Connect with us

Actualitate

Tărâmul Magic al Crăciunului, la Constanţa

Published

on

Mai sunt câteva zile până la cea mai așteptată sărbătoare, iar Constanța a intrat în atmosfera de poveste, odată cu deschiderea tărâmului magic al Crăciunului. Oaspeţii, cu mic cu mare, s-au lăsat vrăjiţi de miile de luminiţe şi de artificiile care au colorat cerul.

Maia si Nicolas au venit în Tărâmul Magic al Crăciunului alături de mama lor. Au fost cuceriți de-a dreptul de carusel, dar și de luminițele de sărbătoare. Chiar și așa, au rămas cu gândul tot la moș Crăciun și la cadourile de sub Brăduț.

Vine  Moş Crăciun şi ne aduce foarte multe cadouri. Vreau să îmi aducă o cutie de slime şi vreau mai multe lucruri, nu pot să le enumăr. Am fost foarte cuminte, am luat foarte multe note bune la şcoală”, a spus Maia.

Încurajați de temperatură de afară destul de ușor de suportat, constănțenii s-au grăbit să ajungă la căsuțele cu bunătăți și cadouri. Preparatele traditionale sunt gata încă de la deschidere şi cam tot de atunci vizitatorii s-au aşezat la coada.

 “Îi aşteptăm cu voie bună, în primul rând, cu vin fiert, ceaiuri, cafele, jucării pentru copii sau sucuri”, a spus Sergiu Riciu, unul dintre vânzători.

“Avem foarte multe produse tradiţionale, cum se făceau ele odată, de la turta dulce, piersici, faguri, nuci, dulciurile copilăriei, să se bucure copiii în special, mai ales în perioada aceasta de sărbători. Mai avem cozonaci de casă, pâine de casă făcută natural, cu maia, aşa cum i-am obişnuit pe clienţii noştri. Totul este tradiţional. Este nevoie să gustăm  din produsele care s-au pierdut de-a lungul vremii”, a spus Matei Florin, administrator afacere.

Veselia a pus repede stăpânire pe Tărâmul Magic al Crăciunului de îndată ce pe scena evenimentului, un frumos castel de poveste, a început spectacolul. Țara piticilor îmbracată în straie de sărbătoare este pregătită să ofere din strălucirea ei până pe 8 ianuarie.  Costurile pentru târgul care va găzdui mai multe evenimente şi diverse ateliere se ridică la peste un milion de lei.

“S-a dat startul Festivalului Iernii 2018 şi am deschis în forţă cu un minunat foc de artificii şi cu Gaşca Zurli, cea mai cunoscută trupă din România, îndrăgită de toţi copiii, toţi părinţii şi toţi bunicii. Parcul este plin şi suntem foarte fericiţi că am reuşit să organizăm acest eveniment. Festivalul durează până pe 8 ianuarie, ne vom întâlni zilnic, începând cu ora 11.00, până la ora 21.00, iar în fiecare vineri, sâmbătă şi duminică avem spectacole la scenă începând cu ora 18.00”, a declarat Daniela Cojan, organizator.

Anul acesta Tărâmul Magic al Crăciunului a fost împodobit cu ghirlande, medalioane şi figurine luminoase.

 

Actualitate

Avertizare de cod galben, la Constanța

Published

on

Constanța se află sub avertizare de cod galben de vânt. Atenționarea emisă de meteorologi este valabilă până la ora 23:00. 

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în județul Constanța, local și temporar vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…65 km/h. Astăzi, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros și cu precădere spre seară și noaptea, va ploua în general slab. Temperatura maximă va fi în jur de 12 de grade iar cea minimă de 2…3 grade. Gradul de agitație al mării va fi 4 – 5 la coastă și 5 – 6 în larg.

 Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon: 

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922
  • Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență  – 0737552271.

Continue Reading

Actualitate

Continuă lucrările de reabilitare în mai multe zone din Constanța

Published

on

Continuă lucrările de reabilitare, în municipiul Constanța. În această perioadă, echipele administratorului drumului public intervin concomitent în mai multe zone din oraș.

Primăria Municipiului Constanța continuă să îmbunătățească condițiile de acces pietonal în cartierele orașului. Echipele administratorului drumului public intervin săptămâna aceasta asupra părții pietonale în următoarele zone:

  • Pe strada Munteniei din cartierul Tomis I, sectorul delimitat de strada Mircea Cel Batrân și blocul LS6 au loc ample lucrări de reconfigurare a trotuarelor, a locurilor de parcare și de recondiționare a suprafeței carosabile. Se montează borduri noi, suprafețele noilor trotuare sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră, în etapa premergătoare stratului final.
  • Pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, tronsonul cuprins între străzile Poporului și Farului, se refac suprafețele pietonale. Trotuarele sunt decapate, se înlocuiesc bordurile și se stabilizează terenul cu piatră.
  • Pe străzile Fulgerului, Andrei Mureșanu și Barbu Stefănescu Delavrancea din cartierul Coiciu, se intervine asupra suprafețelor pietonale. După ce au fost decapate total trotuarele, terenul a fost consolidat și au fost înlocuite vechile borduri deteriorate.
  • În cartierul Poarta 6, pe strada Zefirului, se amenajează noi trotuare care vor delimita parcarea ce va lua locul garajelor demolate. De asemenea, se lucrează la stabilizarea terenului pe care se va construi noua parcare.
  • Pe bulevardul Mamaia, se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale pe tronsonul cuprins între strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie.
  • Și pe strada Mihai Eminescu se refac trotuarele și se construiesc casete pentru spații verzi unde vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali. Sunt demontate vechile borduri, trotuarele au fost decopertate și consolidate cu piatră peste care va fi așternut nisip.

În aceste condiții, constănțenii care locuiesc în cartierele respective sunt sfătuiți să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Actualitate

Ofițerii Gărzii de Coastă Constanța, pregătiți în domeniul prevenirii consumului de droguri

Published

on

17 ofițeri din cadrul Gărzii de Coastă Constanța Săptămâna au participat, săptămâna aceasta, la sesiunea de formare în domeniul drogurilor, cu tema „Formare de bază și specifică în domeniul drogurilor”, organizată de specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța.

Tematica abordată a vizat prezentarea principalelor categorii de droguri şi a efectelor acestora, modalitățile de consum, sistemul național de asistență medicală, psihologică și socială a consumatorilor de droguri, modalitatea de oferire a serviciilor de asistență integrată, aspectele legislative în domeniul drogurilor, precum și conceptul de justiție terapeutică.

De asemenea, la activitate a participat, în calitate de invitat, un specialist din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate – Porturi Maritime Constanța, care a prezentat cursanților trusa didactică cu mostre de droguri.

Continue Reading

Actualitate

57 de persoane din comuna Cumpăna, cu vârsta între 30-64 ani, se vor califica în meseria de BUCĂTAR.

Published

on

Primăria comunei Cumpăna în parteneriat cu fundația ZI DESCHISĂ implementează proiectul ,,COCSPI SE – Creșterea Ocupării și Competențelor Șomerilor și Persoanelor Inactive din regiunea Sud-Est”, proiect finanțat prin Program Operaţional Capital Uman 2014-2020.

În cadrul acestuia, 57 persoane din comuna Cumpăna, șomeri și persoane inactive, cu vârsta între 30-64 ani, absolvenți de minim 8 clase, vor fi calificați în meseria de bucătar.

Deschiderea oficială a cursului va avea loc în data de 27 martie 2023, ora 12:00 în cadrul Centrului Multifuncțional de asistență socio-medicală Cumpăna, iar axa prioritară a proiectului o reprezintă găsirea de locuri de muncă pentru toată lumea.

Prima grupă de 28 persoane va începe cursul de 720 ore pe data de 27 martie 2023, iar a doua grupă de 27 persoane va începe cursul pe data de 26 iunie 2023.

Pe toată perioada desfășurării cursurilor, participanții vor beneficia de pachete de hrană și decontarea transportului, iar la finalizarea cursului vor primi o diplomă recunoscută de Uniunea Europeană și o subvenție de 3600 lei.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222