pe adresele de e-mail ale instituției: office@spit-ct.ro, prin poștă/servicii de curierat, cu confirmare de primire sau prin fax.

SPIT Constanța îi sfătuiește pe contribuabili faptul că în această perioadă este indicat să rămână în spațiile în care  se simt protejați. Prin aceste metode alternative, operațiunile rezolvate la ghișeele instituției se pot realiza și de la distanță, mai simplu, mai rapid, mai prudent.

De asemenea, reamintim faptul că accesul în sediile Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța se face cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măştii, termoscanarea şi igienizarea mâinilor.

Sursa foto: www.spit-ct.ro

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta