Connect with us

Actualitate

Tărâmul Magic al Crăciunului, la Constanţa

Published

on

Mai sunt câteva zile până la cea mai așteptată sărbătoare, iar Constanța a intrat în atmosfera de poveste, odată cu deschiderea tărâmului magic al Crăciunului. Oaspeţii, cu mic cu mare, s-au lăsat vrăjiţi de miile de luminiţe şi de artificiile care au colorat cerul.

Maia si Nicolas au venit în Tărâmul Magic al Crăciunului alături de mama lor. Au fost cuceriți de-a dreptul de carusel, dar și de luminițele de sărbătoare. Chiar și așa, au rămas cu gândul tot la moș Crăciun și la cadourile de sub Brăduț.

Vine  Moş Crăciun şi ne aduce foarte multe cadouri. Vreau să îmi aducă o cutie de slime şi vreau mai multe lucruri, nu pot să le enumăr. Am fost foarte cuminte, am luat foarte multe note bune la şcoală”, a spus Maia.

Încurajați de temperatură de afară destul de ușor de suportat, constănțenii s-au grăbit să ajungă la căsuțele cu bunătăți și cadouri. Preparatele traditionale sunt gata încă de la deschidere şi cam tot de atunci vizitatorii s-au aşezat la coada.

 “Îi aşteptăm cu voie bună, în primul rând, cu vin fiert, ceaiuri, cafele, jucării pentru copii sau sucuri”, a spus Sergiu Riciu, unul dintre vânzători.

“Avem foarte multe produse tradiţionale, cum se făceau ele odată, de la turta dulce, piersici, faguri, nuci, dulciurile copilăriei, să se bucure copiii în special, mai ales în perioada aceasta de sărbători. Mai avem cozonaci de casă, pâine de casă făcută natural, cu maia, aşa cum i-am obişnuit pe clienţii noştri. Totul este tradiţional. Este nevoie să gustăm  din produsele care s-au pierdut de-a lungul vremii”, a spus Matei Florin, administrator afacere.

Veselia a pus repede stăpânire pe Tărâmul Magic al Crăciunului de îndată ce pe scena evenimentului, un frumos castel de poveste, a început spectacolul. Țara piticilor îmbracată în straie de sărbătoare este pregătită să ofere din strălucirea ei până pe 8 ianuarie.  Costurile pentru târgul care va găzdui mai multe evenimente şi diverse ateliere se ridică la peste un milion de lei.

“S-a dat startul Festivalului Iernii 2018 şi am deschis în forţă cu un minunat foc de artificii şi cu Gaşca Zurli, cea mai cunoscută trupă din România, îndrăgită de toţi copiii, toţi părinţii şi toţi bunicii. Parcul este plin şi suntem foarte fericiţi că am reuşit să organizăm acest eveniment. Festivalul durează până pe 8 ianuarie, ne vom întâlni zilnic, începând cu ora 11.00, până la ora 21.00, iar în fiecare vineri, sâmbătă şi duminică avem spectacole la scenă începând cu ora 18.00”, a declarat Daniela Cojan, organizator.

Anul acesta Tărâmul Magic al Crăciunului a fost împodobit cu ghirlande, medalioane şi figurine luminoase.

 

Actualitate

Începe furnizarea căldurii în municipiul Mangalia

Published

on

Sâmbătă, 31 octombrie, va începe furnizarea agentului termic în sistemul centralizat de termoficare din municipiul Mangalia. Potrivit reprezentanților societății de distribuţie, în ultimele două săptămâni au fost efectuate probele la rece în toate blocurile racordate la reţea și s-a intervenit cu lucrări de reparaţii, atât în centrale, cât și în subsolurile blocurilor, acolo unde a fost necesar.

Decizia de a începe furnizarea agentului termic a fost luată ca urmare a solicitărilor din partea beneficiarilor, dar și pentru că prognoza meteorologică indică o scădere a temperaturilor exterioare, în special pe timpul nopții.

Primăria subvenționează, de la bugetul local, ca în fiecare sezon rece, aproximativ jumătate din costul unei gigacalorii. Astfel, prețul plătit de cetățeni va fi de 238,57 lei/gigacalorie, cel de producție fiind de 500,03 lei/gigacalorie.

 

Continue Reading

Actualitate

S-a lansat BLINDHub, prima aplicaţie mobilă pentru integrarea profesională a nevăzătorilor

Published

on

Asociaţia Nevăzătorilor din România, Universitatea din Bucureşti şi Fundaţia Orange au lansat oficial BLINDHub, proiect cu acoperire naţională, în cadrul căruia va fi dezvoltată o aplicaţie mobilă menită să faciliteze accesul persoanelor cu deficienţe de vedere pe piaţa muncii şi în mediul universitar.

Proiectul se va derula în perioada 2020 – 2022 şi răspunde nevoilor celor peste 50.000 de persoane cu deficienţe de vedere şi apte de muncă, în contextul tendinţei de digitalizare.

,,Utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi de acces sunt premize incontestabile ale unei reale incluziuni pentru persoanele cu deficienţă de vedere. Într-o lume digitală, BLINDHub pune împreună idei şi oportunităţi vocaţionale şi de muncă într-un spaţiu de interacţiune perfect adaptat nevoilor nevăzătorilor.”, a declarat Tudorel Tupiluşi, preşedinte ANR.

Cu aplicaţia mobilă, beneficiarii îşi vor putea crea gratuit, un profil profesional complet în baza unui video CV. Companiile interesate vor avea ocazia să filtreze în baza de date şi să trimită direct solicitări de interviu către candidaţi.

Continue Reading

Actualitate

Vasile Delicoti, învestit în funcție

Published

on

Vasile Delicoti a fost învestit în funcție, joi 29 octombrie, alături de consiliul local aleși în data de 27 septembrie de către locuitorii comunei atunci când au avut loc alegerile locale. Delicoti a ieșit din nou primar la Poarta Albă, după ce a primit girul din partea locuitorilor, câștigând detașat cu 1.373 de voturi. La evenimentul de învestire și depunere a jurământului a participat și prefectul județului, Silviu Iulian Coșa. Emoționat, dar temeinic, Vasile Delicoti a depus pentru a patra oară jurământul față de Dumnezeu și locuitorii comunei.

Consiliul local Poarta Albă este compus din 14 consilieri, iar Vasile Delicoti, odată cu depunerea jurământului a intrat în exercitarea celui de-al patrulea mandat ca primar al localității constănțene.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta